Fictie overig

 • Theunis Piersma boeken
  Theunis Piersma - Zwaluwen van Gaast

  Theunis Piersma is hoogleraar trekvogelecologie in Groningen en waddenonderzoeker bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel. Hij is een internationale autoriteit op het gebied van (trek)vogels. In zijn vrije tijd doet hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Chris Eijer boeken
  Chris Eijer - Daarom word ik stil voor U

  'Toen de hemel mij vertelde dat het licht van wijken wist door de zon die gloedvol daalde - heel gestaag maar zeer beslist, voelde ik mij klein, ja nietig bij dit prachtig vergezicht en ik kon geen woorden vinden voor dit wondermooi gedicht.' Dit zijn enkele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Govert Jan Bach boeken
  Govert Jan Bach - Matthaus passion

  De Matthäus Passion behoort tot de meest geliefde klassieke muziek. Govert Jan Bach reikt in 12 hoofdstukken sleutels aan om dit meesterwerk beter te doorgronden.Voorwoord van Joop van Zijl Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Tijdsbeeld Hoofdstuk 3: Genre… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Robert Walser boeken
  Robert Walser - De vrouw op het balkon

  'Een deftige dame komt binnen en pakt met twee gespitste vingers een broodje kaviaar op, meteen zorg ik ervoor dat zij mij opmerkt, maar zo alsof haar aandacht mij worst is. Ik heb intussen tijd gevonden mij van een nieuw pilsje te voorzien. De deftige vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Leny Kruis boeken
  Leny Kruis - Erotische kronkels

  Ieder mens heeft zo zijn/haar eigen ideeën over seks en fantasieën, de een recht toe recht op en neer, de ander gaat geen berg te hoog om laag te dalen. In dit boek heb ik geprobeerd de meeste gekke, rare, fantasierijke, malle fratsen, schrikbarende, zeker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Elle van Bohemen boeken
  Elle van Bohemen - Overgave

  De verhalen in Overgave zijn zeer divers. Ze zijn erotisch, grappig,ontroerend, spannend en hier en daar schaamteloos. Ze prikkelen de fantasieen nemen de lezer mee naar een wereld waar erotiek de hoofdrol speelt. Dezebundel bevat erotische fantasieën van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Tineke Bennema boeken
  Tineke Bennema - Welkom in het paradijs

  In Welkom in het paradijs beschrijft Tineke Bennema Palestijnse levens in lichtvoetige en tragikomische verhalen. Waar een Nederlander zich 's ochtends op de nieuwe dag voorbereidt met het weerbericht en een broodtrommel, luistert een Palestijn naar het nieuws… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • William Shakespeare boeken
  William Shakespeare - Verzameld werk

  D/2014/0034/773Op veler verzoek: een prachtige nieuwe editie van de verzamelde ShakespeareWeinig schrijvers hebben onze beschaving zo beïnvloed als William Shakespeare. Tot op vandaag zijn de theaterteksten van Shakespeare een zeldzaam literair hoogtepunt.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,00
 • Peter Langendam boeken
  Peter Langendam - Rechtse praatjes

  Hebben wij niet allemaal een hekel aan praatjesmakers? Of ze nu rechts of links zijn? Dat is natuurlijk waar, u hebt gelijk. Ik vroeg mij tijdens het schrijven al af of het nu wel zo duidelijk was, wat een rechts praatje eigenlijk zou zijn? Gebral? In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ferdi Bechtold boeken
  Ferdi Bechtold - De kamerplant Ed. jun 2014 - jan 2015

  Jessica verschijnt voor een pitch in het atelier van een kunstenaar, maar deze verloopt niet helemaal naar wens. Er ontstaat irritatie en een psychologisch spelletje ontvouwt zich, waarbij Jessica en de klant elkaar verbaal proberen te overtroeven. Wat er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,75
 • Roel Botter boeken
  Roel Botter - Fietsen op zondag

  'Fietsen op zondag' is een deels autobiografische verhalenbundel. Hierin blijkt vooral uit de eerste verhalen hoe in de vorige eeuw het keurslijf van de religie de jeugd en het gezinsleven van de auteur beheerste. Daarnaast spelen verhalen zich af in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Kevin Wilson boeken
  Kevin Wilson - Graven naar het hart van de aarde

  Als de wedstrijd begint cirkelen we om de eiken eettafel, een tafel waaraan in betere tijden meer dan vijftig gasten konden zitten en waarop duizend papieren kraanvogels zijn opgesteld - tweehonderdvijftig voor iedere broer. De kraanvogels worden vervolgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Stefanie Liebreks boeken
  Stefanie Liebreks - Noord houdt woord 2014

  Na een succesvolle eerste editie in 2013 van Noord Houdt Woord - hét boekenfeest dat de Boekenweek in het Noorden opent - deden we het in 2014 nog eens dunnetjes over. Dit keer in de Der Aa-kerk in Groningen met bekende én minder bekende schrijvers en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Epictetus boeken
  Epictetus - Over vrijheid

  De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (E-book, ISBN 9789025302559):De mens heeft zijn lot niet in de hand, maar bepaalt wel de manier waarop hij op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Niccolo Machiavelli boeken
  Niccolo Machiavelli - Over macht

  De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (E-book, ISBN 9789025303402):Hoe verwerf en behoud je macht? Machiavelli s denkbeelden over leiderschap zijn nog even… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Johan van Tilburg boeken
  Johan van Tilburg - De man die naar Engeland wilde lopen

  De man die naar Engeland wilde lopen is het prozadebuut van Johan van Tilburg (1970). In 117 korte verhalen stuurt hij zijn protagonisten (mannen, vrouwen, oud, jong) naar alle uithoeken van Nederland en Europa, confronteert ze met de meest uiteenlopende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Etgar Keret boeken
  Etgar Keret - Zeven vette jaren

  In Zeven vette jaren doet Etgar Keret op tragikomische wijze verslag van zeven jaren van zijn persoonlijk leven, die samenvallen met de eerste levensjaren van zijn zoon Lev. De Israëlische samenleving is in ieder verhaal voelbaar: of het nu gaat om zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ronald Giphart boeken
  Ronald Giphart - De Nederlandse coming of age-literatuur

  In De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen heeft Ronald Giphart, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, ontroerende, vrolijke, ontregelende, bijzondere, spannende en indrukwekkende verhalen gebundeld over het verschijnsel 'de moeilijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Cor Edelenbosch boeken
  Cor Edelenbosch - Verhaaltjes van achter de ezel

  Tijdens het schilderen komt het vaak voor dat de gedachten met me aan de loop gaan. Dit is niet zo vreemd als het lijkt. Omdat ik iedere dag schilder vertoef je veel in eenzaamheid. Dus niemand om mee te praten ja, en dan ga je in je hoofd het gesprek met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Helga Ruebsamen boeken
  Helga Ruebsamen - Olijfje

  Over de liefde van een scholier voor de caissière van een kermistent, over de wraak op een geliefde dichter, over de geknakte vriendschap van twee vrouwen, over een sterfgeval. In de verhalen in Olijfje staan intermenselijke relaties centraal, waarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Alice Munro boeken
  Alice Munro - Stilte

  In Stilte vinden we verhalen over vrouwen van alle leeftijden en in alle mogelijke omstandigheden. Hun levens worden tastbaar gemaakt door de subtiliteit en de compassie van de schrijfster. Alice Munro laat de lasten van het leven en de verrassingen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Wim Quist boeken
  Wim Quist - Winnaarstype

  Eindelijk de verhalenbundel van Wim Quist (1944). Humoristisch, meeslepend, aandoenlijk. Over menselijke emoties. Over liefde en bedrog, over passie, vriendschap en asogedrag. Zo neemt hij bijvoorbeeld een tattoo tennisser, een Turkse massage, Haagse kak, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Steven Terwindt boeken
  Steven Terwindt - Het gevoelige rotsblok

  Deze bundel bevat verhalen over spirituele ervaringen en de samenhang van alles: levende wezens, 'dode' materie en gebeurtenissen. Schijnbare toevalligheden verbergen diepere betekenissen en zijn onderdeel van een groter geheel. De lezer wordt verrast en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • B.J. Novak boeken
  B.J. Novak - Onverzameld werk

  Geestige verhalenbundel voor fans van David Sedaris en Woody Allen Subtiel en met een feilloos gevoel voor timing fileert komiek B.J. Novak de absurditeiten van het moderne leven in deze razendsnelle afwisseling van korte verhalen en komische sketches. In De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lydia Davis boeken
  Lydia Davis - De taal van dingen in huis

  De nieuwe verhalen van Lydia Davis zijn soms letterlijk oneliners. Zoals 'Bloomington', dat in zijn geheel luidt: 'Nu ik hier een tijdje ben, kan ik met een gerust hart zeggen dat ik hier nooit eerder ben geweest.' Ook kan het verhaal een nauwgezette… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99