Fictie overig

 • Hans Kilian boeken
  Hans Kilian - Een gat in de tijd

  Anders dan in de fantastische vertellingen in eerder werk als "De tocht door de duivelsvallei" blijft Kilian in deze bundel doorgaans dichter bij huis. In de korte en langere, overwegend realistische, verhalen heeft hij oog voor de eigenaardigheden van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jan van der Mooren boeken
  Jan van der Mooren - God is niet dood

  Vijftig jaar is filosofiestudent Jan, wanneer hij op reis gaat naar plaatsen waar de filosoof Nietzsche ooit verbleef. In een notitieboekje beschrijft hij gedachten die bij hem opkomen naar aanleiding van wat hij meemaakt. Hij schrijft wat in hem opkomt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Gustave Flaubert boeken
  Gustave Flaubert - Een eenvoudig hart

  Voor Gustave Flaubert (1821-1880) was het zoeken naar de ongeschreven aspecten van de werkelijkheid wezenlijker dan de romantische schildering van emoties. Deze zichzelf opgelegde eis toonde hij op revolutionaire wijze in zijn eerste gedrukte werk, de roman… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Diverse auteurs boeken
  Diverse auteurs - Kattenkrabbels deel 1 - grote letter uitgave

  De mooiste kattenverhalen van Doris Lessing, Lewis Caroll, Charles Baudelaire en vele anderenKattenkrabbels levert het bewijs van de kleurrijke variëteit aan katten en hun onuitputtelijke vermogen om het leven van de mens te verrijken. Verschillende auteurs… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Paul Binnerts boeken
  Paul Binnerts - Toneelspelen in de tegenwoordige tijd

  Toneelspelen in de tegenwoordige tijd - Een veldboek voor het vertellende toneel is de neerslag van ruim dertig jaar experimenteren met toneelspeelvormen en nadenken daarover. Tegen het licht van de twee belangrijkste toneelvernieuwingen uit de twintigste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Elke Geurts boeken
  Elke Geurts - Lastmens

  De personages in de verhalen van Elke Geurts willen van hun alledaagse bestaan een A-leven maken, al gaan de dingen steeds anders dan ze hadden bedacht. Een veertienjarig meisje zet alles op alles om goed voor haar familie te zorgen, maar is vermoedelijk het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Ramsey Nasr boeken
  Ramsey Nasr - De andere stem

  De monoloog La voix humaine van Jean Cocteau uit 1928 is een klassieker. Het stuk heeft sinds 1930 vele roemrijke opvoeringen gekend, zowel in het theater als in de opera. Daarnaast werd het verfilmd. Ook Toneelgroep Amsterdam heeft het stuk sinds 2009 op zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Bounder boeken
  Bounder - Bushalteverhalen

  Zit de wereld nu echt te wachten op een boek waar bushaltes in het midden van het universum staan? Na het lezen van Bushalteverhalen en het bekijken van de vele foto's en afbeeldingen weet u wel beter. U zult voortaan met andere ogen kijken naar deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Wijnand van de Meeberg boeken
  Wijnand van de Meeberg - Positieve verhalen voor tussendoor

  Juist in een tijd waarin somberheid de overhand dreigt te krijgen door alle gebeurtenissen in de wereld die wel om de hoek van onze huizen lijkt plaats te vinden is het nodig ons te sterken en versterken door positivisme. Dat kan nu heel goed met de verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Jan van Mersbergen boeken
  Jan van Mersbergen - Een echte Vermeer

  Op basis van het filmscript schrijft Jan van Mersbergen een prachtige roman over het leven van Han van Meegeren en zijn geliefde Jólanka.De film Een Echte Vermeer is gebaseerd op het leven van Nederlands meest bekende kunstvervalser Han van Meegeren. Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Wiegertje Postma boeken
  Wiegertje Postma - Vrouwen schrijven niet met hun tieten

  Een nieuwe generatie schrijvers over alledaags seksisme, onnodige ongelijkheid en eicellen met klauwtjes Er waait een frisse wind door ons land. Steeds meer jonge vrouwen schrijven over hun positie als vrouw in de wereld. Over alledaags seksisme, seksueel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hanneke Schuurman boeken
  Hanneke Schuurman - Vluchten is geen keuze maar een dilemma

  Edana is een vrolijk Somalisch meisje van zes jaar oud. Zij is net als alle andere meisjes. Edana gaat naar school toe, speelt graag buiten samen met haar vriendjes en vriendinnetjes op het schoolplein. Edana heeft twee hardwerkende ouders die goed voor haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • 25 Limburgse auteurs boeken
  25 Limburgse auteurs - Wilde flora 26 Limburgse verhalen door 26 Limburgse auteurs

  Uitgeverij Leon van Dorp presenteert 26 bekende en minder bekende Limburgse schrijvers, met verhalen die getuigen van de vreemde aantrekkingskracht van geboortegrond, de schoonheid van herinneringen, van liefde en vriendschap, maar ook van waanzin, moord en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Diverse auteurs boeken
  Diverse auteurs - Het cadeau

  Schrijverspunt organiseerde een schrijfwedstrijd rond het thema: 'het cadeau' Er werden maar liefst honderdtachtig verhalen ingezonden. De jury, bestaande uit Fiona Hack, Christien Romp en Henri Patrik, heeft alle verhalen beoordeeld. De jury was ook dit jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Jan Van Overvelt boeken
  Jan Van Overvelt - Niets is eeuwig, behalve de eeuwigheid

  Niets is eeuwig, behalve de eeuwigheidNiets is eeuwig, behalve de eeuwigheidNiets is eeuwig, behalve de eeuwigheidBy Jan Van Overvelt19,95 EURincl. 6% BTW en excl. verzending *Fantasy*HistorischPublicatiedatum11/06/2015BoekformaatA5… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Martine Pauwels boeken
  Martine Pauwels - Verduivelde zomer

  De vijftienjarige Vicky kijkt er tegenop om haar vakantie met haar ouders zoals gewoonlijk door te brengen in hun stacaravan in de Ardennen. Ze voelt zich onbegrepen. Op school wordt ze gepest en haar gemoed en punten leden er onder. Haar vriendinnen, die ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,45
 • Maarten Tengbergen boeken
  Maarten Tengbergen - Vijftig hoogtepunten uit de Russische Literatuur 1

  Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur is een standaardwerk met gedetailleerde samenvattingen en diepgaande analyses van de meest bekende werken uit de Russische literatuur (romans, novellen, dichtwerken, toneelstukken).In tegenstelling tot de meeste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • William Shakespeare boeken
  William Shakespeare - Maat voor maat

  2016 is wereldwijd uitgeroepentot Shakespeare jaar. Zeeland Nazomerfestival viert de 400stesterfdatum van de bekendstetoneelschrijver aller tijden met degrootschalige openingsproductie Maatvoor Maat in de monumentale Grote Kerkvan Veere. In deze tragikomedie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Maarten Tengbergen boeken
  Maarten Tengbergen - Vijftig hoogtepunten uit de Russische Literatuur 2

  Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur is een standaardwerk met gedetailleerde samenvattingen en diepgaande analyses van de meest bekende werken uit de Russische literatuur (romans, novellen, dichtwerken, toneelstukken).In tegenstelling tot de meeste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Paul Dunki Jacobs boeken
  Paul Dunki Jacobs - Ik heb altijd gedacht dat auralezen iets was voor gezellige huisvrouwen die iets verder wilden dan een breipatroontje.

  In dit boek, met die lange titel, gaat u van verhaal naar verhaal, van betoog naar gedichtje (een paar maar hoor, wees gerust) en van diepzinnige zaken naar leuke weetjes. Nu heeft u nog steeds geen idee wat u te wachten staat. Haha, dat klopt. Ik zal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Marc Borms, Patrick Bernouw boeken
  Marc Borms, Patrick Bernouw - Het Fortuin van de Bourbons

  Tussen de puinen van de oude abdij van Orval werd het lijk gevonden van Paul Schoeman. Hij was de producent van een serie televisiedocumentaires over Mysterieus België, en werkte aan een aflevering gebaseerd op de historische faction thriller van Patrick… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jan van Oranje boeken
  Jan van Oranje - Bondig

  Jan van Oranje is de meester van het korte verhaal. Dat bewijst hij met zijn debuut 'Bondig', waarin hij in 68 korte verhalen zijn licht laat schijnen over actuele gebeurtenissen en op zijn eigen unieke wijze de hilariteit van het dagelijks leven aantoont.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jori Stam boeken
  Jori Stam - Een volstrekt nutteloos mens

  Een man die bij de minister van Volksgezondheid inbreekt om zijn moeder te wreken, een kluizenaar die zijn isolement onderbreekt om de knoflooksaus bij de kebabzaak te vergiftigen en een kistendrager die identiteiten steelt. De personages uit de verhalen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wim Noordhoek boeken
  Wim Noordhoek - Muzenstraat en andere Haagse verhalen

  Hagenaar ben je en blijf je. Ook al verlaat je de stad achter de duinen, hij laat je nooit helemaal los. Marcel van Eeden en Wim Noordhoek groeiden op in Den Haag. De een woont nu in Amsterdam, de ander in Zürich. Dit boek geeft vorm aan wat ze desalniettemin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,49
 • J.J. Voskuil boeken
  J.J. Voskuil - Mensenkinderen

  J.J. Voskuil (1926-2008) veroverde een groot lezerspubliek met zijn romans Bij nader inzien, Binnen de huid en Het Bureau. Minder bekend is dat hij ook een toneelstuk heeft geschreven, dat nooit eerder in boekvorm is verschenen. Mensenkinderen speelt zich af… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50