Fictie overig

 • Martin Gijzemijter boeken
  Martin Gijzemijter - Dansen met herinneringen

  John zou er alles voor geven om de liefde van zijn leven nog één keer te kunnen zien. Opeens wordt zijn wens op onverklaarbare wijze werkelijkheid: Mary, de vrouw van wie hij jaren geleden voor eeuwig afscheid had moeten nemen, is terug in zijn leven. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Theunis Piersma boeken
  Theunis Piersma - Zwaluwen van Gaast

  Theunis Piersma is hoogleraar trekvogelecologie in Groningen en waddenonderzoeker bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel. Hij is een internationale autoriteit op het gebied van (trek)vogels. In zijn vrije tijd doet hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Johan Everaers boeken
  Johan Everaers - Verdwaalde oeverloper

  JOHAN EVERAERS (1949) bundelt in "Verdwaalde Oeverloper" korte verhalen over reizen, onderwijs, kunst en natuur. Binnen de laatste twee onderwerpen ligt de nadruk op vogels en mailart. In het titelverhaal belandt een oeverloper (Actitits hypoleucos) in een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Remco Campert boeken
  Remco Campert - Campert * Een nacht en een morgen

  `Je stampte met je voet op de grond en er was een feest. Het is de beroemde eerste zin van het verhaal `De jongen met het mes van Remco Campert, de man met de typemachine. Campert beroert met zijn vingers de toetsen en er is direct de terloopse schoonheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Helen Versteegen boeken
  Helen Versteegen - Klik met zorg

  'Klik met zorg' bevat waargebeurde verhalen over mensen met een verstandelijke beperking. Als werknemer beleefde ik veel in hun dagelijkse leven, de vakanties, maar ook tijdens de activiteiten die ik ze aanbood. Activiteiten om hun belevingswereld te vergroten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Marco Geldermans boeken
  Marco Geldermans - Resolver

  De 22 verhalen in Resolver zijn melancholiek [van toon] en raadselachtig [van inhoud], waarbij de verhoudingen tussen de personages op scherp staan en de spanning regelmatig te snijden is. Tezamen met de tragiek en snelle dialogen maakt het Resolver tot een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Nesibe Balta boeken
  Nesibe Balta - Kortweg

  Een schrijfster verhuist van een stad naar een dorpje in Vlaanderen. De tijd heeft daar stilgestaan en alles lijkt eenvoudiger en toch zo complex. Als eeuwige buitenstaander kijkt ze toe en luistert ze naar verhalen van de inwoners. Elk verhaal is gebaseerd op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Alice Munro boeken
  Alice Munro - De manen van Jupiter

  Elf verhalen over vrouwen die, ieder op eigen wijze, ontdekken dat de liefde maar zelden eerlijk en betrouwbaar is. De vrouwen zijn van verschillende leeftijden en achtergronden, maar hebben gemeen dat ze geleerd hebben dat liefde en relaties zelden zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Etgar Keret boeken
  Etgar Keret - Zeven vette jaren

  In Zeven vette jaren doet Etgar Keret op tragikomische wijze verslag van zeven jaren van zijn persoonlijk leven, die samenvallen met de eerste levensjaren van zijn zoon Lev. De Israëlische samenleving is in ieder verhaal voelbaar: of het nu gaat om zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alice Munro boeken
  Alice Munro - Levens van meisjes en vrouwen

  Canada, jaren veertig. Als het gezin van Del Jordan van het platteland naar de stad verhuist, wordt Del omringd door vrouwen: haar moeder, een pittige, wat bijzondere vrouw, haar moeders wellustige kostganger, en haar beste vriendin Naomi. Via hen en haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Henry van Hugten boeken
  Henry van Hugten - Situaties

  Het boek â Situatiesâ van Henry van Hugten bevat een verzameling korte verhalen, Six Word Stories en fotoâ s. De korte verhalen zijn cynisch, aangrijpend en spannend. Hij heeft bewust voor de soms extreem korte vorm gekozen omdat hij zonder omwegen, vrijwel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anaid Haen boeken
  Anaid Haen - Wraak op het spoor

  Anaïd Haen is een veel bekroonde vrouwelijke fantasy- en sciencefictionauteur. Met haar korte verhalen, die ook in het Engels gepubliceerd zijn, won ze naast nominaties voor verschillende literaire prijzen ook acht themawedstrijden van Pure Fantasy en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Pauline Derwort boeken
  Pauline Derwort - kus me bevrucht me hou van me zorg voor me

  Zonder elkaar ooit ontmoet te hebben, communiceren Geertje en Xavier uitsluitend per brief. Geertje is het stereotype bijna-dertiger uit de grote stad met een gejaagde carrière en een aaneenschakeling van affaires. De belezen romanticus Xavier heeft zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nelleke Noordervliet boeken
  Nelleke Noordervliet - Gigengacks reizen

  Mevrouw Gigengack is een (stevig) brok Hollandse ondernemingslust met een scherpe tong en een vrijmoedige blik. Haar avontuurlijke geest stuurt haar naar alle uithoeken van Europa en van de wereld. Waarom houden Argentijnen niet van haring? Gebruikte Jezus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Melissa van Dijk-de Cocq boeken
  Melissa van Dijk-de Cocq - Campingverhalen

  Een beginnend schrijfster ziet haar buren op de camping als inspiratiebron, maar waar ligt de scheidslijn tussen fictie en realiteit? Vier vriendinnen gaan mountainbiken in het moezelgebied. Zijn zij bestand tegen enkele zware tegenvallers? Kleine Jasper… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Johan Harstad boeken
  Johan Harstad - Ambulance

  Voorafgaand aan zijn succesvolle roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? schreef Johan Harstad Ambulance. De personages uit de elf verhalen in deze bundel lopen elkaars leven in en weer uit. Harstad schrijft over een vrouw die zichzelf voor de tv in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Cees van den Hof boeken
  Cees van den Hof - Anamorfosen

  Bij het hek stond een man. Hij droeg een donkerblauwe blouson met horizontaal op borsthoogte een brede rood-wit geblokte bies, alsof hij daar klaar stond om aan een limbodans onder een slagboom door te beginnen. De klep van de honkbalpet stak als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Lydia Davis boeken
  Lydia Davis - Verzamelde verhalen

  Lydia Davis lezen is een unieke en overrompelende ervaring. Haar scherpe, filosofische en absurdistische verhalen zijn nergens mee te vergelijken. In 2013 werd haar oeuvre dan ook terecht bekroond met de Man Booker International Prize.Bevat de verhalenbundels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marte Kaan boeken
  Marte Kaan - Saboteur

  Saboteur is het fictiedebuut van Marte Kaan, freelancejournalist voor onder meer LINDA. en Volkskrant magazine. Met de personages uit Saboteur ga je niet gezellig een borrel drinken. Het lijken heel gewone, keurige mensen, maar ondertussen broeit er van alles.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • William Trevor boeken
  William Trevor - Heilige beelden

  William Trevor wordt algemeen beschouwd als de grootmeester van het korte verhaal. Heilige beelden bevat twaalf verhalen over hoe de liefde van gedaante kan veranderen. Trevors hoofdpersonen worstelen met gevoelens van liefde, berouw en hoop.Een ober biecht… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Esjece boeken
  Esjece - WC verhalen - verhalen waar je u tegen zegt

  'WC verhalen' bevat een serie verhalen uit het leven gegrepen, maar compleet krom getrokken door de auteur. Kleine dingen opgeblazen tot gigantische proporties. Van ieder moment een lolbroeken-moment makend, dat is waar 'WC verhalen' echt over gaat. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jet Berkhout boeken
  Jet Berkhout - De thuishulp

  Als haar werkgever failliet gaat, besluit Jet Berkhout aan de slag te gaan in de thuiszorg. Voor maximaal twee maanden, om de rekeningen te kunnen betalen en intussen een echte baan te zoeken. Een jaar later werkt ze er nog.

  In literaire miniaturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets

  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordig formuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets, Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Bart Chabot boeken
  Bart Chabot - Schiphol Blues

  In de nieuwe verhalenbundel van Bart Chabot volgen we het roerige leven van de auteur. Hilarisch hoogtepunt van Schiphol Blues is de novelle Cock Fart, waarin Chabot zijn omzwervingen met tv-kok Pierre Wind beschrijft. Met dit doldwaze verhaal beoefent Chabot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rascha Peper boeken
  Rascha Peper - Zwartwaterkoorts

  Waarom reist een Groningse bioloog grauwe kiekendieven achterna in Afrika? Wat is de keurige bibliofiel van plan wanneer hij in een Leidse bibliotheek een kostbaar werk komt inzien? Blijkt de man die op internet zijn papegaai te koop aanbiedt inderdaad de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50