Fictie overig

 • Anthonie Holslag boeken
  Anthonie Holslag - Zwarte muren

  "Kijk toch eens naar deze muren,' zei de oude zwerver, terwijl hij met ontzag omhoog staarde. De zwarte muren waren in zijn droom oneindig en leken regelrecht naar de wolken te gaan. 'Iedereen kent deze muren,' zei de oude man, terwijl zijn hand haast op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Frits Abrahams boeken
  Frits Abrahams - Mijn Rooie Vrouw

  Al meer dan tien jaar hebben Frits Abrahams en zijn vrouw het in zijn columns aan de stok over de koers van de PvdA. Komt er een brief van Wouter, stelt een PvdA-kamerlid de vakbond ter discussie, is er vlak voor verkiezingen een rapport dat oproept de straat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Tom Rom boeken
  Tom Rom - Knip

  De microkosmos van de achterflap van dit boek bevat misschien meer beschavingen en volkeren dan de Aarde zelf. Wie weet trouwens welke vreemde poten dit blad in de nabije toekomst zullen beroeren? Of misschien doet u dat zelf nog eens, maar dan in een oneindig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Nikki Brands, Wim Brands boeken
  Nikki Brands, Wim Brands - Nederlandse literatuur van de 21e eeuw

  De Nederlandse literatuur leeft. Ze is niet alleen te vinden in boeken, maar ook in kroegen, in winkels, op festivals, op internet, in huiskamers, op mobiele apparaten en op tv. Op veel van die plekken is ook Wim Brands te vinden, een van de grote aanjagers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mario Gelden boeken
  Mario Gelden - Cabaret zonder podium

  Ooit het idee gehad, dat het kastdeurtje waar u zojuist uw kruin aan open hebt gehaald, expres open is blijven staan? Hebt u er wel eens bij stil gestaan dat winkels u opzettelijk sarren met verpakkingen die alleen te openen zijn met een volwassen kaliber… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sylvia de Witt boeken
  Sylvia de Witt - Meliefje, meliefje

  Benieuwd naar wat Kees van Kooten uit zijn gulp tevoorschijn tovert en waarom er aan Martin Gaus' verdriet geen einde komt? Welk dier mag blijven leven en welk dier eten we op? stelt Marianne Thieme. Kan liefde de knak in Jan Willems staart overwinnen? vraagt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Stefanie Liebreks, Maurice van Dijk boeken
  Stefanie Liebreks, Maurice van Dijk - Gelukkig Ontzet

  Ieder jaar viert de stad Groningen op 28 augustus Groningens Ontzet om te herdenken dat de stad in 1672 standhield in de bezetting door 'Bommen Berend', de bisschop van Mu¨nster. Inmiddels is de feestdag ook het vieren van de vrijheid - de 'ontzetting' - in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Linda van der Horst boeken
  Linda van der Horst - Mr C

  Deze bundel bevat de verhalen van Linda van der Horst die zich veelal in Amsterdam afspelen, maar ook in andere plaatsen zoals Den Haag, Cairo en Santiago de Compostella.Zij vertelt vol liefde over Mr. C., de kleinste crimineel van Nederland, Harry en Annie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gerard van Wees boeken
  Gerard van Wees - Andere scènes uit hetzelfde zinloze leven

  U leest nu de achterkant van dit boek. Blijkbaar heeft de voorkant uw interesse gewekt. U was waarschijnlijk geroerd door de intens trieste blik van de nog vleugellamme albatrosbaby. Dit boek gaat echter nauwelijks over het onnozele wezen op de voorkant.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marc-Marie Huijbregts boeken
  Marc-Marie Huijbregts - In stukjes

  Voor 'In stukjes' kijkt Marc-Marie Huijbregts in de spiegel. Zo ontstaat een eerlijk, bij vlagen hilarisch en aangrijpend zelfportret - vol zelfspot, maar ook vol pesterige humor. 'Ik was geen man, ik was geen vrouw, ik was niet knap, ik was klein, dik en met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Frederik Willem Daem boeken
  Frederik Willem Daem - Zelfs de vogels vallen

  De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (Harde kaft, ISBN 9789023490296):Een nachtelijke dwaaltocht over de boulevards van Parijs, de opkomst en ondergang van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marie-Jose van Helden boeken
  Marie-Jose van Helden - Van Internaatmeisje Naar Trotse Mama

  Er was eens een klein verdrietig eenzaam meisje, zij werdt door haar ouders in de steek gelaten en heeft van haar 10de tot haar 18de op een internaat gezeten en onder toezicht van Bureau Jeugdzorg gestaan. Alles wat zij meemaakte heeft haar getekend voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Leonie van de Wetering, Netty van Kaathoven, Itie van den Berg, Ria van Adrichem boeken
  Leonie van de Wetering, Netty van Kaathoven, Itie van den Berg, Ria van Adrichem - Op reis! En dan: Verhalen voor theaterlezen

  Een bundel met vijf toegankelijke, eenvoudig geschreven verhalen voor theaterlezen. In elk verhaal staat reizen centraal. Een verwikkeling zorgt telkens voor romantiek, humor of een misverstand. Doelgroep: jongeren en (laaggeletterde) volwassenen. Gebonden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Erwin Mortier boeken
  Erwin Mortier - Passions humaines

  De negentiende-eeuwse controverse rond ‘Les Passions humaines’ van Jef Lambeaux, het meest besproken kunstwerk uit de Belgische geschiedenis, inspireerde Erwin Mortier tot een groots toneelstuk. Al bij de presentatie van het ontwerp in 1889 zorgt het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jannet Butter boeken
  Jannet Butter - De knoek heeft duizend ogen

  Bonaire. Parel van ons Koninkrijk. Ruisende palmen, diepblauwe zee. Zwoel, sensueel en exotisch. Prachtige natuurgebieden, schitterende zonsondergangen, bijzondere mensen. Op dit tropische eiland in de Caribbean spelen de verhalen zich af. Kleine Francien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Diane Cook boeken
  Diane Cook - Mens vs. natuur

  'Waar ik het meest van hou in deze verhalen is dat ze berichten van het einde van de wereld zijn, en dat blijkt een verrassend herkenbare plek.' - This American Life Een man die zonder pardon hulpeloze kinderen uit voortuinen steelt. Een verleidster die achter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Els Baars boeken
  Els Baars - De jaloerse waterkip - natuurgids vogels, planten en dieren sprookjes, mythen en legenden

  Betoverende natuurverhalen én weetjes voor elk seizoen. Wist je dat de statige blauwe reiger van koninklijke afkomst is? En dat de waterkip ooit wit was en net zo snel vloog als een duif? Dit prachtig geïllustreerde bundel brengt 23 nieuwe sprookjes en… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • J.D. Salinger boeken
  J.D. Salinger - Drie vroege verhalen

  Drie vroege verhalen van Salinger zullen voor het eerst in boekvorm verschijnen. Ze laten zien hoe de jonge Salinger zijn stijl vond. `The young folks is een indrukwekkende beschrijving van New Yorks cocktail society. In `Go See Eddy wordt een jonge vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Max Dohle boeken
  Max Dohle - De koploper

  De koploperDe mooiste hardloopverhalen uit de wereldliteratuurHardlopen is een mooie metafoor voor schrijven. De eenzaamheid, het vereiste doorzettingsvermogen en de uiteindelijke roes die optreedt bij het lopen én het schrijven zijn uiterst vergelijkbaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Tom Lanoye boeken
  Tom Lanoye - GAZ

  Na een afschuwelijke aanslag in het hart van Europa neemt de moeder van de gedode terrorist het woord. Zonder haar zoon te vergoelijken of zichzelf te sparen, neemt ze de maat van de tijd waarin ze leeft. Zo bouwt ze zich om, met smartelijk en soms rancuneus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Hansy de Maijer boeken
  Hansy de Maijer - Ik heb het gezien

  In Ik heb het gezien komen de aangrijpende verhalen van de gewone man en vrouw uit de hongerwinter aan bod. De gedichten en foto¿s die de verhalen aanvullen, geven de lezer een indringend beeld van een periode die niet vergeten mag worden. Hansy de Maijer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Thies Jaarsma boeken
  Thies Jaarsma - Meuk

  Wat heb je eraan als er in Artis een olifantje wordt geboren? Terwijl er in de wereld andere, meer belangrijkere zaken aan de hand zijn? Waarom zit de oorlog nog altijd diepgeworteld in bepaalde mensen? Waarom worden Marokkaanse jongeren met argusogen bekeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Martin Brouwers boeken
  Martin Brouwers - Avontuur in Londen

  Jim Callahan, de jonge hoofdrolspeler in dit spannende verhaal, raakt samen met zijn vriend Mark betrokken bij een raadselachtige gebeurtenis. De familie staat echter op het punt op vakantie te gaan en hij moet het laten rusten. Eenmaal in Londen achtervolgt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,15
 • Rob Bouber boeken
  Rob Bouber - Lichtvoetige verhalen Linda Lu

  Lichtvoetig. Dat is deze verhalenbundel zeker. Heerlijk voor op reis, in bed of voor op de bank. Een jonge knaap wordt door een oudere vrouw in de liefde ingewijd; een jongen wil door een tragische omstandigheid geen zeeman meer worden maar komt door een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • In extremis

  Dirk Bolier neemt de lezer in deze verhalenbundel mee in de bizarre gedachten- en belevingswereld van verslaafden, mafketels en andere randfiguren. Het levert verhalen op die vervreemdend en extreem tegelijk zijn. NBD BiblionRecensie door Theo Rombouts van NBD… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50