Fictie overig

 • Christine Otten boeken
  Christine Otten - Als ik naar jou kijk, zie ik mezelf

  In Als ik naar jou kijk, zie ik mezelf zijn de prachtige (journalistieke) verhalen verzameld die Christine Otten in de afgelopen zeventien jaar schreef over en vanuit zwart Amerika. In Harlem maakte ze kennis met de legendarische dichtersgroep uit de black… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • John D. Kruse boeken
  John D. Kruse - Niet ja, is Nee

  Niet ja, is Nee (blz. 255)Er is geen weg terug als je hebt besloten om ergens eeneinde aan te maken; nee te zeggen om er van af tezijn, in plaats van een positief ja, te laten horen.Ja, daar moet je durf voor hebben.Als ja niet meer tot de mogelijkheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • M. Scherpenborg boeken
  M. Scherpenborg - Kortsluitingsverhalen

  In Nederland bevindt het toilet zich vaak naast de voordeur. Maar is dit wel handig? Waarom kun je een postpakket maar beter direct openmaken? Weet je leraar het echt beter dan jij en waarom is gezond eten ongezonder dan je denkt? Situaties ontwikkelen zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ed Snijders boeken
  Ed Snijders - Verjaardag van God

  Het eerste deel van de trilogie Verjaardag van God - deel 1 - Doodsverlangen is een raamvertelling met verschillende verhaallijnen die uiteindelijk samenkomen als het vliegtuig waar iedereen in zit neerstort. De roman heeft meerdere dimensies: tijdens een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Ad Kaptein boeken
  Ad Kaptein - Helende woorden

  Romans, gedichten, films, muziek en schilderijen over ziek-zijn vormen rijke bronnen voor hoe ziek-zijn wordt ervaren. Auteurs, dichters, regisseurs, componisten en schilders raken de essentie van ziek-zijn vaak beter dan welke dokter ook. Ze zien zieke mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Hein van der Hoeven, Felix Monter boeken
  Hein van der Hoeven, Felix Monter - 25 x Extaze

  'Extaze' is een tijdschrift dat zich richt op Nederland en Vlaanderen en ook Zuid-Afrika en de Caraïben niet vergeet. Een tijdschrift met een rode stippellijn die niet dwingend door het nummer loopt. Essays die de inhoud van het blad diepte en perspectief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lisette van de Heg boeken
  Lisette van de Heg - Het dorp

  Lisette van de Heg borduurt met 'Het dorp' verder op het verhaal van 'De kunstenaar'. In het dorp van de kunstenaar gebeurt van alles: de dorpelingen bouwen een toren, de boer graaft een heel diep gat en de vrouw van de bakker is verdrietig omdat haar man geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Johan Brokken boeken
  Johan Brokken - Duizend seizoenen

  Trek je wandelschoenen aan en loop het leven in. ­Dat is precies wat Johan doet. Hij observeert, kietelt ­de lezer met beschrijvingen uit het dagelijks leven. Lees over krokodillen en kabouters op het Groningse land, opa op het Griekse eiland Kos en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Timmehh - boeken
  Timmehh - - Lima

  Als Puk wakker wordt, staat er een blond meisje naast zijn bed dat zichzelf voorstelt als Lima; een hallucinatie. Ze vertelt hem dat hij 25 jaar is, dat hij in het ziekenhuis ligt vanwege een herseninfectie, maar dat hij onmiddellijk, ongezien, het ziekenhuis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,56
 • Marieke Nillesen boeken
  Marieke Nillesen - Verloren in de Viller Mühle

  Anne, Jannes, Jacob, Annemijn, Peter, Heike, Jan en Elizabeth zijn op het eerste gezicht verschillende, gezonde, normale mensen waar eigenlijk niet veel mee aan de hand is. Wat ze echter met elkaar gemeen hebben, is dat ze iets missen in hun leven. Dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Margriet Tolhoek boeken
  Margriet Tolhoek - Vincent & Theresa

  Je hebt al kennis kunnen maken met Vincent & Theresa in het boek 'Het bordeel tegenover de kerk'. Deze personages waren echter zo mooi, dat ik er met liefde nog een boek aan wilde wijden. Lees hoe de kapelaan uit het Duitse stadje Vögelnwald Am Fischbach en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Harry Dujardin boeken
  Harry Dujardin - Stenen tafels

  Deels sterk persoonlijk gekleurde ervaringen, deels minder geladen dagelijkse kanttekeningen bij de beleving van het menselijk bestaan. De uiteenlopende teksten van Stenen Tafels zijn geen geschreven selfies, maar bieden plaats voor verruiming en relativering… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • S. Lark boeken
  S. Lark - Het land van belofte

  Het is 1852, en in Londen gaan twee jonge vrouwen aan boord van een schip dat hen naar het verre Nieuw-Zeeland en een betere toekomst moet brengen. De adellijke Gwyneira is een huwelijk met de zoon van een rijke landeigenaar beloofd, en ze hoopt met haar reis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  78,00
 • F. Roobol boeken
  F. Roobol - De laatste winter

  Winter 1944. De Amsterdamse Anna Verbeek vecht met haar moeder en jongere zusje tegen de honger. Er is haast geen voedsel en brandstof meer in de stad. Bovendien maakt ze zich grote zorgen om haar jongere broer Maarten, die bij de razzia in Putten is opgepakt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  46,50
 • Wouter Schrover boeken
  Wouter Schrover - Ten grave

  ‘Elk zijn is tot niet zijn geschapen’, dichtte J.C. Bloem (1887-1966) in zijn inmid­dels beroemde gedicht ‘Insomnia’, dat hij afsloot met: ‘het voorbestemde doel van ’t paren / Is niet minder dan de wieg het graf.’ Het leven van de mens is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Wiljan van den Akker boeken
  Wiljan van den Akker - Verdwaald

  Wie Verdwaald leest werpt zich in een wonderlijk en grenzeloos universum, waarbij men beurtelings in de huid kruipt van een Chinese dodenvisser en een van zijn klanten, meeloopt met beide kampen in het middeleeuwse beleg van Jeruzalem, en een wereld verkent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roos Verlinden boeken
  Roos Verlinden - Gemengde rozen

  Een kleurrijk boeket van puntige columns en romantische verhalen van topschrijfster Roos Verlinden. Lach óók eens om jezelf. Proef aan romantiek en vrijheid. Mijmer mee over wat voorbijgaat, over de keerzijde van verdrietige dingen. Glimlach om wat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ella Dalemans e.a. boeken
  Ella Dalemans e.a. - Naft voor Woord 2018

  Deze bundel bevat verhalen en gedichten van de finalisten van Naft voor Woord 2018. Laat je verrassen door aanstormend talent. De woorden zijn van: Lieze Denckens, Eli Elise Hoopman, Anke Van Meer, Gilles Renard, Ella Dalemans, Kristien Spooren, Sam Hoeck,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Aleksandr Blok boeken
  Aleksandr Blok - Lyrisch drama

  De lyrische toneelstukken van de dichter Aleksandr Blok (1880-1921) vormen een van de hoogtepunten van het Russische symbolisme. Ze worden weinig opgevoerd, maar zijn als literaire teksten bijzonder de moeite waard en passen met hun tragische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Onno van Gelder jr. boeken
  Onno van Gelder jr. - Passages

  ‘Passages’ is een bundel korte verhalen. Sommige verhalen zijn geïnspireerd op een foto, andere op een herinnering of kunstwerk. Een passage die bij de betrokkene altijd zal blijven nazinderen.‘Zeg maar Ernestine. Honderden mensen hebben mij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • C. Cookson boeken
  C. Cookson - Als bloesem in de stormwind

  Dokter Paul Higgins is bekwaam, intelligent en bij velen geliefd. Hij is getrouwd met de beeldschone maar grillige Bett, die hun getrouwde leven al snel na de bruiloft tot een hel heeft gemaakt. De haat en de verachting die zij voor elkaar voelen, laten een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • G. Simsion boeken
  G. Simsion - Het Rosie project

  De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw.Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • L.N. Spielman boeken
  L.N. Spielman - Een bijzonder jaar

  Als haar moeder sterft, gaat Brett Bohlinger ervan uit dat zij het familiebedrijf zal overnemen. Maar haar schoonzus erft Bohlinger Cosmetics en Brett blijkt haar eigen enorme erfenis alleen te krijgen als ze het verkreukelde to-do-lijstje afwerkt dat ze ooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Het Schrijflab boeken
  Het Schrijflab - Vijftien verhalen uit het Schrijflab

  Vijf jaar schrijfworkshops, cursussen en coaching viert Het Schrijflab, opleidingsinstituut voor schrijvers, met de verschijning van deze verhalenbundel: Vijftien verhalen uit Het Schrijflab. Op uitnodiging droegen veertien schrijvers spontaan vijftien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Loes de Fauwe boeken
  Loes de Fauwe - Gevaarlijke vrouw

  Loes de Fauwe is journalist en oud-verslaggever van de Amsterdamse krant Het Parool. Ze publiceerde twee boeken, Kasba Holland (met Arthur van Amerongen) en Een moeilijke jeugd.Sinds Loes in 2015 afscheid nam van de krant verheugt ze zich in haar bestaan als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95