Literatuur

 • Terry Pratchett boeken
  Terry Pratchett - De herderskroon

  Het allerlaatste deel uit de Schijfwereld-reeks Alleen J.K. Rowling kan zich wereldwijd een meer gelezen Britse schrijver noemen dan Sir Terry Pratchett Er is iets op komst. De uilen en de vossen voelen het al aan en zo ook Tiffany Verweerd. Een oude vijand is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • XL Ik kom terug - grote letter uitgave

  Na een lang leven van zwijgen en buitensluiten begint een moeder opeens te praten tegen haar zoon - aarzelende ontboezemingen over grensoverschrijdende liefde, verraad en drie oorlogen. Hij, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,80
 • Mark Van Dijk boeken
  Mark Van Dijk - Kwade Geest

  Wanneer de twintigjarige Pieter dodelijk verongelukt, besluit zijn beste vriend Jaap zijn geest op te roepen met een Ouijabord. Vrijwel onmiddellijk begint Jaaps gedrag te veranderen. Hij wordt onvoorspelbaar en neemt steeds meer afstand van zijn overgebleven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Lukas Koops boeken
  Lukas Koops - Gerard Nijenhuis, Dat ik besta komt door de taal

  Het komt niet vaak voor dat er een biografisch portret verschijnt van een nog in leven zijnde schrijver. En al helemaal niet als het gaat om een schrijver die een groot deel van zijn werk in de streektaal heeft geschreven. Voor dit portret heeft journalist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hetty Luiten boeken
  Hetty Luiten - Verscheurd door verlangen - grote letter uitgave

  Als Lilian met pensioen gaat, besluit ze haar levensverhaal te gaan schrijven. Hoe ze verliefd werd op de Portugese Vitor, hoe ze met hem trouwde, in Portugal ging wonen en hoe ze een tweeling met hem kreeg. Steeds meer herinneringen komen boven. Het was niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Kirstin Rozema boeken
  Kirstin Rozema - Na die nacht - grote letter uitgave

  Wat gebeurde er in de nacht van de 14e april, drie jaar geleden? Was het een kater na dat leuke feestje, waar ze veel te veel gedronken had? Of was het iets anders? Melanie Kuperes, partner van Douwe Boenders en moeder van kleuter Carolien, weet het niet. Ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Gerda van Wageningen boeken
  Gerda van Wageningen - Lieve kinderen - grote letter uitgave

  Anja Meijerink probeert na haar scheiding samen met haar dochtertje een nieuw leven op te bouwen. Het valt haar zwaar, maar gelukkig is haar vader de liefste oppasopa van de wereld. Op een familiebarbeue merkt ze dat Tara van Damme Terbregt aan depressieve… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Clemens Wisse boeken
  Clemens Wisse - Dan liever boerenknecht - grote letter uitgave

  Nard Buurma is boerenknecht, maar het liefst zou hij zijn eigen bedrijfje hebben. Na enkele moeilijke jaren krijgt hij de kans zijn droom te verwerkelijken, maar moet daarvoor zijn liefde verraden. Zijn zoon Hein heeft echter ambities die verder reiken. Boer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Charles Dickens boeken
  Charles Dickens - Grote verwachtingen - grote letter uitgave

  Grote verwachtingen verhaalt van het weeskind Pip en het geheimzinnige fortuin dat hij in de schoot geworpen krijgt, zijn snobistische afwijzing van oude vrienden en de groei vol pijn en tegenslagen naar echte volwassenheid. De lezer volgt Pips avonturen vanaf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  73,50
 • Karin Fossum boeken
  Karin Fossum - Eva's oog - grote letter uitgave

  Als de schilderes Eva Magnus en haar dochtertje Emma langs een rivier wandelen, ontdekken ze het dode lichaam van een man. Eva belooft Emma dat ze de politie gaat bellen, maar dat doet ze niet. Waarom niet? En waarom reageert Eva elke keer zo ongemakkelijk als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,00
 • Helene Vijver boeken
  Helene Vijver - Vr.zkt.br. - grote letter uitgave

  Beeldend kunstenares Isadora de Roi woont met haar achtjarige zoon Gijs - geboren uit een vroegere relatie - op de boerderij die ze erfde van Willem, haar overleden echtgenoot. Hoewel Isadora zich uitstekend kan handhaven begint de eenzaamheid toch te knagen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Mariëtte Middelbeek boeken
  Mariëtte Middelbeek - Turbulentie - grote letter uitgave

  Sara Doesburg leidt een behoorlijk glamour leven. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over, waakt ze met harde hand over haar maat 36 en heeft ze de mannen voor het uitzoeken. Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Elena Ferrante boeken
  Elena Ferrante - De nieuwe achternaam - grote letter uitgave

  In De nieuwe achternaam volgen we het leven van Lila en Elena, twee vriendinnen uit een armoedige wijk in Napels.Lila is op haar zestiende getrouwd, maar krijgt met haar nieuwe achternaam algauw het gevoel dat ze zichzelf kwijtraakt. Haar turbulente huwelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  56,00
 • Carla Vermaat boeken
  Carla Vermaat - Als er geen vertrouwen is... - grote letter uitgave

  Als haar oom en tante haar uitnodigen om een poosje in hun zomerhuisje aan de kust te komen logeren, neemt Anouk dat aanbod met beide handen aan. Ze beschouwt het als een goede gelegenheid om op adem te komen, omdat het zo moeilijk blijkt haar gestrande… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Carson McCullers boeken
  Carson McCullers - Klok zonder wijzers

  Het is 1953. In een stadje in Georgia, in het zuiden van de Verenigde Staten, volgen we vier mannen. De negenendertigjarige J.T. Malone, drogist en apotheker, hoort dat hij ongeneeslijk ziek is en probeert in het reine te komen met zijn geweten vanwege zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Herien Wensink boeken
  Herien Wensink - Kleihuid

  Vlaanderen, 1918. In een geïmproviseerd revalidatieoord achter het front delen de Britse officier Rupert Atkins en soldaat Harvey Cole noodgedwongen een kamer. Harvey herstelt moeizaam van zware verwondingen aan zijn gezicht, met Rupert is ogenschijnlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tenzin Dickie boeken
  Tenzin Dickie - Oude demonen, nieuwe goden

  Bergen vol weelderige bloemen of diepe sneeuw, hier en daar wat dorpjes, jaks, zwarte vossen, herders en nomaden. Deze Tibetaanse verhalen ademen de sfeer van het land zelf, van een traditionele bevolking die leeft te midden van majestueuze natuur. Maar in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Hans Dekkers boeken
  Hans Dekkers - Over de Taag

  De gedesillusioneerde psychiater Ernest Bas probeert in het reine te komen met de dood van zijn vrouw Clarissa, van wie hij de psychische desintegratie niet had zien aankomen. Hij geeft zijn baan op en verhuist naar Lissabon, waar de halfzus van zijn vrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Walter Tevis boeken
  Walter Tevis - De misleider

  Eddie Felson poolt voor geld. De biljartzalen in dit boek zijn een metafoor voor de harde samenleving, een slagveld waarop alleen de allersterksten en sluwsten winnen. Zijn sommige mensen geboren om te verliezen?Eddie Felson, de charmante, goed geklede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • John Williams boeken
  John Williams - Stoner

  William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde - en faalt op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk van Gelder boeken
  Henk van Gelder - Adèle

  Adele Bloemendaal (1933-2017) was een meisje uit de Amsterdamse Jordaan dat niet wist wat ze wilde worden. Even speelde ze toneel, tot haar eerste man haar in 1954 opeens meenam naar Amerika – en ze zo voor het eerst contractbreuk pleegde. Drie jaar later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Susan Meissner boeken
  Susan Meissner - Liefde komt uit de hemel

  In 'Liefde komt uit de hemel' vertelt Susan Meissner het verhaal van twee vrouwen in New York, met elkaar verbonden door de vondst van een prachtige sjaal. De een leeft in 1911 en rouwt om haar geliefde die om het leven kwam bij de brand in de Triangle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Kira Wuck boeken
  Kira Wuck - De zee heeft honger

  De zee heeft honger gaat over de anonimiteit van de stad, het verlangen om aangelijnd te worden en de verlokking van de zee.Over Finse meisjes:‘Dit zijn zinnen die ik wil lezen voor het slapen gaan.’ Arnon Grunberg‘Wucks kracht ligt in de scherpte en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Julie Klassen boeken
  Julie Klassen - De dames van Ivy Cottage

  'De dames van Ivy Cottage' is het tweede deel in de Ivy Hill-serie van Julie Klassen over het gelijknamige lieflijke dorpje in Engeland. Rachel Ashford was vroeger vermogend, maar die tijd is voorbij. Vastbesloten om haar eigen brood te verdienen begint ze een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jonathan Dee boeken
  Jonathan Dee - De kiezers

  Miljonair Philip Hadi verruilt na 9/11 Manhattan voor Howland, Massachusetts. Een opsteker voor het ingeslapen dorp, dat zich nu verheugt in een nieuw elan. Voor lokale aannemer Mark betekent Hadi’s komst werk, en hij raakt geïntrigeerd door zijn succes. Al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99