Fictie overig

 • Joop Strous boeken
  Joop Strous - SPINSELS

  De ragfijne bedrading van een spin ontvangt haar signalen om ze door te geven aan iedere mens die maar wil luisteren. Stormen die als de wieken van windmolens door je brein razen zijn zeer vermoeiend en niet te stoppen. Weet je wel wie je bent en waar je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,80
 • Elke Geurts boeken
  Elke Geurts - Lastmens

  De personages in de verhalen van Elke Geurts willen van hun alledaagse bestaan een A-leven maken, al gaan de dingen steeds anders dan ze hadden bedacht. Een veertienjarig meisje zet alles op alles om goed voor haar familie te zorgen, maar is vermoedelijk het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Michaël De Cock boeken
  Michaël De Cock - ACHTER DE WOLKEN - FILMEDITIE

  Twee mensen kijken elkaar na meer dan veertig jaar weer in de ogen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Na al die jaren, weer single, zoeken ze elkaar terug op. Achter de wolken, een verhaal over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wijnand van de Meeberg boeken
  Wijnand van de Meeberg - Positieve verhalen voor tussendoor

  Juist in een tijd waarin somberheid de overhand dreigt te krijgen door alle gebeurtenissen in de wereld die wel om de hoek van onze huizen lijkt plaats te vinden is het nodig ons te sterken en versterken door positivisme. Dat kan nu heel goed met de verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Jess Walter boeken
  Jess Walter - We leven in water

  'Grappig omdat het waar is, gruwelijk omdat het waar is, grappig omdat het gruwelijk is.' - New York Times Book Review "We leven in water" is een verzameling korte verhalen van bestsellerauteur Jess Walter. Verhalen over de loners, losers en desperado's van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wim Jilleba boeken
  Wim Jilleba - Dropveter

  Wim Jilleba (Dordrecht 1928) is sinds 1985 gepensioneerd militair. Na zijn pensionering ging hij zich wat serieuzer dan voordien toeleggen op het schrijven van gedichten en korte verhalen. In 2007 verscheen bij uitgeverij Aspekt zijn boek Buitenlander in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Kees Klok boeken
  Kees Klok - Een zootje ongeregeld

  Een zootje ongeregeld is gebaseerd op oorspronkelijke dagboekaantekeningen en herinneringen van de schrijver. Het is de waarheid van Kees Klok, waaraan de historische werkelijkheid in voorkomende gevallen ondergeschikt is gemaakt. Het boek is niet zozeer het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Toon Hermans boeken
  Toon Hermans - Helemaal Toon

  Een chronologische selectie uit alle gedichten, liedjes, prozawerk, dagboeken en conferences 'Op zondagmorgen neem ik weleens de tijd om wat te mediteren: wie ben ik? Wat doe ik hier? Wat is leven? Vaak kom ik tot dezelfde gedachte. Wie leven wil, moet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marga Minco boeken
  Marga Minco - Na de sterren

  Al in de titel van dit boek zinspeelt Marga Minco op haar bescheidenheid. Zo meent ze dat zij in de succesvolle reeks Gedundrukt door Van Oorschot na de 'sterren' Annie M.G. Schmidt en Simon Carmiggelt komt. Maar de titel duidt natuurlijk op veel meer.Het werk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Rob van Essen boeken
  Rob van Essen - Kind van de verzorgingsstaat

  'Zoals een vis geen idee heeft wat water is, had ik geen idee van de verzorgingsstaat. Om wat al bestaat bij je geboorte hangt een zweem van eeuwigheid wanneer je opgroeit. De verzorgingsstaat, die aaneengesloten periode van vrede en welvaart (voor ons, dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jan van Beersum boeken
  Jan van Beersum - Mama's van Masdar

  In deze verhalenbundel van de Amsterdamse auteur Jan van Beersum (1962) maak je kennis met personages in vier tegendraadse, poëtische werelden. Zoals het waargebeurde verhaal van een blinde en verlamde Roemeense asielzoeker die in de zomer van 2001 zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Van Overvelt boeken
  Jan Van Overvelt - Niets is eeuwig, behalve de eeuwigheid

  Niets is eeuwig, behalve de eeuwigheidNiets is eeuwig, behalve de eeuwigheidNiets is eeuwig, behalve de eeuwigheidBy Jan Van Overvelt19,95 EURincl. 6% BTW en excl. verzending *Fantasy*HistorischPublicatiedatum11/06/2015BoekformaatA5… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Miriam Merzbacher-Blumenthal boeken
  Miriam Merzbacher-Blumenthal - Een meisje uit Berlijn

  Berlijn 1937. 'Je kunt als Jood niet in Duitsland blijven,' zei haar moeder. 'Jij zou naar een andere school moeten omdat je niet op je oude school mag blijven, en wie weet wat Hitler allemaal nog meer gaat bedenken. We moeten hier weg voordat het te laat is.'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,90
 • Marieke Pallada boeken
  Marieke Pallada - Witte Spijkerbroeken

  Sonja en Richard houden een groot examenfeest in de loods van het transportbedrijf van Sonja’s vader. Tijdens het feest en ter voorbereiding op de lange rit van de volgende dag, maken Stef en Richard een proefrit in één van de twee nog rijdende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Truman Capote boeken
  Truman Capote - Waar de wereld begint

  Vorig jaar deed de Zwitserse uitgever Peter Haag in The New York Public Library bij toeval een gouden vondst: hij ontdekte een pakket niet eerder gepubliceerde verhalen van Truman Capote. Het bleek om werk te gaan dat Capote schreef tussen zijn elfde en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Maarten Tengbergen boeken
  Maarten Tengbergen - Vijftig hoogtepunten uit de Russische Literatuur 1

  Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur is een standaardwerk met gedetailleerde samenvattingen en diepgaande analyses van de meest bekende werken uit de Russische literatuur (romans, novellen, dichtwerken, toneelstukken).In tegenstelling tot de meeste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Donald Barthelme boeken
  Donald Barthelme - 41 verhalen

  'U bent misschien niet geïnteresseerd in het absurde, maar het absurde is wel geïnteresseerd in u.' Weinig auteurs uit de wereldgeschiedenis hebben zulke betoverend vreemde verhalen geschreven als Donald Barthelme. Ze gaan over de heilige Sint-Antonius, over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Loeks van Groningen boeken
  Loeks van Groningen - Alledaagsheden en meer...

  Dit boek is een bundeling van veel korte verhalen die ik heb geschreven, alsmede enige gedichten. Mijn gedachten op dit papier of virtuele tekst zijn niet bedoeld om lessen te geven, maar slechts om de lezer te vermaken, of om even een punt van rust te zijn in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Laura van Dolron boeken
  Laura van Dolron - Liefhebben

  Liefhebben is een openhartig en hoopvol boek over wat liefhebben écht is. Theatermaker Laura van Dolron zoekt als een archivaris van de liefde in haar hoofd, in haar hart en in de wereldgeschiedenis naar mensen die daden stelden en die ons leren wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Julien Vandenbroeck boeken
  Julien Vandenbroeck - Flauskes van Petakke Sprakke

  Julien Vandenbroeck, germanist en oud-leraar aan de Koninklijke Athenea van Tongeren en Tienen en gewezen docent aan de faculteit Industriële wetenschappen Diepenbeek, bezorgde ons een ferme bijdrage tot de instandhouding van het culturele erfgoed van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Maarten Tengbergen boeken
  Maarten Tengbergen - Vijftig hoogtepunten uit de Russische Literatuur 2

  Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur is een standaardwerk met gedetailleerde samenvattingen en diepgaande analyses van de meest bekende werken uit de Russische literatuur (romans, novellen, dichtwerken, toneelstukken).In tegenstelling tot de meeste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Jerry Hormone boeken
  Jerry Hormone - Het is maar bloed

  Met 'Het is maar bloed' levert Jerry Hormone het geschreven equivalent van een reeks klappen in het gezicht. Rechttoe rechtaan, zonder in te houden, hier en nu, balt hij alle pijn als een vuist samen. Het is maar bloed verhaalt over het lichamelijke en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem van Amsterdam boeken
  Willem van Amsterdam - Kleurig en Donker…

  In een zeer plat Amsterdams komen de dertien verhalen binnen die de schoolmeester, onder de naam Willem van Amsterdam schrijvend, verhaalt. Het platte accent zal in deze tijd minder zijn, omdat er ook veel Bargoens tussendoor glipt, maar voor de lezer die een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Jori Stam boeken
  Jori Stam - Een volstrekt nutteloos mens

  Een man die bij de minister van Volksgezondheid inbreekt om zijn moeder te wreken, een kluizenaar die zijn isolement onderbreekt om de knoflooksaus bij de kebabzaak te vergiftigen en een kistendrager die identiteiten steelt. De personages uit de verhalen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wim Noordhoek boeken
  Wim Noordhoek - Muzenstraat en andere Haagse verhalen

  Hagenaar ben je en blijf je. Ook al verlaat je de stad achter de duinen, hij laat je nooit helemaal los. Marcel van Eeden en Wim Noordhoek groeiden op in Den Haag. De een woont nu in Amsterdam, de ander in Zürich. Dit boek geeft vorm aan wat ze desalniettemin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,49