Liliane Pintelon Pintelon, Frank Van Puyvelde - Zorglogistiek

Logistiek is niet iets dat een organisatie, in casu een ziekenhuis of verzorgingsinstelling, zo maar overkomt. Logistiek kan geanalyseerd, gepland én geoptimaliseerd worden. Dit boek reikt een aantal concepten en technieken aan die hierbij kunnen helpen. Logistieke problemen die bv. aangepakt kunnen worden, zijn het managen van wachttijden van patiënten bij medische beeldvorming; de distributie van geneesmiddelen van loskade tot bij de patiënt; het optimaliseren van de fysieke lay-out van een dienst en het organiseren van staalopslag en -transport. De concepten en technieken worden uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van (mini)casussen.

Het boek bestaat uit 6 delen. Deel I zoomt in op de typische karakteristieken van zorglogistiek, tegen een achtergrond van recente trends in logistiek, tegen een achtergrond van recente trends in logistiek en gezondheidszorg. Deel II gaat in op het meten en opvolgen van logistieke performantie. Deel III handelt over logistieke besturingsconcepten en geeft oa. de basis van wachtlijnentheorie, numerieke simulatie en voorraadbeheer. Deel IV gaat over logistieke inrichting. Deel V bestudeert het hoe en wat van kwaliteitsconcepten als lean en six sigma in een zorglogistieke context. Deel VI levert ten slotte een stappenplan voor logistieke analyses en projecten alsook een aantal extra tools aan.

Het boek is interessant voor zowel studenten als ziekenhuismanagement als voor praktijkmensen (ziekenhuisdirectie, diensthoofden, hoofdverpleegkundigen ..).


Het boek zorglogistiek van Liliane Pintelon Pintelon, Frank Van Puyvelde is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 49,70 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Liliane Pintelon Pintelon, Frank Van Puyvelde boeken - Zorglogistiek
ISBN 9789033482397
PAGINA’S 272
VERSCHENEN 07-05-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Acco België
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
49,70
Bestel