Waargebeurde verhalen

 • Willem Knaap boeken
  Willem Knaap - Het kind met vijf namen

  Bij hun moeder kunnen het kleine jongetje en zijn broertje niet blijven. Ook niet als er een nieuwe vader in het gezin komt. Het zijn de moeilijke jaren vijftig, het gezin leeft in armoede en de ouders kunnen de situatie niet aan. De kinderen worden uit huis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Conny Vekemans-van Loon boeken
  Conny Vekemans-van Loon - Overstekend wild !

  Mijn vader is veel te snel overleden. Ik kon geen afscheid van hem nemen. En het lukte me niet om hem los te laten en een plek in mijn leven te geven. Ik besloot om de Camino te gaan lopen. Een in februari achteloos gekozen datum bleek later 'Vaderdag' te zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • C.J. Tempelman boeken
  C.J. Tempelman - Het kantoor

  Van een bestuurscrisis komen meestal alleen de gevolgen in de publiciteit. Deze sleutelroman duikt dieper in de processen die eraan ten grondslag liggen, en vertelt het persoonlijke verhaal dat de krant niet haalt.De jonge Russin Elena woont sinds haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ramona Hoogkamer boeken
  Ramona Hoogkamer - Het geknakte riet

  Een intrigerende roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over de kracht van vergeving binnen het huwelijk. Esther en David zijn een jong evangelisten stel dat langzaam uit elkaar groeit, opgeslokt door hun drukke bezigheden. Ingrediënten van de drukte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Harrie Seeverens boeken
  Harrie Seeverens - De Spiegel

  Kan een hond in de hemel komen en kun je hem daar dan terugvinden? De kerken zeggen weinig over het hiernamaals en van bijna-doodervaringen word je evenmin wijzer. De vraag kwam half als grap op toen de schrijver en zijn echtgenote hun zieke, oude hond, na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Justine Mol boeken
  Justine Mol - Voorbij schuld en onschuld

  Hoe overleef je 12 jaar gevangenis als je onschuldig bent?Het leven van Henk Haalboom verandert in een drama als hij in januari 2002 wordt aangehouden voor de moord op Pim Overzier. Henk krijgt vanaf 2006 bezoek in de gevangenis van Justine Mol. Zij is trainer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bibian Mentel boeken
  Bibian Mentel - Kut Kanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten!

  In juli 2017 hoort paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel dat ze voor de negende keer kanker heeft.Maar Bibian is een knokker en een optimist, met een ijzersterke wil. Haar grootste sportieve droom is dat ze op de Paralympische Spelen in maart 2018 haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Janneke Hartveld boeken
  Janneke Hartveld - Kus Jes - De gevaarlijke afslag die Anorexia heet

  Anorexia, een afslag die je beter niet kunt nemen... maar als je eenmaal verstrikt bent geraakt in de allesoverheersende gedachten van gewicht verliezen, is er vaak geen houden meer aan. De vijftienjarige Jessie had ze, die gedachten. Het begon onschuldig,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Wendy Dé boeken
  Wendy Dé - Autisme wel niet wel niet wel

  Zo op het oog is Wendy een normaal functionerende vrouw. Haar huis, tuin en financiën heeft ze op orde en ze heeft fijne vrienden. Zij maakt redelijk makkelijk contact, kijkt de ander in de ogen, heeft humor en is 'over'gevoelig en empathisch. Niet direct… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jan van Dam boeken
  Jan van Dam - Eigenaardig persoon

  Het levensverhaal, oftewel autobiografie van Jan van Dam. Alles word besproken er word niks verzwegen in dit boek. Er word gepraat over criminele activiteiten maar ook over detenties ggz opnames en veel meer! (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marisa Koolbergen boeken
  Marisa Koolbergen - Aldi

  Als de tweede wereldoorlog uitbreekt, komt er een einde aan het comfortabele leven van Aldi Hageman en haar familie in Nederlands-Indië. Haar kracht en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat ze de jaren in de Jappenkampen overleeft. Eenmaal in Nederland bouwt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Joch Kuiken boeken
  Joch Kuiken - Een Jordanese in Nieuw-West

  Dit is het verhaal van Joch Kuiken. Een geboren en getogen Jordanese, die in Amsterdam Nieuw-West belandde, en daar alweer vele jaren woont. Haar herinneringen reiken ver terug, tot diep in de vorige eeuw. Bijna negen decennia heeft ze meegemaakt. Haar verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,90
 • André Buurman boeken
  André Buurman - De Verschoppeling

  Stelselmatig als kind mishandeld worden door je stiefvaders en rake klappen oplopen in jeugdinternaten. â??Overlevenâ?? is dan ook al bijna 80 jaar het sleutelwoord van Cees Ligthart (1941). Niet alleen in zijn jeugd, diezelfde overlevingstactiek paste hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ellis van Halteren boeken
  Ellis van Halteren - Trapezejaren

  Met als achtergrond de jaren zestig van de vorige eeuw, vertelt de autobiografische roman Trapezejaren het verhaal van een gezin dat de wind tegen heeft. Met een vader die de wereld beziet als een Don Quichot en zijn grootse projecten financiert van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Dina-Perla boeken
  Dina-Perla - Exodus uit de vuurtoren

  Dina-Perla groeit op in de joodse orthodoxie en een verstikkende werkelijkheid, waarin niets is wat het lijkt. Als jong meisje vecht zij voor vrijheid en liefde, ontvlucht haar ouderlijk huis en besluit nooit meer terug te keren. Exodus uit de vuurtoren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wieke Biesheuvel boeken
  Wieke Biesheuvel - WIEKE IN ZAMBIA

  In de jaren zeventig reist backpacker Wieke Biesheuvel jaarlijks iedere zomer naar het platteland van Kenia. Dat houdt in: samenwerken met de dorpsbevolking, slapen op de grond, zelf kippen slachten, water halen bij een stroompje. Voor de jonge Wieke betekent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Vera Mertens boeken
  Vera Mertens - Het concentratiekamp Het waargebeurde verhaal van een Belgische tiener

  Omschrijving Het concentratiekamp Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Belgische tiener Pierre groeit op in een gezin dat door de Grote Oorlog is getekend. De Tweede Wereldoorlog breekt uit en de Duitsers vallen België binnen. Het verlangen naar vrijheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Suzanne Felderhof boeken
  Suzanne Felderhof - Felderhof: Onze Mensen

  Wie zijn de mensen die elke dag weer onze stad Amsterdam zo mooi en schoon houden? Dit boek laat het zien en je wordt er warm van.. prachtige portretten met levensverhalen van vegers, bomensnoeiers, stratenmakers en andere harde werkers die met passie en inzet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Teus Weijman boeken
  Teus Weijman - Slakkenspoor

  Teus Weijman werd op 1 februari 1960 geboren in Ede en groeide op als het oudste kind in een gezin met drie kinderen. Zelf is hij nu vader van twee dochters. Hij schreef dit boek omdat hij zijn verhaal wil delen.Een sprookje: een lieve vrouw, twee mooie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ton van der Stelt boeken
  Ton van der Stelt - Mijn bijzondere moeder en ik

  Geen dik boek, maar zeker de moeite waard om te lezen, met mooie afbeeldingen van een moeder die zich mediamiek heeft ontwikkeld.Een vrouw met veel levenservaring en geeft veel naastenliefde.Veel mensen zijn door haar geholpen en met haar vele gaven troost en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Els Smits boeken
  Els Smits - Gebroken moederhart

  Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.Verhaal gaat over een naïeve zoon die zich iedere keer weer laat beïnvloeden door vrouwen die hem precies zo weten te manipuleren dat hij altijd voor hen klaarstaat en zichzelf totaal wegcijfert. Het resultaat is veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • P.M. Hoks-Zwaard boeken
  P.M. Hoks-Zwaard - Mijn oma, haar eenzame leven

  De enige bezittingen van mijn oma die bewaard zijn gebleven, zijn een merklap uit 1899, een eikenhouten kistje met de initialen MFW en een ansichtkaart uit Hellevoetsluis; drie voorwerpen die in het lange leven van mijn oma met haar zijn meegereisd. Niet veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dennis Plantenga boeken
  Dennis Plantenga - De tandarts is mijn beste vriend

  Ik bleef maar op de Tarzanbocht richten, maar er gebeurde nog steeds niks. De spanning werd ondraaglijk, want je wilde geen fout maken. Ik had die koleretrap toch niet voor niets meegenomen? Toen ik opkeek of er misschien iets aan de hand was, kwam Max… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Vronie Konijn boeken
  Vronie Konijn - Vronie Veronique Veronica

  Onbevangen vertrok ik op 21 april.De rijp fonkelde als helder kristal opde aarde en bedekte hiermee elkeonzekerheid diep in mezelf. Op mijnrug droeg ik een rugzak gevuld metpraktische dingen. Met twee handenhad ik geprobeerd mijn angst vooreenzaamheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Peter A. van Lessop boeken
  Peter A. van Lessop - Als infuuspalen konden praten...

  Na de diagnose: endeldarmkanker wordt Peter tijdens de grote buikoperatie geconfronteerd met het disfunctioneren van een medisch apparaat. De gevolgen zijn dramatisch te noemen. 18 grote operaties en 22 ziekenhuisopnames volgen. Een rechtszaak om een schuldige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95