Fictie overig

 • Niccolo Machiavelli boeken
  Niccolo Machiavelli - Over macht

  Hoe verwerf en behoud je macht? Machiavelli s denkbeelden over leiderschap zijn nog even actueel als eeuwen geleden. Het ideaalbeeld dat hij schetst van een leider die alles ondergeschikt maakt aan zijn eigen machtsuitoefening is nog steeds van grote invloed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Cor Edelenbosch boeken
  Cor Edelenbosch - Verhaaltjes van achter de ezel

  Tijdens het schilderen komt het vaak voor dat de gedachten met me aan de loop gaan. Dit is niet zo vreemd als het lijkt. Omdat ik iedere dag schilder vertoef je veel in eenzaamheid. Dus niemand om mee te praten ja, en dan ga je in je hoofd het gesprek met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Pauline Derwort boeken
  Pauline Derwort - kus me bevrucht me hou van me zorg voor me

  Zonder elkaar ooit ontmoet te hebben, communiceren Geertje en Xavier uitsluitend per brief. Geertje is het stereotype bijna-dertiger uit de grote stad met een gejaagde carrière en een aaneenschakeling van affaires. De belezen romanticus Xavier heeft zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wim Quist boeken
  Wim Quist - Winnaarstype

  Eindelijk de verhalenbundel van Wim Quist (1944). Humoristisch, meeslepend, aandoenlijk. Over menselijke emoties. Over liefde en bedrog, over passie, vriendschap en asogedrag. Zo neemt hij bijvoorbeeld een tattoo tennisser, een Turkse massage, Haagse kak, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nelleke Noordervliet boeken
  Nelleke Noordervliet - Gigengacks reizen

  Mevrouw Gigengack is een (stevig) brok Hollandse ondernemingslust met een scherpe tong en een vrijmoedige blik. Haar avontuurlijke geest stuurt haar naar alle uithoeken van Europa en van de wereld. Waarom houden Argentijnen niet van haring? Gebruikte Jezus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Johan Harstad boeken
  Johan Harstad - Ambulance

  Voorafgaand aan zijn succesvolle roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? schreef Johan Harstad Ambulance. De personages uit de elf verhalen in deze bundel lopen elkaars leven in en weer uit. Harstad schrijft over een vrouw die zichzelf voor de tv in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Herakleitos boeken
  Herakleitos - Alles stroomt

  Herakleitos van Efeze was de eerste echte filosoof van het Westen. Hij werd de vader van de dialectiek door uitspraken als: `Alles stroomt , `Strijd is de vader van allen en `De weg naar boven en naar beneden is één en dezelfde. In zijn denken staat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Christian Roos boeken
  Christian Roos - Perspectief

  In het boek 'Perspectief' gaat Christian Roos in op enkele gedenkwaardige momenten uit zijn persoonlijk leven. Liefde, vriendschap en familie passeren daarbij de revue. Ook de twijfels en onzekerheden die horen bij het gevoelsleven van een alledaagse man,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marte Kaan boeken
  Marte Kaan - Saboteur

  Saboteur is het fictiedebuut van Marte Kaan, freelancejournalist voor onder meer LINDA. en Volkskrant magazine. Met de personages uit Saboteur ga je niet gezellig een borrel drinken. Het lijken heel gewone, keurige mensen, maar ondertussen broeit er van alles.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Lydia Davis boeken
  Lydia Davis - Verzamelde verhalen

  Lydia Davis lezen is een unieke en overrompelende ervaring. Haar scherpe, filosofische en absurdistische verhalen zijn nergens mee te vergelijken. In 2013 werd haar oeuvre dan ook terecht bekroond met de Man Booker International Prize.Bevat de verhalenbundels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Martin Brouwers boeken
  Martin Brouwers - Avontuur in Londen

  Jim Callahan, de jonge hoofdrolspeler in dit spannende verhaal, raakt samen met zijn vriend Mark betrokken bij een raadselachtige gebeurtenis. De familie staat echter op het punt op vakantie te gaan en hij moet het laten rusten. Eenmaal in Londen achtervolgt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,65
 • Ronald Giphart boeken
  Ronald Giphart - De Nederlandse coming of age-literatuur

  In De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen heeft Ronald Giphart, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, ontroerende, vrolijke, ontregelende, bijzondere, spannende en indrukwekkende verhalen gebundeld over het verschijnsel 'de moeilijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Chimamanda Ngozi Adichie boeken
  Chimamanda Ngozi Adichie - Het ding om je hals

  In een sierlijke stijl en met een groot inlevingsvermogen schrijft de Nigeriaanse auteur Chimamanda Ngozi Adichie over Amerika en Afrika en over de band tussen mannen en vrouwen, ouders en kinderen. In het beklemmende `Een persoonlijke beleving zoeken een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ian McEwan boeken
  Ian McEwan - Eerste liefde

  Ian McEwan is een buitengewoon gewaardeerd romanschrijver, wiens werk in meer dan dertig landen wordt vertaald en veelvuldig is verfilmd. Maar het korte verhaal is McEwans eerste liefde en zijn imposante carrière begon dan ook met een verhalenbundel. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Colm Toibin boeken
  Colm Toibin - Lege familie

  In De lege familie schetst Colm Tóibín levens vol onuitgesproken en onbewuste verlangens. De hoofdpersonen zijn individuen die, vaak bewust, gebroken hebben met hun verleden. Zoals de jonge Pakistaanse Malik, die in Barcelona op zoek gaat naar een plek om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paulus boeken
  Paulus - Aan de Romeinen

  Het heeft Gerard Koolschijn verbaasd dat een tekst waarin een leer van zondebok en verzoening wordt verkondigd, gesteld in een merkwaardig Grieks, bijna tweeduizend jaar lang geleerde en intelligente mensen ernstig heeft beziggehouden. Hoeveel scherpzinnigheid… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets

  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordig formuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets, Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Bart Chabot boeken
  Bart Chabot - Schiphol Blues

  In de nieuwe verhalenbundel van Bart Chabot volgen we het roerige leven van de auteur. Hilarisch hoogtepunt van Schiphol Blues is de novelle Cock Fart, waarin Chabot zijn omzwervingen met tv-kok Pierre Wind beschrijft. Met dit doldwaze verhaal beoefent Chabot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rascha Peper boeken
  Rascha Peper - Zwartwaterkoorts

  Waarom reist een Groningse bioloog grauwe kiekendieven achterna in Afrika? Wat is de keurige bibliofiel van plan wanneer hij in een Leidse bibliotheek een kostbaar werk komt inzien? Blijkt de man die op internet zijn papegaai te koop aanbiedt inderdaad de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jet Berkhout boeken
  Jet Berkhout - De thuishulp

  Als haar werkgever failliet gaat, besluit Jet Berkhout aan de slag te gaan in de thuiszorg. Voor maximaal twee maanden, om de rekeningen te kunnen betalen en intussen een echte baan te zoeken. Een jaar later werkt ze er nog.

  In literaire miniaturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Anneloes Timmerije boeken
  Anneloes Timmerije - Slaapwandelen bij daglicht

  Slaapwandelen bij daglicht bevat twaalf verhalen over ontmoetingen. Elke ontmoeting vraagt om een waarheid, of om iets anders als de waarheid niet goed genoeg is en geeft een wending aan het leven van de personages, soms nauwelijks merkbaar, soms met gevolgen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Gerbrand Bakker boeken
  Gerbrand Bakker - Winterboek

  Het Winterboek, samengesteld door Gerbrand Bakker en Eva Cossée, is een vrolijke, moderne variant van een aloude klassieker met mooie, literaire verhalen over de winter, over sneeuw en ijs en over een kerstviering in zomers warm Zuid-Afrika. Daarnaast staan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • F. Scott Fitzgerald boeken
  F. Scott Fitzgerald - De rijke jongen

  Naast beroemde romans als The Great Gatsby liet de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald maar liefst 179 verhalen na. Schrijver Ernest van der Kwast dook in dit omvangrijke oeuvre en selecteerde Fitzgeralds meest romantische verhalen, waaronder `De rijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Herta Muller boeken
  Herta Muller - Barrevoetse februari

  Een groep zigeuners die onrust in het dorp brengt; een straat die alleen geasfalteerd is aan de kant van de burgemeesterswoning; de zondagen waarop een vader in een zwarte jas het huis verlaat en s avonds dronken thuiskomt. In Barrevoetse februari verwerkte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Tineke Bennema boeken
  Tineke Bennema - Welkom in het paradijs

  In Welkom in het paradijs beschrijft Tineke Bennema Palestijnse levens in lichtvoetige en tragikomische verhalen. Waar een Nederlander zich 's ochtends op de nieuwe dag voorbereidt met het weerbericht en een broodtrommel, luistert een Palestijn naar het nieuws… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95