Literatuur

 • Barbara Constantine boeken
  Barbara Constantine - XL Tom, kleine Tom - grote letter uitgave

  Tom is elf jaar oud en woont met zijn moeder Joss in een caravan. Joss was zelf pas dertien toen ze Tom kreeg, dus nu hij wat ouder is brengt ze deweekenden het liefst met haar vriendinnen door. Daardoor is Tom vaak alleen en moet hij alles zelf doen. Soms… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,00
 • Lesley Pearse boeken
  Lesley Pearse - XL Een veld vol klaprozen - grote letter .nl

  Londen, 1914. Belle Reilly heeft eindelijk het leven dat ze wil, met dank aan haar toegewijde echtgenoot Jimmy en de hoedenwinkel waar ze als kind al van droomde. Maar de dreiging van de Eerste Wereldoorlog hangt in de lucht, en als Jimmy het leger in gaat en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  62,10
 • Virginia Baily boeken
  Virginia Baily - XL Op een ochtend - grote letter uitgave

  Rome, 1943. Op een sombere ochtend kruisen de blikken van twee jonge vrouwen elkaar. Chiara Ravello staat op het punt de stad te ontvluchtennaar een veiligere plek. De andere vrouw wordt met haar man en kinderen een vrachtwagen in gedreven om te worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Sara Gruen boeken
  Sara Gruen - XL Aan de waterkant - grote letter uitgave

  Na een gênant voorval tijdens een high societynieuwjaarsfeestin Philadelphia in 1944 worden Madeline Hyde en haar man Ellis financieel afgesneden door zijn vader. Tot Maddies schrik besluiten Ellis en zijn goede vriend Hank dat ze de goedkeuring (en het geld)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,80
 • Gail Tsukiyama boeken
  Gail Tsukiyama - XL De tuin van de Samoerai - grote letter uitgave

  Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog wordt een jonge Chinese student naar een Japanse badplaats gestuurd om van tbc te herstellen. Hij ontmoet daar vier van de inwoners - een mooi Japans meisje en drieoudere mensen - bij wier levens en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,95
 • Arthur Umbgrove boeken
  Arthur Umbgrove - XL Paradise village - grote letter uitgave

  Een vader en zijn elfj arige zoon trekken in een open Ford Mustang door het westen van Amerika. Het is niet zomaar een mannen-onderelkaarvakantie:de vader is op de vlucht voor de pers omdat de bank waarvan hij bestuursvoorzitter is, gered moet worden door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,45
 • Jonathan Franzen boeken
  Jonathan Franzen - XL Zuiverheid - grote letter uitgave

  De Amerikaanse Purity Tyler, voor de mensen in haar omgeving bekend als Pip - schaamt zich voor haar echte voornaam. Haar moeder heeftnooit willen vertellen wie haar vader is. Na een traumatische ervaring in het Californische kraakpand waar ze woont, besluit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  71,65
 • Anne-Ginne Goemans boeken
  Anne-Ginne Goemans - XL Honolulu King- grote letter uitgave

  Innemend en gemoedelijk, zo staat de tachtigjarige Hardy - eigenaar van een Indische toko - bekend. Hij luistert naar de levensverhalen van zijn Indische klanten en draait met zijn oude vrienden hawaïmuziek.Ooit vormde Hardy met hen de legendarische Honolulu… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,60
 • Wytske Versteeg boeken
  Wytske Versteeg - XL Quarantaine - grote letter uitgave

  Plastisch chirurg Tomas zit gevangen in zijn huwelijk als hij tot zijn eigen verbazing verliefd wordt op de veel jongere Maria. Voor het eerstbegint hij te twijfelen aan de leugen die hij leeft, maar net nu Tomas kans ziet op een nieuw begin wordt het land… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,40
 • Margaret Atwood boeken
  Margaret Atwood - XL Als laatste het hart - grote letter uitgave

  Na de wereldwijde economische crisis houden Stan en Charmaine, een pasgetrouwd stel, met moeite het hoofd boven water. Ze zijn zo wanhopigdat ze, wanneer ze een advertentie zien in de lokale krant over een 'sociaal experiment' in de stad Isotopia, zich… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,96
 • Jeffrey Archer boeken
  Jeffrey Archer - XL De tijd zal het leren - grote letter uitgave

  Harry Clift on, de zoon van een havenarbeider in Bristol, heeft zijn vader nooit gekend. De verwachting is dat ook Harry een toekomst op de werf tegemoet gaat, maar dankzij een opmerkelijke gave wordt hij toegelaten tot een exclusieve jongensschool, waardoor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  58,65
 • Judith Visser boeken
  Judith Visser - XL In seizoenen - grote letter uitgave

  Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is?Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je'in seizoenen' moet gaan denken? Annabel Wismar (59)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Fausto Brizzi boeken
  Fausto Brizzi - XL Je leeft maar 1 keer - grote letter uitgave

  Als je boven de 40 bent en niemand kijkt naar je om - wat doe je dan? Diego, succesvol advocaat in Rome, bevindt zich in een midlifecrisis.En hij weet dat het zijn eigen schuld is. Hij besluit het roer om te gooien en mensen in zijn omgeving te gaan helpen. Zo… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,56
 • Joop Gerritsen boeken
  Joop Gerritsen - Toen ik nog hervormd was...

  Joop Gerritsen (Den Haag, 1931) groeide op in zuid-west Den Haag, als oudste zoon in een hervormd gezin met acht kinderen. Na de bittere oorlogsjaren begon zijn inzet voor de Haagse hervormde kerk, voor de scouting en voor de minderbedeelden in de stad.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Willy Vlautin boeken
  Willy Vlautin - Laat me niet vallen

  Een intense roman die zich afspeelt in het desolate Nevada en het gewelddadige Mexico Is het altijd goed om jeugddromen na te jagen? Horace Hopper is een gevoelige jongen die op de Little Reese Ranch woont, kilometers van de bewoonde ­wereld. Als tiener werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Vibeke Olsson boeken
  Vibeke Olsson - De dochter van de houtzager

  Aangrijpende historische roman van de Scandinavische 'Irma Joubert'. Noord-Zweden, 1879. Britta, bijna elf, is trots dat ze als lattengrietje ook wat geld kan verdienen in de houtzagerij. Ze woont met haar ouders in de arbeidersbarak, werkt van 's morgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Yasushi Inoue boeken
  Yasushi Inoue - Het jachtgeweer

  Yasushi Inoue (1907-1991) debuteerde op 42-jarige leeftijd met Het jachtgeweer, na een carrière als journalist en literair recensent. Direct daarna verscheen Stierensumo, waarvoor hij de prestigieuze Akutagawa-prijs voor nieuw talent won. In totaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Johan Fretz boeken
  Johan Fretz - Onder de paramariboom

  Johannes Fretz is een Nederlander. Dat hij gemengd bloed heeft, is hem tot nu toe nauwelijks opgevallen; vooral anderen lijken zich tegenwoordig druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij oude gedichten van zijn Surinaamse grootvader… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martijn van der Molen boeken
  Martijn van der Molen - Berichten uit een Amsterdams kraakhuis 1978-1995

  1978 Het sloopwerk in de Nieuwmarktbuurt ten behoeve van de metro is gedaan. Het jaar dat Martijn van der Molen het huis betrekt dat de slopers om raadselachtige reden hebben laten staan. Ze zal er tot 1995 wonen. In achttien min of meer op zichzelf staande… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Jan Otten boeken
  Willem Jan Otten - Genadeklap

  Na sluitingstijd stapt Christus op een schilderij van Holbein van zijn kruis af, de lijst uit, de wereld in. Het is een van de vele sterke beelden in deze nieuwe bundel van Willem Jan Otten. Otten ontving de P.C. Hooftprijs voor de vele essays die zijn oeuvre… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Maaike Meijer boeken
  Maaike Meijer - De 100 beste gedichten van 2018

  De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door neerlandica en literatuurwetenschapper Maaike Meijer, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2018, en letterkundige en literair vertaler Anikó Daróczi. De VSB Poëzieprijs bekroont de beste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Maarten Inghels boeken
  Maarten Inghels - Contact

  Met Contact verbindt Maarten Inghels (1988) nieuwe poëzie, beeld en performance. Zijn gedichten verschenen als tatoeage (‘Honger’), als enquête waarin hij de staat van de samenleving opvroeg (‘Volksbevraging’), en werden geplant met eetbare zaadjes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Roberto Saviano boeken
  Roberto Saviano - De kinderen in de sleepnetten

  In Napels worden de straten onveilig gemaakt door een nieuwe bende, de ‘Paranza’, de ‘Kindercamorra’. Het zijn groepen van tieners die hun tijd verdelen tussen het checken van hun Facebookaccounts, het spelen van Call of Duty op hun Playstations, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Juan José Arreola boeken
  Juan José Arreola - Het wonderbaarlijke milligram

  De Mexicaanse schrijver Juan José Arreola (1918-2001) groeide uit tot een van de grootste stemmen, samen met Juan Rulfo, van de hedendaagse Mexicaanse literatuur.In 2018 is het honderd jaar geleden dat de Mexicaanse schrijver Juan José Arreola (1918-2001)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bart Chabot boeken
  Bart Chabot - Hosanna dagen

  Bart Chabot (1954) is dichter, romancier en de biograaf van Herman Brood. Hij begon zijn literaire carrière als dichter, en nog altijd is poëzie de vorm waar hij met grote regelmaat op teruggrijpt. In zijn gedichten, vaak in lange monologen gegoten verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99