Lisanne Jansen, Rozemarijn Oosthoek, Marin Terpstra - Een gebed zonder eind

Religiekritiek van de oude Grieken tot nu


Een gebed zonder eind laat aan de hand van prikkelende historische en recente voorbeelden zien dat religiekritiek de sleutel is om de huidige cultuur en politiek te begrijpen. Van de Oude Grieken tot nu heeft religiekritiek een cruciale rol gespeeld in discussies over de inrichting van de maatschappij.

Religiekritiek is meer dan kritiek op religie of het eenvoudigweg afwijzen ervan. Ook binnen en tussen religies speelt zich een kritische strijd af over interpretaties, praktijken en functies. Die strijd is naar binnen gericht, maar ook naar buiten. Hij neemt de vorm aan van een vreedzame dialoog, maar ook van een gewelddadige beeldenstorm. Hij speelt zich af in kerken en theaters, maar ook in boeken en brieven, en op pleinen en ministeries. Hij is soms bitter en spottend, maar ook vermakelijk en constructief. En vrijwel niemand kan zich eraan onttrekken.

Uit alle stijlen en voorbeelden die in Een gebed zonder eind naar voren komen, blijkt bovenal dat religiekritiek om meer gaat dan religie. Het toont de worsteling van mensen die hun weg zoeken, in het eigen leven, en in het samenleven.


Het boek een gebed zonder eind van Lisanne Jansen, Rozemarijn Oosthoek, Marin Terpstra is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Lisanne Jansen, Rozemarijn Oosthoek, Marin Terpstra boeken - Een gebed zonder eind
ISBN 9789491736063
PAGINA’S 180
VERSCHENEN 20-01-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Wilde Raven
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,50
Bestel