Lique Tuijl - Het taboe van de boze stiefmoeder

Tips voor nieuwe en ervaren stiefmoeders en -vaders

Dit is niet zomaar weer een boek over stiefgezinnen. Daarvan zijn er al genoeg. In dit eerlijke boek staan de moeilijke gevoelens van de stiefmoeder centraal. Want veel stiefmoeders worstelen daarmee, maar durven hun ongenoegen nauwelijks te uiten. Omdat je al snel voor boze stiefmoeder doorgaat als je niet honderd procent fan van je stiefkinderen bent. Er lijkt een taboe te rusten op het stiefmoederschap. Daardoor voelen veel vrouwen zich in deze positie eenzaam, onbegrepen en beklemd. Toch gloort er hoop. De relaties in een samengesteld gezin verbeteren aanzienlijk als het taboe wordt doorbroken en negatieve emoties door de omgeving maar vooral ook door de stiefmoeder zelf erkend en begrepen worden.

Ervaringsdeskundige Lique Tuijl zet de knelpunten rond het stiefmoederschap op een rij: waar komen die emoties vandaan en hoe kun je er op een positieve manier mee omgaan? Haar boek is een hart onder de riem voor vrouwen die zielsveel van hun partner houden, maar iets minder van zijn of haar kinderen.

Dit boek is - helaas - nog net zo actueel als ten tijde van de eerste druk. Een greep uit de reacties:

'Een boek waar veel stiefmoeders een feest van herkenning in zullen vinden.'

'Complimenten. Geen gefrustreerde klaagzang maar een positieve benadering

om begrip op te brengen voor alle betrokkenen.'

'Een openbaring voor alle stiefmoeders die het zo goed bedoelen maar o zo vaak tegen een muur van onbegrip aanlopen. Bedankt!'

Nieuw Gezin Nederland (voorheen Stichting Stiefgezinnen Nederland):

'...een aanrader, voor stiefmoeders, stiefvaders én hun partners!'


Het boek het taboe van de boze stiefmoeder van Lique Tuijl is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,45 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Lique Tuijl boeken - Het taboe van de boze stiefmoeder
ISBN 9789085481799
PAGINA’S 136
VERSCHENEN 15-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER GigaBoek
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,45
Bestel