Literatuur

 • Lilian Zielstra boeken
  Lilian Zielstra - Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan

  Een dichter ziet dingen. Ze loopt door de stad en observeert. De stad biedt verhalen en stillevens, de huizen geven de mens een fundament. Er vallen ook lessen te leren. En dan is daar die man met een bos bloemen op een plek waar je dat niet verwacht. Ik zag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tejo Moerings boeken
  Tejo Moerings - De Tijdlus Van Cleobulus

  Eens won ik net niet de eerste prijs bij een dichterswedstrijd op Radio Rijnmond. Ik was meteen genezen van dichtwerk. De winnaar had mijns inziens wat strofen bij elkaar gezocht en er een sonnet van gewrocht. Natuurlijk won hij. Het was een herkenbaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Het leukste toiletboek - moppen

  Een grappig tijdverdrijf voor tijdens je toiletbezoek. Door middel van het rotan touwtje gemakkelijk op te hangen. (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Guy van Hoof boeken
  Guy van Hoof - Het licht achter de deur

  De poëzie van Guy van Hoof zit vol klank, ritme, licht en kleur. Hij wordt beschouwd als een observator, iemand die als een fotograaf indrukken op zich laat inwerken. Gedichten groeien van binnenin naar buiten of omgekeerd, maar altijd is er de spanning van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Cor Gout, Kees Ruys, Rutger H. Cornets de Groot boeken
  Cor Gout, Kees Ruys, Rutger H. Cornets de Groot - 10 voor 10

  Het literair tijdschrift Extaze viert de poëzieweek 2019 met de uitgave van de poëziebloemlezing 10 voor 10. Tien Extaze-dichters van de jaren tien. De tien Extaze-dichters die de redactie van 'Extaze' uit dertig nummers (2011-2018) koos om uitdrukking te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Elsendoorn Bert boeken
  Elsendoorn Bert - Water stapelen

  In “Water stapelen” wordt u uitgedaagd om te kijken naar hoe dagelijkse dingen worden uitgevoerd aan de andere kant van de wereld. De manier waarop de zaken gebeuren, wekt vaak verbazing. Waarom doet men het juist op die manier? Die vraag lijkt heel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ada Visser boeken
  Ada Visser - Alfabetportretten

  In Alfabetportretten maak je kennis met de prachtige leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. Zesentwintig portretten waarbij één of meerdere leerlingen centraal staan. Soms humoristisch, soms realistisch, soms verdrietig, maar eigenlijk gewoon… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Maarten Boffé-Andries boeken
  Maarten Boffé-Andries - Bestemming

  Maarten Boffé-Andries (º Tienen) “Met moeite geboren en die gebeurtenis met wisselend succes tot dusver overleefd. En heel wat afgelachen!” De allesomvattende oorzakelijkheid achterhalen vanuit menselijk onvermogen is de opdracht die de auteur zich in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Jón Kalman Stefánsson boeken
  Jón Kalman Stefánsson - Zomerlicht, en dan komt de nacht

  In ‘Zomerlicht, en dan komt de nacht’ schrijft Jón Kalman Stefánsson over een klein IJslands dorp, waar de bewoners dolen in het labyrint van de menselijke ziel. Iedereen strijdt op zijn manier tegen de lethargie, een gevaar dat in de kleine gemeenschap… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Annie Oosterbroek-Dutschen boeken
  Annie Oosterbroek-Dutschen - Als de prijs betaald is

  In dit zesde deel en slot van de cyclus over het boerengeslacht Alving wordt, naast uitgebreide herhalingsoefeningen, verhaald over de mooie trotse Lena die op de foute mannen verliefd wordt en die pas na een abortus, als zij hoort dat zij nooit kinderen zal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Henny Thijssing-Boer boeken
  Henny Thijssing-Boer - Het meisje Jennifer

  Het leven van Maudy en Corné is in Het meisje Jennifer gelukkig. Dit is het derde deel van de Maudy trilogie. Als de weerbarstige tiener Jennifer op hun pad komt, nemen ze haar op in hun gezin. Maar dat leidt tot schokkende gebeurtenissen en Maudy moet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Natascha Hoiting boeken
  Natascha Hoiting - Sonata

  Een spannende liefdesroman over een onmogelijke liefde in de duistere wereld van de Italiaanse maffia in Amsterdam.Op een winteravond wordt er in het Amsterdamse Bos een lichaam begraven met de bedoeling dat niemand het ooit terug zal vinden. Wanneer Julia… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Lia van Nuys boeken
  Lia van Nuys - Storm voor de stilte

  Het journalistenpaar Marleen en Alex geniet van het leven in hun Zuidlimburgse dorp en van de vakanties op hun zeilboot in de Middellandse Zee. Daar, in de haven van Les Saintes Maries de la Mer, vormt de jaarlijkse zigeunerbedevaart de ambiance waarin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Annine E.G. van der Meer boeken
  Annine E.G. van der Meer - Weg met de boze heks en de slechte stiefmoeder

  Waarin onderscheidt dit boek zich van andere sprookjesboeken? Op basis van oudere uitgaven van Grimm kunnen wij het vrouwvijandige beeld uit de 19e eeuwse Grimmsprookjes terugvertalen naar een nieuwe versie die mensen in de 21e eeuw voorziet van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,45
 • Ed Bruinvis boeken
  Ed Bruinvis - Vage klachten

  Het personage in Vage klachten is verzeild geraakt in het schemergebied tussen fictie en werkelijkheid. In zijn pogingen om weer greep te krijgen op zichzelf en de realiteit van alledag, zijn het vooral zijn emotievolle herinneringen die zich laten gelden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Luc Abel boeken
  Luc Abel - Pelgrim op de dool

  'Ik vlieg verder over de stad en zie nu een haven met kleine en grote boten. Ik zie een man in een regenjas op de kade staan. Hij zwaait eenzaam naar een langzaam wegvarende boot. Stilletjes zweef ik naar die man, ik herken hem als een oude bekende, en meteen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Francois Lapierre, Patrick Boutin-Gagne boeken
  Francois Lapierre, Patrick Boutin-Gagne - De gruwel

  De Zielenvreter is een compleet verhaal in drie delen waarin de Indiaanse en Keltische mythologieën samen komen om ons in de voetsporen te leiden van titanen en andere vergeten wezens.Rampspoed bij het Schaduwmeer: de horde harige duivels hebben de Poort… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Katharina Vestre boeken
  Katharina Vestre - Het eerste wonder

  ‘Het eerste wonder’ van Katharina Vestre is populaire wetenschap op zijn best, over de wonderbaarlijke reis die we allemaal hebben afgelegd: van zaad- en eicel tot volwaardig mens. Hoeveel we als mensen ook onderling verschillen, één ding hebben we in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Victor Vroomkoning boeken
  Victor Vroomkoning - Tachtig

  Gaf Ommezien in 2008 een nagenoeg compleet overzicht van de voorbije gebundelde gedichten van Victor Vroomkoning, in Tachtig zijn evergreens uit het werk geselecteerd ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag en 35 jaar dichterschap. Herhaaldelijk in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Ferdinand von Schirach boeken
  Ferdinand von Schirach - Straf

  Ferdinand von Schirach beschrijft in zijn nieuwe boek Straf twaalf menselijke lotgevallen. Zoals eerder in de bundels Misdaden en Schuld laat hij zien hoe moeilijk het is een individu recht te doen en hoe vooringenomen onze begrippen van ‘goed’ en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Liesbeth Smit boeken
  Liesbeth Smit - Echte vrouwen krijgen een kind

  Ze woont alleen, samen met haar twaalf katten. Ze draagt grijze, vorme¬loze kleding. Naar moeders werpt ze woedende blikken. En aan kinderen heeft ze al helemáál een grondige hekel. Ontmoet ‘de kinderloze vrouw’. Of: zoals veel mensen haar nog altijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marcel van Roosmalen boeken
  Marcel van Roosmalen - Het zijn de kleine dingen die het doen

  Marcel van Roosmalen schrijft een tragikomisch maar liefdevol portret over zijn moeder Marcel van Roosmalen schrijft al jaren met grote regelmaat over zijn moeder in NRC Handelsblad. Zijn vaste lezers krijgen daarmee een kijkje in haar leven – en dat van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Susan Crandall boeken
  Susan Crandall - Zolang ik jou heb

  Zolang ik jou heb van Susan Crandall is een historische roman die zich afspeelt in het Mississippi van de jaren zestig, en is zeer geschikt voor liefhebbers van Een keukenmeidenroman en Spaar de spotvogel. In de zomer van 1963 loopt de negenjarige Starla weg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Annelies Verbeke boeken
  Annelies Verbeke - Deserteren

  Wanneer de auteur in een zelfgegraven graf discreet ligt na te denken over het einde van haar schrijverschap, komen haar schaduwzijden in verzet en dwingen haar tot groepstherapie. Daarbij ontmoet ze enkele notoire personages, onder wie Werther, wellicht de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Annemarie de Gee, Eva Kelder boeken
  Annemarie de Gee, Eva Kelder - Ik, moeder

  Dertien auteurs schreven een krachtig mozaïek van het moederschap. Soms rauw, soms vertwijfeld, soms melancholisch. Maar altijd echt. In Ik, moeder wordt het moederschap ter discussie gesteld én gevierd. Annemarie de Gee en Eva Kelder zagen hun schrijvende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99