Literatuur

 • Peter Andriesse boeken
  Peter Andriesse - Spaanse vlieg

  "De weergave van een erotische illusie die zich beurtelings onder de hete Spaanse zon en de grijze hemel van Amsterdam afspeelt. Een 36-jarige schrijver wordt hopeloos verliefd op een 16-jarig Spaans meisje in de decadente jaren zeventig. Hartstocht en haat.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Hendrikje Koersen boeken
  Hendrikje Koersen - Een kijker

  Hendrikje Koersen, pseudoniem van Henny Smit, kreeg in 1983 de poëzieprijs van het oosten, tijdens de poëzienacht in Almelo, uitgereikt. In 1984 werd haar eerste bundel uitgegeven met de titel:"Ik ben een kijker." (onder de naam Hendrikje Bootsma). Daarna… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marlène Hommes boeken
  Marlène Hommes - Reis door de blauwe nacht

  Reis door de Blauwe Nacht is een psychologische roman die verhaalt over het individualisatieproces van de personages die op weg gaan naar het land van Licht. Voordat de vloedgolf het land bereikt, zoekt Gisèle de Bourbon haar toevlucht in de bergen. Het dorp… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Hoda Barakat boeken
  Hoda Barakat - Koninkrijk der aarde

  Salma en haar jongere broer Tannoes wonen in een kleine maronitische gemeenschap in de noordelijke bergen van Libanon. Op jonge leeftijd verloren ze hun ouders. Nu, als volwassene, houdt Salma alle relaties af. Ze vult haar leven liever met de liefde voor haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Sacha Landkroon boeken
  Sacha Landkroon - Terra Incognita

  Sacha Landkroon (1984) is een poëtische ontdekkingsreiziger. In de debuutbundel Terra Incognita verkent hij de grenzen van zijn eigen wereldbeeld. Als een denkbeeldige queeste door verschillende werelden beschrijft hij zijn eigen ontwikkeling tot volwassen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • René Speelman boeken
  René Speelman - Het beste van Jabbertje

  Jabbertje is lief, eigenwijs, vrolijk, ontroerend en heeft haar hart op de goede plaats. Dagelijks wordt zij op Facebook gevolgd door een grote groep fans. Jabbertje wordt gemaakt door de illustrator en auteur René Speelman. Het karaktertje Jabbertje… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Olke van der Meer boeken
  Olke van der Meer - Schaap zonder herder, voorbij kerk en Bhagwan

  Om eens mee te maken hoe religieus leven eruit kan ziendoor de Bril van Onschuld, neemt de schrijver je in zijnverhalen mee op een ongekend avontuur. Langs bekendeen fictieve gebieden, dwars door alle tijden heen. Via hetOude en Nieuwe Testament en een levende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • F.M. van 't Clooster boeken
  F.M. van 't Clooster - Niemand

  Gedichten van F.M. van 't Clooster over het leven, de wetenschap, de natuur, politiek en godsdienst (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • F.M. van 't Clooster boeken
  F.M. van 't Clooster - Tijdloze terugkeer

  Gedichten van F.M. van 't Clooster over het leven, de natuur, de wetenschap, politiek en godsdienst (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Henk van Kalken boeken
  Henk van Kalken - De steenrode jas

  Dit grotendeels autobiografisch verhaal neemt de lezer mee naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het jongetje Hennie, krijgt te maken met huiselijk geweld, voogdij en uithuisplaatsing in kindertehuizen. Hierdoor komt hij van de regen in de drup. Door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Oscar J. Huf boeken
  Oscar J. Huf - Gedachten Gedicht

  Je hebt allemaal wel eens van die momenten dat je stilstaat en nadenkt over wat jou of een ander is overkomen op het levenspad. De ene keer borrelt het spontaan op en het andere moment wakkert een gebeurtenis je gedachten aan. In de eerste gedichtenbundel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Caspar Visser 't Hooft boeken
  Caspar Visser 't Hooft - Brandende kolen

  Je hebt een naam waar je een hekel aan hebt, maar hoe kom je ervan af? Dagobert herinnert zich de legende van de ridder die eropuit trok om een naam te vinden. Hij besluit zijn voorbeeld te volgen en neemt drie maanden vrij om rond te reizen op zijn nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Sally De Rijcke boeken
  Sally De Rijcke - Ticket voor Berlijn

  Sally is zeven jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Een gelukkig familiaal bestaan in Sint-Niklaas wordt brutaal verstoord. De succesvolle kapperszaak van haar vader krijgt het hard te verduren en de familie glijdt weg naar een armoedig bestaan. Op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Monique Steenvoorden boeken
  Monique Steenvoorden - Kind, wat geef ik je mee...

  Uitwisselen - vanuit het hart... is een belangrijk goed. Monique Steenvoorden, auteur van Het onzichtbare zien! en Whispers from the HEART... die je leven opvrolijken! begint in 2015 aan een boek voor haar dochter, die dan 21 jaar wordt. Ze schrijft dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Moldaviet complete serie van 24 delen

  De MOLDAVIET-serie van uitgeverij Voetnoot bevat 24 delen met korte verhalen uit de Tsjechische literatuur. Er zijn teksten opgenomen van bekende[re] auteurs als Hrabal, Capek, Jáchym Topol en de jonge Marek Sindelka, en van in Nederland minder bekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  100,00
 • Belgica complete serie van 15 delen

  De BELGICA-serie van uitgeverij Voetnoot brengt verrassende korte verhalen en essays uit de Belgische literatuur. De reeks bevat 15 delen: werk van Nederlandstalige én van Franstalige auteurs. Elke tekst wordt gevolgd door een nawoord over de auteur en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • J. Kranendonk-Gijssen boeken
  J. Kranendonk-Gijssen - Stromen van zegen

  ‘Als Koning Jezus vandaag zou terugkomen en Hij zou miljoenen mensen aantre en die nog nooit van het Evangelie gehoord hebben … welk antwoord zou ik Hem dan kunnen geven?’ Met deze vraag in zijn hart wordt James Fraser (1886) als zendeling uitgezonden… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Yvon de Koning boeken
  Yvon de Koning - Je eigen stilte

  Karen bevindt zich op een keerpunt. Worstelend met een moeizame relatie en de gevolgen van een afgebroken carrière als model, zoekt ze naar een nieuwe bestemming voor haar leven. Ze gaat in zaken. Ze maakt plannen voor een grootschalig en luxe resort. Haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Linda van den Boogert boeken
  Linda van den Boogert - Parallelle werelden Reis naar de oorsprong

  Reis naar de ruïnes van de Maya's en de relatie tussen de mens en de Aarde.Twee vriendinnen gaan op reis naar Mexico. Ze trekken langs de ruïnes van de Maya's. Maar ze hebben niet hetzelfde plan. De een gaat voor de herkenning van haar oude omgeving, voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Chafik Chnachi, Yvonne de Haan boeken
  Chafik Chnachi, Yvonne de Haan - #Alarmbellen

  Chafik Chnachi overleefde de schipholbrand van 2005.Alarmbellen vertelt het indrukwekkende verhaal van de in Marokko geboren Chafik Chnachi. Getekend door de Schipholbrand, een brand op Schiphol-Oost waarbij elf celbewoners, in afwachting van hun uitzetting,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ingmar Heytze, Bertje van Delden, Anne Twijnstra boeken
  Ingmar Heytze, Bertje van Delden, Anne Twijnstra - Zwanenvergadering

  BloemlezingLaat zestien dichters samenkomen in een oud klooster in de Utrechtse binnenstad. Geef ze acht avonden om met elkaar te spreken, schrijven en overleggen. Wat krijg je dan? Met gedichten van: Fiet van Beek, Titia Beukema, Bertje van Delden, Erna van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Alfred Schaffer boeken
  Alfred Schaffer - Postuum. Een lofzang Slibreeks #147

  In Postuum. Een Lofzang zijn nieuwe gedichten opgenomen van Alfred Schaffer, een van de grote hedendaagse Nederlandse dichters. Zoon van een Arubaanse moeder en een Nederlandse vader. Alfred Schaffer (1973) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Film-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50
 • A.L. Snijders boeken
  A.L. Snijders - 26 ZKV Slibreeks #148

  A.L. Snijders is een pseudoniem van Peter Cornelis Müller (1937). Hij publiceert columns in diverse kranten en tijdschriften, onder andere in de VPRO-gids en vroeger in Het Parool. Sinds 2000 schrijft hij vrijwel dagelijks korte verhalen voor zichzelf, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50
 • Herman de Vries boeken
  Herman de Vries - Kijk! Slibreeks #149

  In dit boekje toont herman de vries de lezer-kijker een keur aan verterende herfstblaadjes onder de noemer Kijk! Ogenschijnlijk lijken het dezelfde blaadjes, maar bij nadere bestudering zijn ze zeer verschillend van vorm. herman de vries (1931)is beeldend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50
 • J.M.A. Biesheuvel boeken
  J.M.A. Biesheuvel - Onrust Slibreeks #150

  J.M.A. Biesheuvel (1939) debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi. Hij maakte onmiddellijk naam met deze bundel waarin verhalen met een hoog werkelijkheidsgehalte afgewisseld worden met fantastische, surrealistische vertellingen. Biesheuvel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,50