Literatuur

 • Juliëtte Heugen boeken
  Juliëtte Heugen - De Gifmengster

  Dit verhaal neemt je mee naar de veertiende eeuw in het fictieve land ‘Astoris’. Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jaap Houdijk boeken
  Jaap Houdijk - De noodlanding

  Met mijn pech, bedenk ik, bestaat er daadwerkelijk een leven na de dood en begint straks alles weer opnieuw. Met deze overpeinzing van Daan Kelderman, componist en muziekleraar, opent de roman De noodlanding, een markant verhaal over afkomst en betekenis,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • George de Koning boeken
  George de Koning - Wat doe ik hier eigenlijk?

  Docent Nederlands George de Koning heeft ditmaal aan zijn leerlingen gevraagd op te schrijven wat hen ­beweegt een opleiding op het mbo te volgen. De meest aangrij­pende, soms grappige en soms ontroerende verhalen zijn opgetekend in deze verhalenbundel.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Anneliese Mackintosh boeken
  Anneliese Mackintosh - Stervensgelukkig

  In ‘Stervensgelukkig’ van Anneliese Mackintosh vindt Ottila McGregor, dertig jaar, dat het hoog tijd is om haar leven op de rails te krijgen. Ze stopt met drinken en vreemdgaan, en is vastbesloten eindelijk het geluk te vinden. Eitje, toch? Nou nee. Om te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Erik Vlaminck boeken
  Erik Vlaminck - Dikke Freddy in het zilver

  In september 1993 verscheen de column Brieven van Dikke Freddy voor het eerst in het tijdschrift Alert. Sindsdien duikt Dikke Freddy te pas en te onpas op tijdens studiedagen, colloquia, literaire manifestaties en politieke congressen. Dikke Freddy mag dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nop Maas boeken
  Nop Maas - Gerard Reve deel 2: de rampjaren(1962-1975)

  Aan het begin van dit tweede deel van Nop Maas' biografie Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven - De 'rampjaren' (1963-1975) staat de bijna 40-jarige schrijver aan de vooravond van zijn definitieve doorbraak naar het grote publiek. Na de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • John Carreyrou boeken
  John Carreyrou - Bloedfraude

  ‘Wat wil jij later worden?’ Zonder te aarzelen antwoordde de zevenjarige Elizabeth Holmes: ‘Miljardair.’ ‘Waarom geen president?’ ‘De president zal mij ten huwelijk vragen omdat ik straks miljarden verdien.’ Op haar negentiende richtte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • 2048

  Zomer 2048 Milieurampen en voedseltekorten teisteren delen van onze overbevolkte aarde. John Leroi, een schatrijke, invloedrijke econoom en zakenman, zet alles op alles om een wereldwijde humanitaire ramp te voorkomen. Via Lanzarote reist hij naar Mexico als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Charles Dickens boeken
  Charles Dickens - De Krekel bij de Haard

  Na Een Kerstlied en Het Carillon, is dit het derde eindejaarsverhaal dat door Charles Dickens is geschreven. Hierin volgen we het gelukkige gezinsleven van vrachtrijder John Peerybingle, zijn vrouw Dot, hun baby en kindermeisje Tilly Slowboy. Als er op een dag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Willem van Reijendam boeken
  Willem van Reijendam - In de baas zijn tijd

  'Leven is duur, maar doodgaan mag er ook wezen.' * 'De overheid is banger ergens de schuld van te krijgen dan er de schuld van te zijn.' * 'Elektrisch rijden is voor een beetje man zoiets als zittend plassen.' * 'Het adagium "If it ain't broke, don't fix it"… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jos van Hezewijk, Marcel Metze boeken
  Jos van Hezewijk, Marcel Metze - Superrijk in de lage landen

  De namen veranderen, de toplaag blijft. Steeds weer benut ze de voordelen van ongelijkheid, immigratie, globalisering, vrouwen, financiële stelsels, ideologieën, macht, netwerken, innovaties, nieuwe markten, het toeval en haar eigen psychopathische trekjes.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Yolanda Entius boeken
  Yolanda Entius - Het verhaal van Benito Benin en dat van Fanny

  In Het verhaal van Benito Benin sluit de eenzame Lieke vriendschap met Benito de slak, die met haar meereist vanaf de camping in Frankrijk. Benito, jongen en meisje ineen, is niet gelukkig met zichzelf en droomt ervan als een vogel te kunnen wegvliegen. Net… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Marion Hoogwegt boeken
  Marion Hoogwegt - Isabel

  Het boek Isabel vertelt het persoonlijke verhaal van een Spaanse vrouw die, omdat ze zich verplicht voelt de idealen van haar vader en haar echtgenoot te respecteren, haar eigen leven volledig ondergeschikt maakt. De beslissingen die anderen nemen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Juliette Zwaan Zwagemakers boeken
  Juliette Zwaan Zwagemakers - Het leven zonder

  De grootste wens van Tim en Juliette gaat in vervulling. Ze worden ouders van een prachtige, kerngezonde dochter, Félice Ingrit Lize Zwaan. Ze leven op een roze wolk totdat Félice een aantal dagen later ziek wordt en een week na haar geboorte overlijdt aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Evi van Arragon boeken
  Evi van Arragon - Ik ben (niet) normaal

  Hoe is het om opgesloten te worden? Om niet meer zelf te mogen kiezen wat je wel en niet wil, om in alles beperkt te worden door iets dat je zelf hebt veroorzaakt? Of niet? Schrijfster Evi van Arragon schreef in de tijd dat zij binnen gesloten jeugdzorg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ed Heijmans boeken
  Ed Heijmans - Bokkensprongen

  Berend Schoonmaker wordt geboren in het midden van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zijn ouders zijn agrariërs in een klein christelijk dorp.De eenzaamheid van het platteland vormt hem tot een in zichzelf gekeerd mens. Hij interpreteert en observeert de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mijn zoon en ik

  "Er waren dagen dat ik nergens zin in had. Ik voelde me futloos, had geen honger, eten lukte gewoonweg niet. Ik kon alleen maar denken. Altijd maar piekeren. Waarom ik? Waarom kan mijn leven niet gewoon zijn? Maar telkens ik naar mijn zoon keek, wist ik: voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Guus Kuijer boeken
  Guus Kuijer - De bijbel voor ongelovigen

  Alle delen (zes stuks!) van De Bijbel voor ongelovigen zijn nu in één gebonden boek gebundeld, en geïllustreerd met beroemde zeventiende-eeuwse schilderijen en miniaturen. Alle Nederlandse en Vlaamse kunstenaars van naam uit de late middeleeuwen tot en met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  57,50
 • Saskia Smith, Martine de Vente boeken
  Saskia Smith, Martine de Vente - Tis hier geen hotel

  Gesmijt met de deuren, muziek tergend hard, een immer lege koelkast, continue rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; iedereen die een puber in huis heeft weet waar we over praten. En hoewel ze ons soms slapeloze nachten bezorgen, is het met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Bregje Hofstede boeken
  Bregje Hofstede - Drift

  Feit: een jonge vrouw trouwt met haar jeugdliefde. Feit: niet veel later, in het holst van de nacht, loopt ze bij hem weg. Ze neemt alleen haar dagboeken mee. Die vrouw ben ik. Die nacht is nu. Alles ervoor en erna een verhaal. 'Drift' is een onverbloemd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Emily Gunnis boeken
  Emily Gunnis - Het meisje in de brief

  1956. Tienermeisje Ivy Jenkins raakt zwanger. Een grotere schande bestaat er niet, en ze wordt naar St. Margaret’s gestuurd, een kil, door nonnen geleid tehuis voor ongetrouwde moeders. Haar baby wordt tegen haar wil ter adoptie aangeboden. Ivy zelf zal St.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Teun van de Keuken boeken
  Teun van de Keuken - De supermarktsurvivalgids

  Journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken helpt je de beste keuzes maken in de supermarkt Teun van de Keuken is de best denkbare reisleider voor de supermarkt: de afgelopen jaren heeft hij enorm veel kennis opgedaan over de voedselindustrie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lucianus boeken
  Lucianus - Lucius, of: de ezel

  Lucius, of: de ezel is een korte roman over een man die in een ezel verandert. In De gouden ezel, het meesterwerk van de Noord-Afrikaanse auteur Apuleius, wordt dit gegeven van de nodige diepgang voorzien. De auteur van Lucius, of: de ezel pakt het heel anders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Linda Boström Knausgård boeken
  Linda Boström Knausgård - Welkom in Amerika

  Ellen groeit op in een licht gezin. Althans, volgens haar moeder, een succesvolle en levenslustige actrice die in haar eigen wereld leeft. Maar sinds de dood van vader wordt er niet meer vrij gespeeld in het grote huis, sluit haar grote broer zich op in zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Keziah Frost boeken
  Keziah Frost - Een tweede leven voor Norbert Z.

  Een tweede leven voor Norbert Z. is een bijzonder boek dat ons eraan herinnert dat we nooit te oud zijn om een nieuwe weg in te slaan. Een verhaal over vriendschap, eenzaamheid en grote successen op latere leeftijd. Norbert Zelenka is een bescheiden man en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99