Fictie overig

 • Saga's van de westfjorden en omstreken

  IJsland kent een bijzonder rijke traditie van saga s. De bekroonde vertaler Marcel Otten selecteerde uit dit enorme corpus drie fascinerende saga s en vertaalde ze uit het Oudijslands in sprankelend Nederlands. De saga van Gisli, De saga van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Johan Bordewijk boeken
  Johan Bordewijk - Zwerfvuil

  Zwerfvuil vertelt over verschillende vormen van verlies. Alle personages krijgen daar op een of andere manier mee te maken. De breekbaarheid van het bestaan, de dood van een kind, lichamelijk verval of het breken van beloftes. Het boek bestaat uit verhalen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Cor Hartjes boeken
  Cor Hartjes - Bij de pinken

  'Opa Roc' verhaalt in dit boek over zijn drie kleinzoons: Maserati, Snakes en Mietzak. Het zijn korte, bondige en humoristische leesverhalen, geschreven met humor, cynisme, zelfspot en de nodige educatie. Voor opa's, oma's en ouders met een bredere en ruimere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Fredrik Hamer boeken
  Fredrik Hamer - Utrechtse jaren en andere verhalen

  Humoristische korte verhalen over een Utrechtse jongen die zijn verleden niet los kan laten bij zijn reisjes door het land.Fredrik Hamer groeit op in het oude centrum van Utrecht. De jaren zestig zijn net begonnen en de familie is het oorlogsleed bijna… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,18
 • Thomas Meurkens boeken
  Thomas Meurkens - En toen stond het opeens op papier

  Een tiental verhalen, lang en kort. Van gevaarlijk zelfbedrog tot naïeve hersenspinsels en van opdringerige obsessies tot rustige reflecties. Met achterliggende gedachten en overkoepelende visies. Of niet. En als toetje, tien gedichten.Een tiental verhalen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Chris Eijer boeken
  Chris Eijer - Daarom word ik stil voor U

  'Toen de hemel mij vertelde dat het licht van wijken wist door de zon die gloedvol daalde - heel gestaag maar zeer beslist, voelde ik mij klein, ja nietig bij dit prachtig vergezicht en ik kon geen woorden vinden voor dit wondermooi gedicht.' Dit zijn enkele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Claassen boeken
  Willem Claassen - De koe die de Waal over zwom

  'Dankzij de voorlichten van de tractor is hij te zien. Mijn vader. Hij staat gebogen op de drie meter hoge graskuil en slaat met een grote hamer op de kuil. Het is winter. Vrieskou, donker, mistig. Wolkjes komen uit zijn mond terwijl hij met de hamer zwaait.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Robert Walser boeken
  Robert Walser - De vrouw op het balkon

  'Een deftige dame komt binnen en pakt met twee gespitste vingers een broodje kaviaar op, meteen zorg ik ervoor dat zij mij opmerkt, maar zo alsof haar aandacht mij worst is. Ik heb intussen tijd gevonden mij van een nieuw pilsje te voorzien. De deftige vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Frank Heine boeken
  Frank Heine - Verhaaltjes

  'Verhaaltjes om fluisterend voor te lezen' is een bundeltje verhalen, columns en gedichten van uiteenlopende onderwerpen. Geestig, grappig, melancholisch of droevig, het stemt altijd tot nadenken.'Verhaaltjes om fluisterend voor te lezen' is een bundeltje dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • S. Carmiggelt boeken
  S. Carmiggelt - Gedundrukt

  Het was de letterkundige Kees Fens die eens opmerkte dat van iedere schrijver na zijn lijfelijke dood moet worden afgewacht of hij herboren wordt in zijn werk.Met de verschijning van Gedundrukt vindt inderdaad een wedergeboorte plaats. Immers bij leven was… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Jan de Zeeuw boeken
  Jan de Zeeuw - Het Canada complot

  Peppe Gonsalves, de door het leven getekende rechercheur en agent van de AVU, volgt in 'Het Canada complot' het spoor van een historisch personage. Een gebeurtenis uit het verleden leidt hem via Rusland en Canada naar een verrassende ontknoping. Tijdens zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ton van Eck, Femmy Fijten boeken
  Ton van Eck, Femmy Fijten - Lezen en Laven

  "Wie reist kan veel verhalen, als er maar op tijd bij gedronken kan worden, om de keel te schrapen."Humor, passie, verbazing en een grenzeloos verlangen om de wereld om ons heen tegen beter in te willen begrijpen vormen de ingrediënten voor deze bundel.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Wintertijd 1

  De tweede verhalenbundel van Jaylen Books is een feit. De bundel bestaat uit grappige, spannende, tenenkrommende, ontroerende of herkenbare situaties. Waar gebeurd of fictief. In deze bundel staat het werk van ervaren auteurs en beginnende auteurs. De bundel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Dolf de Vries boeken
  Dolf de Vries - Ik wil geen opa heten!

  Op onnavolgbare wijze beschrijft de bekende acteur en schrijver Dolf de Vries het plezier en de beslommeringen van het opa-zijn.Dolf is een doorgewinterde grootvader; met zijn vrouw en kleinkinderen kan hij een compleet voetbalteam vormen. 'Ik wil geen opa… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Kevin Wilson boeken
  Kevin Wilson - Graven naar het hart van de aarde

  Als de wedstrijd begint cirkelen we om de eiken eettafel, een tafel waaraan in betere tijden meer dan vijftig gasten konden zitten en waarop duizend papieren kraanvogels zijn opgesteld - tweehonderdvijftig voor iedere broer. De kraanvogels worden vervolgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Maarten Inghels boeken
  Maarten Inghels - De eenzame uitvaart

  D/2013/0034/843Maarten Inghels en zijn collega s van De Eenzame Uitvaart laten niemand alleen achterIs poëzie niet het meest geschikte instrument om naar terug te grijpen op de grote momenten van ons leven? Al vijf jaar schrijven dichters voor eenzaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Stefanie Liebreks boeken
  Stefanie Liebreks - Noord houdt woord 2014

  Na een succesvolle eerste editie in 2013 van Noord Houdt Woord - hét boekenfeest dat de Boekenweek in het Noorden opent - deden we het in 2014 nog eens dunnetjes over. Dit keer in de Der Aa-kerk in Groningen met bekende én minder bekende schrijvers en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Frits Barend, Manon Colson boeken
  Frits Barend, Manon Colson - De Nederlandse sportliteratuur in 80 en enige verhalen

  In De Nederlandse sportliteratuur in 80 en enige verhalen hebben Frits Barend en Manon Colson, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, een verzameling van de meest bijzondere, schokkende, verrassende, onthullende en mooiste sportverhalen uit de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Alice Munro boeken
  Alice Munro - Te veel geluk

  Een jonge vrouw en moeder die moet leren omgaan met de ondraaglijke pijn van het verlies van haar drie kinderen; een vrouw die probeert wraak te nemen op haar concurrente in de liefde; en een negentiende-eeuwse vrouwelijke wiskundige die het geluk najaagt:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Helga Ruebsamen boeken
  Helga Ruebsamen - Olijfje

  Over de liefde van een scholier voor de caissière van een kermistent, over de wraak op een geliefde dichter, over de geknakte vriendschap van twee vrouwen, over een sterfgeval. In de verhalen in Olijfje staan intermenselijke relaties centraal, waarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hugo Borst boeken
  Hugo Borst - Over vaders en zonen

  Ontroerend en beklemmend beschrijft Hugo Borst het lijden van Joop van Basten in de periode waarin zijn zoon Marco met afkeuring wordt bedreigd. Met Coen Moulijn praat hij over diens zoon, Raymond aan wie de beste linksbuiten van Feyenoord een nier wil afstaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Frans Esselink boeken
  Frans Esselink - Geboorte

  Een aantal waargebeurde verhalen uit het leven gegrepen.Naast een carrière bij de politie heeft Frans Esselink veiligheidscursussen voor het bedrijfsleven en opleidingen voor autorijinstructeurs verzorgd. Hiervoor heeft hij enkele cursusboeken geschreven. Na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Nelleke Noordervliet boeken
  Nelleke Noordervliet - Mevrouw gigengack

  'Geen gelul, gebak van Krul, zo'n type is ze. Mouwen opstropen en werken maar,' zo karakteriseerde Nelleke Noordervliet haar mevrouw Gigengack, een dame van zekere leeftijd die het er niet bij laat zitten in het leven. Begiftigd met een aardige stem en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Thomas Verbogt boeken
  Thomas Verbogt - Wat is precies de bedoeling?

  Thomas Verbogt schrijft behalve romans, toneelstukken en korte verhalen al ruim dertig jaar columns. Twee decennia lang verschenen die in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek. De columns staan dicht bij zijn andere werk, het zijn korte verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bernard Dewulf boeken
  Bernard Dewulf - Een lolita

  EEN LOLITA - BERNARD DEWULFEen lolita - zo staat het er. Met lidwoord en zonder hoofdletter. Dat heeft zijn belang. De tekst die Bernard Dewulf in opdracht van NTGent schreef, leunt slechts losjes op Vladimir Nabokovs schandaalroman Lolita uit 1955. Met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,00