Fictie overig

 • Martin Gijzemijter boeken
  Martin Gijzemijter - Dansen met herinneringen

  John zou er alles voor geven om de liefde van zijn leven nog één keer te kunnen zien. Opeens wordt zijn wens op onverklaarbare wijze werkelijkheid: Mary, de vrouw van wie hij jaren geleden voor eeuwig afscheid had moeten nemen, is terug in zijn leven. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Melissa van Dijk-de Cocq boeken
  Melissa van Dijk-de Cocq - Campingverhalen

  Een beginnend schrijfster ziet haar buren op de camping als inspiratiebron, maar waar ligt de scheidslijn tussen fictie en realiteit? Vier vriendinnen gaan mountainbiken in het moezelgebied. Zijn zij bestand tegen enkele zware tegenvallers? Kleine Jasper… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Nicolette Koot boeken
  Nicolette Koot - Tante Tij

  Tante TijIk heb een tante, Tante Tij. Het is een zusje van mijn vader. Het enig zusje. Mijn vader heeftnegen broers. Hij is de jongste van het stel.Tante Tij heeft geen man maar wel een boot. Een grote boot, oranje en geel met eengroen/rood gestreept dek, daar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Gerit Komrij boeken
  Gerit Komrij - Prominent-reeks Tien woorden per dag

  'Gerd de Ley selecteert aforismen uit alles en iedereen. Je moet je in een bunker met twee mortiergranaten ingraven om niet door Gerd de Ley geplunderd te worden.' Dat schreef Gerrit Komrij in De buitenkant, verschenen bij de Arbeiderspers in 1995. Komrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nesibe Balta boeken
  Nesibe Balta - Kortweg

  Een schrijfster verhuist van een stad naar een dorpje in Vlaanderen. De tijd heeft daar stilgestaan en alles lijkt eenvoudiger en toch zo complex. Als eeuwige buitenstaander kijkt ze toe en luistert ze naar verhalen van de inwoners. Elk verhaal is gebaseerd op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Esjece boeken
  Esjece - WC verhalen - verhalen waar je u tegen zegt

  'WC verhalen' bevat een serie verhalen uit het leven gegrepen, maar compleet krom getrokken door de auteur. Kleine dingen opgeblazen tot gigantische proporties. Van ieder moment een lolbroeken-moment makend, dat is waar 'WC verhalen' echt over gaat. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Etgar Keret boeken
  Etgar Keret - Zeven vette jaren

  In Zeven vette jaren doet Etgar Keret op tragikomische wijze verslag van zeven jaren van zijn persoonlijk leven, die samenvallen met de eerste levensjaren van zijn zoon Lev. De Israëlische samenleving is in ieder verhaal voelbaar: of het nu gaat om zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lydia Davis boeken
  Lydia Davis - De taal van dingen in huis

  De nieuwe verhalen van Lydia Davis zijn soms letterlijk oneliners. Zoals 'Bloomington', dat in zijn geheel luidt: 'Nu ik hier een tijdje ben, kan ik met een gerust hart zeggen dat ik hier nooit eerder ben geweest.' Ook kan het verhaal een nauwgezette… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • A.G.M.F Brok boeken
  A.G.M.F Brok - Nu even diep zuchten

  Een artikel dat een leerstoel van naam deed veranderen, het verhaal over een luie kerel die dankzij te sterk uitgedijd welzijnsdenken in de WAO verdween, een herinnering aan de klungeligste soldaat van de NAVO, een beklagzaak over het al dan niet morsen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • B.J. Novak boeken
  B.J. Novak - Onverzameld werk

  Geestige verhalenbundel voor fans van David Sedaris en Woody Allen Subtiel en met een feilloos gevoel voor timing fileert komiek B.J. Novak de absurditeiten van het moderne leven in deze razendsnelle afwisseling van korte verhalen en komische sketches. In De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hanneke Lankhorst boeken
  Hanneke Lankhorst - Meiden waren we

  De verhalen in 'Meiden waren we' zijn een mix van autobio en fictie. De bundel opent met nostalgische verhalen over vriendschappen in de studententijd eind jaren 60, begin jaren 70, en wat daar later van over is gebleven. Daarna gaat het over een jonge vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Anaid Haen boeken
  Anaid Haen - Wraak op het spoor

  Anaïd Haen is een veel bekroonde vrouwelijke fantasy- en sciencefictionauteur. Met haar korte verhalen, die ook in het Engels gepubliceerd zijn, won ze naast nominaties voor verschillende literaire prijzen ook acht themawedstrijden van Pure Fantasy en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Pauline Derwort boeken
  Pauline Derwort - kus me bevrucht me hou van me zorg voor me

  Zonder elkaar ooit ontmoet te hebben, communiceren Geertje en Xavier uitsluitend per brief. Geertje is het stereotype bijna-dertiger uit de grote stad met een gejaagde carrière en een aaneenschakeling van affaires. De belezen romanticus Xavier heeft zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nelleke Noordervliet boeken
  Nelleke Noordervliet - Gigengacks reizen

  Mevrouw Gigengack is een (stevig) brok Hollandse ondernemingslust met een scherpe tong en een vrijmoedige blik. Haar avontuurlijke geest stuurt haar naar alle uithoeken van Europa en van de wereld. Waarom houden Argentijnen niet van haring? Gebruikte Jezus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Johan Harstad boeken
  Johan Harstad - Ambulance

  Voorafgaand aan zijn succesvolle roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? schreef Johan Harstad Ambulance. De personages uit de elf verhalen in deze bundel lopen elkaars leven in en weer uit. Harstad schrijft over een vrouw die zichzelf voor de tv in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Marte Kaan boeken
  Marte Kaan - Saboteur

  Saboteur is het fictiedebuut van Marte Kaan, freelancejournalist voor onder meer LINDA. en Volkskrant magazine. Met de personages uit Saboteur ga je niet gezellig een borrel drinken. Het lijken heel gewone, keurige mensen, maar ondertussen broeit er van alles.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Lydia Davis boeken
  Lydia Davis - Verzamelde verhalen

  Lydia Davis lezen is een unieke en overrompelende ervaring. Haar scherpe, filosofische en absurdistische verhalen zijn nergens mee te vergelijken. In 2013 werd haar oeuvre dan ook terecht bekroond met de Man Booker International Prize.Bevat de verhalenbundels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ronald Giphart boeken
  Ronald Giphart - De Nederlandse coming of age-literatuur

  In De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen heeft Ronald Giphart, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, ontroerende, vrolijke, ontregelende, bijzondere, spannende en indrukwekkende verhalen gebundeld over het verschijnsel 'de moeilijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Leny Kruis boeken
  Leny Kruis - Erotische kronkels

  Ieder mens heeft zo zijn/haar eigen ideeën over seks en fantasieën, de een recht toe recht op en neer, de ander gaat geen berg te hoog om laag te dalen. In dit boek heb ik geprobeerd de meeste gekke, rare, fantasierijke, malle fratsen, schrikbarende, zeker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Chimamanda Ngozi Adichie boeken
  Chimamanda Ngozi Adichie - Het ding om je hals

  In een sierlijke stijl en met een groot inlevingsvermogen schrijft de Nigeriaanse auteur Chimamanda Ngozi Adichie over Amerika en Afrika en over de band tussen mannen en vrouwen, ouders en kinderen. In het beklemmende `Een persoonlijke beleving zoeken een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ian McEwan boeken
  Ian McEwan - Eerste liefde

  Ian McEwan is een buitengewoon gewaardeerd romanschrijver, wiens werk in meer dan dertig landen wordt vertaald en veelvuldig is verfilmd. Maar het korte verhaal is McEwans eerste liefde en zijn imposante carrière begon dan ook met een verhalenbundel. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Colm Toibin boeken
  Colm Toibin - Lege familie

  In De lege familie schetst Colm Tóibín levens vol onuitgesproken en onbewuste verlangens. De hoofdpersonen zijn individuen die, vaak bewust, gebroken hebben met hun verleden. Zoals de jonge Pakistaanse Malik, die in Barcelona op zoek gaat naar een plek om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets

  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordig formuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets, Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Bart Chabot boeken
  Bart Chabot - Schiphol Blues

  In de nieuwe verhalenbundel van Bart Chabot volgen we het roerige leven van de auteur. Hilarisch hoogtepunt van Schiphol Blues is de novelle Cock Fart, waarin Chabot zijn omzwervingen met tv-kok Pierre Wind beschrijft. Met dit doldwaze verhaal beoefent Chabot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jet Berkhout boeken
  Jet Berkhout - De thuishulp

  Als haar werkgever failliet gaat, besluit Jet Berkhout aan de slag te gaan in de thuiszorg. Voor maximaal twee maanden, om de rekeningen te kunnen betalen en intussen een echte baan te zoeken. Een jaar later werkt ze er nog.

  In literaire miniaturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50