Literatuur

 • Merlijn Olnon boeken
  Merlijn Olnon - De Nederlandse Boekengids 2018-5

  "The Dutch Review of Books" Het meest toonaangevende tijdschrift over boeken en ideeën in de Lage Landen, zes keer per jaar tientallen pagina's essays, boekbesprekingen, interviews en signalementen, op papier en digitaal, al vanaf € 30, inclusief toegang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • Jan Baeke boeken
  Jan Baeke - Houvastvergankelijkheidsleer

  Ons robuuste geloof in de vrije wil, het vernuft en de maakbaarheid ten spijt is het nog altijd niet eenvoudig het houvast te vinden dat ons door de dagen heen kan helpen. En is dat houvast toch gevonden, dan blijkt het net zo vergankelijk als het leven zelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gaby Rasters boeken
  Gaby Rasters - Julia & Julia

  Hoe ver mag je gaan uit liefde voor je kind? ‘Horen, zien en zwijgen. Weet je wel waar jij aan begint? Wat je over jezelf afroept? En nog erger, wie je meeneemt in je val? SURDUS is te machtig en te gevaarlijk. Jij bent het begin, maar misschien ook wel het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Dirk Bolier boeken
  Dirk Bolier - Invaliefde in Rotterdam

  Dirk Bolier werkte na zijn studie informatica 15 jaar in de automatisering toen hij getroffen werd door de ziekte Multiple Sclerose. Hij ging dichten en schrijven. Verscheidene romans en verhalen van hem belandden bij bibliotheken in heel Nederland en werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Geluk

  Geluk bestaat niet uit het hebben van veel, maar uit het tevreden zijn met weinig. Marguerite Gardiner Laat je inspireren door de wijze woorden van 's werelds grootste schrijvers, leiders en filosofen met dit boekje vol mooie citaten en gedachten. Breng een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Rust

  Leren dingen te negeren is een van de belangrijkste wegen naar innerlijke rust. Robert J. Sawyer Laat je inspireren door de wijze woorden van 's werelds grootste schrijvers, leiders en filosofen met dit boekje vol mooie citaten en gedachten. Breng een flinke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Succes

  Een mens moet altijd verder reiken dan hij kan, want waar is anders de hemel voor? Robert Browning Laat je inspireren door de wijze woorden van 's werelds grootste schrijvers, leiders en filosofen met dit boekje vol mooie citaten en gedachten. Breng een flinke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Wijsheid

  Wie veel over anderen weet, is slim. Wie zichzelf kent, is wijs. Lao Tse Laat je inspireren door de wijze woorden van 's werelds grootste schrijvers, leiders en filosofen met dit boekje vol mooie citaten en gedachten. Breng een flinke dosis positiviteit in je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Neem je tijd om gelukkig te zijn

  Een mooie tafelstaander met inspirerende wijsheden en citaten. Zet hem op je bureau of dressoir en kies elke dag de spreuk of de afbeelding die je het meest aanspreekt! (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Anton Stolwijk boeken
  Anton Stolwijk - Ons soort Amerika

  Cambridge, Massachusetts, een kleine plaats aan de Amerikaanse oostkust. Dit stadje is de thuishaven van enkele van de beste universiteiten ter wereld - waaronder Harvard University - en geldt als een van de meest liberale en welvarende plekken van het land.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Albert Peelen boeken
  Albert Peelen - Keuzes

  De rode draad in Keuzes is de busreis van lijn 22 in Jeruzalem. Rahina, Ursula en Norbert, Matilda en haar peuter wachten op de komst van de bus. Rahina heeft een Israëlische verloofde. Haar geradicaliseerde oudere broer doodt hem. De nachtmerrie voor Rahina… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Een glimlach voor elke dag

  Een mooie tafelstaander met inspirerende wijsheden en citaten. Zet hem op je bureau of dressoir en kies elke dag de spreuk of de afbeelding die je het meest aanspreekt! (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jean Giraud, Jean-Michel Charlier boeken
  Jean Giraud, Jean-Michel Charlier - Gebroken neus / De wereld van Gir

  Blueberry ontsnapte maar net aan de kogel in het razend spannende "Angel Face". Voor de blanken is hij nog steeds vogelvrij en hij is nu ondergedoken bij… de Apachen! Hij heet nu Tsi-na-pah (oftewel Gebroken Neus) en geniet het vertrouwen van Apachenleider… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • C.J. Tempelman boeken
  C.J. Tempelman - Tante Lobelia

  Het moest een keer worden verteld, haar verhaal. Van een zoektocht naar geluk. Van boosheid op en liefde voor het leven. Van verdriet en van dankbaarheid. Van humor. Van asociale onverstoorbaarheid. Van verrassende warmte. Van genadeloze hardheid. Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • John G. Faas boeken
  John G. Faas - Ter geruststelling...

  Zesentwintig gebeurtenissen over Arie van A... tot en met Zita Z.... Gebeurtenissen die voor het merendeel zijn gebaseerd op werkelijke voorvallen uit de jongensjaren van de schrijver. Sommige heeft hij zelf meegemaakt, andere van 'horen zeggen'. Alles met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Thomas van den Berg boeken
  Thomas van den Berg - Op Hartstocht

  - Ik deinsde achteruit, maar hij wist net op tijd, keihard in mijn neus te knijpen. Ik stond perplex en was me zeer bewust van het tot moes geknepen kraakbeen in mijn neus. Hij schreeuwde, rood van woede, "IK HEB JE NEUS! DAT VIND JE TOCH OOK NIET LEUK!"… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Fjodor Dostojevski boeken
  Fjodor Dostojevski - De idioot

  Na een lang verblijf in het buitenland keert vorst Mysjkin terug naar Rusland. Zijn verbazing over het feit dat de Russische maatschappij sinds zijn afwezigheid helemaal in de ban is geraakt van geldzucht en andere verderfelijke hartstochten, en zijn epilepsie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Annelies Oldeman boeken
  Annelies Oldeman - Denken aan Bandoeng

  Drie generaties onderling verwante Nederlanders, grootouders, ouders en kinderen, beleven in voormalig Nederlands – Indië de laatste decennia van het koloniale tijdperk, elk vanuit hun eigen perspectief. ‘Denken aan Bandoeng’ beschrijft hun werk in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Roelof ten Napel boeken
  Roelof ten Napel - Het woedeboek

  Wat doe je met de woorden van je voorouders als je breekt met hun gebruiken en tradities, en met hun god? Kun je daar wel mee breken, als die woorden in je om blijven gaan? Of is traditie misschien precies waar je - zelfs als je zou willen - niet mee kunt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rob Stoker boeken
  Rob Stoker - De lijst

  Tim van Galen – getrouwd, twee kinderen – heeft een ogenschijnlijk normaal en rustig leventje. Hij is muziekdocent in het voortgezet onderwijs. Tim zit echter boordevol opgekropte frustraties. Door zijn onvermogen om snedig en ad rem te reageren op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Creatief Schrijven vzw, Vitalski, Dimitri Bontenakel boeken
  Creatief Schrijven vzw, Vitalski, Dimitri Bontenakel - Mijn Azertyfactor

  'Mijn Azertyfactor' bundelt 25 teksten van onbekend talent dat gespot werd op het platform Azertyfactor, een vrijhaven van Creatief Schrijven waar pennenvoerders hun vruchten publiceren. Elke woensdag scheidt een vakspecialist het kaf van het koren en serveert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ralf Thenior boeken
  Ralf Thenior - De verheerlijking van de champignon

  De gedichten van Ralf Thenior proosten op het leven. Met volle teugen wordt erin gegeten en gedronken. Er wordt verwezen naar films en muziek. Je vindt gedichten met een nieuwsgierigheid naar de ander, of die nu in Birma of in Newcastle woont, iedereen is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ruth Lillegraven boeken
  Ruth Lillegraven - Sikkel

  Ergens aan de Noorse zuidwestkust in de negentiende eeuw. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de jonge boer Endre, maar dan wordt hij ziek en bedlegerig en moet zijn boerderij verkopen. Wie is hij zonder de rechten en plichten waarmee hij geboren is en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wiebe Pennewaard boeken
  Wiebe Pennewaard - Markant Frappant

  In de afgelopen jaren reageerde columnist Wiebe Pennewaard, oud-redacteur van de Leeuwarder Courant, met regelmaat op het langskomende nieuws. Grote onderwerpen werden niet geschuwd, maar net zo vrolijk richtte hij de blik op kleine gebeurtenissen dichter bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Arjen Duinker boeken
  Arjen Duinker - Een goudvis

  Een goudvis is een schepsel dat zich misschien vragen stelt, dat rekensommen maakt, lijstjes bijhoudt, avontuur zoekt. Maar misschien ook niet. Arjen Duinker (1956) is wellicht de meest vertaalde, levende, Nederlandse dichter van dit moment. In 2005 won hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50