Toneel, theater, film

 • Tom Lanoye boeken
  Tom Lanoye - Wie is bang?

  Jo en Denise, een oudere acteur en actrice, maken de balans op van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid verdienden ze lang goed geld met een populaire repertoire-klassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Patrizia Filia boeken
  Patrizia Filia - Theaterteksten

  Teksten: Holder, Jehanne, Medea, Sapfo, Afrika, Het eiland, Hofmakerij, Naakt, Winterbruiloft, De zee, Postume brief De uitgave bevat vijf monologen en zes dialogen, enkele ervan werden op toneel gebracht in de regie van de auteur en van andere regisseurs.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Melissen boeken
  Hans Melissen - Iedereen Rijk

  Scenarioschrijver en regisseur Hans Melissen liep al jaren rond met het idee een verhaal te maken over een klein dorp waar de hoofdprijs van de Lotto valt, maar waar deze niet wordt geïnd door de winnaar. Wat gebeurt er dan in de kleine gemeenschap waar nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ramsey Nasr boeken
  Ramsey Nasr - Mijn dood in Venetië

  Thomas Mann is 36 als hij tijdens een vakantie in Venetië een jonge knaap ontmoet. Het voorval inspireert hem tot een van zijn bekendste werken: De dood in Venetië. Ramsey Nasr reisde voor het eerst af naar Venetië en verdiepte zich in de setting van Manns… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Moya De Feyter boeken
  Moya De Feyter - Massastrandingen

  Wat doen we als het begint te stormen en het na dagen nog niet ophoudt? Wat moeten we denken wanneer bomen bloeden? Wat wou de walvis zeggen toen hij zich op de kust wierp? Massastrandingen is een caleidoscopisch prozagedicht. Het is een poging om op kieren te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Godfried Beumers boeken
  Godfried Beumers - Job, een aanklacht

  Job leest, in het Bijbelboek met dezelfde naam, zijn eigen levensverhaal – ooit door anderen opgeschreven. Geslaagd in alles wat hij deed, werd hij inzet van een weddenschap tussen God en een van diens zoons, de satan. De laatste nam alles van Job weg. Lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marieke Nijmanting boeken
  Marieke Nijmanting - Gekkenhuis, to be or not to be

  In een verlaten ziekenhuis verschuilt een voormalig psychiater (Tecla) zich voor haar pensioen. Ze voelt zich afgedankt en uitgeblust. Dan voegen zich drie voormalige patiënten bij haar. Het zijn Giel (met zijn imaginaire vrienden uit Alice in Wonderland);… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Lot Vekemans boeken
  Lot Vekemans - Gif en ander toneelwerk

  In de bundel zijn acht toneelteksten opgenomen, te weten: Truckstop, Zus Van, Judas, Ledacourt, GIF, Vals, Niemand wacht op je en Momentum. Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Cossee en Het Nederlands Letterenfonds. Het grafisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Stef Bos, Lieke Anna Unknown boeken
  Stef Bos, Lieke Anna Unknown - Ruimte

  Het is bijna dertig jaar geleden dat Stef Bos doorbrak met het album Is Dit Nu Later, met prachtige liedjes als Papa en Wodka. Vandaag behoort hij tot een van de meest gewaardeerde Nederlandstalige songwriters, want 'deze man heeft, steeds verder weg van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ls Coronalis boeken
  Ls Coronalis - Het spookhuis van Plautus

  Titus Maccius Plautus werd waarschijnlijk in 254 voor Christus geboren te Sarsina in Umbrië en is gestorven omstreeks 184 voor Christus. Plautus is de eerste Romeinse schrijver van wie ons meer bereikt heeft dan fragmenten. Plautus’ komedies zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Zoë Joy Roelant boeken
  Zoë Joy Roelant - Vrouwen aan boord

  Vrouwen aan boord... brengen ze ongeluk of stuwen ze richting overwinning? De piratencrew van kapitein Charles Vane denkt er het zijne over, maar de mondige kwartiermeester Jack Rackham kan iedereen overtuigen om de gestrande Anne Bonny mee aan boord te nemen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Malcolm van Dijke boeken
  Malcolm van Dijke - Shakespeare's Macbeth

  Meedogenloos, bloedig en vernietigend. Zo zou Macbeth getypeerd kunnen worden. Het is één van de meest bekende toneelstukken van Shakespeare en wellicht het meest aangrijpende. De diepste roerselen van het innerlijk gemoed worden blootgelegd en de daden die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Paul Dewilde boeken
  Paul Dewilde - De zekerheid van maaltijdcheques

  Stef maakt zich op voor een functioneringsgesprek omdat zijn job ten gevolge van een overname, geoutsourcet dreigt te worden. Als verantwoordelijke vader van twee opgroeiende dochters, voelt hij zich moreel verplicht om te vechten voor zijn baan. Maar diep van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Oscar Vladislas Milosz boeken
  Oscar Vladislas Milosz - Miguel Manara

  "Mañara is de werkelijke, historische 'don Juan', de archetypisch geworden rokkenjager die na een ongeregeld leven het klooster ingaat en sterft in geur van heiligheid.Uit het omvangrijke oeuvre van de Frans-Litouwse diplomaat en dichter O.V. Milosz… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marieke Nijmanting boeken
  Marieke Nijmanting - Gezina Bobbeldina

  Het toneelstuk Gezina Bobbeldina is een schimmenspel waarin nooit helemaal duidelijk wordt waar het drama begint en de lolmakerij eindigt. Is het een dramatisch en pijnlijk verhaal over dementie of zien we twee acteurs simpelweg plezier maken? Of kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marina Tsvetajeva boeken
  Marina Tsvetajeva - Theater

  De Russische dichteres Marina Tsvetajeva (1892-1941) behoort zonder twijfel tot de grootste dichters aller tijden. Behalve gedichten en indrukwekkende poëmata heeft Tsvetajeva belangrijk prozawerk geschreven, gekenmerkt door een prachtig en compact… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Denis Fonvizin boeken
  Denis Fonvizin - De landjonker

  Vertaling Bram Sas, inleiding Willem G. WeststeijnHet toneelstuk De landjonker (1779) van Denis Fonvizin (1745-1792) is de eerste Russische realistische komedie. In het satirische stuk worden de gallomanie en stompzinnigheid van de toenmalige landadel en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Karel Capek boeken
  Karel Capek - R.U.R.

  Vertaling Pim van der Horst, inleiding Kees MercksKarel Capek (1890-1938) is een van de belangrijkste Tsjechische schrijvers van de 20ste eeuw. In 1921 brak hij internationaal door met zijn toneelstuk R.U.R. (Rossum's Universal Robots). Hierin werd voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marina Tsvetajeva boeken
  Marina Tsvetajeva - Phaedra

  De bekende Russische dichteres Marina Tsvetajeva (1892-1941) schreef ook een aantal toneelstukken, waaronder de neo-classistische, op de mythe van Theseus gebaseerde tragedies Ariadne en Phaedra.Phaedra werd voor het eerst gepubliceerd in 1928 in een Russisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Leonid Andrejev boeken
  Leonid Andrejev - Hein, die de klappen krijgt

  Leonid Andrejev (1871-1919) was een van de populairste schrijvers van zijn tijd. Van zijn verhalen en romans is er, in het begin van de twintigste eeuw, ook een flink aantal in het Nederlands verschenen. Hein, die de klappen krijgt is Andrejevs eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Overwinning op de zon

  Tweetalige uitgave Nederlands / Russisch, met ook in facsimile de Russische uitgave. Met illustraties van de kledingontwerpen van Malevitsj. De opera De overwinning op de zon (1913; libretto Aleksej Kroetsjonych, muziek Michail Matjoesjin, decors Kazimir… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Aleksander Ostrovski boeken
  Aleksander Ostrovski - Het onweer

  Het onweer Vertaling en inleiding Willem G. WeststeijnAleksander Ostrovski (1823-1886) is Ruslands nationale toneelschrijver. De meeste van zijn stukken spelen zich af in het patriarchale Russische koopmansmilieu, dat realistisch en tegelijk heel kritisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Karin Lachmising boeken
  Karin Lachmising - Ademhalen

  Hum log ke himmat dekh! Kijk ons moedig zijn! 'Wie een tori weet is belangrijk en wie vertelt is nog belangrijker!' In Ademhalen ontmoeten Radha, Nishta en Nanda, drie onafhankelijke vrouwen uit het district Nickerie in Suriname elkaar na een mislukte poging… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Aleksandr Blok boeken
  Aleksandr Blok - Lyrisch drama

  De lyrische toneelstukken van de dichter Aleksandr Blok (1880-1921) vormen een van de hoogtepunten van het Russische symbolisme. Ze worden weinig opgevoerd, maar zijn als literaire teksten bijzonder de moeite waard en passen met hun tragische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Peer Wittenbols boeken
  Peer Wittenbols - Winterbloemen en andere toneelteksten

  Winterbloemen en andere toneelteksten Een bundel met de meest recente toneelteksten van een van onze grootste, hedendaagse toneelschrijvers Peer Wittenbols. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50