Waargebeurde verhalen

 • Willem Niesing boeken
  Willem Niesing - Klotetijd

  Een indrukwekkend verhaal over het twee keer krijgen van kanker en hoe dit je leven voor altijd veranderd. Dit alles terwijl het leven in een jong gezin gewoon door moet gaan.Een verhaal over ziek worden, overleven en weer gezond worden. Hetbeslaat een periode… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Willem Bol boeken
  Willem Bol - Costen ende Baeten

  'Costen ende Baeten': over slachtoffers van verzekeraars. “Het leven heeft mij geleerd, dat men altijd eenzaam is wanneer het onrecht bestreden moet worden."'Costen ende Baeten': over slachtoffers van verzekeraars Willem Bol beschrijft in 'Costen ende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ellen Léautaud boeken
  Ellen Léautaud - Ibiza Bali Revalidatie

  Ibiza Bali Revalidatie is een boek over het leven van Ellen Léautaud als hooggevoelig persoon die haar leven lang haar grenzen opzocht en haar spiritualiteit ontdekte. Het is een verhaal over hoe haar leven in een seconde honderdtachtig graden draaide na een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mieni Westerink boeken
  Mieni Westerink - Herstel na dertien jaar overleven in de psychiatrie

  Nu ervaar ik die lange tijd op de gesloten afdeling als de slechtste tijd van mijn gehele opname. De verpleging vond ik wel oké. Maar mijn psycholoog kwam in mijn beleving ernstig tekort, met name omdat ik geen goed werkend antidepressivum had en geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Wim B. Dubois boeken
  Wim B. Dubois - Verlangen naar Swier

  Een Rotterdamse jongen wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog op de trein gezet om aan te sterken in Limburg. Hij maakt kennis met het boerenleven, de liefde en komt weer in oorlogsgeweld terecht.Verlangen naar Swier Als 13-jarige jongen wordt de Rotterdamse Wim… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Albert Clarysse boeken
  Albert Clarysse - Dr. Albert Clarysse. Ongecensureerd

  Dr. Albert Clarysse (Izegem °1936) herleeft zijn jeugdjaren tijdens de oorlog, en de strenge opvoeding in de lagere school en het college in Izegem. Pas aan de universiteit vond hij zijn gading. Expo 58 overtuigde hem dat hij zich moest specialiseren in de V… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Miranda Vos-Damen boeken
  Miranda Vos-Damen - Hartsvriendinnen

  Dit boek is geschreven door Miranda die een dochter heeft van 21 jaar met het Syndroom van Down. Haar dochter Lisette is haar hartsvriendin en andersom. Lisette ziet haar moeder ook als een hartsvriendin. Dit boek heeft ze geschreven om aan iedereen te laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Joke van Ruth boeken
  Joke van Ruth - Het been van Ome Han

  Het levensverhaal Joke van Ruth, het kindermeisje van toneelechtpaar Jules Croiset en Sonja Brill. Ze groeide op in de Schilderswijk en uit tot een markante vrouw.Het been van Ome Han Ik ben bezig met ramen zemen als ik de buurman zie binnenkomen. Hij is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Foekje van der Heide boeken
  Foekje van der Heide - Lief Zonnekind

  “Ik ben klaar en bereid om geaard te blijven, op mijn plek te blijven staan, ongeacht of het moeilijk is of niet. De woorden lieten mij niet los. Alsof ik wist dat ons een levensgrote verandering stond te wachten en ik mijzelf een bemoediging had geschreven.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Haike Germann, Eva Schenk boeken
  Haike Germann, Eva Schenk - Het offer- Grip

  Het Offer - Grip Anne verlaat haar kinderen in Frankrijk en keert terug naar Nederland. Nora houdt zich sterk, maar achter dit onverschillige masker leeft een kwetsbaar meisje dat zich geen raad weet met de situatie. De band met haar vader en broer is slecht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Bert van Slooten, Elly van der Klauw boeken
  Bert van Slooten, Elly van der Klauw - Zo, ben jij er ook nog?

  Eerst wordt haar vader in het holst van de nacht weggevoerd. Nauwelijks een jaar later pakken de Duitsers haar moeder en een mysterieuze onderduiker op. De tienjarige Roos blijft in 1942 alleen achter met haar twee zusjes in hun ouderlijk huis in Rotterdam. Ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Evert-Jan Schoorl boeken
  Evert-Jan Schoorl - Geestwaaiers

  Geen literatuur, maar hopelijk wel stemmend tot (na)denken over de onderwerpen in deze bundel. Essays zijn het al evenmin en daarom zijn het vertellingen. Natuurlijk gaat het weer eens over de dood, echtscheiding, persoonlijke en familieproblemen, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,49
 • Ida Schutter boeken
  Ida Schutter - Met terugwerkende kracht

  Het verlangen om te willen LEVEN in plaats van te overleven is groot. Na compleet vastgelopen te zijn, zoekt Ida hulp om zich te kunnen ontworstelen aan een traumatisch verleden, waarbij gereformeerde religie en verdeeldheid in het gezin een fundamentele rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mayke Smit, Alice Altink boeken
  Mayke Smit, Alice Altink - Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen!

  Openhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn Een volwassen dochter vraagt zich af welk effect de intieme band met haar moeder heeft gehad op haar leven, seksualiteit en relaties. Dat is de aanleiding voor een spannende zoektocht op Ibiza… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Cor van der Wijk boeken
  Cor van der Wijk - Noem mij maar Amalia

  In de 33 jaar dat Cor van der Wijk in het Emma Kinderziekenhuis werkte, schreef hij jarenlang maandelijks een column voor het AMC-blad Status. In veel verhalen verwoordde hij gevoelens van kinderen op de intensive care. Hij was hun spreekbuis. Van die columns… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Carolien Cramer boeken
  Carolien Cramer - Poppenkind

  Poppenkind: over een gewoon meisje in een ongewone wereldAls de elfjarige Hanna op een morgen vroeg wakker schrikt, en naar buiten kijkt, ziet alles er anders uit. De wereld van een dag geleden bestaat niet meer. Die verdwijnt op het moment dat de vliegtuigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ronald van Berkel boeken
  Ronald van Berkel - 't Zal je maar gebeuren...

  ‘Misbruikt’, ‘Bespuwd en bedreigd’, ‘Chaos in de Schilderswijk’. Het zijn enkele titels van verhalen in dit boek. Elf jaar werken in Den Haag bracht diaken Ronald van Berkel (1964) bijzondere ontmoetingen en gebeurtenissen. Van Berkel geeft door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Piet Rottier boeken
  Piet Rottier - Mijn naam is Piet Rottier enzo…

  Dit boek is het eerste deel van een trilogie. Hierin maakt U kennis met een aantal entiteiten, die mij in dromen begeleiden naar "verre" oorden. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hesseling Renie boeken
  Hesseling Renie - De (m)ulo:

  Het boek De (m)ulo: onderwijswereld en jeugdcultuur brengt de lezer terug naar het fenomeen van de (m)ulo opleiding in Nederland. De ?hogeschool? voor de middenklasse en de gewone man. Het boek beschrijft de laatste vijftien jaren van een unieke schoolsoort.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,49
 • Helen Harrie boeken
  Helen Harrie - DAGBOEK van een Hypo Schildklier Darm Hypochonder

  Wantoestanden op je school. Overuren, collega's die hun werk niet doen, ziek zijn mag niet, een gebroken arm telt niet. Helen ploetert door, wie jankt is een watje. Het adrenalineoverschot nekt haar. Niemand helpt. Tot ze zelf in actie komt. De eens zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Bo Van Spilbeeck boeken
  Bo Van Spilbeeck - Bo - Eindelijk vrouw

  Hoewel ze reeds als kind niet goed in haar vel zat en elke kans aangreep om in een vrouwenrol te kruipen, outte Bo zich uiteindelijk pas op 58 jarige leeftijd als transgender. In haar autobiografie vertelt Bo Van Spilbeeck over haar vele jaren als vrouw in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Désirée Simons boeken
  Désirée Simons - ‘Wij horen met onze ogen!’

  Waar krijg je mee te maken als je weinig hoort? Stel, je verstaat de intercom niet. De slagboom gaat maar niet omhoog en er is niemand in de buurt. Wat doe je dan? Zit jij op je gemak in een restaurant met anderen? Of is er teveel lawaai? Dit, en nog veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Siegmund Zasada boeken
  Siegmund Zasada - Kolengruis en surrogaatkoffie

  Mundi is elf jaar als Zuid-Limburg door de Duitsers bezet wordt. Als tweede zoon uit een Pools mijnwerkersgezin maakt hij mee hoe het leven verandert door de oorlog. De verhalen van oom Bernhard en zijn vader Antek, beiden werkzaam in dezelfde ploeg in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Lars Doorduijn boeken
  Lars Doorduijn - Naast en Liefde

  Twee buurmannen in Amsterdam Zuid. Twee totaal verschillende levens. De één is ambulancechauffeur in de hoofdstad, de ander een succesvol consulting manager. De één kleurt keurig binnen de lijntjes, de ander rijdt nogal eens een scheve schaats. Naast e… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mijn zoon en ik

  "Er waren dagen dat ik nergens zin in had. Ik voelde me futloos, had geen honger, eten lukte gewoonweg niet. Ik kon alleen maar denken. Altijd maar piekeren. Waarom ik? Waarom kan mijn leven niet gewoon zijn? Maar telkens ik naar mijn zoon keek, wist ik: voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00