Literatuur

 • Jan Baeke boeken
  Jan Baeke - Houvastvergankelijkheidsleer

  Ons robuuste geloof in de vrije wil, het vernuft en de maakbaarheid ten spijt is het nog altijd niet eenvoudig het houvast te vinden dat ons door de dagen heen kan helpen. En is dat houvast toch gevonden, dan blijkt het net zo vergankelijk als het leven zelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gaby Rasters boeken
  Gaby Rasters - Julia & Julia

  Hoe ver mag je gaan uit liefde voor je kind? ‘Horen, zien en zwijgen. Weet je wel waar jij aan begint? Wat je over jezelf afroept? En nog erger, wie je meeneemt in je val? SURDUS is te machtig en te gevaarlijk. Jij bent het begin, maar misschien ook wel het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Michiko Kakutani boeken
  Michiko Kakutani - Het einde van de waarheid

  De belangrijkste Amerikaanse criticus over alle leugens in het Trump-tijdperk Hoe kan het dat de waarheid zo in gevaar is gekomen? Oude, achterhaalde complottheorieën en ideologieën herleven, bewezen wetenschap wordt steeds vaker ter discussie gesteld en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anton Stolwijk boeken
  Anton Stolwijk - Ons soort Amerika

  Cambridge, Massachusetts, een kleine plaats aan de Amerikaanse oostkust. Dit stadje is de thuishaven van enkele van de beste universiteiten ter wereld - waaronder Harvard University - en geldt als een van de meest liberale en welvarende plekken van het land.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Albert Peelen boeken
  Albert Peelen - Keuzes

  De rode draad in Keuzes is de busreis van lijn 22 in Jeruzalem. Rahina, Ursula en Norbert, Matilda en haar peuter wachten op de komst van de bus. Rahina heeft een Israëlische verloofde. Haar geradicaliseerde oudere broer doodt hem. De nachtmerrie voor Rahina… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Genootschap Onze Taal, Raymond Noë boeken
  Genootschap Onze Taal, Raymond Noë - Een topjaar voor eikels

  “Religieus daten in de lift”, “Gore praat met Trump” – de redactie van Onze Taal ontvangt maandelijks een dik pak knipsels met hilarische taalkronkels, ingestuurd door de lezers van het tijdschrift. Die kronkels komen overal vandaan: uit de krant,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Flip van Doorn boeken
  Flip van Doorn - Een verzonnen koninkrijk

  Het lijkt zo overzichtelijk. Nederland is een land, een natiestaat met grenspalen, een vlag, een volkslied, een koning en zelfs een nationale kleur. Maar hoe is dat land nou eigenlijk ontstaan? Stammen Nederlanders af van dappere Bataven? Drukt de leer van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Francisca Flinterman boeken
  Francisca Flinterman - Een briefje uit de hemel

  De autobiografische roman Een briefje uit de hemel vertelt van Francisca die opgroeit binnen een kleine, sektarische geloofsgemeenschap. Het leven is een continue strijd om aan alle al dan niet uitgesproken eisen van haar omgeving te voldoen. Keer op keer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Julio Llamazares boeken
  Julio Llamazares - Las rosas de piedra

  «Este es un viaje en el tiempo y en la geografía. En el tiempo, hacia la época en la que se construyeron esos maravillosos edificios que conocemos como catedrales y, en la geografía, a través de un país que es un mosaico de regiones tan diferentes como… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,95
 • Eric Idle boeken
  Eric Idle - Always Look on the Bright Side of Life

  Monty Pythons Eric Idles autobiografie Met de hilarische autobiografie Always Look on the Bright Side of Life neemt acteur, komiek en tekstschrijver Eric Idle ons mee op een onvergetelijke reis van zijn kindertijd in een sobere kostschool tot aan zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Een glimlach voor elke dag

  Een mooie tafelstaander met inspirerende wijsheden en citaten. Zet hem op je bureau of dressoir en kies elke dag de spreuk of de afbeelding die je het meest aanspreekt! (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Petanak boeken
  Petanak - Pulang

  Pulang is een woord uit de Indonesische taal en betekent 'naar huis gaan'. In eerste instantie volgt de dichter in deze bundel de voetstappen van zijn vader tijdens diens gedwongen vertrek uit het toenmalige Nederlands-Indië: zijn verhalen, zijn strubbelingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Miriam Dubbeldam-Druijff boeken
  Miriam Dubbeldam-Druijff - Onbeperkt gelukkig met een beperking

  ‘Zal ik mijn boek meenemen naar de minister?’ denk ik twijfelend. Enerzijds durf ik het niet, maar als ik het wel doe, is het een kans dat er sneller wordt ingezien hoe belangrijk sporten is. Ach, ik zie wel hoe het loopt. Ondertussen begrijp ik mijn buik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan M.G. Kleinpenning boeken
  Jan M.G. Kleinpenning - Quo Vadis Alma Mater

  Dit boekje gaat over de mensen die binnen de muren van de universiteit actief waren en zijn: hoogleraren, medewerkers, promovendi, studenten en ‘overig’ personeel. Waaruit bestond en bestaat hun werk, onder welke omstandigheden moesten en moeten zij dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Fjodor Dostojevski boeken
  Fjodor Dostojevski - De idioot

  Na een lang verblijf in het buitenland keert vorst Mysjkin terug naar Rusland. Zijn verbazing over het feit dat de Russische maatschappij sinds zijn afwezigheid helemaal in de ban is geraakt van geldzucht en andere verderfelijke hartstochten, en zijn epilepsie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Merel Thie boeken
  Merel Thie - Vaste gasten

  Hoewel mensen zichzelf als unieke individuen zien, vertonen ze vaak opvallend overeenkomstig gedrag. Iedereen kent de vriend die ‘nog wel even kijkt’ of hij naar je feestje komt, ‘de lekker vrije vrouw’ in de sportschool of de podiumpakker op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Femke Roobol boeken
  Femke Roobol - Koning in het noorden

  Een shakespeareaans koningsdrama aan het Scandinavische hof Denemarken, zestiende eeuw. Christian weet wat zijn taak in het leven is: de troon overnemen van zijn vader en heersen over Denemarken, Noorwegen en Zweden. Maar ’s nachts, alleen in het donker,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tanja Helderman boeken
  Tanja Helderman - Drijfkracht

  Drijfkracht is een gedichtenbundel over bezieling en motivatie. Inspiratie is overal. Kijk naar buiten. Richt je naar binnen. Luister naar het ritme van je hart als het een sprongetje maakt. Zinnen grijpen je wanneer de woorden jou verstaan. Eenvoud is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Angelique van Dongen boeken
  Angelique van Dongen - Trots op jou

  De veertigjarige Romy heeft een vechtscheiding achter de rug en beland door toedoen van haar ex-man in de schuldsanering. Ondertussen pakt ze elke baan aan die ze kan krijgen en wil ze gaan studeren. Als het einde van de schuldsanering in zicht is besluit ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jack de Feyter boeken
  Jack de Feyter - Tijd

  Tijd vertelt het herkenbare verhaal van een zelfkritische man van zeventig die besluit een maand in zijn eentje naar Parijs te gaan. Een roman waarin de hoofdpersoon met enige humor, weemoed smet eerlijke zelfspot de jaren aan zich voorbij ziet gaan.Tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Annelies Oldeman boeken
  Annelies Oldeman - Denken aan Bandoeng

  Drie generaties onderling verwante Nederlanders, grootouders, ouders en kinderen, beleven in voormalig Nederlands – Indië de laatste decennia van het koloniale tijdperk, elk vanuit hun eigen perspectief. ‘Denken aan Bandoeng’ beschrijft hun werk in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rob Stoker boeken
  Rob Stoker - De lijst

  Tim van Galen – getrouwd, twee kinderen – heeft een ogenschijnlijk normaal en rustig leventje. Hij is muziekdocent in het voortgezet onderwijs. Tim zit echter boordevol opgekropte frustraties. Door zijn onvermogen om snedig en ad rem te reageren op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ruth Lillegraven boeken
  Ruth Lillegraven - Sikkel

  Ergens aan de Noorse zuidwestkust in de negentiende eeuw. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de jonge boer Endre, maar dan wordt hij ziek en bedlegerig en moet zijn boerderij verkopen. Wie is hij zonder de rechten en plichten waarmee hij geboren is en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wiebe Pennewaard boeken
  Wiebe Pennewaard - Markant Frappant

  In de afgelopen jaren reageerde columnist Wiebe Pennewaard, oud-redacteur van de Leeuwarder Courant, met regelmaat op het langskomende nieuws. Grote onderwerpen werden niet geschuwd, maar net zo vrolijk richtte hij de blik op kleine gebeurtenissen dichter bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Liesbeth Goedbloed boeken
  Liesbeth Goedbloed - Broeder ezel

  De debuutroman Broeder Ezel van Liesbeth Goedbloed biedt een inkijkje in de ziel van een kind dat leerde knielen voor een genadeloze god. Een jonge vrouw gaat met een ezel op reis. Achtervolgd door de geest van haar jong gestorven broertje, onder het oog van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99