Vertaalde bundels

 • Cynan Jones boeken
  Cynan Jones - 3 sprookjes

  Een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een vergeten vogelverschrikker en een verloren pop. Een ongelukkig partnerschap tussen een rechterhand en een linkerhand. En een onbuigzame reus die vergeet hoe hij moet luisteren. Deze drie korte, poëtische sprookjes… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • Marina Palej boeken
  Marina Palej - De zomerbioscoop

  De zomerbioscoop leest niet alleen als een trein, maar ook als een film, of liever: een heleboel films. Meer dan 100 'filmverhalen' zijn ondergebracht in diverse 'thematische filmfestivals'. De stof die tot een roman had kunnen uitdijen is hier samengeperst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,49
 • Geovani Martins boeken
  Geovani Martins - De zon op mijn hoofd

  Drugs, geweld, uitsluiting, en de enorme verschillen tussen rijk en arm: het komt allemaal aan de orde in de bundel ‘De zon op mijn hoofd’ van Geovani Martins. De literaire sensatie Geovani Martins groeide op in de favela’s waar hij over schrijft. Hoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • J.M. Coetzee boeken
  J.M. Coetzee - De oude vrouw en de katten

  Daar is ze weer, Elizabeth Costello, het intrigerende alter ego van John Coetzee. Ze is schrijfster, bij het grote publiek vooral bekend door een van haar vele romans. Ze is geboren in Australië, woont in Spanje en is een militante vegetariër met een scherpe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Moedertje lief

  Lieve moeders, strenge moeders, warme moeders, kille moeders, jonge moeders, oude moeders, wanhopige moeders, baboesjka’s en matroesjka’s: moedertje Rusland bracht vele moeders voor, en evenzovele kregen een rol in de prachtige literatuur die het land… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Boris Zjitkov boeken
  Boris Zjitkov - Op reis met Tom waarom

  Wie wil niet kennismaken met: stokstaartjes, vogelbekdieren en stekelvarkens, met metro, raderboot en vliegmachine, met stroom en gas, met kabak, kavoen en dzyga, met Petja, Ljoeba en Grisja, met Moskou, Kiev en Charkov? Iedereen natuurlijk! Wat ik zag, zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Chris Power boeken
  Chris Power - Moeders

  Moeders wordt bevolkt door de rustelozen: ze lopen, rennen, reizen, doen wat dan ook om maar niet stil te staan. Het zijn moeders, dochters, geliefden en families die proberen te vluchten van dat ene allesbepalende moment dat hen hun hele leven achtervolgt:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Daisy Johnson boeken
  Daisy Johnson - Veenland

  Veenland speelt zich af in de moerasgebieden van Engeland en verleent het platte, naargeestige landschap een rijke, broeierige atmosfeer. Dit is een plek waar dieren en mensen samensmelten, waar vreemde metamorfosen plaatsvinden, waar mythe en donkere magie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Cathy Kelly boeken
  Cathy Kelly - Sterren stralen

  Zullen de zussen Dolores en Genevieve zich los kunnen maken van hun moeder? Gaat Larissa zich weer verlegen voelen tijdens de kerstparty? Durft Alice haar hart open te stellen voor de enige persoon die ze niet wil zien? Kan Madame Lucia het lot van haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Émile Verhaeren boeken
  Émile Verhaeren - Middernachtvertellingen

  In zijn tijd werd Émile Verhaeren het ‘enfant terrible’ van Victor Hugo genoemd. Evenals zijn geestelijke vader schildert hij graag een wereld van angstaanjagende schimmen, hoog oplaaiende vlammen en verterende hartstochten. En toch tekent dat de Vlaamse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Leonid Dobytsjin boeken
  Leonid Dobytsjin - De thee

  Leonid Dobytsjin komt zijn verhalen niet zelf binnenwandelen met een dominante stem of visie. Hij is eerder afwezig. En laat de gebeurtenissen hun eigen gang gaan. Gevolg? In 'De thee' lees je verhalen, die uitnodigen tot herlezen en daarbij telkens van kleur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Juan José Arreola boeken
  Juan José Arreola - Bestiarium

  Juan José Arreola onthult welke dierlijke en monsterlijke driften we allemaal vanbinnen hebben. Hij wijst ons in Bestiarium op onze passies en gebreken en helpt ons elkaar beter te leren kennen.In korte schetsen onthult de Mexicaanse schrijver Juan José… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Leonora Carrington boeken
  Leonora Carrington - Alle verhalen

  Een meisje wil niet naar een debutantenbal en vraagt een hyena om in haar plaats te gaan; een paard neemt je mee naar het Huis van Angst; twee zusters bereiden een bijzonder maal voor de koning... De surreële wezens, dieren en personages die haar schilderijen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Ian McEwan boeken
  Ian McEwan - Eerste liefde

  Ian McEwan is een buitengewoon gewaardeerd romanschrijver, wiens werk in meer dan dertig landen wordt vertaald en veelvuldig is verfilmd. Maar het korte verhaal is McEwans eerste liefde en zijn imposante carrière begon dan ook met een verhalenbundel. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Hassan Blasim boeken
  Hassan Blasim - Lijkententoonstelling

  'Misschien wel de beste Arabische schrijver van dit moment.' THE GUARDIAN Van keihard realisme in één sprong naar de meest absurdistische droomwerelden, van de pot gerukte, bizarre situaties en literaire overpeinzingen, over leven en dood in vernietigende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Åsa Foster boeken
  Åsa Foster - Je hoeft er niet altijd over te praten

  Zuid-Afrika, ruim twintig jaar na de apartheid. Een harde maatschappij met scherpe contrasten, waar het geweld een donkere schaduw over het leven van de mensen werpt. Daar spelen de verhalen in de bundel 'Je hoeft er niet altijd over te praten' zich af. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Stuart Evers boeken
  Stuart Evers - Het zit in de familie

  Deze internationaal geprezen bundel van Stuart Evers bevat twaalf hartverscheurende verhalen waarin de band tussen ouders en hun kinderen centraal staat. Nadat een komiek overlijdt, proberen zijn vrouw en zoon hem levend te houden door elkaar steeds maar weer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Truman Capote boeken
  Truman Capote - Waar de wereld begint

  Vorig jaar deed de Zwitserse uitgever Peter Haag in The New York Public Library bij toeval een gouden vondst: hij ontdekte een pakket niet eerder gepubliceerde verhalen van Truman Capote. Het bleek om werk te gaan dat Capote schreef tussen zijn elfde en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • F. Scott Fitzgerald boeken
  F. Scott Fitzgerald - De rijke jongen

  Naast beroemde romans als The Great Gatsby liet de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald maar liefst 179 verhalen na. Schrijver Ernest van der Kwast dook in dit omvangrijke oeuvre en selecteerde Fitzgeralds meest romantische verhalen, waaronder `De rijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • J.R.R. Tolkien boeken
  J.R.R. Tolkien - Sprookjes en vertellingen

  Een betoverende bundel van de auteur van In de ban van de ring, met een inleiding van Tolkienkenner Tom Shippey Onmisbaar voor de fans van Midden-aarde: Sprookjes en vertellingen geeft een unieke inkijk in de wereld achter In de ban van de ring Nog nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Alice Munro boeken
  Alice Munro - Te veel geluk

  Een jonge vrouw en moeder die moet leren omgaan met de ondraaglijke pijn van het verlies van haar drie kinderen; een vrouw die probeert wraak te nemen op haar concurrente in de liefde; en een negentiende-eeuwse vrouwelijke wiskundige die het geluk najaagt:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Alice Munro boeken
  Alice Munro - Lief leven

  Lief leven is de briljante nieuwe verhalenbundel van de veelgeprezen Canadese auteur Alice Munro. Ze is op ongeëvenaarde wijze in staat de essentie van het leven in korte, tijdloze verhalen neer te zetten. Ze beschrijft de momenten die het leven vormgeven: de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Saddam Hoessein boeken
  Saddam Hoessein - Zabiba en de koning

  Eindelijk is dit boek geschreven door Saddam Hoessein te koop.2 jaar heeft het mij gekost om dit boek uit te geven in Nederland. Nederland een zogenaamd vrijland van meningsuiting is een van de laatste landen in de wereld waar dit boek word uitgebracht, door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lesley O'Mara boeken
  Lesley O'Mara - Kattenkrabbels 1 De mooiste kattenverhalen van John Bower, Lewis caroll, W.L. Alden en vele anderen

  De mooiste kattenverhalen van Doris Lessing, Lewis Caroll, Charles Baudelaire en vele anderen Kattenkrabbels levert het bewijs van de kleurrijke variëteit aan katten en hun onuitputtelijke vermogen om het leven van de mens te verrijken. Verschillende auteurs… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Lesley O'Mara boeken
  Lesley O'Mara - Kattenkrabbels 2 De mooiste kattenverhalen van Doris Lessing, Lewis Caroll, Charles Baudelaire en vele anderen

  De mooiste kattenverhalen van Doris Lessing, Lewis Caroll, Charles Baudelaire en vele anderen Kattenkrabbels levert het bewijs van de kleurrijke variëteit aan katten en hun onuitputtelijke vermogen om het leven van de mens te verrijken. Verschillende auteurs… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00