Fictie overig

 • Jaap Goedegebuure, Oek de Jong boeken
  Jaap Goedegebuure, Oek de Jong - Eckhart nu

  Meister Eckhart (1260-1327), een van de grootste middeleeuwse mystici, staat volop in de belangstelling. Zijn preken en traktaten worden intensief gelezen, niet alleen door theologen en filosofen, maar ook door een steeds groter publiek van leken. Nederlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Armando boeken
  Armando - Nee

  Over de gelijkenis tussen een vogel en een man, over een mooi uitzicht, over doof zijn. Flarden van gesprekken en reflecties, door Armando opgetekend, vormen een valkuil voor de lezer: bijna onmerkbaar verandert het alledaagse van karakter en wordt het absurde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Marc-Marie Huijbregts boeken
  Marc-Marie Huijbregts - In stukjes

  Voor 'In stukjes' kijkt Marc-Marie Huijbregts in de spiegel. Zo ontstaat een eerlijk, bij vlagen hilarisch en aangrijpend zelfportret - vol zelfspot, maar ook vol pesterige humor. 'Ik was geen man, ik was geen vrouw, ik was niet knap, ik was klein, dik en met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Frederik Willem Daem boeken
  Frederik Willem Daem - Zelfs de vogels vallen

  De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (Harde kaft, ISBN 9789023490296):Een nachtelijke dwaaltocht over de boulevards van Parijs, de opkomst en ondergang van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marie-Jose van Helden boeken
  Marie-Jose van Helden - Van Internaatmeisje Naar Trotse Mama

  Er was eens een klein verdrietig eenzaam meisje, zij werdt door haar ouders in de steek gelaten en heeft van haar 10de tot haar 18de op een internaat gezeten en onder toezicht van Bureau Jeugdzorg gestaan. Alles wat zij meemaakte heeft haar getekend voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Leonie van de Wetering, Netty van Kaathoven, Itie van den Berg, Ria van Adrichem boeken
  Leonie van de Wetering, Netty van Kaathoven, Itie van den Berg, Ria van Adrichem - Op reis! En dan: Verhalen voor theaterlezen

  Een bundel met vijf toegankelijke, eenvoudig geschreven verhalen voor theaterlezen. In elk verhaal staat reizen centraal. Een verwikkeling zorgt telkens voor romantiek, humor of een misverstand. Doelgroep: jongeren en (laaggeletterde) volwassenen. Gebonden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Erwin Mortier boeken
  Erwin Mortier - Passions humaines

  De negentiende-eeuwse controverse rond ‘Les Passions humaines’ van Jef Lambeaux, het meest besproken kunstwerk uit de Belgische geschiedenis, inspireerde Erwin Mortier tot een groots toneelstuk. Al bij de presentatie van het ontwerp in 1889 zorgt het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Diane Cook boeken
  Diane Cook - Mens vs. natuur

  'Waar ik het meest van hou in deze verhalen is dat ze berichten van het einde van de wereld zijn, en dat blijkt een verrassend herkenbare plek.' - This American Life Een man die zonder pardon hulpeloze kinderen uit voortuinen steelt. Een verleidster die achter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • J.D. Salinger boeken
  J.D. Salinger - Drie vroege verhalen

  Drie vroege verhalen van Salinger zullen voor het eerst in boekvorm verschijnen. Ze laten zien hoe de jonge Salinger zijn stijl vond. `The young folks is een indrukwekkende beschrijving van New Yorks cocktail society. In `Go See Eddy wordt een jonge vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Arne Zuidhoek boeken
  Arne Zuidhoek - Prominentreeks - Vervloekt en vereerd - Zuidhoek, A.

  Onder de duizenden zeerovers in het archief van Arne Zuidhoek komen slechts 43 vrouwen met naam en, eventueel, toenaam voor. Van elf van de meest vermaarde onder hen wordt hier hun geschiedenis verteld, min of meer in de vorm van de novelle. Een aantal van die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chrétien Breukers, Mark Cloostermans boeken
  Chrétien Breukers, Mark Cloostermans - Tzum-reeks De man die van vrouwen hield, Georges Simenon in 27 romans

  De man die van vrouwen hield: Georges Simenon in 27 romans (beschouwingen) Sommige literaire oeuvres kun je vatten in een paar titels of steekwoorden. Dat van de Franstalige Belg Georges Simenon niet. Daarvoor is het te omvangrijk. Wie ter wereld zou die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tom Lanoye boeken
  Tom Lanoye - GAZ

  Na een afschuwelijke aanslag in het hart van Europa neemt de moeder van de gedode terrorist het woord. Zonder haar zoon te vergoelijken of zichzelf te sparen, neemt ze de maat van de tijd waarin ze leeft. Zo bouwt ze zich om, met smartelijk en soms rancuneus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Martin Brouwers boeken
  Martin Brouwers - Avontuur in Londen

  Jim Callahan, de jonge hoofdrolspeler in dit spannende verhaal, raakt samen met zijn vriend Mark betrokken bij een raadselachtige gebeurtenis. De familie staat echter op het punt op vakantie te gaan en hij moet het laten rusten. Eenmaal in Londen achtervolgt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,15
 • Rob Bouber boeken
  Rob Bouber - Lichtvoetige verhalen Linda Lu

  Lichtvoetig. Dat is deze verhalenbundel zeker. Heerlijk voor op reis, in bed of voor op de bank. Een jonge knaap wordt door een oudere vrouw in de liefde ingewijd; een jongen wil door een tragische omstandigheid geen zeeman meer worden maar komt door een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Martialis boeken
  Martialis - Martialis, De waanzin van Rome

  Verschenen in de serie Monobiblose Romeinse dichter Marcus Valerius Martialis (ca. 40-ca. 102) is de koning van het epigram. In zijn scherpe puntdichten is de toon is fel en hard, vaak opzettelijk grof of obsceen. Maar soms last hij tussen het verbale vuurwerk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Arthur van den Boogaard boeken
  Arthur van den Boogaard - De Nederlandse wielerliteratuur in 60 en enige verhalen

  Wat zou wielrennen zijn zonder verhalen? Al vanaf het begin, eind negentiende eeuw, voelen schrijvers en journalisten zich aangetrokken tot strijdende wielrenners. Met de belangrijke rol van de fiets in onze samenleving kent ook het wielrennen een lange… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mariska van Gelder boeken
  Mariska van Gelder - Geknipte verhalen

  Wie kent het niet? Je zit bij de kapper en je hoort de meeste mooie, bizarre of alledaagse verhalen voorbijkomen. In dit boek lees je verhalen die je zult herkennen, waarvan je droomt of waarvan je je realiseert hoe je leven ook zou kunnen zijn. Zomaar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • In extremis

  Dirk Bolier neemt de lezer in deze verhalenbundel mee in de bizarre gedachten- en belevingswereld van verslaafden, mafketels en andere randfiguren. Het levert verhalen op die vervreemdend en extreem tegelijk zijn. NBD BiblionRecensie door Theo Rombouts van NBD… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martin Brouwers boeken
  Martin Brouwers - Jim Callahan omnibus

  Deze omnibus bevat de volgende titels die eerder los verschenen zijn: AVONTUUR IN LONDEN - Jim Callahan raakt betrokken bij een raadselachtige gebeurtenis. Hij en zijn vriend, Mark, worden meegesleurd in een hachelijk avontuur dat hen door het centrum van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,32
 • Matt Dings boeken
  Matt Dings - De man voor het raam

  In de columns van Matt Dings (1952) passeert het leven in de volle breedte.Hij zingt de lof van flaneurs en klunzen, hoont praatjesmakers, amuseert zich met de taal, peinst over ziektes en bestudeert het leven van parken en pleinen. Dat alles beschreven in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ria Massy boeken
  Ria Massy - De taart van Tamid

  Tamid, Fatna en Aras leven nu in ons land. Ze komen naar hier om te trouwen. Of ze moesten vluchten. Hier is geen geweld, wel zijn er een andere taal en andere gewoontes.En vooral: er is het gemis van de familie die achterbleef. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Isa Hoes boeken
  Isa Hoes - Gedichten die vrouwen aan het huilen maken

  Isa Hoes ging op zoek naar het meest dierbare gedicht van meer dan zestig toonaangevende Nederlandse en Vlaamse vrouwen. Zo ontdekte zij dat Aaf Brandt Corstius, Esther Verhoef, Sacha de Boer en vele andere vooraanstaande vrouwen een geheime liefde voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Leo Sybrandy boeken
  Leo Sybrandy - De waardering der herinnering

  Rohny keert terug naar het hotel waar haar man twaalf jaar eerder spoorloos verdween. Abigail en Julienne zijn daar om een mysterie-weekend te spelen en ze raken betrokken bij Rohny's queste. En dan is er Jan Janse, een aan lager wal geraakte schrijver, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sandy Taikyu Kuhn Shimu boeken
  Sandy Taikyu Kuhn Shimu - Geluk is een vlinder

  De mooiste boeddhistische verhalen uit de zen-traditieDe korte boeddhistische verhalen in deze bundel met hun fijnzinnige humor spreken rechtstreeks tot het hart. Ze openen ons de ogen voor de diepste levenswijsheid omdat ze ons onverwachts een andere kant uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jonas Bruyneel boeken
  Jonas Bruyneel - Voorbij het licht

  Zeven ongewone verhalen over mensen die ondanks hun unieketalenten hun plaats in de maatschappij niet vinden.De kleurrijke schaduwfiguren worstelen met zichzelfen hun omgeving: van ontluikend antisemitisme in Polentot territoriale geschillen in Kasjmir… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95