Literatuur

 • Herman de Vries boeken
  Herman de Vries - Kijk! Slibreeks #149

  In dit boekje toont herman de vries de lezer-kijker een keur aan verterende herfstblaadjes onder de noemer Kijk! Ogenschijnlijk lijken het dezelfde blaadjes, maar bij nadere bestudering zijn ze zeer verschillend van vorm. herman de vries (1931)is beeldend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50
 • J.M.A. Biesheuvel boeken
  J.M.A. Biesheuvel - Onrust Slibreeks #150

  J.M.A. Biesheuvel (1939) debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi. Hij maakte onmiddellijk naam met deze bundel waarin verhalen met een hoog werkelijkheidsgehalte afgewisseld worden met fantastische, surrealistische vertellingen. Biesheuvel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50
 • Adriënne Nijssen boeken
  Adriënne Nijssen - Vlucht

  Om even afstand te nemen van haar relatie met Inge vertrekt Margriet voor drie maanden naar Kenia. Ze wil tijd voor zichzelf en tijd om het land, de (homo)cultuur en de mensen te leren kennen. Reizend door het land maakt Margriet nieuwe vrien-den waaronder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Merel Morre boeken
  Merel Morre - Prijs voor Eindhovens Schrijftalent 2016

  Deze publicatie verschijnt ter gelegenheid van de uitreiking van de Prijs voor Eindhovens Schijftalent op 22 september 2016. De winnende korte verhalen zijn geschreven door Willy Driessen - Senders, Max Leenaerts, Rosa (pseudoniem) en Linda Amendt. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Corina Engelbrecht boeken
  Corina Engelbrecht - Ida

  Na jarenlang wonen en werken in Frankrijk, Laos en Amerikakeert Ida terug naar het ouderlijk huis in Nederland voorde laatste levensdagen van haar moeder. Nauwelijks heeft debegrafenis plaatsgevonden of schimmen uit het verleden springenop, met snijdende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Andreas boeken
  Andreas - Arq 18 - Hier

  Na 18 jaar eindelijk de definitieve ontknoping van de reeks... (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marleen Nagtegaal boeken
  Marleen Nagtegaal - Onthoofde man op vuilnisbelt

  Er bestaat een foto van een levenloze man op een vuilnisbelt. Het is een gruwelijk beeld: een deels onthoofd lichaam, bakkend in de zon tussen bergen afval. De verteller in 'Onthoofde man op vuilnisbelt' stuit in een onbewaakt ogenblik op de bloederige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Celeste Lupus boeken
  Celeste Lupus - Verdwaald in eigen land

  Na een minder gelukkige jeugd lijkt voor Edo Kloosterburen het leven ten goede te keren. Angstige voorgevoelens van zijn ouders dat hij hen te schande zal maken worden gelogenstraft. Kunstzinnigheid waarmee zij niets op hadden gaat schuil in een oppassend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sven Cohen Stuart boeken
  Sven Cohen Stuart - De Wandeling

  Een loopje door de Amsterdamse Leidsestraat mondt uit in een apocalyptische maalstroom. Niet omdat de wereld wordt overspoeld door een vloedgolf maar omdat er iets beslissends dreigt te gebeuren. Sieradenontwerper Arthur begeeft zich van Stadsschouwburg naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jason Wright boeken
  Jason Wright - Poems and Lyrics

  First there are the poems. Afterwards they can become a beautiful song, a song from the heart, painful or joyful but always honest and true.A collection of forgotten writings, poems and lyrics all written by heart, expressing the mood of the moment.True deep… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mary Schoon boeken
  Mary Schoon - Famke

  Op de kermis in Bolsward is meer dan genoeg te beleven voor de jonge Famke, hoofdpersoon uit deze gelijknamige roman van Mary Schoon. Zeker als ze er Douwe ontmoet, die er werkt. De ene keer staat hij bij de luchtschommel, de volgende bij de schiettent. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ton Kruisbergen boeken
  Ton Kruisbergen - De wraak van mijn vriend Baptist Overvoorde

  Najaar 1946, anderhalf jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, stuurt het kabinet Schermerhorn-Drees tienduizenden dienstplichtige militairen - jongens - naar Nederlands-Indië om aldaar de opkomende vrijheidsstrijd de kop in te drukken. Baptist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Gabriela Babnik boeken
  Gabriela Babnik - Het droge seizoen

  Ana is een tweeënzestigjarige ontwerper uit Midden-Europa, Ismail een zevenentwintigjarige Afrikaan die een harde jeugd op straat heeft gehad. Ze zijn allebei alleen; dat is wat hen samenbrengt. Maar het is de periode van het droge seizoen in Burkina Faso en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Frouke Arns boeken
  Frouke Arns - Eigen Terrein

  Nijmegen bezongen in 22 stadsgedichten In de bundel Eigen Terrein zwemmen goudvissen in de Waal, speelt een late man piano op het perron, verdwijnt een Duitse lifter in de buitenspiegel, staat Skinny tot aan zijn knieën in het nachtwater en stappen de eeuwige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Thieu Broens boeken
  Thieu Broens - Rosa

  Le Doux, een wild stromende rivier gelegen in de oude Ardèche. Een kronkelige rivier, waar de ijsvogel zijn prachtige verenkleed toont, omringd door bergen en ingesloten door hoge oude bomen. De Ardèche, een van de oudste natuurgebieden in Frankrijk met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Karel Schoeman boeken
  Karel Schoeman - Een ander land

  Met een woord vooraf door J.M. Coetzee. De vermogende Nederlander Versluis trekt in 1870 naar Zuid Afrika om er te genezen van TBC. Hij leert er de geëmigreerde Europeanen kennen, maar houdt het land zelf en zijn eigenlijke inwoners op afstand. Maar als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Tineke Aarts boeken
  Tineke Aarts - Bonave Trilogie Geboren uit een roos

  In 1992 zet Juliette Bonave alles op alles om het tij voor haar domein te keren met een bijzondere wijn: de Bonave Passion. Historische familiekroniek.In 1992, twaalf jaar nadat Juliette Bonave haar intrek in de verlaten wijnboerderij van haar familie heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Katie Fforde boeken
  Katie Fforde - Een verleidelijk voorstel DL

  dwarsligger 486 Katie Fforde Een verleidelijk voorstel Sophie Apperly wordt niet serieus genomen door haar intellectuele familie. Wanneer haar beste vriendin Milly haar uitnodigt om naar New York te komen, besluit ze dat het haar ondankbare familie goed zal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Gerrit Sangers boeken
  Gerrit Sangers - Het huis met de vele kamers

  Ze was omgeven door de doden in haar ziel. Haar moeder. Haar man. Vol nog van de dood zat ze tegenover mij in het café aan de gracht. Nanette. Gerrit Sangers (1954) debuteerde in het literaire maandblad DE GIDS. Honderdtweeënvijftigste jaargang nr. 11,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Friedrich Dürrenmatt boeken
  Friedrich Dürrenmatt - De rechter en zijn beul

  De rechter en zijn beul lijkt een klassieke misdaadroman: er is een misdaad gepleegd en er wordt onderzoek gedaan, en aan het eind van het boek weet de lezer wie de dader is. Maar van meet af aan deugt het onderzoek niet: de commissaris blijkt gaandeweg alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerrit Hoogstraaten boeken
  Gerrit Hoogstraaten - Stroomboog

  Drie kinderen groeien op als broers en zus in een Amsterdamse woongroep. Een van de bewoners, een kunstenares, raakt geïnspireerd door de mythe van Isis en Osiris. Ook als de kinderen eenmaal volwassen zijn, blijven hun levens diep met elkaar verbonden. Tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Margaretha Müller boeken
  Margaretha Müller - Stoekmantrilogie

  Julia's toekomst Julia wil graag verder met haar vriend Tijmen, maar Tijmen heeft een zuster die niet zo ingenomen is met Tijmens liefde voor Julia. De crisis overleefd Alida en haar man Johan komen in de problemen als de crisis toeslaat en Johan zijn baan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,70
 • Irma Puschnigg boeken
  Irma Puschnigg - Ontheemd

  In deze autobiografie geeft een kijkje in haar levensgeschiedenis. Haar levenservaringen zullen de lezer af en toe ongetwijfeld een traantje doen wegpinken. Onderwerpen als opgroeien bij pleegouders, emotionele mishandeling, gepest worden, stukgelopen relaties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Arie van Driel boeken
  Arie van Driel - Passie Blanca - Passieboeken.nl

  Een greep uit PASSIE BLANCA: Hij zette mij neer met mijn voetjes in het water en spreidde een handdoek uit - Vandaag klopte haar hart veel sneller dan normaal - Kim is bijna vijftig, maar ze is blijkbaar twintig jaar geleden opgehouden met ouder worden - Samen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Veere boeken
  Veere - Impressies van een dichter

  Graag wil ik een ieder die dit boek leest, liefde toewensen en mooie dromen om waar te maken. Mijn drijfveer om te schrijven is mijn liefde voor de mensheid, die is omringd door een grenzeloos mooie natuur vol levende wezens. Kom met mij mee op avontuur en en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95