Waargebeurde verhalen

 • Klaas Dragtstra boeken
  Klaas Dragtstra - God wordt de huur opgezegd

  Hoe negatief de titel: "God wordt de huur opgezegd" voor sommigen ook mag klinken, toch is het nooit de insteek geweest om gelovigen te kwetsen. Als freelance journalist werd mij jaren geleden gevraagd een artikel te schrijven over een kerk die gesloopt zou… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Auke Zeldenrust boeken
  Auke Zeldenrust - Dorp achter tralies

  In de gevangenis in Leeuwarden zitten 248 mannen vast voor de meest uiteenlopende delicten. De PI Leeuwarden, in de volksmond De Marwei geheten, herbergt dieven, drugshandelaars, beroepscriminelen en moordenaars. Samen met de ruim tweehonderd mensen die in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ben Siemerink, Ben Elferink, Will Dorst boeken
  Ben Siemerink, Ben Elferink, Will Dorst - Tumult op een brave school

  Onder de titel "tumult op een brave school" beschrijft oud-leerling Ben Siemerink (bijgestaan door onder anderen Felix Nijland en Alphons Weijerink) hoe de studentrevolte, die in mei 1968 in Parijs begon en vervolgens heel Europa overspoelt, een paar jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Fokelien Faber boeken
  Fokelien Faber - Kafka was een zzp'er

  Ongeveer drieduizend zzp'ers die vanuit de WW konden starten met een eigen bedrijf werden tussen 2004 en 2010 door het UWV ten onrechte beschuldigd van fraude. Het werd een lange, moeizame kafkaiaanse strijd tegen bureaucratie en onrecht, die tot op de dag van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henry Kerstens boeken
  Henry Kerstens - En zo kwamen wij bijeen in groene velden

  De Nederlander Henry Kerstens is 24 jaar en hij snakt naar het avontuur. Geheel vrij van ideologie of godsdienst besluit hij een aantal maanden als vrijwilliger op een kibboets in Israël te gaan werken. Daar aangekomen bemerkt hij al snel dat de door hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Els in 't Veld boeken
  Els in 't Veld - Levenslang

  'Levenslang' is het levensverhaal van Lisa, geboren in de eerste helft vande vorige eeuw in Amsterdam, waar zij opgroeit in een beschermendkatholiek milieu met de vaste normen en waarden van die tijd. Dewereld is een prachtige wereld die zij verwachtingsvol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Koen Lievens boeken
  Koen Lievens - De demonen van God

  Op een doodgewone woensdagmiddag riep vader me bij zich. Ik moeteen jaar of acht geweest zijn. Hij vroeg me om hem te volgen naar dekelder. Als kinderen wisten we dat dit niet veel goeds voorspelde!In de openingscene van het boek is de toon gezet. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frank Waals boeken
  Frank Waals - Vooral doorgaan

  De hartelijkste Engelsman in Nederland is 70. Vergane glorie? Forget it. Barrie Stevens lééft. Altijd ook nog in de harten van ettelijke Nederlanders. Reden voor journalist/schrijver Frank Waals om Stevens' levensverhaal op te tekenen. Dit openhartige boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Huib de Vries boeken
  Huib de Vries - Thuisloos in twee werelden

  Twee totaal verschillende werelden komen bij Ontmoeting bij elkaar. Dit boek illustreert dat door de levensverhalen van Ed en Nelis. Ed geeft sinds 1994 leiding aan Ontmoeting, na een loopbaan bij de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten. Nelis, afkomstig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Marion Thomas boeken
  Marion Thomas - Ademloos verlangen

  "Ik wil zo graag doen, wat andere meiden van mijn leeftijd ook doen. Een bijbaantje, school volgen zonder constant ziek te zijn en ook eens spontaan uitgaan. Waarom lukt me dat nou niet? Waarom moet ik leren accepteren dat ik chronisch ziek ben? Ik wil dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Henk M. van Oosterwijk boeken
  Henk M. van Oosterwijk - Mijn jeugdherinneringen

  In zijn 70e levensjaar kijkt Henk van Oosterwijk terug naar zijn jeugd.Hij denkt terug aan de rust van de autoloze straten en stille akkers,weiden en bossen, in en om zijn geboortedorp Rijen in Noord-Brabant. De hunkering naar zijn computerloze jeugd brachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ada Busman boeken
  Ada Busman - Ik zal nooit meer stout zijn

  Ik zal nooit meer stout zijn! Waarom mag ik niet bij jou blijven? Ik ben al zoveel nachtjes weg, mag ik al naar huis? Een paar van de wanhopige vragen van een verdrietig kind, dat niet kan begrijpen waarom hij niet naar huis mag. Dit boek gaat over mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Daniëlle van der Stap boeken
  Daniëlle van der Stap - Het stille verdriet

  'Pfff, wat een indringende brandlucht ruik ik ineens. Ik word er misselijk van. Niet veel later trekken vreselijke beelden aan me voorbij. Wat is dit? Het lijkt wel alsof ik in een nachtmerrie ben beland. Ik zie jonge mensen vechten voor hun leven in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Dicky Douw-Vos boeken
  Dicky Douw-Vos - Groeten uit Tjideng

  Na de Japanse aanval op Singapore evacueert Dicky Douw naar Batavia, waar het veilig zou zijn. Maar nee hoor. Ze wordt geïnterneerd in het Tjideng kamp in Batavia, met twee kleine kinderen. Al vanaf Singapore maakt ze aantekeningen en houdt dagboeken bij.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marno Duursma boeken
  Marno Duursma - Gevangen in onvoorwaardelijke liefde

  Bijzonder indrukwekkend is het verhaal van de uit Indonesië geadopteerde Jukulan. Hij beschrijft in zijn boek Gevangen in onvoorwaardelijke liefde over de invloeden van adoptieproblematiek en de daaruit voortvloeiende hechtigsstoornis op zijn leven. In vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Nannie Drabbe-Kruijs boeken
  Nannie Drabbe-Kruijs - De avonturen van meisje Nannie Kruijs naar een jonge volwassen vrouw

  Herinneringen aan een fijne jeugd en een hartstochtelijke echtgenoot van een gelukkige huisvrouw, moeder en oma, met mogelijk zelfs een beetje blauw bloed. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,25
 • Charlotte van Es boeken
  Charlotte van Es - Het Scharrelslakkenfeest en andere Franse verhalen

  Sinds 1985 woont en werkt Charlotte van Es in de Franse Auvergne, waar zij en haar man een ruïne kochten. Met hulp van Nederlandse vrienden werd de bouwval bewoonbaar gemaakt. Ze leerde Franse buren, boeren en buitenlui kennen. Met humor en compassie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Berthe Korvinus boeken
  Berthe Korvinus - Salto naar het leven

  Als vierjarige belandde ik in een Japans kamp op Midden-Java met mijn moeder en twee zusjes. Ik overleefde dit ternauwernood. Ik heb ontdekt dat de rode draad in mijn bezigzijn in de wereld het proberen te voorkomen dat vrouwen en kinderen vernederd worden is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hayley Okines, Kerry Okines boeken
  Hayley Okines, Kerry Okines - Het meisje van 100

  Het leven van de 13-jarige tiener Hayley Okines is zonder enige twijfel zeer ongewoon te noemen. Hayley wordt geboren met progeria, een zeer zeldzame genetische aandoening. Hierdoor veroudert ze acht keer sneller dan gewone mensen. Volgens medische termen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Maria Raimondi boeken
  Maria Raimondi - Dario, mijn zoon met autisme

  In dit fascinerende boek beschrijft de auteur haar leven na de geboorte van Dario, haar jongste zoon. Hij blijkt autistisch en mentaal gehandicapt te zijn. In haar eigen bewoordingen schetst zij de problemen waar zij en haar man elke dag mee worstelden. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • O.J. Huf boeken
  O.J. Huf - Gestuurd

  gestuurd, een voltooid deelwoord van sturen? Deze vraag komt regelmatig bij hem op, wanneer hij terugblikt op hoe de dingen eigenlijk zijn verlopen.Zolang je jong bent en vol met ideeën en verlangens rondloopt, sta je niet stil bij het feit dat, welke keuze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Corrie Greefkes boeken
  Corrie Greefkes - Ge-wezen-ouders

  Het syndroom van Larsen is een erfelijke aandoening. Mijn moeder ver-telde mij, dat de dokters het een onvolwaardig bottenstelsel noemen. Bij de gewrichten is de kom te ondiep waardoor een knie of een schouder heel gemakkelijk uit de kom gaat (luxeren).… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elizabeth van Leeuwen boeken
  Elizabeth van Leeuwen - Goud-geel

  De 'wandeling door het leven' van de schrijfster, na de diagnose borstkanker en het overlijden van haar moeder, speelt zich af in de tuin achter haar huis en voor een foto in de boekenkast in haar woonkamer. In de tuin vindt ze troost in de kleuren en in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • M. van Aperen, D. van Aperen boeken
  M. van Aperen, D. van Aperen - onze Daan heeft het up-syndroom

  Dit boekje wil ik opdragen aan alle ouders bij wie de unieke gebeurtenis van de geboorte van hun kind op z'n kop werd gezet, omdat hun baby het 'Down syndroom' bleek te hebben. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,75
 • Herman Raaphorst boeken
  Herman Raaphorst - Een klein deurtje dat weer open kon.

  Problemen voor de patiënt na een second opinion.Een patiënt met longkanker vraagt om een second opinion nadat hij door een longspecialist van een universitair ziekenhuis is opgegeven. De behandeling van de specialist had de zieke volkomen in de war gebracht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95