Fictie overig

 • Christian Roos boeken
  Christian Roos - Perspectief

  In het boek 'Perspectief' gaat Christian Roos in op enkele gedenkwaardige momenten uit zijn persoonlijk leven. Liefde, vriendschap en familie passeren daarbij de revue. Ook de twijfels en onzekerheden die horen bij het gevoelsleven van een alledaagse man,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Maaike Bergstra, Marian Boyer, Claartje van den Broek, Teuntje Klinkenberg boeken
  Maaike Bergstra, Marian Boyer, Claartje van den Broek, Teuntje Klinkenberg - Oost

  Wat hebben Gustaaf Peek, Maartje Wortel en Huub van der Lubbe met elkaar gemeen? Ze wonen in Amsterdam-Oost. De buurt die bekend werd door het werk van Bloem (Dapperstraat), Nescio (Oosterpark) en Gerard Reve (Betondorp) is hard op weg het literaire epicentrum… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Bijleveld boeken
  Bijleveld - Onbeteugeld

  Yvonne Bijleveld verwondert zichzelf dagelijks over de wereld om zich heen. Haar ervaringen verwerkt ze in columns, gedichten en tekeningen. Ze laat haar visie op de wereld letterlijk en figuurlijk niet aan banden leggen en deelt in haar tweede boek vol humor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ton Rozeman boeken
  Ton Rozeman - Wat ik van liefde weet

  Genadeloos en liefdevol. Soms met een subtiele knipoog. Dat is de duidelijkste samenvatting van de scènes uit het leven die Ton Rozeman beschrijft. Een moeder die niet weet om te gaan met haar dochter die het weekend thuis is uit de psychiatrische kliniek.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Saga's van de westfjorden en omstreken

  IJsland kent een bijzonder rijke traditie van saga s. De bekroonde vertaler Marcel Otten selecteerde uit dit enorme corpus drie fascinerende saga s en vertaalde ze uit het Oudijslands in sprankelend Nederlands. De saga van Gisli, De saga van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Johan Bordewijk boeken
  Johan Bordewijk - Zwerfvuil

  Zwerfvuil vertelt over verschillende vormen van verlies. Alle personages krijgen daar op een of andere manier mee te maken. De breekbaarheid van het bestaan, de dood van een kind, lichamelijk verval of het breken van beloftes. Het boek bestaat uit verhalen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • J.W. Kuchler boeken
  J.W. Kuchler - Een klein gebrek

  Elk mens heeft een rafelige kant. Diep in onze geest verliezen wij soms het verband, pluist het, raakt er iets los. Hierdoor ontstaan wonderlijke psychologische gedrochten die voor onszelf en anderen uitdagend en spannend zijn. Dit boek gaat over de imperfecte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Chris Eijer boeken
  Chris Eijer - Daarom word ik stil voor U

  'Toen de hemel mij vertelde dat het licht van wijken wist door de zon die gloedvol daalde - heel gestaag maar zeer beslist, voelde ik mij klein, ja nietig bij dit prachtig vergezicht en ik kon geen woorden vinden voor dit wondermooi gedicht.' Dit zijn enkele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Govert Jan Bach boeken
  Govert Jan Bach - Matthaus passion

  De Matthäus Passion behoort tot de meest geliefde klassieke muziek. Govert Jan Bach reikt in 12 hoofdstukken sleutels aan om dit meesterwerk beter te doorgronden.Voorwoord van Joop van Zijl Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Tijdsbeeld Hoofdstuk 3: Genre… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ronald Giphart boeken
  Ronald Giphart - De Nederlandse coming of age-literatuur

  In De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen heeft Ronald Giphart, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, ontroerende, vrolijke, ontregelende, bijzondere, spannende en indrukwekkende verhalen gebundeld over het verschijnsel 'de moeilijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Robert Walser boeken
  Robert Walser - De vrouw op het balkon

  'Een deftige dame komt binnen en pakt met twee gespitste vingers een broodje kaviaar op, meteen zorg ik ervoor dat zij mij opmerkt, maar zo alsof haar aandacht mij worst is. Ik heb intussen tijd gevonden mij van een nieuw pilsje te voorzien. De deftige vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Philostratos boeken
  Philostratos - Het leven van Apollonius van Tyana

  Ze zijn bijna gelijktijdig geboren, Apollonius en Jezus, en ondanks alle verschillen vertonen hun levens opvallende overeenkomsten. In hun strijd tegen de christenen schoven de heidenen Apollonius naar voren als hún profeet, groter dan Jezus. Ook tegenwoordig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Marlo Morgan boeken
  Marlo Morgan - Australie op blote voeten

  Marlo Morgan krijgt een unieke kans een buitengewone reis te maken, waarmee een levenslange wens in vervulling gaat. Ze gaat in op wat een onschuldige uitnodiging voor een feestlunch lijkt te zijn, maar wat uitmondt in een trektocht van drie maanden op blote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Elle van Bohemen boeken
  Elle van Bohemen - Overgave

  De verhalen in Overgave zijn zeer divers. Ze zijn erotisch, grappig,ontroerend, spannend en hier en daar schaamteloos. Ze prikkelen de fantasieen nemen de lezer mee naar een wereld waar erotiek de hoofdrol speelt. Dezebundel bevat erotische fantasieën van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Luk Van Haute boeken
  Luk Van Haute - Liefdesdood in Kamara

  De mooiste verhalen uit ruim een eeuw Japanse literatuur zijn in dit standaardwerk bijeengebracht. Naast de bekendere namen zijn zo'n dertig auteurs opgenomen die nooit eerder in het Nederlands werden vertaald, van de eerste moderne boegbeelden tot de nieuwste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • March Pronk boeken
  March Pronk - V.E. Economische oplossing

  Ro Bub nadert een trein overgang, de slag boom door een defect valt gelijk naar beneden Politie agente Rina Verhoog sommeert wat Ro moet ondernemen. liefde tussen Ro en Rina, Ro start een politieke partij V.E. wint enkelen zetels in de politiek.Ro Bub passeert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,19
 • Peter Langendam boeken
  Peter Langendam - Rechtse praatjes

  Hebben wij niet allemaal een hekel aan praatjesmakers? Of ze nu rechts of links zijn? Dat is natuurlijk waar, u hebt gelijk. Ik vroeg mij tijdens het schrijven al af of het nu wel zo duidelijk was, wat een rechts praatje eigenlijk zou zijn? Gebral? In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sylvia Peters, Roos Boum, Marloes Vrijdag boeken
  Sylvia Peters, Roos Boum, Marloes Vrijdag - Zonden van een minnares

  DE OPBRENGSTEN VAN DEZE VERHALENBUNDEL WORDEN GEDONEERD AAN EEN ZEER BELANGRIJK ONDERZOEK NAAR BORSTKANKER. We hebben allemaal wel eens gehoord, of zijn getuige geweest van de klassieke 'Love Triangle'. Het speelt in veel bekende tv shows als The Vampire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Auguste van der Molenschot boeken
  Auguste van der Molenschot - Er zijn nog xx wachtenden voor u

  Deze bundel bevat een selectie van de korte verhalen die Auguste van der Molenschot (1933) de afgelopen twintig jaar schreef.Deels werden ze in het Engels geschreven en later naar het Nederlands vertaald. Sommige verhalen ademen dan ook een typische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Kevin Wilson boeken
  Kevin Wilson - Graven naar het hart van de aarde

  Als de wedstrijd begint cirkelen we om de eiken eettafel, een tafel waaraan in betere tijden meer dan vijftig gasten konden zitten en waarop duizend papieren kraanvogels zijn opgesteld - tweehonderdvijftig voor iedere broer. De kraanvogels worden vervolgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Stefanie Liebreks boeken
  Stefanie Liebreks - Noord houdt woord 2014

  Na een succesvolle eerste editie in 2013 van Noord Houdt Woord - hét boekenfeest dat de Boekenweek in het Noorden opent - deden we het in 2014 nog eens dunnetjes over. Dit keer in de Der Aa-kerk in Groningen met bekende én minder bekende schrijvers en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Theo Schoonaard boeken
  Theo Schoonaard - Sierbestrating

  Vier verhalen over het thema van 'De Vreemdeling', in de dubbele betekenis van het woord: de immigrant die tracht in een ver land een nieuw bestaan op te bouwen, of de mens die zich niet thuis voelt tussen 'de anderen'.In 'Gevederde Vriend', het eerste van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Helga Ruebsamen boeken
  Helga Ruebsamen - Olijfje

  Over de liefde van een scholier voor de caissière van een kermistent, over de wraak op een geliefde dichter, over de geknakte vriendschap van twee vrouwen, over een sterfgeval. In de verhalen in Olijfje staan intermenselijke relaties centraal, waarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Annemarie Bolsius boeken
  Annemarie Bolsius - Dag...lieve kerk

  Annemarie Bolsius (Tilburg, 1940) debuteerde bij Liverse met haar verhalenbundel "Rafelranden", verhalen over het "rafeliger" worden van het leven. "Dag...lieve kerk", haar tweede bundel "waargebeurde fictieverhalen" zoals ze het zelf om-schrijft, gaat over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Toon Hermans boeken
  Toon Hermans - Toon over Toon

  Het beste van Toon Hermans. Toon over Toon is een eerbetoon. Het is een boek met cd met de beste nummers van Toon Hermans, zoals M terran Vierentwintig rozen en Wat ruist er door het struikgewas? Het boek, samengesteld door Lisa Wade, geeft uitleg bij de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95