Waargebeurde verhalen

 • Frank van der Maas boeken
  Frank van der Maas - Helden op stokken

  In Afrika is ziekte en lijden realiteit van elke dag. Men accepteert de situatie vaak zoals deze is en zoekt naar oplossingen. Frank van der Maas werkt al jarenlang in Nigeria en Guinee-Bissau. Hij heeft mee mogen werken aan het creëren van mogelijkheden voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ida Schutter boeken
  Ida Schutter - Met terugwerkende kracht

  Het verlangen om te willen LEVEN in plaats van te overleven is groot. Na compleet vastgelopen te zijn, zoekt Ida hulp om zich te kunnen ontworstelen aan een traumatisch verleden, waarbij gereformeerde religie en verdeeldheid in het gezin een fundamentele rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Raymond K. boeken
  Raymond K. - De Surinaamse Connectie

  "Lekker is dat, moet ik opeens met hun leugens meegaan? Ze kunnen wel van alles wijsmaken maar als ik mee ga liegen ga ik ook mee de afgrond in als het fout gaat. Wat is nog waar en wat is niet waar?"HET BEGIN VAN DE SURINAAMSE CONNECTIE PARAMARIBO: "Baas, ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Olav Van der Stad boeken
  Olav Van der Stad - LIEFDE een relatie lang

  LIEFDE, iedereen heeft het nodig, iedereen is er naar op zoek. In onze zoektocht naar de juiste liefde, lopen we allemaal wel eens een ' Blauwtje' een misser. Misschien denk jij wel dat je de enigste bent die dat is overkomen, maar is dat wel zo? Soms denk je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Cor van der Wijk boeken
  Cor van der Wijk - Noem mij maar Amalia

  In de 33 jaar dat Cor van der Wijk in het Emma Kinderziekenhuis werkte, schreef hij jarenlang maandelijks een column voor het AMC-blad Status. In veel verhalen verwoordde hij gevoelens van kinderen op de intensive care. Hij was hun spreekbuis. Van die columns… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Carolien Cramer boeken
  Carolien Cramer - Poppenkind

  Poppenkind: over een gewoon meisje in een ongewone wereldAls de elfjarige Hanna op een morgen vroeg wakker schrikt, en naar buiten kijkt, ziet alles er anders uit. De wereld van een dag geleden bestaat niet meer. Die verdwijnt op het moment dat de vliegtuigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ronald van Berkel boeken
  Ronald van Berkel - 't Zal je maar gebeuren...

  ‘Misbruikt’, ‘Bespuwd en bedreigd’, ‘Chaos in de Schilderswijk’. Het zijn enkele titels van verhalen in dit boek. Elf jaar werken in Den Haag bracht diaken Ronald van Berkel (1964) bijzondere ontmoetingen en gebeurtenissen. Van Berkel geeft door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Piet Rottier boeken
  Piet Rottier - Mijn naam is Piet Rottier enzo…

  Dit boek is het eerste deel van een trilogie. Hierin maakt U kennis met een aantal entiteiten, die mij in dromen begeleiden naar "verre" oorden. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hesseling Renie boeken
  Hesseling Renie - De (m)ulo:

  Het boek De (m)ulo: onderwijswereld en jeugdcultuur brengt de lezer terug naar het fenomeen van de (m)ulo opleiding in Nederland. De ?hogeschool? voor de middenklasse en de gewone man. Het boek beschrijft de laatste vijftien jaren van een unieke schoolsoort.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,49
 • Margareth Hol boeken
  Margareth Hol - Een Romeo met Alzheimer

  Het ontroerende verhaal van een vrouw die haar man verliest aan Alzheimer. "Ik wilde het verhaal over onze liefde schrijven. Het werd ook een verhaal over verdriet, verlies en rouw. In mijn afscheidswoorden aan Harry zei ik: Samen hebben we hem (Alzheimer) een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mijn zoon en ik

  "Er waren dagen dat ik nergens zin in had. Ik voelde me futloos, had geen honger, eten lukte gewoonweg niet. Ik kon alleen maar denken. Altijd maar piekeren. Waarom ik? Waarom kan mijn leven niet gewoon zijn? Maar telkens ik naar mijn zoon keek, wist ik: voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Juliette Zwaan Zwagemakers boeken
  Juliette Zwaan Zwagemakers - Het leven zonder

  De grootste wens van Tim en Juliette gaat in vervulling. Ze worden ouders van een prachtige, kerngezonde dochter, Félice Ingrit Lize Zwaan. Ze leven op een roze wolk totdat Félice een aantal dagen later ziek wordt en een week na haar geboorte overlijdt aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Agnes boeken
  Agnes - Mama het was geen droom!

  Het ware en bijzondere verhaal van Agnes, die als klein meisje ernstig seksueel werd misbruikt. Ze mocht er van haar moeder met niemand over praten. Ze moest zichzelf maar zien te redden. Hoe dit onverwerkte trauma haar leven beheerste en totaal in de greep… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tigchelaar Riet boeken
  Tigchelaar Riet - Van tijd tot tijd

  In de levendige stijl die we van haar kennen uit eerdere boeken, geeft Riet Tigchelaar de lezers een inkijkje in haar levensgeschiedenis. Belevenissen uit haar vroege jeugd in de kosterij van de Oude Kerk in Scheveningen. Aangrijpende herinneringen aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,49
 • Rocco Leplae boeken
  Rocco Leplae - Bergen van hoop

  In dit waargebeurd verhaal neemt de schrijver je mee naar het hooggebergte van Corsica en de Alpen. Hij en zijn vader delen eenzelfde passie maar toch gaapt er een immense kloof tussen hen. Terwijl de vader het moeilijk heeft om een scheiding te verwerken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,70
 • Derk Boswijk boeken
  Derk Boswijk - Waarom ik vertrok

  December 1913. Veehandelaar P.V. uit Ter Aar is zonder dat iemand daarvan wist naar Amerika vertrokken, zonder orde op zaken te stellen en achterlatende vrouw en 9 kinderen. Menig landbouwer in de gemeente is hiervan de dupe. Met dit korte krantenartikel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jos Rombouts boeken
  Jos Rombouts - Hoe krijg ik een stereo-tactische operatie in mijn eigenzinnige brein.

  Dit boek is een autobiografisch werk van de auteur die zelf Parkinsonpatiënt is. Lees zijn ervaring met valkuilen, onbegrip, desinteresse, kortom de hele levenswandel wat hij op zijn weg tegen kwam om een DBS operatie voor elkaar te krijgen in zijn hersenen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Teus Dorrepaal boeken
  Teus Dorrepaal - Praat er maar niet over

  Praat er maar niet over van Teus Dorrepaal is een roman over het leven van de homoseksuele christenjongen Mart van Buren. Als Mart van Buren op school wordt uitgescholden voor ‘homo’, moet hij de betekenis opzoeken in het woordenboek. Een tijdje later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hilde Houweling boeken
  Hilde Houweling - Over Winnen

  Hilde Houweling was een van de deelnemers aan het programma Het Voedselgevecht, dat vanaf 25 oktober 2018 in vier afleveringen werd uitgezonden op NPO3. De avond tevoren vertelde ze hierover in RTL Late Night. In deze autobiografie wordt de lezer meegenomen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Chermaine van Weelderen boeken
  Chermaine van Weelderen - Ongeneeslijk Positief

  Het indrukwekkende verhaal van een jonge vrouw die midden in het leven­ staat. Vrolijk en onbevangen leeft ze haar leven, ondanks dat ze ongeneeslijk ziek is. Door de zeldzaamheid en progressieve aard van de ziekte­ komt haar dood steeds dichterbij. Als ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bart Bolier boeken
  Bart Bolier - Kersten in kleur

  Gerrit Hendrik Kersten (1882-1948) was een kleurrijke persoonlijkheid, die soms ook heel zwart-wit kon zijn. Hij was een geestelijke leider met visie en tegelijk een ootmoedige dienaar van Christus. Als een onvermoeibare strijder voor de oude, beproefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frans Hermans boeken
  Frans Hermans - Hijman waar ben je!

  Het waargebeurde verhaal van een Joodse jongen die tijdens de oorlog keer op keer aan zijn noodlot weet te ontsnappen. Als op 20 juni 1943 Leendert en Mina Gans tijdens de grote Duitse razzia in Amsterdam worden opgepakt en afgevoerd naar Kamp Westerbork in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Ellen Kusters boeken
  Ellen Kusters - Er was eens... een juf!

  Er was eens een meisje, dat later graag juf wilde worden. Met haar diploma op zak startte zij vol enthousiasme haar loopbaan. De eerste jaren genoot zij volop van haar werk. De combinatie werk en gezin bleek na verloop van tijd echter lastig. Ze zag dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Annemarie Kelly boeken
  Annemarie Kelly - Ik, Annamaria

  Lerares, een vak dat veel meer inhoudt dan alleen lesgeven... Annamaria verliet in de jaren zeventig Suriname om in Nederland te studeren. Ze startte haar carrière op witte scholen' en werkte vervolgens in een Haagse aandachtswijk, waar in een rap tempo het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Rachel Franse boeken
  Rachel Franse - 100 dagen kanker

  Met het vermoeden van een ‘ontstekinkje’ loopt freelance tv-maker Rachel Franse het ziekenhuis in en twee uur later staat ze met de diagnose borstkanker weer buiten. Het is het begin van een drie maanden durende rollercoaster. Terwijl vrijwel alle vrouwen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99