Fictie overig

 • A.L. Snijders boeken
  A.L. Snijders - De libelleman

  In een van de verhalen in deze bundel vertelt A.L. Snijders hoe een man libellen fotografeert. Hij staat een halve nacht tot zijn nek in een inktzwarte bosvijver met de camera in zijn ene hand en een felle lamp in zijn andere. Die man zou Snijders zelf kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Margreth van Hezik boeken
  Margreth van Hezik - Margreth op herhaling

  Margreth E. Van Hezik - Master in literatuurwetenschappen afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (2012) en Bachelor docent Engels afgestudeerd aan de Hoge School Fontys in Tilburg (2005). Huidige studie Journalistiek, werkzaam als docent Engels en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • I. Verschuren, R. Heuninck boeken
  I. Verschuren, R. Heuninck - De drie bruiloftsgaven

  Een bundel met een veertigtal sprookjes, sagen, legenden en verhalen die die alle in de herfsttijd spelen. Er zijn legenden opgenomen over de strijd in de hemel tussen de aartsengel Michaël en Lucifer, die op de aarde geworpen werd, maar ook verhalen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rob van Essen boeken
  Rob van Essen - Hier wonen ook mensen

  Ze zijn allemaal op zoek naar geluk, verlossing en verlichting, de personages in 'Hier wonen ook mensen', allen op hun eigen manier. Sommigen gaan op zoek naar oude boeddhistische rituelen in Korea, anderen trekken de woestijn in, reizen naar Portugal of keren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Max Frisch boeken
  Max Frisch - Kritische Klassieken Andorra

  Andri, de hoofdpersoon van Andorra, is de pleegzoon van de leraar Can, die hem ooit uit het land van de Zwarten naar het land van de Witten heeft gesmokkeld om hem te behoeden voor vervolging omdat hij Jood zou zijn. Uiteindelijk blijkt Andri helemaal geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Nikki Brands, Wim Brands boeken
  Nikki Brands, Wim Brands - Nederlandse literatuur van de 21e eeuw

  In 'De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw' stelt Wim Brands zestig Nederlandse en Vlaamse schrijvers aan ons voor die in dit millennium zijn gedebuteerd. Zestig schrijvers waarvan hij zegt: dit moet je lezen. Van elke auteur selecteerde Brands,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Mensje van Keulen boeken
  Mensje van Keulen - De verhalen

  Mensje van Keulen is een subliem verhalenschrijver. In deze bundel zijn al haar verhalen verzameld. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Louis Th. Lehmann boeken
  Louis Th. Lehmann - Prominent-reeks Misbaksels - Lehmann, Louis Th.

  Louis Th. Lehmann (19 aug. 1920 - 23 dec. 2012) heeft in zijn lange leven veel stromingen in de kunsten meegemaakt. Met het surrealisme voelde hij zich het meest verwant, al zei hij altijd dat in de literatuur geen surrealisme mogelijk was.De Volkskrant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Esther Gerritsen boeken
  Esther Gerritsen - Kopvoeter

  In deze bundel staan alle toneelteksten die Esther Gerritsen voor toneelgroep Het Syndicaat schreef. Teksten voor een jong publiek vanaf vijftien jaar. Met 'De kopvoeter', 'Lijk', 'Alles', 'Dit is een monoloog... 'en 'Gras'. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Johan van Tilburg boeken
  Johan van Tilburg - De verhalen

  De verhalen omvat de verzamelde verhalen van Johan van Tilburg (1970), ontstaan in de periode 2010-2014: 350 korte verhalen waarin ernst en humor een huwelijk zijn aangegaan. Het boek bestaat uit drie delen: In het eerder verschenen De man die naar Engeland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,00
 • Samen sterke verhalen vertellen

  '... wie leest, die leeft. Lezen is bewustzijn op haar best, par excellence, met volle intensiteit. Enfin, ik kan het ook makkelijk in negatieve vorm zetten: wie niet leest, is zot.' Zo lanceerde dichter en professor psychologie Jan Lauwereyns begin 2014 het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Vedat Gok boeken
  Vedat Gok - De ommekeer

  De zus van Imdat Basaran, een jongen van Turkse afkomst, is kortgeleden overleden aan botkanker. Op de leeftijd van slechts eenentwintig jaar. De familie Basaran raakt door die gebeurtenis sterk beïnvloed. Ieder op een andere manier. Imdat ondergaat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Wim Hendrikse boeken
  Wim Hendrikse - Heb je even voor mij?

  Wat doet de eenzame weduwe Francine Bauer met een verkeerd geadresseerde brief? Terugsturen naar Kees de Rooy, een ouderwetse man aan wie het digitale tijdperk grotendeels is voorbijgegaan? 'Nee, veel te spannend, je moet de brief beantwoorden en een hoop… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • San Daniel, Ingrid Aanen boeken
  San Daniel, Ingrid Aanen - De Nederlandse literatuur gids 2014-2015

  Op uitnodiging van San Daniel en Desiré Hijink, twee schrijvers van de Plazilla site, zijn een met zorg uitgeselecteerde groep schrijvers, een aantal malen bijeen geweest, in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Wat hebben de leden van deze groep gemeen? Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Eric Kollen boeken
  Eric Kollen - Jongenssprookjes Deel 3 - Homo-erotische verhalen

  "Niet voor watjes!" gay.blog.nl - De 'Jongenssprookjes' van Eric Kollen zijn de succesvolste Nederlandse homoboeken in jaren, door hun adembenemende seksuele slagkracht en hun sprankelende humor. Nu verschijnt 'Deel 3', met verhalen die even overrompelend zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • A.P. Tsjechov boeken
  A.P. Tsjechov - De kersenboomgaard

  Het toneelstuk De kersenboomgaard (meer bekend als De kersentuin) is typerend voor Tsjechov: het verhaalt over het leven van alle dag, begint in een midden en eindigt verderop ook in een midden. In die - zeer beperkte - zin is het stuk 'universeel' van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sven Deraedemaeker boeken
  Sven Deraedemaeker - Scheef Gedrukt

  Het is op zich niet het resultaat van de beruchte mid-life crisis maar eerder het gevolg van voorzichtige avonturen. Het resultaat van het observeren van iedereen die mijn pad kruist of die, tegen wil en dank, elke dag met mij te maken krijgt. Indrukken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Ferdy Karto boeken
  Ferdy Karto - De eigenaardige weelde van Leonor Pereira Almeida

  Juist wanneer een biljarttafelreparateur naar de enige provincie in de republiek afreist waar berengevechten nog zijn toegestaan, spoelt er een gigantische vloedgolf aan land. De verhalenbundel bevat 13 verhalen, het zijn scènes over pretparkslaven,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ian McEwan boeken
  Ian McEwan - Eerste liefde

  Ian McEwan is een buitengewoon gewaardeerd romanschrijver, wiens werk in meer dan dertig landen wordt vertaald en veelvuldig is verfilmd. Maar het korte verhaal is McEwans eerste liefde en zijn imposante carrière begon dan ook met een verhalenbundel. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Colm Toibin boeken
  Colm Toibin - Lege familie

  In De lege familie schetst Colm Tóibín levens vol onuitgesproken en onbewuste verlangens. De hoofdpersonen zijn individuen die, vaak bewust, gebroken hebben met hun verleden. Zoals de jonge Pakistaanse Malik, die in Barcelona op zoek gaat naar een plek om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • F. Scott Fitzgerald boeken
  F. Scott Fitzgerald - De rijke jongen

  Naast beroemde romans als The Great Gatsby liet de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald maar liefst 179 verhalen na. Schrijver Ernest van der Kwast dook in dit omvangrijke oeuvre en selecteerde Fitzgeralds meest romantische verhalen, waaronder `De rijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Anneloes Timmerije boeken
  Anneloes Timmerije - Slaapwandelen bij daglicht

  Slaapwandelen bij daglicht bevat twaalf verhalen over ontmoetingen. Elke ontmoeting vraagt om een waarheid, of om iets anders als de waarheid niet goed genoeg is en geeft een wending aan het leven van de personages, soms nauwelijks merkbaar, soms met gevolgen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Rascha Peper boeken
  Rascha Peper - Zwartwaterkoorts

  Waarom reist een Groningse bioloog grauwe kiekendieven achterna in Afrika? Wat is de keurige bibliofiel van plan wanneer hij in een Leidse bibliotheek een kostbaar werk komt inzien? Blijkt de man die op internet zijn papegaai te koop aanbiedt inderdaad de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jet Berkhout boeken
  Jet Berkhout - De thuishulp

  Als haar werkgever failliet gaat, besluit Jet Berkhout aan de slag te gaan in de thuiszorg. Voor maximaal twee maanden, om de rekeningen te kunnen betalen en intussen een echte baan te zoeken. Een jaar later werkt ze er nog.

  In literaire miniaturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets

  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordig formuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets, Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90