Literatuur

 • Francis Poulenc en de wereld van Élouard

  Volgens Francis Poulenc was het componeren van liederen op poëtische teksten niet minder dan een daad van liefde. Zijn mooiste melodieën schreef hij op gedichten van Paul Éluard, een van de centrale figuren van de surrealistische beweging. Bariton Jasper… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • S.E. Hinton boeken
  S.E. Hinton - Vechtvis

  Rusty-James is de stoerste jongen van school. Met zijn vrienden hangt hij rond en speelt hij potjes pool bij Benny's. Hij is trots op zijn reputatie, maar wat hij het liefst wil, is net zo stoer zijn als zijn oudere broer, de Motorcycle Boy. Rusty-James is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jan P. MEIJERS boeken
  Jan P. MEIJERS - Ladders van schuim

  "Ladders van schuim is een coming of age roman over het bijeen proberen te brengen van hoofd en hart, opvoeding en verliefdheid." Als kind neemt Peter Bolder zich voor zijn moeder nooit meer teleur te stellen. Heilig gelooft hij in haar ideaalbeeld van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Filip Plompen boeken
  Filip Plompen - De jongen bij de moefti

  Zoals elk jaar passeert De Dodentocht in Mariekerke. Toch zal deze editie voor altijd in het collectieve geheugen blijven hangen. Een losgeslagen eenzaat laat een bom ontploffen. De naam 'Dodentocht' krijgt een wel heel lugubere bijklank.Een jongen van negen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Stephen Chbosky boeken
  Stephen Chbosky - De belevenissen van een muurbloem

  Charlie gaat naar de bovenbouw. Hij is zeker geen sukkel, maar populair is hij ook niet. Zijn verlegen, hyperintelligente en sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloem blijft. Charlie probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ellen Backer boeken
  Ellen Backer - Parallelle werelden Reis in het Geheel

  Aan de hand van teksten wordt een reis gemaakt langs de treden van bewustzijn van de mens. De reis vindt niet heel ver weg plaats, maar in de nabijheid van de hoofdrolspeelster. Ze ontdekt dat haar vrienden elk een trede van de trap naar bewustwording… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Linda Vergauwen boeken
  Linda Vergauwen - Ik keek in de spiegel

  Victor krijgt het slechte nieuws dat hij Parkinson heeft. Deze ziekte verandert het leven van iedereen die er bij betrokken is. Ongeloof, afwijzing, verzet, onbegrip en verdriet stapelen zich op. Maar het is de liefde die aanvaarding en vrede brengt. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sally Andrew boeken
  Sally Andrew - Tannie Maria en de demonische monteur

  In Tannie Maria en de demonische monteur raakt onze heldin Tannie Maria - receptenschrijfster en speurneus - nog voordat ze haar Chocolade Venustaart uit de oven kan halen alweer verwikkeld in een nieuw mysterie. In dit geweldige vervolg op Recepten voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leïla Slimani boeken
  Leïla Slimani - In de tuin van het beest

  Adèle is journalist, getrouwd met een lieve man en moeder van een peuter. Maar Adèle is ook wanhopig verslaafd aan seks. Seks om een onbestemd verlangen te sussen, om te ontsnappen aan de banaliteit van het bestaan. Ze spreektvoortdurend af met vreemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mariusz Szczygiel boeken
  Mariusz Szczygiel - Geen stap zonder Bata

  Geef Bata (de schoen én de familie) in handen van Mariusz Szczygie? en er gebeurt een wonder. Met gevoel voor de ironie van de geschiedenis, op een glasheldere, bijna cabareteske toon, neemt de Poolse meesterverteller je mee terug naar 1900, naar het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Jaffe Vink boeken
  Jaffe Vink - Holy Shit!

  Je loopt op straat. Wat doet de man? Die pakt een boom. Wat doet de vrouw? Lees het in Holy Shit! Wie is de uitvinder van het toiletpapier? Wanneer kwam de riolering? Wat doet dat urinoir op een sokkel in het museum? Hoe poepte de Zonnekoning? Wie is Sarphati?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sena Runa boeken
  Sena Runa - Quilling Art

  Papierfiligraan is een prachtige en oude papierkunstvorm die bijna was vergeten. Maar met de hulp van getalenteerde kunstenaars en kunstliefhebbers over de hele wereld wordt deze hobby weer steeds populairder. Laat je creativiteit de vrije loop en volg de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marc Sleen, Kim Duchateau boeken
  Marc Sleen, Kim Duchateau - Matsuoka De Zeven Vloeken, zonder ex-libris

  Vijftien jaar lang, sinds zijn laatste avontuur, zat het dagbladverschijnsel Nero op zijn bank en las hij zijn krant. Nu is hij terug. Na al die tijd komt het avontuur opnieuw bij hem aanbellen, in de vorm van een werkloze heks die door Madame Nero wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Kerim Göçmen boeken
  Kerim Göçmen - Kroniek van mijn schoolvakanties

  'Dit verhaal is niet alleen de kroniek van de schoolvakanties die mijn broertje en ik met onze moeder bij mijn opa in Bozkaya doorbrachten. Het is ook de kroniek van een jongensdroom van me die nooit is uitgekomen, en van mijn oom en van Bozkaya, waar hij zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • René Appel, Josh Pachter boeken
  René Appel, Josh Pachter - Amsterdam Noir

  'Amsterdam Noir', onder redactie van René Appel en Josh Pachter, vertelt over Amsterdam als een stad met een schaduwzijde, een rafelrand. Met bijdragen van Karin Amatmoekrim, René Appel & Josh Pachter, Abdelkader Benali, Michael Berg, Walter van den Berg,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ángeles Doñate boeken
  Ángeles Doñate - Brieven voor Sara

  In 'Brieven voor Sara' van Ángeles Doñate begint in het Spaanse dorp Porvenir de winter met slecht nieuws: het oude, kleine postkantoor moet sluiten. Sara, de vriendelijke postbode, verliest daarmee haar baan en ze is ontroostbaar. Ook de tachtigjarige Rosa,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Joost Pollmann boeken
  Joost Pollmann - Schertsfiguur

  Geboren in een oerkatholiek, Haarlems nest, kon Joost Pollmann vanuit zijn wieg de koepel van de kathedraal zien. Een deel van zijn familie was Duits georiënteerd, op de verkeerde manier: broers en zussen liepen op marsmuziek door de huiskamer. Dat zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hiep hiep hoera

  Bundel met de liefste versjes, liedjes en prenten van onder andere Max Velthuijs, Dick Bruna, Jet Boeke en vele anderen. Het perfecte verjaardagscadeautjeSlingers en ballonnen, taart, kusjes en cadeautjes… De allerleukste versjes en liedjes zijn gebundeld in… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Annette van Zuijlekom de Zeeuw boeken
  Annette van Zuijlekom de Zeeuw - De legende van Bilaneiland Chrystal

  Crystal is de ontknoping van de trilogie De Legende van Bilaneiland. Deel 3 is een meeslepend liefdesverhaal met inspirerende gesprekken tussen Crystals verstand en ziel. Crystal, de nuchtere kroonprinses van Bilaneiland, houdt van feiten. Haar visioenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ben Rice boeken
  Ben Rice - Pobby en Dingan

  Pobby en Dingan wonen in Lightning Ridge, de opaalhoofdstad van Australië. Ze zijn bevriend met Kellyanne Williamson, de dochter van een mijnwerker - en de enige die hen kan zien. Pobby en Dingan zijn haar denkbeeldige vrienden. Kellyannes broer Ashmol vindt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Annemiek van Kessel boeken
  Annemiek van Kessel - Rijden jullie ook voor duiven?

  Spannende, droevige en humoristische verhalen over dier én mens Mensen houden van dieren. De medewerkers van de dierenambulance - veelal vrijwilligers - zetten zich 24/7 onvermoeibaar in voor dieren in nood. Eendjes op de snelweg, een verdwaalde vos in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Kees Hermis boeken
  Kees Hermis - Bordeauxreeks Het jij-syndroom

  Vanuit steeds wisselende levenssituaties wordt een jij geschetst die zich voortdurend aan de waarneming lijkt te onttrekken. Het ene moment tastbaar dichtbij, het andere onbereikbaar ver weg; nu eens impressionistisch, dan weer expressionistisch geduid ; een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Santiago Pajares boeken
  Santiago Pajares - De regen van Ionah

  In “De regen van Ionah” van Santiago Pajares kent hoofdpersoon Ionah niets anders dan de eindeloze woestijn waarin hij al zijn hele leven leeft met zijn moeder. Zij heeft de wereld gekend zoals wij hem kennen, voordat het misging. Ze is zich er terdege van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rudolph van Haga boeken
  Rudolph van Haga - Een marine loopbaan

  Het boek beschrijft de loopbaan van een marineofficier vanaf de keuring tot aan het eervol ontslag na dertig jaren trouwe dienst. Op levendige wijze wordt de ontwikkeling beschreven vanaf jong onervaren officier van de elektro­technische dienst tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Max Temmerman boeken
  Max Temmerman - Huishoudkunde

  In een wereld die meer dan ooit aan verandering onderhevig is, laat Max Temmerman in troostrijke en hoopvolle gedichten zien dat er talloze schuilplekken bestaan tegen de ongenadig voortsnellende tijd: in deze bundel worden tuinen evengoed bewoond als huizen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00