Literatuur

 • Margriet Tolhoek boeken
  Margriet Tolhoek - Vincent & Theresa

  Je hebt al kennis kunnen maken met Vincent & Theresa in het boek 'Het bordeel tegenover de kerk'. Deze personages waren echter zo mooi, dat ik er met liefde nog een boek aan wilde wijden. Lees hoe de kapelaan uit het Duitse stadje Vögelnwald Am Fischbach en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Carolyne Faulkner boeken
  Carolyne Faulkner - De sterren

  ONTRAFEL DE STERREN, ONTDEK JEZELF Carolyne Faulkner beschrijft in De sterren op een praktische manier hoe je de eeuwenoude wijsheid van astrologie in kunt zetten om je beslissingen en karakter beter te begrijpen. Met astrologie als kader kun je je leven, werk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arnon Grunberg boeken
  Arnon Grunberg - Angst voor het naakt

  Fabian Brouzos wil de mens lichaamsdeel voor lichaamsdeel ontdekken. Hoewel hij een technisch volmaakte tekenaar is, wordt hem op de kunstacademie gezegd dat zijn werk ‘een hart, een ziel, een thematiek’ mist. Hij reist naar Italië om een systematisch… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • Harry Dujardin boeken
  Harry Dujardin - Stenen tafels

  Deels sterk persoonlijk gekleurde ervaringen, deels minder geladen dagelijkse kanttekeningen bij de beleving van het menselijk bestaan. De uiteenlopende teksten van Stenen Tafels zijn geen geschreven selfies, maar bieden plaats voor verruiming en relativering… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Ingrid Hoeben boeken
  Ingrid Hoeben - Een varken heeft wel een krul in zijn staart

  [ een varken heeft wel een krul in zijn staart ] en dit wil zoveel zeggen als: zelfs de eenvoudigste persoon heeft nog wel iets waarop hij of zij trots kan zijn. Deze 100 haiku’s beogen dan ook exact dat: iedere aardbewoner verdient bewondering. Van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Denise Bos boeken
  Denise Bos - Fernweh Travel journal

  Wanderlust is zooo 2016. Heb jij wel eens last van die behoefte aan avontuur? Het verlangen om nieuwe, onbekende plekken te ontdekken? Die onhoudbare drang om je koffer te pakken en erop uit te trekken? Een soort heimwee, maar dan naar plaatsen waar je nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jolanda Damsma boeken
  Jolanda Damsma - Levend Dood

  Het boek leest alsof je kijkt naar een schilderij van Jackson Pollock. Dynamisch, expressionistisch, maar ook oprecht en recht doorzee.'Een burn-out je zult er maar mee zitten!’ Levend Dood beschrijft de worsteling van een doorsnee vrouw van 40 jaar om een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ilay den Boer boeken
  Ilay den Boer - Het beloofde feest

  Een prachtig verhaal over een Joodse jongen op zoek naar zijn identiteit, een literaire memoir die ontroert en confronteert Den Boer beschrijft een jeugd gevangen tussen twee culturen: Nederland en Israël Ilay den Boer wordt geboren in Jeruzalem als zoon van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Chris Huinder boeken
  Chris Huinder - Liefde in Lissabon

  De reislustige Sophie wordt in Portugal verliefd op de gids Tauro. Ze krijgt een jongen die ze Érico noemt. De vader ontkent dat Érico zijn zoon is. Vanwege haar vroege en mysterieuze dood wil Érico alles weten. Samen met zijn halfzus Annie gaat hij op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ludovic Escande boeken
  Ludovic Escande - De beklimming van de Mont Blanc

  Hoogtevrees of niet – als Ludovic Escande zijn vriend en schrijver Sylvain Tesson deelgenoot maakt van zijn – om het zo maar te zeggen – midlifecrisis, zijn er snel een paar knopen doorgehakt. ‘Weet je wat wij gaan doen? Wij gaan de Mont Blanc… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • S. Lark boeken
  S. Lark - Het land van belofte

  Het is 1852, en in Londen gaan twee jonge vrouwen aan boord van een schip dat hen naar het verre Nieuw-Zeeland en een betere toekomst moet brengen. De adellijke Gwyneira is een huwelijk met de zoon van een rijke landeigenaar beloofd, en ze hoopt met haar reis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  78,00
 • F. Roobol boeken
  F. Roobol - De laatste winter

  Winter 1944. De Amsterdamse Anna Verbeek vecht met haar moeder en jongere zusje tegen de honger. Er is haast geen voedsel en brandstof meer in de stad. Bovendien maakt ze zich grote zorgen om haar jongere broer Maarten, die bij de razzia in Putten is opgepakt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  46,50
 • Wouter Schrover boeken
  Wouter Schrover - Ten grave

  ‘Elk zijn is tot niet zijn geschapen’, dichtte J.C. Bloem (1887-1966) in zijn inmid­dels beroemde gedicht ‘Insomnia’, dat hij afsloot met: ‘het voorbestemde doel van ’t paren / Is niet minder dan de wieg het graf.’ Het leven van de mens is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Kirstin Rozema boeken
  Kirstin Rozema - Alles in de stilte

  Wanneer Hilde na een lastige scheiding weer in haar geboortedorp gaat wonen, komt ze bij toeval via de sociale media weer in contact met haar vroegere buurjongen Robert. Robert was haar vroegere vriendje, haar maatje, al was er niet meer dan dat. Ze hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Wiljan van den Akker boeken
  Wiljan van den Akker - Verdwaald

  Wie Verdwaald leest werpt zich in een wonderlijk en grenzeloos universum, waarbij men beurtelings in de huid kruipt van een Chinese dodenvisser en een van zijn klanten, meeloopt met beide kampen in het middeleeuwse beleg van Jeruzalem, en een wereld verkent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jan Balaban boeken
  Jan Balaban - Maybe We’re Leaving

  A young boy from the housing estates comes across a copse of old oaks to which he can escape, as to an oasis of calm. Although he may forget about it once he becomes an adult and "puts aside the things of childhood," it will remain a locus of balance, decades… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Roos Verlinden boeken
  Roos Verlinden - Gemengde rozen

  Een kleurrijk boeket van puntige columns en romantische verhalen van topschrijfster Roos Verlinden. Lach óók eens om jezelf. Proef aan romantiek en vrijheid. Mijmer mee over wat voorbijgaat, over de keerzijde van verdrietige dingen. Glimlach om wat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jan Herman Brinks boeken
  Jan Herman Brinks - De vrouw in het Medaillon

  Op een grafsteen ontdekt Steijn een medaillon met de afbeelding van een vrouw. Haar gezicht fascineert hem en laat hem niet meer los. Kort daarna vertrekt hij voor zijn werk naar Rusland. Daar laat een oude vrouw hem een foto zien van Oksana, haar dochter, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Lynn Austin boeken
  Lynn Austin - Laatste vlucht

  'Laatste vlucht' van Lynn Austin vertelt het verhaal van een onverwachte vriendschap tussen een man die zijn leven voltooid vindt en een vrouw die een doel mist in haar leven. Deze herziene editie is uitgebreid met een proloog. Mike Dolan geniet intens van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Guus van Waveren boeken
  Guus van Waveren - Weerzien

  Weerzien De vierjarige Guus neemt de lezer mee naar de jaren dertig in de Dapperbuurt. De kleuter ziet een beertje sneuvelen in de kachel en de lezer ervaart de pijn van een scheiding. De armoede van de crisisjaren, de oorlog, de joodse families met hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Janís boeken
  Janís - Die nacht stierf zijn moeder

  Die nacht stierf zijn moeder is het debuut van schrijver en muzikant Janís. De lezer wordt meetrokken in de nacht waarin de moeder van Floris, de hoofdpersoon, overlijdt. Een emotionele roller-coaster met als pikant detail het schriftje met de persoonlijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gérard Garcet boeken
  Gérard Garcet - Beril

  Tijdens zijn eerste job als leerkracht ontmoet hij Beril voor het eerst. Beril is achttien en heeft zelden tijd en zin om naar school te gaan. Ze heeft grootse dromen, en daardoor dus ook andere prioriteiten.Al van bij het begin botsen ze met elkaar. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Flix boeken
  Flix - Don Quichot

  Het dorpje Tebosloo moet plaatsmaken voor een windmolenpark. Alonso Quijano—de laatst overgebleven bewoner—verzet zich hevig, tot hij beseft dat hij lijdt aan dementie. Zijn dochter haalt hem over tijdelijk bij haar te komen logeren, maar de eerste nacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Pier Jaarsma boeken
  Pier Jaarsma - Veer

  Veer is een futuristische novelle, die zich afspeelt in Amsterdam-Metropolis tijdens de laatste twee dagen van 2049, onder het bewind van de EAU. Er zijn vergaande sociale en politieke hervormingen doorgevoerd, waardoor er een tweedeling in de maatschappij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,01
 • Ella Dalemans e.a. boeken
  Ella Dalemans e.a. - Naft voor Woord 2018

  Deze bundel bevat verhalen en gedichten van de finalisten van Naft voor Woord 2018. Laat je verrassen door aanstormend talent. De woorden zijn van: Lieze Denckens, Eli Elise Hoopman, Anke Van Meer, Gilles Renard, Ella Dalemans, Kristien Spooren, Sam Hoeck,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00