Literatuur

 • Gerrit Sangers boeken
  Gerrit Sangers - Lydia Verleine

  Het thema van de kleine roman Lydia Verleine is even oud als het bestaan van verhalen: het zoeken naar evenwicht en naar liefde. De hoofdpersoon is een onzekere man met zondagsliefdes, en vooral onbeantwoorde liefdes. Tot hij Lydia Verleine aanspreekt voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • René van Rooij boeken
  René van Rooij - Het korte leven van Heleen

  EEN BOEK VAN ALLE TIJDEN Maart 1965. Heleen Coppello is bang dat ze voor haar eindexamen zakt. In het Philips-Eindhoven van de jaren zestig is van de roaring sixties niets te merken. Maar voor Heleen is het leven een roller coaster vol vraagtekens. Waarom kan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Petra Ferwerda boeken
  Petra Ferwerda - Dat zal ik jullie nooit aandoen

  Dat zal ik jullie nooit aandoen, waren de woorden die Petra's man in de weken voor zijn overlijden tegen haar had gezegd. Woorden die ze graag wilde geloven en die een houvast voor haar waren. Haar man heeft zich niet aan deze belofte kunnen houden en maakte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Gerdien Nijland boeken
  Gerdien Nijland - Donker water

  Sophie kan het verdriet niet aan. Ze weet maar één oplossing: weg van de plaats waar de herinneringen haar telkens teveel worden. Zodra zich een reden aandient, vlucht ze voor haar ouders, haar vrienden en haar huis. Op haar reis ontmoet ze Lenie. De oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jaap Cové boeken
  Jaap Cové - Sterven als Monroe

  Blinde devotie is als smog; het vertroebelt het uitzicht op de hemel.Als Anna Bloem, een jonge vrouw uit Amsterdam, hoort dat ze een halfbroer heeft in Brazilië, gaat ze op reis. Haar zoektocht voert haar naar het duingebied van Ceará, waar ze haar hart… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Huy boeken
  Jan Huy - Slechte Kweek

  Filip is een complexe man. Hij vertoeft aan de rand van zijn leven en is er tegelijk helemaal in verstrikt. Een kind nog dat nooit is losgekomen van zijn moeder en de wereld benadert vanuit tekort en eenzaamheid. Wat voor hem normaal is, is voor de anderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Yves T’Sjoen, Carl De Strycker boeken
  Yves T’Sjoen, Carl De Strycker - Nolens handboek

  Leonard Nolens (1947) is een van de meest geprezen en geprijsde dichters van het Nederlandse taalgebied. Voor zijn omvangrijke dichterlijke oeuvre en het dagboekproza ontving hij in 2012 de Prijs der Nederlandse Letteren. In meer dan vijfentwintig dichtbundels… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Romain Hugault, Yann boeken
  Romain Hugault, Yann - Edelweiss 3 - Walburga

  1918. Al vier jaar lang is er een mondiale slachtpartij gaande. Het Franse volk gaat ten onder in een maalstroom van bloed, modder, prikkeldraad en wanhoop... Achter het front verkeren de Parijzenaars elke nacht in grote angst voor de aanvallen van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Berg van den Marjan boeken
  Berg van den Marjan - Droom maar Sanne - grote letter uitgave

  Er gebeurt veel in het leven van Sanne en in de levens van de mensen om haar heen. Droom maar Sanne is alweer het veertiende boek vol belevenissen - hilarisch, romantisch, weemoedig soms en altijd vol onverwachte wendingen. Vriendin Marleen gaat speeddaten, er… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Suzanne Wouda boeken
  Suzanne Wouda - Roeien naar de Volewijck - grote letter uitgave

  Suzanne Wouda schreef met Roeien naar de Volewijck een beeldende historische roman over Amsterdam en Haarlem in de zeventiende eeuw, het Burgerweeshuis en het Dolhuys.Flora en Mare groeien samen op in het Burgerweeshuis. Na die tijd verliezen ze elkaar uit het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Gabi de Ridder boeken
  Gabi de Ridder - Geef me moed

  Tim Hordijk is blij met zijn baan als docent op de Bijbelschool in Biesterlo. Maar hij treft zijn nieuwe woonplaats in grote verwarring aan. Er is al enige tijd een brandstichter actief, en de politie krijgt hem maar niet te pakken. De angst in het dorp groeit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Niek F. Kershout boeken
  Niek F. Kershout - Valse vriendschap

  Twee vrienden komen tijdens een vakantie in contact met twee meisjes uit de omgeving. De meisjes blijken zussen te zijn en er ontstaan twee vakantieliefdes. Bij een volgende vakantie negeren de zussen om onduidelijke redenen hun oude liefdes. Om te achterhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hannah Elisa Walsh boeken
  Hannah Elisa Walsh - Post IS

  Een directeur van een Christelijke middelbare school is verslaafd aan kinderporno. Hij wordt gedwongen mee te werken aan de voorbereiding van een terreuraanslag met nucleair materiaal. Een islamitische terreurcel slaagt erin de opdracht van een teruggekeerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Karel ten Haaf boeken
  Karel ten Haaf - Nilfisk!

  In zijn roman 'Tijd te verliezen' beschrijft schrijver/dichter Karel ten Haaf zijn ervaringen met kanker. Voorafgaand aan de publicatie van die roman bleek het noodzakelijk zijn ervaringen met de ziekte ook in een dichtbundel te verwoorden. Dat werd deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Jonas Jonasson boeken
  Jonas Jonasson - De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje

  Atoombommen, Mossad en Zweedse politie, een drankzuchtige ingenieur, een kussenfabriek, een kist antilopevlees, een domme, impulsieve broer: Jonas Jonasson mengt deze ingrediënten - en nog veel meer - onnavolgbaar door elkaar tot een verhaal dat vooral géén… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hans van den Berge boeken
  Hans van den Berge - De goddeloosheid van Max Noordam

  Max Noordam is ingenieur en ondernemer. Als hij een relatie krijgt en later trouwt met Pamela Stuart, ex-dominee en filosofe, komt hij in een voor hem nieuwe denkwereld terecht. Pamela is overtuigd atheïst en is door extreme ultravioletallergie aan huis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,19
 • Bernhard Schlink boeken
  Bernhard Schlink - Olga DL

  dwarsligger 533 Bernhard Schlink OlgaVan de auteur van De voorlezerEen dorpje rond 1900 in het oosten van het Duitse Rijk. Olga, een weeskind, en Herbert, de zoon van de plaatselijke landheer, vallen voor elkaar. Herbert droomt van koloniale macht en wil net… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ella Dalemans e.a. boeken
  Ella Dalemans e.a. - Naft voor Woord 2018

  Deze bundel bevat verhalen en gedichten van de finalisten van Naft voor Woord 2018. Laat je verrassen door aanstormend talent. De woorden zijn van: Lieze Denckens, Eli Elise Hoopman, Anke Van Meer, Gilles Renard, Ella Dalemans, Kristien Spooren, Sam Hoeck,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Daan Heerma van Voss boeken
  Daan Heerma van Voss - Noem het liefde

  Geloof ik eigenlijk nog wel in de liefde? Het is een vraag die de vierendertigjarige Thomas Wolf zich lang niet heeft durven stellen. Maar nu hij is gevallen voor het jonge meisje A. moet hij wel. Zeker als zijn enige vriend, de zieke filosoof Adriaan, hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Geert van Istendael boeken
  Geert van Istendael - Negenentwintig dingen en één afscheidszang

  In ‘29 dingen en 1 afscheidszang’ lijkt het alsof Geert van Istendael twee dichters is. In de eerste plaats is hij de bedachtzame beschouwer van de dingen. Betontegel, schroef, potlood of schoenzool: de alledaagse en vertrouwde dingen veranderen onder zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Léonie Dieleman boeken
  Léonie Dieleman - De vrouw die zeven koeien waard was

  Als er één werelddeel is, waar men elkaar graag verhalen vertelt, dan is het wel in Afrika. Léonie Dieleman werkt onder jongeren in Mozambique en draagt haar steentje bij aan deze verhalencultuur. Ze geeft zogenaamde ‘life skill lessen’ aan Afrikaanse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Maaike Bergstra, Teuntje Klinkenberg, Jessica Swinkels boeken
  Maaike Bergstra, Teuntje Klinkenberg, Jessica Swinkels - Door Oost

  Amsterdam Oost pretendeert nog steeds het literaire centrum van Nederland zijn. Na de boeken Oost en Meer Oost (beide 3de druk) is Door Oost alweer de derde (en dikste) bundel met verhalen uit en over Oost. Alma Mathijsen en Roman Helinski schilderen in hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Bert Moerman boeken
  Bert Moerman - Niet dat het iets uitmaakt

  Het leven is een aaneenschakeling van keuzes die niet gemaakt worden. Althans voor het hoofdpersonage van Niet dat het iets uitmaakt. Hij ondergaat, en voor hij het goed en wel beseft, is hij een succesvol redacteur bij een uitgeverij en woont hij samen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Friedrich Dürrenmatt boeken
  Friedrich Dürrenmatt - De belofte

  Commissaris Matthäi belooft de ouders van een op gruwelijke wijze vermoord meisje op zijn erewoord dat hij de dader zal vinden, terwijl hij weet dat hij de volgende dag naar Amman zal vertrekken voor zijn nieuwe baan. Collega’s pakken de verkeerde op, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Yoeri van den Busken boeken
  Yoeri van den Busken - De andere kant van het succes

  Op 8 juli 2017 staat de voetbalwereld even stil. Tijdens een oefenwedstrijd tegen is de twintigjarige Ajacied Abdelhak Nouri geveld door een hartstilstand. Een veelbelovende carrière is in de knop gebroken. De tragedie veroorzaakt een emotionele schokgolf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99