Fictie overig

 • Wiegertje Postma boeken
  Wiegertje Postma - Vrouwen schrijven niet met hun tieten

  Een nieuwe generatie schrijvers over alledaags seksisme, onnodige ongelijkheid en eicellen met klauwtjes Er waait een frisse wind door ons land. Steeds meer jonge vrouwen schrijven over hun positie als vrouw in de wereld. Over alledaags seksisme, seksueel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Harrie Hoitz boeken
  Harrie Hoitz - Met Isaac Newton op avontuur

  Na aanvankelijk chemie te hebben gestudeerd, is de schrijver met passie naar fysica overgestapt. Hij heeft grote interesse in natuurkundige verschijnselen, die de aard van het "hier en nu" bepalen. Hij noemt het de natuurkunde van de begane grond. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,80
 • 25 Limburgse auteurs boeken
  25 Limburgse auteurs - Wilde flora 26 Limburgse verhalen door 26 Limburgse auteurs

  Uitgeverij Leon van Dorp presenteert 26 bekende en minder bekende Limburgse schrijvers, met verhalen die getuigen van de vreemde aantrekkingskracht van geboortegrond, de schoonheid van herinneringen, van liefde en vriendschap, maar ook van waanzin, moord en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Van Overvelt boeken
  Jan Van Overvelt - Niets is eeuwig, behalve de eeuwigheid

  Niets is eeuwig, behalve de eeuwigheidNiets is eeuwig, behalve de eeuwigheidNiets is eeuwig, behalve de eeuwigheidBy Jan Van Overvelt19,95 EURincl. 6% BTW en excl. verzending *Fantasy*HistorischPublicatiedatum11/06/2015BoekformaatA5… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maarten Tengbergen boeken
  Maarten Tengbergen - Vijftig hoogtepunten uit de Russische Literatuur 1

  Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur is een standaardwerk met gedetailleerde samenvattingen en diepgaande analyses van de meest bekende werken uit de Russische literatuur (romans, novellen, dichtwerken, toneelstukken).In tegenstelling tot de meeste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Hella S. Haasse boeken
  Hella S. Haasse - Kleren maken de vrouw - grote letter uitgave

  Een jaar vóór Oeroeg, haar 'officiële' proza-debuut uit 1948, had Hella S. Haasse al een boek gepubliceerd: Kleren maken de vrouw, over de wereld van de mode, eind jaren dertig. Reina van Holten woont in Amsterdam met een vriendin op kamers en volgt een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Julien Vandenbroeck boeken
  Julien Vandenbroeck - Flauskes van Petakke Sprakke

  Julien Vandenbroeck, germanist en oud-leraar aan de Koninklijke Athenea van Tongeren en Tienen en gewezen docent aan de faculteit Industriële wetenschappen Diepenbeek, bezorgde ons een ferme bijdrage tot de instandhouding van het culturele erfgoed van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Maarten Tengbergen boeken
  Maarten Tengbergen - Vijftig hoogtepunten uit de Russische Literatuur 2

  Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur is een standaardwerk met gedetailleerde samenvattingen en diepgaande analyses van de meest bekende werken uit de Russische literatuur (romans, novellen, dichtwerken, toneelstukken).In tegenstelling tot de meeste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Mark Haddon boeken
  Mark Haddon - De pier stort in

  Mark Haddon is de auteur van 'Het wonderbaarlijke voorval van de hond in de nacht' Twee jongens vinden een pistool in een schoenendoos. Een mythische prinses wordt midden in een oorlog op een eiland achtergelaten. Een groepje aristocraten is op zoek naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jori Stam boeken
  Jori Stam - Een volstrekt nutteloos mens

  Een man die bij de minister van Volksgezondheid inbreekt om zijn moeder te wreken, een kluizenaar die zijn isolement onderbreekt om de knoflooksaus bij de kebabzaak te vergiftigen en een kistendrager die identiteiten steelt. De personages uit de verhalen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wim Noordhoek boeken
  Wim Noordhoek - Muzenstraat en andere Haagse verhalen

  Hagenaar ben je en blijf je. Ook al verlaat je de stad achter de duinen, hij laat je nooit helemaal los. Marcel van Eeden en Wim Noordhoek groeiden op in Den Haag. De een woont nu in Amsterdam, de ander in Zürich. Dit boek geeft vorm aan wat ze desalniettemin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,49
 • Jean Webster boeken
  Jean Webster - Het John Grier huis

  Jean Webster werd bekend met haar eerste boek over Vadertje Langbeen (tevens heruitgegeven bij Calbona, ISBN: 978-94-92228-91-8). Dit boek werd verschillende keren verfilmd en ook als toneelstuk opgevoerd, ook in Nederland. In dat boek kondigt de hoofdpersoon,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • J.J. Voskuil boeken
  J.J. Voskuil - Mensenkinderen

  J.J. Voskuil (1926-2008) veroverde een groot lezerspubliek met zijn romans Bij nader inzien, Binnen de huid en Het Bureau. Minder bekend is dat hij ook een toneelstuk heeft geschreven, dat nooit eerder in boekvorm is verschenen. Mensenkinderen speelt zich af… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Peter den Haring boeken
  Peter den Haring - Gerard zoekt het hogerop

  Goedbedoelende, kinderloze midlifers met kleine geheimen en volop relatiestress. Hun levens rollen voorspelbaar voort. Behalve dat van waterbouwkundig ingenieur Gerard Mooiveld. Hij is 42, heeft een goede baan en woont samen met Angela in Nootdorp. Zijn lichte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marcel de Wit boeken
  Marcel de Wit - Autoluw en andere Delftse verhalen

  Aan de keukentafel in zijn kleine woning (met tuin!) in het centrum van de stad overziet de schrijver het dagelijks leven in Delft: de stad die hij alleen verlaat als het echt niet anders kan of om naar zijn favoriete club in Rotterdam-Zuid te gaan kijken. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • William Combe boeken
  William Combe - Doctor Syntax op zoek naar het pittoreske

  Doctor Syntax op zoek naar het pittoreske - William Combe Met illustraties van Thomas Rowlandson | vertaald door Martin Hulsenboom In 1814 schreef Jane Austen in een brief, dat ze in Londen nog niemand had gezien 'met zo'n kinnebak als Doctor Syntax'. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Baldassar Castiglione boeken
  Baldassar Castiglione - Over goede smaak

  Bescheiden, waardig, innemend, ongedwongen, ontspannen. Aan het hof van Urbino spreekt de adel in 1507 over hoe de ideale hoveling zich zou moeten gedragen. Er ontstaat een idealistisch beeld: hij moet een dappere strijder zijn, een goede minnaar, een musicus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Karin van den Bogaard boeken
  Karin van den Bogaard - Koffie met cake

  In dit boek staan verhalen van een uitvaartleidster die later uitvaartondernemer werd. Verhalen geschreven vol humor, maar vooral vol respect. Het is beslist geen triest boek. Het laat u meekijken over de schouders van de uitvaartleidster. Het laat u… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Tineke van Huijstee boeken
  Tineke van Huijstee - Stof genoeg

  Tineke schrijft al jaren toneeldialogen, reclameteksten, blogs, notulen, boodschappenbriefjes en recepten. Tijdens haar meerjarige schrijfopleiding schreef ze ook nog twee bundels met korte verhalen. In ‘Stof genoeg’ is het beste uit die tijd bewaard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,96
 • Benjamin de Rooij boeken
  Benjamin de Rooij - Orana - Bevrijding

  Nadat Jaco en Altera in het eerste deel het verzet hebben geholpen met de eerste stappen richting de bevrijding van Orana, is de totale oorlog uitgebroken. Gesteund door Germania vecht het verzet in de regio's om de mensen te bevrijden en de misdadige regering… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cornelis M. Netten boeken
  Cornelis M. Netten - Heerenveen

  Heerenveen is een bijzondere plaats met een bijzonder schaatsstadion, Thialf ge-naamd, dat dit jaar zijn laatste fase van vernieuwbouw ingaat. In schaatsland kun je ijsstadion Thialf vergelijken met de in Mekka gelegen Kaäba, het kubusachtige, zwarte gebouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Kira Wuck boeken
  Kira Wuck - Noodlanding

  Net als in haar gedichten weet Kira Wuck in deze verhalen met ogenschijnlijk eenvoudige zinnen een universum aan betekenis op te roepen. Ze laat de lezer kennismaken met de meest kleurrijke personages: een aan coke verslaafde bouwvakker, een boer die liever… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Selma Lagerlöf boeken
  Selma Lagerlöf - Oud en nieuw

  Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf, 20 - 11 - 1858 – 16 - 03 - 1940) was een Zweeds schrijfster, die vooral bekend is geworden door haar kinderboek Nils Holgerssons wonderbare reis. In 1909 ontving ze de Nobelprijs voor de Literatuur en in 1914 werd ze lid de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,75
 • Rob Groenhof boeken
  Rob Groenhof - Omnibus

  Drie verhalen over ouderen in de samenleving. Over de problemen die het ouder worden met zich mee kan brengen. Maar ook dat ook ouderen tot de ontdekking kunnen komen dat het leven toch nog genoeg te bieden heeft. Einde van een Lijdensweg Sjoerd Verbunt vindt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Huwelijk & liefde

  Hoe houd je je huwelijk in stand? Wat is oprechte en gelijkwaardige liefde? Hoe moet je verder als je kind overlijdt? meer persoonlijke vragen dan deze zijn er niet. Plutarchus, wereldberoemd vanwege zijn biografieën van grootheden uit de oudheid, geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99