Waargebeurde verhalen

 • Hesseling Renie boeken
  Hesseling Renie - De (m)ulo:

  Het boek De (m)ulo: onderwijswereld en jeugdcultuur brengt de lezer terug naar het fenomeen van de (m)ulo opleiding in Nederland. De ?hogeschool? voor de middenklasse en de gewone man. Het boek beschrijft de laatste vijftien jaren van een unieke schoolsoort.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,49
 • Piet Rottier boeken
  Piet Rottier - Mijn naam is Piet Rottier enzo…

  Dit boek is het eerste deel van een trilogie. Hierin maakt U kennis met een aantal entiteiten, die mij in dromen begeleiden naar "verre" oorden. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wijnand van de Meeberg boeken
  Wijnand van de Meeberg - Een moederhart? en meer...

  Het wonderbaarlijke levensverhaal van een eigenzinnige uitgever die tijd tekortkomt om al zijn ervaringen aan het papier toe te vertrouwen.Wie is die Wijnand van de Meeberg? Is het iemand die beroemd is geworden met voetballen, of is het een hoog geprezen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Désirée Simons boeken
  Désirée Simons - ‘Wij horen met onze ogen!’

  Waar krijg je mee te maken als je weinig hoort? Stel, je verstaat de intercom niet. De slagboom gaat maar niet omhoog en er is niemand in de buurt. Wat doe je dan? Zit jij op je gemak in een restaurant met anderen? Of is er teveel lawaai? Dit, en nog veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Siegmund Zasada boeken
  Siegmund Zasada - Kolengruis en surrogaatkoffie

  Mundi is elf jaar als Zuid-Limburg door de Duitsers bezet wordt. Als tweede zoon uit een Pools mijnwerkersgezin maakt hij mee hoe het leven verandert door de oorlog. De verhalen van oom Bernhard en zijn vader Antek, beiden werkzaam in dezelfde ploeg in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Tigchelaar Riet boeken
  Tigchelaar Riet - Van tijd tot tijd

  In de levendige stijl die we van haar kennen uit eerdere boeken, geeft Riet Tigchelaar de lezers een inkijkje in haar levensgeschiedenis. Belevenissen uit haar vroege jeugd in de kosterij van de Oude Kerk in Scheveningen. Aangrijpende herinneringen aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,49
 • Agnes boeken
  Agnes - Mama het was geen droom!

  Het ware en bijzondere verhaal van Agnes, die als klein meisje ernstig seksueel werd misbruikt. Ze mocht er van haar moeder met niemand over praten. Ze moest zichzelf maar zien te redden. Hoe dit onverwerkte trauma haar leven beheerste en totaal in de greep… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dave Boomkens boeken
  Dave Boomkens - Een leven lang geleden

  Dave Boomkens – Een leven lang geleden – Non-Fictie Een leven lang geleden is het aangrijpende levensverhaal van Getty Kaspers, die beroemd werd toen zij in 1975 het Eurovisie Songfestival won. Een leven lang geleden is geschreven door Dave Boomkens,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roy Peters boeken
  Roy Peters - De stappen naar geluk

  Roy Peters is een alcoholist. Hij wilde wel stoppen maar dat lukte hem niet. Hij was fors getraumatiseerd. Hij was bijna dood door de alcohol. De verandering kwam toen hij in 2014 werd opgenomen in de Jellinek Minnesota Kliniek en in aanraking kwam met het 12… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Annemiek Van Soest boeken
  Annemiek Van Soest - Leven zonder kinderen

  "Fijn dat het verhaal verteld mag worden" Twaalf vrouwen zonder kinderen vertellen over hoe zij in het leven staan. Vrouwen die deze keuze bewust hebben gemaakt: "Ik wist al heel jong dat ik geen kinderen wilde, want ik ging carrière maken." En vrouwen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Frits Oostervink boeken
  Frits Oostervink - Help, de psychiater wordt gek

  Help, de psychiater wordt gek Een unieke kijk op de werkweek van een ouderenpsychiater in een tijd waarin de kloof tussen beleidsmakers en de werkvloer alleen maar groter lijkt te worden. Met een voorwoord van Piet Eikelenboom, emeritus hoogleraar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Bart Wallet boeken
  Bart Wallet - Ontkomen

  Deze authentieke documenten- decennialang alleen in familiekring bekend - geven een uniek inkijkje in het leven van de Nederlands-joodse elite in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog. De tekst wordt bezorgd door historicus dr. Bart Wallet, die de tekst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Haike Germann, Eva Schenk boeken
  Haike Germann, Eva Schenk - Het offer- Grip

  Het Offer - Grip Anne verlaat haar kinderen in Frankrijk en keert terug naar Nederland. Nora houdt zich sterk, maar achter dit onverschillige masker leeft een kwetsbaar meisje dat zich geen raad weet met de situatie. De band met haar vader en broer is slecht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Valerie Riedesel boeken
  Valerie Riedesel - Nevelkinderen

  Nevelkinderen van Valerie Riedesel is een waargebeurde familiegeschiedenis over de kinderen van een van Hitlers aanslagplegers, en vertelt hoe dit gezin Himmlers wraakprogramma overleefde. Na een aanslag op Hitler wordt Caesar von Hofacker gearresteerd. Niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Annemarie Kelly boeken
  Annemarie Kelly - Ik, Annamaria

  Lerares, een vak dat veel meer inhoudt dan alleen lesgeven... Annamaria verliet in de jaren zeventig Suriname om in Nederland te studeren. Ze startte haar carrière op witte scholen' en werkte vervolgens in een Haagse aandachtswijk, waar in een rap tempo het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Maurice Jonkers boeken
  Maurice Jonkers - Chemische Binding

  De wereld van het grootbedrijf, geromantiseerde non-fictie, over krijgers, de zin en onzin van organisaties, wetten van internationale handel, eigen belang, winst, persoonlijk verlies en liefde.Chemische Binding is het debuut als schrijver van Maurice Jonkers.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Evert-Jan Schoorl boeken
  Evert-Jan Schoorl - Geestwaaiers

  Geen literatuur, maar hopelijk wel stemmend tot (na)denken over de onderwerpen in deze bundel. Essays zijn het al evenmin en daarom zijn het vertellingen. Natuurlijk gaat het weer eens over de dood, echtscheiding, persoonlijke en familieproblemen, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,49
 • Chantal Diemel boeken
  Chantal Diemel - Verweven door de liefde

  Van een vrolijke jonge meid veranderde ik in een gereserveerde vrouw, vanaf onze verhuizing van Nederland naar Suriname veranderde mijn hele leven, helaas niet op een positieve manier. Door mijn doorzettingsvermogen en positieve kijk ben ik steeds blijven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • B.A. Ramsbottom boeken
  B.A. Ramsbottom - Geroepen door de Opperherder

  In 'Geroepen door de Opperherder' wordt beschreven hoe God drie mannen, een Poolse Jood, een Engelse herdersjongen en een voormalig arminiaans predikant, op wonderlijke wijze uitstoot tot werk in Zijn koninkrijk. De stichtelijke levensgeschiedenissen zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Bert van Slooten, Elly van der Klauw boeken
  Bert van Slooten, Elly van der Klauw - Zo, ben jij er ook nog?

  Eerst wordt haar vader in het holst van de nacht weggevoerd. Nauwelijks een jaar later pakken de Duitsers haar moeder en een mysterieuze onderduiker op. De tienjarige Roos blijft in 1942 alleen achter met haar twee zusjes in hun ouderlijk huis in Rotterdam. Ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Luc Abel boeken
  Luc Abel - Pelgrim op de dool

  'Ik vlieg verder over de stad en zie nu een haven met kleine en grote boten. Ik zie een man in een regenjas op de kade staan. Hij zwaait eenzaam naar een langzaam wegvarende boot. Stilletjes zweef ik naar die man, ik herken hem als een oude bekende, en meteen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • C.J. Tempelman boeken
  C.J. Tempelman - Tante Lobelia

  Het moest een keer worden verteld, haar verhaal. Van een zoektocht naar geluk. Van boosheid op en liefde voor het leven. Van verdriet en van dankbaarheid. Van humor. Van asociale onverstoorbaarheid. Van verrassende warmte. Van genadeloze hardheid. Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Catherine Marsh boeken
  Catherine Marsh - In de loopgraven van de Krim

  1853-1856: oorlog om de Krim, het Oekraïense schiereiland. Half Europa neemt het tegen Rusland op. Ook Engeland stuurt vele soldaten naar het frontgebied. Kapitein Hedley Vicars voert hen aan... Deze biogra e gaat over legerkapitein Hedley Vicars (1826-1855),… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Helen Harrie boeken
  Helen Harrie - DAGBOEK van een Hypo Schildklier Darm Hypochonder

  Wantoestanden op je school. Overuren, collega's die hun werk niet doen, ziek zijn mag niet, een gebroken arm telt niet. Helen ploetert door, wie jankt is een watje. Het adrenalineoverschot nekt haar. Niemand helpt. Tot ze zelf in actie komt. De eens zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Mayke Smit, Alice Altink boeken
  Mayke Smit, Alice Altink - Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen!

  Openhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn Een volwassen dochter vraagt zich af welk effect de intieme band met haar moeder heeft gehad op haar leven, seksualiteit en relaties. Dat is de aanleiding voor een spannende zoektocht op Ibiza… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00