Literatuur

 • Edmond Ackermans & Cid boeken
  Edmond Ackermans & Cid - Tussen de regels door

  Na "Meanderend door 2012", "Ogen blikken", "Voortdurend turend" en "Ouverture" ziet nu het nieuwe jaarboek "Tussen de regels door" het lezend licht. Ook in 2016 was Edmond al vroeg, soms zéér vroeg, in de ochtend actief om middels een blog, column, open… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Burhan Sonmez boeken
  Burhan Sonmez - Istanbul, Istanbul

  Onder de oude straten en pleinen van Istanbul wachten vier gevangenen – Demirtay de student, de dokter, Kamo de barbier en oom Küheylan – in hun cel tot ze door hun ondervragers worden opgehaald. Om de tijd te doden vertellen de vier mannen elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Peter J. Van Dijk boeken
  Peter J. Van Dijk - De verhalen

  In 'De verhalen' brengt Peter J. van Dijk al het kortere werk samen dat hij ruwweg tussen 1977 en 2016 schreef. De meeste verhalen kwamen tot stand tussen 1977 en 1995 en vormen enerzijds een kroniek van een gevarieerd, zich ontwikkelend schrijverschap en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Arnie Heldens boeken
  Arnie Heldens - Mijn kind in de crisisopvang

  18 augustus 2016 is een dag die in mijn geheugen staat gegrift. Voor even hield mijn leven op te bestaan. Mijn toen achttienjarige zoon met diagnose PDD-NOS kreeg een ultimatum. Een ultimatum dat mij als moeder totaal verscheurde. Meewerken aan behandeling of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Khaled Hosseini boeken
  Khaled Hosseini - En uit de bergen kwam de echo

  Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks gebeurtenissen in gang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Erik Boss boeken
  Erik Boss - Gyn en Ongyn

  Een gynaecoloog is dagelijks zeer intiem betrokken bij zowel het begin als het einde van het leven en alles wat daartussen zit. De veelzijdigheid van het vak maakt dat een gynaecoloog in vreemde, ontroerende, vrolijke, bizarre, zenuwslopende en intens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jonathan Franzen boeken
  Jonathan Franzen - Het einde van het einde van de wereld

  In Het einde van het einde van de wereld behandelt Jonathan Franzen de grote literaire en menselijke thema’s die hem al sinds lang bezighouden. Of het nu gaat om de ingewikkelde relatie met zijn oom, zijn eerste, armoedige jaren in New York of zijn gedachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nathanael West boeken
  Nathanael West - Het droomleven van Balso Snell / Miss Lonelyhearts

  Balso Snell, een dichter, komt tijdens een wandeling bij de stad Troje het paard tegen. Het is een paard van vlees en bloed en hij besluit naar binnen te gaan door de enige opening die zich daartoe leent (O Anus Mirabilis). In het relaas van zijn reis door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Hans Wentholt boeken
  Hans Wentholt - De graaf en het Weense Wasmeisje

  Twee jonge geliefden trachten te ontsnappen aan de verstikkende sfeer van behoudzucht en onoprechtheid, waarin de betere kringen van het Wenen rond 1900 proberen hun bevoorrechte positie en de laatste decorstukken van het Habsburgse Rijk overeind te houden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Annelies Verbeke boeken
  Annelies Verbeke - Dertig dagen

  Won de F. Bordewijkprijs, de NRC Boekenwedstrijd en Opzij Literatuurprijs Alphonse is huisschilder en zijn kalme bestaan op het Vlaamse platteland bevalt hem wel na de jaren die hij als muzikant doorbracht in Brussel. Hij is zowel innemend als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Arine Prins Hugo Verkley, Hugo Verkley boeken
  Arine Prins Hugo Verkley, Hugo Verkley - Moord in Zuid-Afrika

  Voor Arine Prins en haar gezin komt er in de nacht van 7 op 8 april 2017 een abrupt einde aan hun Afrikaanse droom. Zij wordt in haar huis in het Zuid-Afrikaanse Barberton overvallen door vijf mannen. Arine en vriend William komen er levend vanaf, echtgenoot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rachel Cusk boeken
  Rachel Cusk - Kudos

  Meesterlijk vervolg op Contouren en Transit.In een vliegtuig luistert een vrouw naar het verhaal van de onbekende passagier naast haar: over zijn werk, zijn huwelijk, zijn dochter en de nacht waarin hij zijn hond moest begraven. De vrouw, Faye, is onderweg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Luz Gabás boeken
  Luz Gabás - Als vuur in het ijs

  Spanje halverwege de negentiende eeuw. Twee jonge mensen worden in een periode van burgeroorlog van elkaar gescheiden. De jonge Attua droomde van een carrière in het leger, maar als zijn vader wordt vermoord, spat zijn droom uiteen. Hij wilde met Cristela een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Sarah Ladipo Manyika boeken
  Sarah Ladipo Manyika - Als een muildier dat roomijs naar de zon draagt

  Morayo Da Silva is een wereldwijze Nigeriaanse vrouw van 75. Ze geniet van haar leven in het hippe San Francisco; ze maakt roadtrips in haar vintage Porsche, gaat graag een praatje aan en mijmert over haar favoriete romanfiguren. Maar als ze valt, is het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Laura Janssens boeken
  Laura Janssens - Niet nu Laura

  Niet nu Laura begon als een uit de hand gelopen grap, maar is intussen uitgegroeid tot een volwaardige webcomic met duizenden fans. Deze eerste bundeling cartoons en strips vinden hun inspiratie in de alledaagsheid. Laura tekent wat Instagram ons niet vertelt:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Josee Selbach boeken
  Josee Selbach - Mijn eiland in de Nijl

  Mijn eiland in de Nijl is Sehil. Het ligt drie kilometer ten zuiden van de Egyptische handelsstad Aswan, toegangspoort tot het reusachtige Nassermeer en tot Nubië, dat zich uitstrekt tot in Soedan. Josee Selbach woont er met haar echtgenoot, de Nubische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cecile Oranje boeken
  Cecile Oranje - Mama, het is oorlog!

  Kinderjaren en jeugd tijdens de Tweede WereldoorlogDe Tweede Wereldoorlog was meer dan alleen D-Day of Stalingrad en bestaat uit meer verhalen dan die van Anne Frank en Hannie Schaft. Achter de grote gebeurtenissen en de grote namen schuilen miljoenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Elke Cyrys boeken
  Elke Cyrys - Tegenwind

  rauke, een jonge verpleegster zou graag iets beleven en maakt toekomstplannen. Zodra zij de kans krijgt, de kille en liefdeloze sfeer thuis te verlaten, grijpt zij die met haar twee handen. De tijd die zij nu beleeft verzoent haar met veel ontgoochelingen uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Roelof van Gelder boeken
  Roelof van Gelder - Dichter in de jungle

  ‘Dichter in de jungle’, van Roelof van Gelder, is een indrukwekkende biografie waarin Roelof van Gelder op beeldende wijze het leven van John Gabriel Stedman beschrijft. Stedman, een Schots-Nederlandse officier, was de schrijver van het in 1796 verschenen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Sofia Lundberg boeken
  Sofia Lundberg - Het rode adresboek

  Het rode adresboek van Sofia Lundberg neemt je mee op een reis van de roaring twenties in de jaren twintig in Stockholm, naar Parijs in de jaren dertig, via New York naar Cornwall en uiteindelijk terug naar Stockholm. De bijna honderdjarige Doris woont alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Anton Chardon boeken
  Anton Chardon - Ring van de tijd

  GESPREKGod is een keelklank, zei mijn broer.Ho, ho, een klank, zei ik, oké.God is een klank, oké, zei hij.Symbool, zei hij, want dat is taal.God is veel meer dan klank, zei ik.Dat is jouw mening, zei mijn broer.Anton Chardon (1936) schrijft dagelijks een of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Fredrik Backman boeken
  Fredrik Backman - Wij tegen jullie

  In het Zweedse stadje Björnstad krijgen de bewoners in korte tijd veel te verduren. Veel spelers van het ijshockeyteam, de trots van de stad, stappen over naar het team van hun grootste concurrent, de naburige stad Hed. In Björnstad moet een vrijwel volledig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Tamera Alexander boeken
  Tamera Alexander - Kerst op Carnton

  In de nadagen van de Amerikaanse burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van Kerstmis - en van opofferende liefde. Aletta Prescott, onlangs weduwe geworden, worstelt om in het leven overeind te blijven samen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jane Gardam boeken
  Jane Gardam - De dochter van Crusoe

  Aan het begin van de vorige eeuw wordt de zesjarige Polly Flint achtergelaten bij haar twee vrome tantes, een norse weduwe en een onberekenbare dienstmeid. In hun gele huis aan de Engelse kust, met niets anders dan duinen en een uitgestrekt landschap om zich… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Kees de Bakker boeken
  Kees de Bakker - Hier is zon, zee en zand

  Bergen en Schoorl hebben altijd een ongelooflijke aantrekkingskracht gehad op schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars. In Bergen werd Jeroen Krabbé verliefd op Herma van Geemert, zo schrijft zijn zwager Ko van Geemert en dat inspireerde Jeroen tot het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99