Waargebeurde verhalen

 • Nannie Drabbe-Kruijs boeken
  Nannie Drabbe-Kruijs - De avonturen van meisje Nannie Kruijs naar een jonge volwassen vrouw

  Herinneringen aan een fijne jeugd en een hartstochtelijke echtgenoot van een gelukkige huisvrouw, moeder en oma, met mogelijk zelfs een beetje blauw bloed. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,25
 • Gerard Elferink boeken
  Gerard Elferink - Het raam kan niet open

  Daar sta je met je scootmobiel tussen de tramrails. Je kunt nergens heen. Gelukkig heb je in je mobiel het hulpnummer. 'Waar staat u?' spreekt een callcenter-dame, 'mag ik de postcode?' 'Ja, maar, ik heb toch geen postcodeboek bij me...'In het begin sta je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Chantal van den Brink boeken
  Chantal van den Brink - Brieven van mijn Ziel 2

  Chantal van den Brink (1964) debuteerde in 2012 met het eerste deel van de trilogie Brieven van mijn Ziel waarin ze openhartig verslag doet van de radicale ommezwaai die in 1994 begon: ze verliet haar werk in de ICT om healing te studeren en te zoeken naar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Cock Fuchs, Marion Welling boeken
  Cock Fuchs, Marion Welling - Zomaar een kind

  Zomaar een kind is het aangrijpende verhaal van Cock. Hij groeit op in de achterstandswijken van Den Haag. Zijn vader heeft, na zijn traumatische ervaringen in de Tweede Wereldoorlog en overmatig drankgebruik, alle ingrediënten in huis om het jonge leven van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Charlotte van Es boeken
  Charlotte van Es - Het Scharrelslakkenfeest en andere Franse verhalen

  Sinds 1985 woont en werkt Charlotte van Es in de Franse Auvergne, waar zij en haar man een ruïne kochten. Met hulp van Nederlandse vrienden werd de bouwval bewoonbaar gemaakt. Ze leerde Franse buren, boeren en buitenlui kennen. Met humor en compassie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • René Surig boeken
  René Surig - Ik hou van je

  René Surig beschrijft de ziekte en het sterven van zijn 14-jarige zoon Peter op eerlijke en ontroerende wijze. Peter is een zonnig kind en blijft dat tot het eind. Zijn vader beschrijft de verwarring, verwondering en ontroering van de laatste jaren van zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sjak Janssen boeken
  Sjak Janssen - De leegte voorbij

  Ik trap, ik ga omhoog. Ik trap, ik ga omlaag. Het lijkt alsof de hele wereld beweegt en ik in een ruimte van stilte woon. Ik val. Het moet in de hemel zijn. Het asfalt is kokend heet en zacht. Ik zak weg. Ik verzink. Niets bestaat meer. Geen ik. Geen geluid.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Berthe Korvinus boeken
  Berthe Korvinus - Salto naar het leven

  Als vierjarige belandde ik in een Japans kamp op Midden-Java met mijn moeder en twee zusjes. Ik overleefde dit ternauwernood. Ik heb ontdekt dat de rode draad in mijn bezigzijn in de wereld het proberen te voorkomen dat vrouwen en kinderen vernederd worden is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Heidi Marks boeken
  Heidi Marks - 'En toen kwam die meneer die mij meenam...'

  Als je het aan je ouders vertelt, jagen we jullie het dorp uit!' Sinds ze als vierjarig meisje voor het eerst wordt misbruikt achtervolgt dit dreigement Heidi Marks. Eerst wordt ze door een man seksueel misbruikt. Later komt er een tweede bij. Het kleine… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Hayley Okines, Kerry Okines boeken
  Hayley Okines, Kerry Okines - Het meisje van 100

  Het leven van de 13-jarige tiener Hayley Okines is zonder enige twijfel zeer ongewoon te noemen. Hayley wordt geboren met progeria, een zeer zeldzame genetische aandoening. Hierdoor veroudert ze acht keer sneller dan gewone mensen. Volgens medische termen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Klaas Dragtstra boeken
  Klaas Dragtstra - Geen mens gelijk, geen dag hetzelfde

  Soms zijn dromen géén bedrog. Geruime tijd had ik plannen om alle belevenissen, die ik binnen de incassobranche meemaak, aan het papier toe te vertrouwen. Het is er door omstandigheden nooit echt van gekomen. Het opschrijven van deze gebeurtenissen zag ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Gaby Deijs, Jasper Henderson boeken
  Gaby Deijs, Jasper Henderson - Van Hoogkarspel naar Uruzgan

  Korporaal Gaby Deijs is met zijn 28 jaar een veteraan. Hij is een van de paar duizend Nederlanders die werden uitgezonden voor een vredesmissie onder de vlag van de NAVO. Ver weg van huis vochten zij mee in oorlogen in Irak en Afghanistan. Deijs, een gewone… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Maria Raimondi boeken
  Maria Raimondi - Dario, mijn zoon met autisme

  In dit fascinerende boek beschrijft de auteur haar leven na de geboorte van Dario, haar jongste zoon. Hij blijkt autistisch en mentaal gehandicapt te zijn. In haar eigen bewoordingen schetst zij de problemen waar zij en haar man elke dag mee worstelden. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Claudia de Kok boeken
  Claudia de Kok - Autisme zit van binnen deel 2

  Het vervolg op het debuut "Autisme zit van binnen". In het 2e deel vindt u naast algemene informatie over autisme ook de ervaring van de auteur; Claudia de Kok. Claudia heeft onlangs de diagnose (kern) autisme gekregen, haar man heeft PDD NOS en samen hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • O.J. Huf boeken
  O.J. Huf - Gestuurd

  gestuurd, een voltooid deelwoord van sturen? Deze vraag komt regelmatig bij hem op, wanneer hij terugblikt op hoe de dingen eigenlijk zijn verlopen.Zolang je jong bent en vol met ideeën en verlangens rondloopt, sta je niet stil bij het feit dat, welke keuze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Corrie Greefkes boeken
  Corrie Greefkes - Ge-wezen-ouders

  Het syndroom van Larsen is een erfelijke aandoening. Mijn moeder ver-telde mij, dat de dokters het een onvolwaardig bottenstelsel noemen. Bij de gewrichten is de kom te ondiep waardoor een knie of een schouder heel gemakkelijk uit de kom gaat (luxeren).… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elizabeth van Leeuwen boeken
  Elizabeth van Leeuwen - Goud-geel

  De 'wandeling door het leven' van de schrijfster, na de diagnose borstkanker en het overlijden van haar moeder, speelt zich af in de tuin achter haar huis en voor een foto in de boekenkast in haar woonkamer. In de tuin vindt ze troost in de kleuren en in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Joyce Huis boeken
  Joyce Huis - De weg door ellende

  Toen Joyce negen was, overleed haar vader op 38-jarige leeftijd. Haar wereld stortte in. Niets in het leven was meer zeker. Een angst die zich ontwikkelde tot een ware hel: ze kreeg de dodelijke eetstoornis Anorexia Nervosa. De negatieve spiraal waarin Joyce… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • M. van Aperen, D. van Aperen boeken
  M. van Aperen, D. van Aperen - onze Daan heeft het up-syndroom

  Dit boekje wil ik opdragen aan alle ouders bij wie de unieke gebeurtenis van de geboorte van hun kind op z'n kop werd gezet, omdat hun baby het 'Down syndroom' bleek te hebben. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,75
 • Herman Raaphorst boeken
  Herman Raaphorst - Een klein deurtje dat weer open kon.

  Problemen voor de patiënt na een second opinion.Een patiënt met longkanker vraagt om een second opinion nadat hij door een longspecialist van een universitair ziekenhuis is opgegeven. De behandeling van de specialist had de zieke volkomen in de war gebracht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erna Schröder boeken
  Erna Schröder - Gewone vrouwen 1

  Wat maakt een 'gewone' vrouw bijzonder? Centrale vraag in dit boek is: ga ik door met een bestaan waarin ik mij niet langer thuis voel of breek ik met mijn oude leefpatroon? 10 geïnterviewde vrouwen willen met hun verhaal anderen een hart onder de riem te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ronald Dashorst, Elisabeth Mees ten Oever boeken
  Ronald Dashorst, Elisabeth Mees ten Oever - de Ongeziene gezien

  In dit boek zijn acht verhalen opgetekend van mensen die door heel verschillende omstandigheden in een kwetsbare situatie zijn gekomen. Het zijn ontmoetingen met mensen die de moed hebben gehad om met ontwapenende openheid over zichzelf te vertellen. Het zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Willeke Meijer boeken
  Willeke Meijer - Mijn jeugd vermoord

  Willeke Meijer werd in 1959 geboren te Rotterdam en werd als meisje van 7 jaar door haar eigen moeder aan pedofielen verhuurd. Als tienermeisje van 16 jaar oud ging ze een relatie aan, die in een huwelijk resulteerde. Op 18 jarige leeftijd werd haar eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Maya Hoogveld boeken
  Maya Hoogveld - Maya's reizen over de wereld

  In dit boek vertelt Maya Hoogveld de wonderbaarlijke avonturen die ze beleefd heeft tijdens haar vele reizen. Geen berg te hoog, geen zee te diep, geen bestemming te ingewikkeld. En overal maakt ze de gekste dingen mee, maar ze weet zich er altijd weer met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Emma W. Brouwer boeken
  Emma W. Brouwer - Ik ben hoogbegaafd

  Hoogbegaafd zijn maar niet weten dat je hoogbegaafd bent, kan voor heel veel problemen zorgen. Dat ondervond Emma W. Brouwer. Ze wist haar leven lang al dat ze anders was, maar ze wist niet waarom. Ze wist wel dat het aan haar lag. Alles wat fout ging, lag aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95