Fictie overig

 • Herakleitos boeken
  Herakleitos - Alles stroomt

  Herakleitos van Efeze was de eerste echte filosoof van het Westen. Hij werd de vader van de dialectiek door uitspraken als: `Alles stroomt , `Strijd is de vader van allen en `De weg naar boven en naar beneden is één en dezelfde. In zijn denken staat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marte Kaan boeken
  Marte Kaan - Saboteur

  Saboteur is het fictiedebuut van Marte Kaan, freelancejournalist voor onder meer LINDA. en Volkskrant magazine. Met de personages uit Saboteur ga je niet gezellig een borrel drinken. Het lijken heel gewone, keurige mensen, maar ondertussen broeit er van alles.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Theo Schoonaard boeken
  Theo Schoonaard - Sierbestrating

  Vier verhalen over het thema van 'De Vreemdeling', in de dubbele betekenis van het woord: de immigrant die tracht in een ver land een nieuw bestaan op te bouwen, of de mens die zich niet thuis voelt tussen 'de anderen'.In 'Gevederde Vriend', het eerste van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Sylvia Peters, Roos Boum, Marloes Vrijdag boeken
  Sylvia Peters, Roos Boum, Marloes Vrijdag - Zonden van een minnares

  DE OPBRENGSTEN VAN DEZE VERHALENBUNDEL WORDEN GEDONEERD AAN EEN ZEER BELANGRIJK ONDERZOEK NAAR BORSTKANKER. We hebben allemaal wel eens gehoord, of zijn getuige geweest van de klassieke 'Love Triangle'. Het speelt in veel bekende tv shows als The Vampire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Auguste van der Molenschot boeken
  Auguste van der Molenschot - Er zijn nog xx wachtenden voor u

  Deze bundel bevat een selectie van de korte verhalen die Auguste van der Molenschot (1933) de afgelopen twintig jaar schreef.Deels werden ze in het Engels geschreven en later naar het Nederlands vertaald. Sommige verhalen ademen dan ook een typische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Chimamanda Ngozi Adichie boeken
  Chimamanda Ngozi Adichie - Het ding om je hals

  In een sierlijke stijl en met een groot inlevingsvermogen schrijft de Nigeriaanse auteur Chimamanda Ngozi Adichie over Amerika en Afrika en over de band tussen mannen en vrouwen, ouders en kinderen. In het beklemmende `Een persoonlijke beleving zoeken een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ian McEwan boeken
  Ian McEwan - Eerste liefde

  Ian McEwan is een buitengewoon gewaardeerd romanschrijver, wiens werk in meer dan dertig landen wordt vertaald en veelvuldig is verfilmd. Maar het korte verhaal is McEwans eerste liefde en zijn imposante carrière begon dan ook met een verhalenbundel. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Gerbrand Bakker boeken
  Gerbrand Bakker - Winterboek

  Het Winterboek, samengesteld door Gerbrand Bakker en Eva Cossée, is een vrolijke, moderne variant van een aloude klassieker met mooie, literaire verhalen over de winter, over sneeuw en ijs en over een kerstviering in zomers warm Zuid-Afrika. Daarnaast staan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Colm Toibin boeken
  Colm Toibin - Lege familie

  In De lege familie schetst Colm Tóibín levens vol onuitgesproken en onbewuste verlangens. De hoofdpersonen zijn individuen die, vaak bewust, gebroken hebben met hun verleden. Zoals de jonge Pakistaanse Malik, die in Barcelona op zoek gaat naar een plek om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • F. Scott Fitzgerald boeken
  F. Scott Fitzgerald - De rijke jongen

  Naast beroemde romans als The Great Gatsby liet de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald maar liefst 179 verhalen na. Schrijver Ernest van der Kwast dook in dit omvangrijke oeuvre en selecteerde Fitzgeralds meest romantische verhalen, waaronder `De rijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Paulus boeken
  Paulus - Aan de Romeinen

  Het heeft Gerard Koolschijn verbaasd dat een tekst waarin een leer van zondebok en verzoening wordt verkondigd, gesteld in een merkwaardig Grieks, bijna tweeduizend jaar lang geleerde en intelligente mensen ernstig heeft beziggehouden. Hoeveel scherpzinnigheid… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets

  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordig formuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets, Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Bart Chabot boeken
  Bart Chabot - Schiphol Blues

  In de nieuwe verhalenbundel van Bart Chabot volgen we het roerige leven van de auteur. Hilarisch hoogtepunt van Schiphol Blues is de novelle Cock Fart, waarin Chabot zijn omzwervingen met tv-kok Pierre Wind beschrijft. Met dit doldwaze verhaal beoefent Chabot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rascha Peper boeken
  Rascha Peper - Zwartwaterkoorts

  Waarom reist een Groningse bioloog grauwe kiekendieven achterna in Afrika? Wat is de keurige bibliofiel van plan wanneer hij in een Leidse bibliotheek een kostbaar werk komt inzien? Blijkt de man die op internet zijn papegaai te koop aanbiedt inderdaad de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jet Berkhout boeken
  Jet Berkhout - De thuishulp

  Als haar werkgever failliet gaat, besluit Jet Berkhout aan de slag te gaan in de thuiszorg. Voor maximaal twee maanden, om de rekeningen te kunnen betalen en intussen een echte baan te zoeken. Een jaar later werkt ze er nog.

  In literaire miniaturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Anneloes Timmerije boeken
  Anneloes Timmerije - Slaapwandelen bij daglicht

  Slaapwandelen bij daglicht bevat twaalf verhalen over ontmoetingen. Elke ontmoeting vraagt om een waarheid, of om iets anders als de waarheid niet goed genoeg is en geeft een wending aan het leven van de personages, soms nauwelijks merkbaar, soms met gevolgen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marc Cosyns boeken
  Marc Cosyns - Verhalen voor het sterven gaan

  Het plezier van voorlezen aan kinderen en voorgelezen worden houdt niet op als je ouder wordt. Door verhalen aan elkaar door te geven, vinden mensen elkaar in hun diepste behoeften, verlangens en emoties. Verhalen sterken, ontroeren, troosten, verhelderen...… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Herta Muller boeken
  Herta Muller - Barrevoetse februari

  Een groep zigeuners die onrust in het dorp brengt; een straat die alleen geasfalteerd is aan de kant van de burgemeesterswoning; de zondagen waarop een vader in een zwarte jas het huis verlaat en s avonds dronken thuiskomt. In Barrevoetse februari verwerkte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Griffioen & Griffioen boeken
  Griffioen & Griffioen - PRIKKELDRAAD van treurnis, afkeer en ongemak

  PRIKKELDRAAD van treurnis, afkeer en ongemak (25 verhalen, 247 blz.) De verhalen gaan over gemankeerde relaties waarin seks zijn liefdevolle rol definitief heeft verloren. Maar seks laat zich niet tot zwijgen brengen, getuige de verhalen die onomwonden maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Annemarie Bolsius boeken
  Annemarie Bolsius - Dag...lieve kerk

  Annemarie Bolsius (Tilburg, 1940) debuteerde bij Liverse met haar verhalenbundel "Rafelranden", verhalen over het "rafeliger" worden van het leven. "Dag...lieve kerk", haar tweede bundel "waargebeurde fictieverhalen" zoals ze het zelf om-schrijft, gaat over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Leen van der Schueren boeken
  Leen van der Schueren - De buurman

  De buurman betreft een bundeling korte verhalen waarin telkens een buurman opduikt. De hoofdpersonages zijn stuk voor stuk verlangende wezens met een passie: een wereldschokkende uitvinding, het behoud van een paradijsje, kranten verzamelen, overspel met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Viktor Jerofejev boeken
  Viktor Jerofejev - Mannen

  Het eerste deel in de serie Nieuwe Russen: NR.001. U kent de oude Russen, niet de nieuwe. Ten onrechte. Deze reeks probeert in een leemte te voorzien. Jaarlijks komen twee titels uit. Vooral belangrijk, baanbrekend werk van schrijvers van nu. Maar incidenteel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Anatoli Gavrilov boeken
  Anatoli Gavrilov - En de zon komt op en 53 andere verhalen

  Gavrilovs verhalen, vaak niet langer dan een pagina of twee, schetsen het uitzichtloze Russische bestaan maar staan tegelijkertijd vol geestige details. Ondanks dat de schrijver weinig over zijn personages en hun levens loslaat weet hij hun werelden in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Alice Munro boeken
  Alice Munro - Te veel geluk

  Een jonge vrouw en moeder die moet leren omgaan met de ondraaglijke pijn van het verlies van haar drie kinderen; een vrouw die probeert wraak te nemen op haar concurrente in de liefde; en een negentiende-eeuwse vrouwelijke wiskundige die het geluk najaagt:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Marianne Steenbergen-van Dijk boeken
  Marianne Steenbergen-van Dijk - De zwarte bladzijde

  'De zwarte bladzijde' is een verhalenbundel waarin vrouwen vertellen over een donkere periode in hun leven. Heel herkenbaar, want ieder mens komt hobbels op zijn levenspad tegen. Het is de kunst om daar goed mee om te gaan. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95