Fictie overig

 • Peter van Zonneveld boeken
  Peter van Zonneveld - Camera Obscura, Boek met 4 CD's

  Op 13 september 2014 is het tweehonderd jaar geleden dat Nicolaas Beets (pseudoniem Hildebrand) werd geboren. Zijn Camera obscura geldt nog steeds als een van de hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur van de negentiende eeuw. Het boek is bovendien… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Leonie van de Wetering, Netty van Kaathoven, Itie van den Berg, Ria van Adrichem boeken
  Leonie van de Wetering, Netty van Kaathoven, Itie van den Berg, Ria van Adrichem - Op reis! En dan: Verhalen voor theaterlezen

  Een bundel met vijf toegankelijke, eenvoudig geschreven verhalen voor theaterlezen. In elk verhaal staat reizen centraal. Een verwikkeling zorgt telkens voor romantiek, humor of een misverstand. Doelgroep: jongeren en (laaggeletterde) volwassenen. Gebonden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Wim Top boeken
  Wim Top - Wie verre reizen doet

  Deze bundel is geschreven voor kinderen vanaf 12 jaar en voor volwassenen. De natuur speelt in sommige verhalen een grote rol. In andere wordt de overheid op de hak genomen. De liefde komt uiteraard aan de orde. Eveneens zijn er verstoorde verhoudingen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jan van der Geer boeken
  Jan van der Geer - Wakker in een droom

  Jan van der Geer is een veelzijdige, verrassende schrijver.Dat bewees hij met zijn poëziebundel 'Niemand verdwijnt' en bewijst hij nu met zijn bundel korte verhalen en miniaturen 'Wakker in een droom'.Hier zet Van der Geer de lezer de ene keer in een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • In extremis

  Dirk Bolier neemt de lezer in deze verhalenbundel mee in de bizarre gedachten- en belevingswereld van verslaafden, mafketels en andere randfiguren. Het levert verhalen op die vervreemdend en extreem tegelijk zijn. NBD BiblionRecensie door Theo Rombouts van NBD… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • A.P. Tsjechov boeken
  A.P. Tsjechov - De kersenboomgaard

  Het toneelstuk De kersenboomgaard (meer bekend als De kersentuin) is typerend voor Tsjechov: het verhaalt over het leven van alle dag, begint in een midden en eindigt verderop ook in een midden. In die - zeer beperkte - zin is het stuk 'universeel' van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Margreth van Hezik boeken
  Margreth van Hezik - Margreth op herhaling

  Margreth E. Van Hezik - Master in literatuurwetenschappen afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (2012) en Bachelor docent Engels afgestudeerd aan de Hoge School Fontys in Tilburg (2005). Huidige studie Journalistiek, werkzaam als docent Engels en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Rob van Essen boeken
  Rob van Essen - Hier wonen ook mensen

  Ze zijn allemaal op zoek naar geluk, verlossing en verlichting, de personages in 'Hier wonen ook mensen', allen op hun eigen manier. Sommigen gaan op zoek naar oude boeddhistische rituelen in Korea, anderen trekken de woestijn in, reizen naar Portugal of keren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Hens Hauer boeken
  Hens Hauer - PUIN

  "PUIN" vertelt, doordrenkt met humor en een vleugje erotiek, het verhaal van Arie die volledig is afgeknapt op het kapotbezuinigen van onze economie en het afbreken van het sociale stelsel, waarop Nederland altijd zo trots was. Ook in zijn werk kan hij geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,75
 • Mensje van Keulen boeken
  Mensje van Keulen - De verhalen

  Mensje van Keulen is een subliem verhalenschrijver. In deze bundel zijn al haar verhalen verzameld. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Cor Inja boeken
  Cor Inja - De rok van Arhimoe

  In het verhaal 'De rok van Arhimoe' gaan drie kinderen op ontdekkingstocht in een psychiatrische inrichting. Dat leidt tot een macaber avontuur. We zien een vertwijfelde treinmachinist, een wanhopige moeder en een kleine veerpont die het ruime sop kiest. Inja… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Vedat Gok boeken
  Vedat Gok - De ommekeer

  De zus van Imdat Basaran, een jongen van Turkse afkomst, is kortgeleden overleden aan botkanker. Op de leeftijd van slechts eenentwintig jaar. De familie Basaran raakt door die gebeurtenis sterk beïnvloed. Ieder op een andere manier. Imdat ondergaat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Wim Hendrikse boeken
  Wim Hendrikse - Heb je even voor mij?

  Wat doet de eenzame weduwe Francine Bauer met een verkeerd geadresseerde brief? Terugsturen naar Kees de Rooy, een ouderwetse man aan wie het digitale tijdperk grotendeels is voorbijgegaan? 'Nee, veel te spannend, je moet de brief beantwoorden en een hoop… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Chantal Leterme, Ninja Vervoort boeken
  Chantal Leterme, Ninja Vervoort - 99 verhalen met een knipoog

  Mensen leven niet alleen van brood, maar ook van woorden. Van woorden die troosten, verbinden, van woorden die het beste in hen oproepen. Die woorden horen de mensen het liefst in verhalen. Verhalen die ze vertellen en opnieuw vertellen, aanpassen aan hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ferdy Karto boeken
  Ferdy Karto - De eigenaardige weelde van Leonor Pereira Almeida

  Juist wanneer een biljarttafelreparateur naar de enige provincie in de republiek afreist waar berengevechten nog zijn toegestaan, spoelt er een gigantische vloedgolf aan land. De verhalenbundel bevat 13 verhalen, het zijn scènes over pretparkslaven,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paulus boeken
  Paulus - Aan de Romeinen

  Het heeft Gerard Koolschijn verbaasd dat een tekst waarin een leer van zondebok en verzoening wordt verkondigd, gesteld in een merkwaardig Grieks, bijna tweeduizend jaar lang geleerde en intelligente mensen ernstig heeft beziggehouden. Hoeveel scherpzinnigheid… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Rascha Peper boeken
  Rascha Peper - Zwartwaterkoorts

  Waarom reist een Groningse bioloog grauwe kiekendieven achterna in Afrika? Wat is de keurige bibliofiel van plan wanneer hij in een Leidse bibliotheek een kostbaar werk komt inzien? Blijkt de man die op internet zijn papegaai te koop aanbiedt inderdaad de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jet Berkhout boeken
  Jet Berkhout - De thuishulp

  Als haar werkgever failliet gaat, besluit Jet Berkhout aan de slag te gaan in de thuiszorg. Voor maximaal twee maanden, om de rekeningen te kunnen betalen en intussen een echte baan te zoeken. Een jaar later werkt ze er nog.

  In literaire miniaturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets

  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordig formuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets, Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Bart Chabot boeken
  Bart Chabot - Schiphol Blues

  In de nieuwe verhalenbundel van Bart Chabot volgen we het roerige leven van de auteur. Hilarisch hoogtepunt van Schiphol Blues is de novelle Cock Fart, waarin Chabot zijn omzwervingen met tv-kok Pierre Wind beschrijft. Met dit doldwaze verhaal beoefent Chabot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Colm Toibin boeken
  Colm Toibin - Lege familie

  In De lege familie schetst Colm Tóibín levens vol onuitgesproken en onbewuste verlangens. De hoofdpersonen zijn individuen die, vaak bewust, gebroken hebben met hun verleden. Zoals de jonge Pakistaanse Malik, die in Barcelona op zoek gaat naar een plek om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • F. Scott Fitzgerald boeken
  F. Scott Fitzgerald - De rijke jongen

  Naast beroemde romans als The Great Gatsby liet de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald maar liefst 179 verhalen na. Schrijver Ernest van der Kwast dook in dit omvangrijke oeuvre en selecteerde Fitzgeralds meest romantische verhalen, waaronder `De rijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Gerbrand Bakker boeken
  Gerbrand Bakker - Winterboek

  Het Winterboek, samengesteld door Gerbrand Bakker en Eva Cossée, is een vrolijke, moderne variant van een aloude klassieker met mooie, literaire verhalen over de winter, over sneeuw en ijs en over een kerstviering in zomers warm Zuid-Afrika. Daarnaast staan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Ian McEwan boeken
  Ian McEwan - Eerste liefde

  Ian McEwan is een buitengewoon gewaardeerd romanschrijver, wiens werk in meer dan dertig landen wordt vertaald en veelvuldig is verfilmd. Maar het korte verhaal is McEwans eerste liefde en zijn imposante carrière begon dan ook met een verhalenbundel. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Alexander Solzjenitsyn boeken
  Alexander Solzjenitsyn - Abrikozen op sap

  In deze laatste, postuum uitgegeven verzameling verhalen reflecteert Solzjenitsyn op de twintigste eeuw en poogt hij de kolossale Sovjetmacht te doorgronden. Hij schrijft in een unieke, eigenzinnige stijl, en zijn karakters doen net zo echt aan als de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95