Fictie overig

 • J.J. Voskuil boeken
  J.J. Voskuil - Mensenkinderen

  J.J. Voskuil (1926-2008) veroverde een groot lezerspubliek met zijn romans Bij nader inzien, Binnen de huid en Het Bureau. Minder bekend is dat hij ook een toneelstuk heeft geschreven, dat nooit eerder in boekvorm is verschenen. Mensenkinderen speelt zich af… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marlijn de Jager boeken
  Marlijn de Jager - Helden & Halvegaren

  Was Utrecht in de Middeleeuwen even bruisend als nu? Jazeker! Sterker nog, Bisdom Utrecht was een van de belangrijkste steden van Europa. De stad stond bekend als kerkelijk centrum en als fantastische handelslocatie. Kerken, kloosters en kathedralen reikten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • William Combe boeken
  William Combe - Doctor Syntax op zoek naar het pittoreske

  Doctor Syntax op zoek naar het pittoreske - William Combe Met illustraties van Thomas Rowlandson | vertaald door Martin Hulsenboom In 1814 schreef Jane Austen in een brief, dat ze in Londen nog niemand had gezien 'met zo'n kinnebak als Doctor Syntax'. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Baldassar Castiglione boeken
  Baldassar Castiglione - Over goede smaak

  Bescheiden, waardig, innemend, ongedwongen, ontspannen. Aan het hof van Urbino spreekt de adel in 1507 over hoe de ideale hoveling zich zou moeten gedragen. Er ontstaat een idealistisch beeld: hij moet een dappere strijder zijn, een goede minnaar, een musicus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Karin van den Bogaard boeken
  Karin van den Bogaard - Koffie met cake

  In dit boek staan verhalen van een uitvaartleidster die later uitvaartondernemer werd. Verhalen geschreven vol humor, maar vooral vol respect. Het is beslist geen triest boek. Het laat u meekijken over de schouders van de uitvaartleidster. Het laat u… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Jean Pierre Rawie boeken
  Jean Pierre Rawie - Mijn ouders hadden een kind en een dochter

  Over Vroeger was alles beter, behalve de tandarts: 'Vol zelfspot portretteert Rawie zichzelf als unzeitgemässe snobist, literatuurliefhebber, driedelige dandy, vrouwenverslinder, antifeminist, domineeszoon, oude lul en theatraal hater van alle (technische)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Fredrik Hamer boeken
  Fredrik Hamer - Utrechtse jaren

  Fredrik groeit op in het oude centrum van Utrecht. De jaren zestig zijn net begonnen en de familie is het oorlogsleed bijna vergeten. In een aantal korte verhalen vertelt Fredrik over de humor van de armoede, de verbondenheid tussen familie en buren, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Eddy Van Ginckel boeken
  Eddy Van Ginckel - VERSCHUEREN TRILOGIE

  Het toneelwerk ‘De Kuren van Verschueren’ werd ondertussen reeds meer dan duizend maal met succes opgevoerd in Vlaanderen en Nederland. Na het eerste stuk volgden spoedig ook het tweede en het derde blijspel van deze ‘Verschueren Trilogie.’ Sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,89
 • Will Luikinga boeken
  Will Luikinga - De Veronica Tapes

  Radio Deejay Will Luikinga maakt het van dichtbij mee: de woelige tijden van zeezender Veronica, de zegetocht aan land en het onstuimige imago van seks, drugs & rock 'n roll. Het ging er ruig aan toe in Hillywood... Will Luikinga : "Nadat ik ruim dertig jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Haruki Murakami boeken
  Haruki Murakami - Mannen zonder vrouw

  NIEUWE VERHALEN VAN DE MEESTER IN DE ALLESVERSLINDENDE LIEFDEIn zeven nieuwe korte verhalen wijdt levensgids en meesterverteller Haruki Murakami zich opnieuw aan een van zijn grote thema's: de liefde. De verhalen in 'Mannen zonder vrouw' horen tot de meest… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anton Valens boeken
  Anton Valens - Meester in de hygiëne

  Bonne is het ‘hulpie’ van mevrouw Waghto en een aantal andere hulpbehoevende ouderen. Hij maakt hun huis schoon en raakt al lappend, boenend en schrobbend ingespeeld op zijn cliënten. Die slaan zich ondanks hun eenzaamheid, hun haperende lijf en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Carel Helder boeken
  Carel Helder - C.V.

  'Carel Helder is een schrijver met uiterst gevoelige zintuigen, hij hoort en ziet dingen waar anderen gemakkelijk aan voorbij gaan. Zijn verhalen bezitten de geheimzinnige kracht om je beurtelings te ontroeren en aan het lachen te maken. Dit is het boek waar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Rob Groenhof boeken
  Rob Groenhof - Omnibus

  Drie verhalen over ouderen in de samenleving. Over de problemen die het ouder worden met zich mee kan brengen. Maar ook dat ook ouderen tot de ontdekking kunnen komen dat het leven toch nog genoeg te bieden heeft. Einde van een Lijdensweg Sjoerd Verbunt vindt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Huwelijk & liefde

  Hoe houd je je huwelijk in stand? Wat is oprechte en gelijkwaardige liefde? Hoe moet je verder als je kind overlijdt? meer persoonlijke vragen dan deze zijn er niet. Plutarchus, wereldberoemd vanwege zijn biografieën van grootheden uit de oudheid, geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Hilary Mantel boeken
  Hilary Mantel - De moord op Margaret Thatcher

  Auteur van de twee Man Booker Prize-bestsellers Wolf Hall en Het boek Henry.'Het Thatcher-verhaal is een thriller op handtasformaat.' - ***** NRC HandelsbladIn elf pittig grensverleggende verhalen wendt Hilary Mantel haar talent als scherp observator aan om de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martin Brouwers boeken
  Martin Brouwers - Gewetenloos

  Een reeks brutale overvallen, op hetzelfde moment gepleegd, met een zeer merkwaardige buit. Wat kan daar de bedoeling van zijn? De hoofdrolspeler, Jim Callahan, komt op het spoor van een zeer gevaarlijke organisatie met tentakels die reiken tot in Afrika.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Martin Brouwers boeken
  Martin Brouwers - Topgeheim

  Het is een koude herfstnacht. Een man op de vlucht valt zwaargewond neer in de armen van Jim Callahan. Wat is zijn geheim en waarom wil hij het alleen kwijt aan onze jonge hoofdrolspeler? Dit is het begin van een zeer intrigerend avontuur dat zich afspeelt in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,05
 • Judith Claessens Weening boeken
  Judith Claessens Weening - DOOR HET LEVEN HEEN

  Het levensverhaal over Maayke Meijerinck. Deze levenservaring is in dit boek omschreven, zoals de pleegouders, haar het hebben verteld. Verder staat er ook in beschreven, hoe ze zelf het heeft ervaren. De schrijfster heeft, net als in haar andere boeken, ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,66
 • Maïti Goldman boeken
  Maïti Goldman - Merci Blaise!

  In deze zes korte verhalen kaart Maïti Goldman verschillende thema's aan met haar gevoelige en tere pen, "simpelweg vrouwelijk", zoals ze het zelf zegt: pijn, opstand, onbegrip tegenover scheiding, of het nu komt door dood, ziekte, of simpelweg door een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Kantl boeken
  Kantl - De Canon. De 50+1 mooiste literaire werken uit de Nederlanden

  De canon is een verzameling van hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur. De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) en het Vlaams Fonds voor de Letteren hebben namelijk de 50+1 belangrijkste en mooiste teksten uit de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Herman Heijermans boeken
  Herman Heijermans - Op hoop van zegen

  Op hoop van zegen is de geschiedenis van een vissersgemeenschap die ondanks het negentiende eeuwse kapitalisme probeert te overleven. Herman Heijermans laat zien hoe rechtsongelijkheid en afhankelijkheid tot sociale misstanden leiden. Het toneelstuk is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Tess Gerritsen boeken
  Tess Gerritsen - Alarmfase rood

  Een bijzonder fascinerende, realistische medische thriller, waarin de spanning tot ongekende hoogten wordt opgevoerd.' - NBD | BiblionArtsen Emma Watson en Jack McCallum hebben een stroef huwelijk en besluiten te scheiden. Dan krijgt Emma de kans van haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Inez van Eijk boeken
  Inez van Eijk - Lucy op het schoolplein met olijven

  Over brave dolende, argeloze en wraakzuchtige mensen schrijft Inez van Eijk in haar nieuwe verhalenbundel 'Lucy op het schoolplein met olijven'. Over kleuters en bejaarden. Over hebbelijkheden en gedane zaken. Oud zeer en nieuw zeer in ernstige en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ludo Noens boeken
  Ludo Noens - Incident in Tomar

  En op dat ogenblik, voor dit oeroud, met mos begroeid megalithisch monument, kreeg hij een vaag gevoel van wat hier allemaal achter zat. Plotseling, alsof hij verder ieder belemmerend nadenken vóór wilde zijn, viste Stan het oranje bolletje uit zijn zak en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Homeros boeken
  Homeros - Ilias

  Het blijft een wonder: het eerste boek van de westerse literatuur, de Ilias uit de achtste eeuw v. Chr., is misschien ook het beste wat ooit geschreven is. Het grote epos over de gruwelen van de oorlog, eerzucht en wraak, maar ook over liefde en vriendschap,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95