Literatuur

 • Cor Gout, Els Kort boeken
  Cor Gout, Els Kort - Extaze 31

  Het onderwerp van Extaze 31 zijn de thema's die voorkomen in Annet Mooij's bijzondere boek 'De eeuw van Gisèle. Mythe en werkelijkheid van een kunstenares', waarin de omstreden literaire kring Castrum Peregrini een belangrijke plaats inneemt. In haar essay… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gerard Beentjes boeken
  Gerard Beentjes - Het woensdagkind van Schiermonnikoog

  Veertig afbeeldingen, veertig gedichten, veertig keer Schiermonnikoog, dat is de samenvatting van de dichtbundel die u als lezer in handen heeft. De titel ‘Het woensdagkind van Schiermonnikoog’ geeft voor de dichter Gerard Beentjes het gevoel weer van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rindert van Zinderen Bakker boeken
  Rindert van Zinderen Bakker - Aantekeningen uit mijn levensloop

  Rindert van Zinderen Bakker (Kortezwaag 1845-Heerenveen 1927) was een belangrijk socialistisch voorman in het zuidoosten van Friesland. In de archieven van Museum Opsterlân bevindt zich een fraai handgeschreven boek waarin hij vertelt over zijn leven en werk.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Walter Palm boeken
  Walter Palm - Het sluipend gif van islamofobie

  In 2019 was het dertig jaar geleden dat met de Rushdie-affaire het debat startte over de islam. Dit essay Het sluipend gif van islamofobie - 1989-2019 gaat uitgebreid in op de politieke exploitatie van islamofobie (het radicaal afwijzen van alles wat met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Carlos A. Aguilera boeken
  Carlos A. Aguilera - Speech van de dode moeder

  Een Russische kat, een provincie en een moeder. Dat zijn de ingrediënten van de theatermonoloog Speech van de dode moeder, van Carlos A. Aguilera (1970). Schrijvers als Tadeusz Kantor, Bertolt Brecht en Heiner Müller klinken door in het stuk van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Elis Juliana boeken
  Elis Juliana - Blijf nog wat

  'De Curaçaose kunstenaar Elis Juliana (1927) behoort met Luis Daal en Pierre Lauffer tot de 'Grote Drie' van de Antilliaanse dichtkunst in het Papiaments.' Zo luidt de aanhef van de flaptekst op Hé Patu/Waggeleend, de bloemlezing uit 2011 met 21 Papiamentse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Hilda de Windt Ayoubi boeken
  Hilda de Windt Ayoubi - Geef me je taal. Dat ik je beter versta

  Taal is alles voor Hilda de Windt Ayoubi. Als kind van Libanese ouders groeide ze op te Curaçao. Desalniettemin noemt ze zichzelf 'analfabeet in het Libanees'. Met name 'minderheidstalen' zoals het Papiamentu draagt ze een warm hart toe. Haar interesse voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Mike Isaac boeken
  Mike Isaac - De strijd om Uber

  Na een ontluisterende strijd om de macht werd Travis Kalanick, de oprichter en keiharde CEO van Uber, in juni 2017 door zijn eigen bestuur ontslagen. Kalanick had de taximarkt wereldwijd op zijn kop gezet. Uber was binnen de kortste keren meer dan een miljard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Mama schrijft

  Jong en oud ontmoeten elkaar in vier unieke en persoonlijke documenten met vragen en zelfgeschreven antwoorden. Het resultaat is een spannende reconstructie van het verleden via het levensverhaal van je naaste familie en tegelijkertijd een fascinerend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Carrie Turansky boeken
  Carrie Turansky - Een oceaan van hoop

  Een oceaan van hoop’ van Carrie Turansky: een meeslepende historische roman over een waargebeurde zoektocht naar verloren kinderen. Tussen 1869 en 1939 zijn meer dan 100.000 kinderen uit arme Britse gezinnen weggevoerd naar Canada en Australië, om daar aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Willem Frederik Hermans boeken
  115,00
 • Wlada Kolosowa boeken
  Wlada Kolosowa - Het leningrad-dieet

  Buurmeisjes Oksana en Lena groeien op in een armoedig voorstadje van Sint-Petersburg en delen alles: dromen, zorgen, eerste aanrakingen, nachten die het daglicht niet kunnen verdragen. Wanneer Lena gescout wordt als model, moeten beide meisjes hun leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Sarah McCoy boeken
  Sarah McCoy - De bakkersdochter

  Dwarsligger 621 is De bakkersdochter van Sarah McCoy, waarin een beslissing genomen in 1945 twee vrouwen zestig jaar later bij elkaar brengt. Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Zij en haar familie worden beschermd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Erik van Os boeken
  Erik van Os - Had ik maar leuke kinderen

  Gedichten op muziek te beluisteren op SpotifyIn Had ik maar leuke kinderen bundelt Erik van Os voor het eerst zijn humoristische, schrijnende, ingetogen en verrassendegedichten voor volwassenen. Dromen worden dubbel geduwd, goden plakken een fietsband, ouders… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nicolas Mathieu boeken
  Nicolas Mathieu - De uitzichtlozen

  Winnaar van de gerenommeerde Prix Goncourt 2018 ‘Een vuistdikke coming-of-age-roman, met vaart, geschreven in de nuchtere, rauwe taal van alledag.’ NRC Handelsblad Augustus 1992. Op een landerige middag tijdens een hittegolf in een vergeten vallei in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ivonne vd Ven Stichting boeken
  Ivonne vd Ven Stichting - Hoopvolle aanpakken, indringende verhalen

  In deze Verhalenbundel 2018-2019 van de Ivonne van de Ven Stichting vertellen directbetrokkenen én hulpverleners over hun steun en zorg voor mensen met suïcidaal gedrag. De hoopvolle verhalen in deze bundel bieden perspectief. Toch had de zorg voor mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Lancar Ida-Bagus boeken
  Lancar Ida-Bagus - Niet Alles is Zichtbaar

  Ik kan gelijk zien wanneer iemand geestelijk lijdt of lichamelijk pijn heeft, wordt er vaak geroepen. Dit verhaal lijkt wel sterk op het geheim van de buren. Maar niet alles is zichtbaar, omdat fysieke schade in de meeste gevallen onzichtbaar is bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Opa schrijft

  Jong en oud ontmoeten elkaar in vier unieke en persoonlijke documenten met vragen en zelfgeschreven antwoorden. Het resultaat is een spannende reconstructie van het verleden via het levensverhaal van je naaste familie en tegelijkertijd een fascinerend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Natallie Fergie boeken
  Natallie Fergie - De naaimachine

  In ‘De naaimachine’ van Natalie Fergie volgen we de zwerftocht van een naaimachine door vier generaties. De hoofdrol in deze roman is weggelegd voor een oude vintage Singer-naaimachine, die voor ieder van zijn eigenaars een grote betekenis had. Van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Matteo Strukul boeken
  Matteo Strukul - De liefdes van Casanova

  Een meeslepende roman vol romantiek, spanning en verraad in het Venetië van de 18e eeuw Venetië gaat gebukt onder geweld en armoede en lijkt de pracht en praal van weleer te zijn verloren. De adel heeft zich grotendeels teruggetrokken in villa’s op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michelle Obama boeken
  Michelle Obama - Mijn verhaal

  Toen Michelle Robinson klein was, was haar wereld de South Side van Chicago, waar zij en haar broer Craig in het appartement van hun ouders op de eerste verdieping een slaapkamer deelden en waar ze in het park tikkertje speelden en waar haar ouders, Fraser en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,99
 • Audrey Carlan boeken
  Audrey Carlan - Verlicht verlangen

  Deel 7 van de Yoga Girl-serie Voor lezers van Jessica Clare, Jennifer Probst, Maya Banks, E.L. James, Sylvia Day Luna’s wereld stort in op de dag dat ze een ontruimingsbevel krijgt voor Lotus House Yoga. De yogaschool is voor Luna niet zomaar een bedrijf;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Vincent Van Meenen boeken
  Vincent Van Meenen - We houden zo van Anthi

  Vincent Van Meenen woonde van 2014 tot 2016 in Athene. Hij verliet zijn grijze en voorspelbare leven in Antwerpen met het romantische idee dat hij in Griekenland de taal zou leren om vervolgens een eenvoudig bestaan op te bouwen op een klein Grieks eiland –… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Albert Willem van Renterghem, Rinus Spruit boeken
  Albert Willem van Renterghem, Rinus Spruit - De wonderdokter

  In het archief van de Gemeente Goes krijgt Rinus Spruit een omvangrijk boekwerk in handen: de Autobiographie van de Zeeuwse plattelandsarts Albert Willem van Renterghem. In dit unieke tijdsdocument vertelt Van Renterghem openhartig, gevoelig en met humor over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Vrouwkje Tuinman boeken
  Vrouwkje Tuinman - Lijfrente

  ‘Ik zou heel graag eens over iets anders schrijven dan de dood, en was dat ook aan het doen. Toen werd mijn partner ziek, en overleed hij. Nu is er, meer dan ooit, geen ander onderwerp. In Lijfrente beschrijf ik de liefde tot – maar ook nadat – de dood… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99