Literatuur

 • Stefano Agabio boeken
  Stefano Agabio - De geheimen van geluk

  Een gelukkig leven vol plezier en voldoening... Dat willen we toch allemaal! Laat je inspireren door de wijze woorden en prachtige illustraties in dit boek. Stel jezelf open en ontdek dat er meer dan één vorm van geluk bestaat en er veel verschillende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ria Tuenter boeken
  Ria Tuenter - Kusje voor popje

  Een wereld waarin een pop die troost en liefde geeft, heel gewoon is. Herkenbaar, met ruimte voor een traan en zeker ook voor een lach. Deze liefdevolle inzichten en ervaringen met haar moeder met dementie leverden een ongekend aantal positieve reacties op.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Henk van der Waal boeken
  Henk van der Waal - Door alle honderd harten wit te kalken

  Onvermoeibaar, en als het moet ‘door alle honderd harten wit te kalken’, baant Henk van der Waal zich in de tien meanderende gedichten van deze bundel – zijn het klaagzangen, zijn het liefdesliederen? – een weg naar licht. Hoe je dat licht moet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Meredith Haggerty boeken
  Meredith Haggerty - De Grown-Ass Vrouwenclub

  Dit geestige journal barst van de vrouwenpower. Van het doorbreken van het glazen plafond op je werk tot je totaal niet druk maken om Valentijnsdag - voor elk van de 60 topprestaties valt er een badge te verdienen - elk met een grappige omschrijving, kleurrijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Rita Verschuur boeken
  Rita Verschuur - Het geheim van mijn moeder - grote letter uitgave

  Midden in de oorlog, toen Rita Verschuur bijna acht jaar oud was, verliet haar moeder haar en haar vader voor 'een meneer van de tennisclub'. Deze affaire liep al snel op niets uit, maar haar moeder bleef een onafhankelijkleven leiden waarin mannen een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,05
 • Kees van Kooten boeken
  Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets (in 2 banden) - grote letter uitgave

  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordigformuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets. Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,90
 • Tommy Wieringa boeken
  Tommy Wieringa - Dit zijn de namen - grote letter uitgave

  Een grensstad in de steppen. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als PontusBeg, commissaris van politie, ze laat opakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,85
 • Katherine Webb boeken
  Katherine Webb - Een vergeten melodie - grote letter uitgave

  In de zomer van 1937 ziet de veertienjarige Mitzi Hatcher geen andere toekomst dan een zelfde leven als haar moeder: armoedig, afhankelijkvan anderen en door niemand geliefd. Dan komt de beroemde schilder Charles Aubrey naar hun dorpje in Dorset, samen met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  60,40
 • VERGELIJKBAAR LEED, VERSCHILLENDE VERHALEN

  In deze verhalenbundel 2017 zijn ervaringenen opgenomen over een suïcide(-poging). Deze verhalen laten zien dat de zorg vanuit de GGZ in deze gevallen niet afgestemd was op wat mensen met suïcidaal gedrag en hun naasten nodig hebben. Nabestaanden vertellen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Mariana Leky boeken
  Mariana Leky - Vanuit hier zie je alles

  Wanneer Selma over een okapi droomt, weet iedereen in het dorp hoe laat het is: binnen 24 uur zal er iemand sterven. Halsoverkop worden hartenwensen uitgesproken en geheimen opgebiecht. Maar er valt niet te ontkomen aan het lot: de beste vriend van Selma’s… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nob boeken
  Nob - MAMETTE Engeltjes en duiven

  Mamette is oud. Maar niet versleten. Ze heeft kinderen en kleinkinderen, maar ook vrienden en vriendinnen met wie ze vanop een bankje de gang van zaken in de grootstad bekijkt en van commentaar voorziet. Met nostalgie en humor slaat ze zich door het leven, en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Tejo Moerings boeken
  Tejo Moerings - 1952

  Alles door elkaar heen, van de hak op de tak, heen en weer als een schommelende roeiboot op de Kagerplassen. Alles komt aan bod, geboorte, dood, wedergeboorte, verlies en winst. Elke wending die het leven maakt staat beschreven, elke nachtmerrie, elke dagdroom… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,05
 • Matthijs Eijgelshoven boeken
  Matthijs Eijgelshoven - Ochtend op Denmark Hill

  In 'Ochtend op Denmark Hill' weet Matthijs Eijgelshoven met haarscherpe observaties de essentie van vriendschap, liefde en kunst te vatten, in een verhaal dat het leven schetst zoals het is. 'Ochtend op Denmark Hill' heeft een sensitieve ondertoon, is in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Willem Elsschot boeken
  Willem Elsschot - Tsjip/De Leeuwentemmer

  Adele, de dochter van Elsschots geliefde personage Frans Laarmans, trouwt met Bennek Maniewski, een Poolse student. Ze krijgen een zoon: Jan. De trotse grootvader Laarmans noemt hem Tsjip. Adele en Bennek verschillen heel erg van elkaar. Bennek is ambitieus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • John Williams boeken
  John Williams - Stoner

  William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde - en faalt op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cicero boeken
  Cicero - Vriendschap

  In nood leert men zijn vrienden kennen, luidt het spreekwoord. De grote Romein Marcus Tullius Cicero kon daarover meepraten: in de nadagen van de Romeinse republiek in de eerste eeuw voor Christus raakte hij in de problemen doordat hij met zowel Caesar als… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rob Verschuren boeken
  Rob Verschuren - Tyfoon

  In een bootje onder een paalwoning in de oude visserswijk zitten twee jongens en een meisje. Het is hun laatste schoolweek. Voordat de jongens naar zee gaan, laat het meisje hen beloven dat ze altijd bij elkaar zullen blijven. Wanneer de burgeroorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Max Kisman boeken
  Max Kisman - Sex only

  Al sinds 1987 houdt Max Kisman visuele dagboeken bij waarin hij al tekenend verslag doet van zijn leven. Inmiddels heeft hij duizenden pagina’s gevuld met rake en rauwe observaties direct uit het leven gegrepen, ongefilterd en ongecensureerd. De speelse en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Ferdinand Ter Haar boeken
  Ferdinand Ter Haar - Mart

  Mart groeide op in een tijd waarin de roede niet gespaard werd. De ouders van Mart waren erg gelovig en leefden bij de letter van de Bijbel, waarin de roede gepredikt werd. 'Wie zijn zoon liefheeft, kastijdt hem' uit Spreuken 13:24 was werkelijk op het lijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,32
 • Françoise Lefèvre boeken
  Françoise Lefèvre - De kleine prins zwijgt

  “Een adembenemende tekst over het leven van een moeder die ‘gegijzeld’ wordt door haar zoon, die vastbesloten is om zijn moeder te laten begrijpen wie hij is.”De ik-persoon in De kleine prins zwijgt is een schrijver die probeert om het verhaal van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hugo Horiot boeken
  Hugo Horiot - De keizer, dat ben ik

  De auteur heeft de gevangenis van zijn dromen verlaten om er een meesterwerk van te maken. Een uitzonderlijk verhaal waarin hij de sleutels van zijn gedrag prijsgeeft.Bekroond met de Prix Paroles de patients. Hugo Horiot is verliefd op wielen en alles wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lisette van de Heg boeken
  Lisette van de Heg - Het dorp

  Lisette van de Heg borduurt met 'Het dorp' verder op het verhaal van 'De kunstenaar'. In het dorp van de kunstenaar gebeurt van alles: de dorpelingen bouwen een toren, de boer graaft een heel diep gat en de vrouw van de bakker is verdrietig omdat haar man geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bob Olgers boeken
  Bob Olgers - De vuuwerkmeester

  Tjoek Kvikkjokk. Het is een naam die je in de bewaard gebleven reisverslagen over Nova Zemba of het Behouden Huys nooit tegenkomt. Toch was hij er wel degelijk bij, deze mysterieuze verstekeling, die een vrijwel altijd dodelijke aanval van een ijsbeer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sun-Mi Venema boeken
  Sun-Mi Venema - Donkere wolken

  Sun-Mi Venema werd vlak voor haar achttiende jaar getroffen door een zeldzame ziekte. Het locked-in-syndroom. Hierdoor kan ze niet meer lopen en praten. Ze kwam in een rolstoel terecht en er begon noodgedwongen een nieuw leven voor haar. Van een jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Henk van Kalken boeken
  Henk van Kalken - Alles en niets

  Het is zo’n dag waarvan je zou willen dat-ie nooit meer voorbij ging. Half maart, vroeg voorjaarslicht verwarmt voorzichtig huis en tuin. De vogels beginnen er zingend en tsjilpend serieus in te geloven. Als ik langs de molen fiets draait deze in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95