Literatuur

 • Sanne Biesheuvel boeken
  Sanne Biesheuvel - Oorlog aan de Overkant

  Sanne is de dochter van Indiëveteraan Dirk en stuit na zijn dood op zijn dagboekverhalen uit Indië. Zij maakt een reconstructie van dat verleden, van zijn Oorlog aan de Overkant. Dirk werd als dienstplichtig soldaat in 1946 naar Nederlands-Indië gestuurd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • A. Sánchez boeken
  A. Sánchez - Onzichtbaar

  A. Sanchez schrijft vanaf haar jeugd al gedichten, songteksten, voorleesverhalen, science fiction, waarin mens en dier en dus ook Moeder aarde een speciale plaats inneemt. Moeder Aarde vervult in dit verhaal een prominente rol als levend karakter, die door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Durk van der Ploeg boeken
  Durk van der Ploeg - Het ebben van de laatste vloed

  In 1969 wordt de Lauwerszee afgesloten van het Wad. Dat heeft dramatische gevolgen voor het gezin van Tjerk Vogel, die daar al jaren boert en ploetert om land te winnen. Vader wil dat Tunnes, de oudste zoon, het boerenbedrijf overneemt. Die ziet daar geen heil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Willem Frederik Hermans boeken
  44,99
 • Marion Wentink boeken
  Marion Wentink - Het best bewaarde familiegeheim

  Michelle is zes, als door een dramatisch voorval blijkt dat er een ernstige, dodelijke ziekte in haar vaders familie zit. Dit heeft een enorme impact op haar leven en dat van mensen in haar directe omgeving. Haar moeder vertelt in dit boek hoe het is om liefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Iris Murdoch boeken
  Iris Murdoch - De klok

  Met The Bell (1958) vestigde Iris Murdoch definitief haar naam als een van de beste Engelstalige schrijvers. De roman over een groep mensen die – ver van de drukke wereld – tot rust wil komen in de religieuze gemeenschap Imber Court is tegelijk geestig en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Iris Murdoch boeken
  Iris Murdoch - De klok

  Met The Bell (1958) vestigde Iris Murdoch definitief haar naam als een van de beste Engelstalige schrijvers. De roman over een groep mensen die – ver van de drukke wereld - tot rust wil komen in de religieuze gemeenschap Imber Court, en is tegelijk geestig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Maarten van Bommel, Ilse Panis boeken
  Maarten van Bommel, Ilse Panis - Roze sokken

  Gescheiden en vruchteloos datend sleept Isa zich naar een feestje van een protserige zakenrelatie. Ze kent er niemand en net als ze denkt: ‘dit wordt me te ongemakkelijk’, botst ze tegen Viktor op. Viktor is een verloren gewaande vriend, die inmiddels zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Karen Viggers boeken
  Karen Viggers - De vrouw van de vuurtorenwachter

  De vrouw van de vuurtorenwachter is dé nieuwe leestip voor alle lezers van De zeven zussen van Lucinda RileyIn De vrouw van de vuurtorenwachter is Mary aan het einde van haar leven. Wanneer ze op een ochtend een brief krijgt van iemand die ze nooit meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Fleur Pierets boeken
  Fleur Pierets - Julian

  Belgisch kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian Boom trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. Om op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. Maar deze ‘wereldtournee van de liefde’ werd ruw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Wlada Kolosowa boeken
  Wlada Kolosowa - Het leningrad-dieet

  Buurmeisjes Oksana en Lena groeien op in een armoedig voorstadje van Sint-Petersburg en delen alles: dromen, zorgen, eerste aanrakingen, nachten die het daglicht niet kunnen verdragen. Wanneer Lena gescout wordt als model, moeten beide meisjes hun leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Yoko Tawada boeken
  Yoko Tawada - De laatste kinderen van Tokyo

  De honderjarige Yoshiro is een van de vele bejaarden in Tokio. Terwijl hij steeds ouder wordt, wordt zijn achterkleinkind Mumei elke dag zwakker. Lukt het Yoshiro om Mumei in leven te houden?Yoshiro is een van de vele bejaarden in Japan die alsmaar ouder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jannah Loontjens boeken
  Jannah Loontjens - Als het over liefde gaat

  De snikhete zomer van 2018. Jannah Loontjens vertrekt met haar geliefde Jamal naar Umbrië om daar in de voetsporen te treden van haar literaire heldin Frida Vogels. In 1968 wandelde Vogels met haar man van Perugia naar Spoleto. Vijftig jaar later blijkt het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Papa schrijft

  Jong en oud ontmoeten elkaar in vier unieke en persoonlijke documenten met vragen en zelfgeschreven antwoorden. Het resultaat is een spannende reconstructie van het verleden via het levensverhaal van je naaste familie en tegelijkertijd een fascinerend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Natallie Fergie boeken
  Natallie Fergie - De naaimachine

  In ‘De naaimachine’ van Natalie Fergie volgen we de zwerftocht van een naaimachine door vier generaties. De hoofdrol in deze roman is weggelegd voor een oude vintage Singer-naaimachine, die voor ieder van zijn eigenaars een grote betekenis had. Van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Willem Frederik Hermans boeken
  115,00
 • Sarah McCoy boeken
  Sarah McCoy - De bakkersdochter

  Dwarsligger 621 is De bakkersdochter van Sarah McCoy, waarin een beslissing genomen in 1945 twee vrouwen zestig jaar later bij elkaar brengt. Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Zij en haar familie worden beschermd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Erik van Os boeken
  Erik van Os - Had ik maar leuke kinderen

  Gedichten op muziek te beluisteren op SpotifyIn Had ik maar leuke kinderen bundelt Erik van Os voor het eerst zijn humoristische, schrijnende, ingetogen en verrassendegedichten voor volwassenen. Dromen worden dubbel geduwd, goden plakken een fietsband, ouders… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nicolas Mathieu boeken
  Nicolas Mathieu - De uitzichtlozen

  Winnaar van de gerenommeerde Prix Goncourt 2018 ‘Een vuistdikke coming-of-age-roman, met vaart, geschreven in de nuchtere, rauwe taal van alledag.’ NRC Handelsblad Augustus 1992. Op een landerige middag tijdens een hittegolf in een vergeten vallei in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ivonne vd Ven Stichting boeken
  Ivonne vd Ven Stichting - Hoopvolle aanpakken, indringende verhalen

  In deze Verhalenbundel 2018-2019 van de Ivonne van de Ven Stichting vertellen directbetrokkenen én hulpverleners over hun steun en zorg voor mensen met suïcidaal gedrag. De hoopvolle verhalen in deze bundel bieden perspectief. Toch had de zorg voor mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Lancar Ida-Bagus boeken
  Lancar Ida-Bagus - Niet Alles is Zichtbaar

  Ik kan gelijk zien wanneer iemand geestelijk lijdt of lichamelijk pijn heeft, wordt er vaak geroepen. Dit verhaal lijkt wel sterk op het geheim van de buren. Maar niet alles is zichtbaar, omdat fysieke schade in de meeste gevallen onzichtbaar is bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Oma schrijft

  Jong en oud ontmoeten elkaar in vier unieke en persoonlijke documenten met vragen en zelfgeschreven antwoorden. Het resultaat is een spannende reconstructie van het verleden via het levensverhaal van je naaste familie en tegelijkertijd een fascinerend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Judith Vanistendael boeken
  Judith Vanistendael - Penelope

  Penelope is vrouw, moeder en chirurg. Terwijl thuis haar dochter worstelt met de ablatief en met haar puberteit, redt Penelope levens in een veldhospitaal in Aleppo. Maar in de bikkelharde oorlogsrealiteit verliest ze ook patiënten, loopt ze trauma's op, en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,90
 • Yuval Noah Harari boeken
  Yuval Noah Harari - Homo Deus

  Op onnavolgbare wijze beschrijft Yuval Noah Harari in zijn bestseller Sapiens 70.000 jaar menselijke evolutie, maar met Homo Deus richt hij zich op de toekomst. Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Matteo Strukul boeken
  Matteo Strukul - De liefdes van Casanova

  Een meeslepende roman vol romantiek, spanning en verraad in het Venetië van de 18e eeuw Venetië gaat gebukt onder geweld en armoede en lijkt de pracht en praal van weleer te zijn verloren. De adel heeft zich grotendeels teruggetrokken in villa’s op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99