Literatuur

 • Vincent Wijers boeken
  Vincent Wijers - Happy time offline, leuke dingen doen zonder scherm

  Het boek Happy Time Offline van Vincent Wijers staat vol originele ideeën en activiteiten – zonder het gebruik van een scherm – voor mannen, vrouwen én kinderen. Happy Time Offline laat zien en voelen dat je de tijd die je online doorbrengt net zo goed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Naomi Alderman boeken
  Naomi Alderman - Ongehoorzaam

  ‘Ongehoorzaam’ is de eerste roman van de bekroonde auteur Naomi Alderman. Wanneer een geliefde rabbijn overlijdt, komt diens dochter Ronit over uit New York en verheugt zich op het weerzien met vrienden uit haar jeugd in Hendon, een Londense wijk. Maar al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Fleur Jurgens boeken
  Fleur Jurgens - Drakensteyn, droomkasteel

  Drakensteyn, droomkasteel is het op feiten gebaseerde verhaal van het turbulente huwelijk van Minnie en Anton Mandemaker, de eerste maar kortstondige kokkin en butler van kasteel Drakensteyn. De roman is gebaseerd op de memoires van Minnie en speelt zich af… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gijs Kast boeken
  Gijs Kast - Plaza

  In de zomer van 2017 portretteerde tekenaar Gijs Kast voor Het Parool de winkelcentra van Amsterdam. Hij reisde door de stad, van oost naar west, van noord naar zuid. Van het Osdorpplein, naar het Gelderlandplein, en via Magna Plaza naar Boven ’t IJ. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Guido Lauwaert boeken
  Guido Lauwaert - Alvorens alles vervaagt

  Een luxezwerver, beter kan Guido Lauwaert niet getypeerd worden. Hij trok op met Julien Schoenaerts, Hugo Claus, Ramses Shaffy, ontmoette Salvador Dalí, Leonard Cohen, Edward Albee. Hij ging aan de rol met Roland Topor en Isabelle Huppert. Hij organiseerde de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Rob van Bavel boeken
  Rob van Bavel - Storm 31 | Het gesticht van Krijs

  Storm is vergiftigd en terwijl de zwarte tortu door zijn bloed raast leert hij een groep jongens kennen, die tegen hun zin zitten opgesloten in het gesticht van Krijs. Storm belooft hen te bevrijden, maar wanneer hij bijkomt uit zijn delirium ziet de wereld er… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Rene Leisink boeken
  Rene Leisink - Argus 2018

  Argus, iedere dag het nieuws en een lach. Elke dag leest Argus alle kranten en kijkt hij alle journaals. Het nieuws van de dag vat hij samen in één vlijmscherpe cartoon. Meer hoef je dus niet te lezen. Dit album bevat een selectie van de beste cartoons bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Albert Clarysse boeken
  Albert Clarysse - Dr. Albert Clarysse. Ongecensureerd

  Dr. Albert Clarysse (Izegem °1936) herleeft zijn jeugdjaren tijdens de oorlog, en de strenge opvoeding in de lagere school en het college in Izegem. Pas aan de universiteit vond hij zijn gading. Expo 58 overtuigde hem dat hij zich moest specialiseren in de V… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • De correspondentie van Desiderius Erasmus

  De correspondentie van Erasmus is een van de meest interessante briefwisselingen die de wereldliteratuur heeft voortgebracht. In dit zestiende deel van de integrale uitgave van alle 3141 brieven van en aan Erasmus zijn de brieven opgenomen die van augustus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Joke van Ruth boeken
  Joke van Ruth - Het been van Ome Han

  Het levensverhaal Joke van Ruth, het kindermeisje van toneelechtpaar Jules Croiset en Sonja Brill. Ze groeide op in de Schilderswijk en uit tot een markante vrouw.Het been van Ome Han Ik ben bezig met ramen zemen als ik de buurman zie binnenkomen. Hij is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nanne Tepper boeken
  Nanne Tepper - De eeuwige jachtvelden/De vaders van de gedachte/De avonturen van Hillebillie Veen

  Het grote literaire talent Nanne Tepper (1962-2012) schreef drie romans. 'De eeuwige jachtvelden' was de literaire sensatie van het jaar, een stilistisch ijzersterk debuut over de liefde tussen een broer en zus die opgroeien in een disfunctioneel gezin in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Delphine Lecompte boeken
  Delphine Lecompte - Best of Delphine Lecompte

  10 jaar dichterschap: 105 greatest hits uit het eigenzinnige oeuvre in de Nederlandstalige poëzie.Het oeuvre van Delphine Lecompte vormt een ontembaar en onvoorspelbaar universum. In inmiddels zeven bundels bevraagt ze volstrekt genadeloos en vol branie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Walvissen groot en vet

  Meer dan driehonderd jaar voeren Nederlanders ter walvisvaart naar het Hoge Noorden. In deze bloemlezing wordt aan de hand van authentieke bronnen beschreven hoe de jacht op de zeekolossen in het tijdperk van de arctische walvisvaart in z’n werk ging. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Benedict Wells boeken
  Benedict Wells - Het einde van de eenzaamheid

  Meer dan 75.000 exemplaren verkocht Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jiska Duurkoop boeken
  Jiska Duurkoop - Straatpraat

  ‘Het geheim van een geheimtaal’ Osso, snelle planga, lit, doekoe, stacks, fittie, stiffe patta’s, popo, tori, loesoe, tata, faka, gaat ham, djoenen, mattie, lavve nu, scorro, derm, fissa... Je weet tôggg! Of niet? Begin eenentwintigste eeuw was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Halfdan Pisket boeken
  Halfdan Pisket - Staatsburger

  James Pisket is een immigrant die het moeilijk vindt om te integreren in de Deense samenleving. In vrijstad Christiania maakt hij carrière in de snel groeiende hasjhandel. Wanneer de moeder van zijn zoon na lange tijd weer contact met hem zoekt, dringt tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Arno Kantelberg boeken
  Arno Kantelberg - De stijl van de schrijver

  Een schrijver zonder stijl is geen schrijver maar een notulist. De schrijfstijl zegt veel over de persoonlijkheid van de schrijver. Maar zijn kledingstijl misschien nog wel meer. Waarom droeg Hugo Claus majestueuze manchetknopen? Waarom stapte Jan Wolkers van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Margriet Brandsma, Jeroen van Eijndhoven boeken
  Margriet Brandsma, Jeroen van Eijndhoven - Ruhrgebied

  Margriet Brandsma en Jeroen van Eijndhoven Ruhrgebied - van rook en vuur naar natuur en cultuur. Industrie en vervuiling: grauw en grijs. Het zijn clichés die het Ruhrgebied nog altijd begeleiden. Maar het is niet meer de werkelijkheid. Het Ruhrgebied is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nora Roberts boeken
  Nora Roberts - Proeven van liefde

  Liefde, passie en romantiek voor alle fans van Nora Roberts Vier vriendinnen runnen samen een bedrijfje als weddingplanners, maar ze hebben nauwelijks tijd om de liefde in hun eigen leven toe te laten. Laurel, de bruidstaartenbakker van Vows, is een vrouw die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Denis Thériault boeken
  Denis Thériault - De jongen en de zee

  Thériault ontving maar liefst acht literaire prijzen voor deze roman Twee jongens worden samengebracht door het verlies van een ouder, verbonden door hun gevoelens van rouw en eenzaamheid. In een klein dorpje aan de ruwe, desolate kust van Canada, waar het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Santa Montefiore boeken
  Santa Montefiore - De familie Deverill

  De geliefde Deverill-trilogie voor het eerst gebundeld Wanneer door de Eerste Wereldoorlog en de strijd om een onafhankelijk Ierland de spanning in het land toeneemt, komt er een einde aan de idyllische jeugdjaren van drie meisjes. Ze staan voor belangrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marilynne Robinson boeken
  Marilynne Robinson - Wat doen wij hier?

  In een roerige tijd waarin we volgens Marilynne Robinson tussen links en rechts heen en weer worden gesleurd in een draaikolk, vraagt ze zich af wat het betekent om mens te zijn. Dankzij haar kennis van theologie, geschiedenis en literatuur brengt zij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jose Vriens boeken
  Jose Vriens - Gesloten ogen

  Marloes en Hank wanen zich veilig in Frankrijk samen met haar kinderen. Ze wonen in een onbeduidend dorpje waar ze hun leven weer kunnen opbouwen. Als er een man in het veld achter hun huis opduikt, lijkt dat de aanleiding te zijn voor een reeks gebeurtenissen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Maaike Helmer boeken
  Maaike Helmer - NIETS

  In deze tijden waarop alles kan, zijn we steeds meer op zoek naar innerlijke rust. Wat als die rust eigenlijk al voor het oprapen ligt, maar wij het niet meer zien? Maaike Helmer zocht in deze drukke doorgedraaide maatschappij naar meer kalmte in hoofd en lijf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Eric De Rooij boeken
  Eric De Rooij - Hongerklop

  'Dit is het werk van een echte dichter,' zei Mario Molegraaf tijdens de presentatie van Het eindigt zomaar ergens, het poëziedebuut van Eric de Rooij in het voorjaar van 2015. Drie jaar later komt De Rooij met zijn tweede bundel. In Hongerklop draait het om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95