Lidewij w. Niezink - Kritisch zoeken, denken en evalueren

Informatievaardigheden als 21st century skill


Het nieuwe boek Kritisch zoeken, denken en evalueren combineert op unieke en effectieve wijze kritisch denken en informatievaardigheden. Studenten leren efficiënt informatie te zoeken, vinden, gebruiken en te beoordelen. Hiermee sluit het boek uitstekend aan op de 21st century skills.

Waarom kiezen voor Kritisch zoeken, denken en evalueren?

* Het enige studieboek dat kritisch denken en informatievaardigheden combineert;

* praktische didactiek, leren door te doen;

* geeft concrete vorm aan mediawijsheid.

Kritisch zoeken, denken en evalueren reikt inzichten en vaardigheden aan rondom het zoeken en kritisch evalueren van bronnen. Ook laat het studenten nadenken over hun eigen cognitieve ontwikkeling en de psychologische mechanismen die ons ervan weerhouden om kritisch met informatie om te gaan. Het boek motiveert studenten en docenten om te reflecteren op het eigen gedrag en helpt om kwalitatief betere beroepsproducten te schrijven. Met activerende opdrachten en interactieve lesmaterialen kunnen studenten de kennis direct praktisch toepassen. Kritisch zoeken, denken en evalueren is HO-breed inzetbaar, met geschikte opdrachten voor uiteenlopende vakgebieden. Het boek is ook beschikbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website vinden studenten relevante bronnen en handvatten voor het maken van een portfolio. Voor docenten staan er verwijzingen naar interessante bronnen en handige tips.

Over de schrijver

Lidewij Niezink is sociaal psycholoog, onafhankelijk wetenschapper en ondernemer. Haar expertise op het gebied van empathie past ze toe in onderwijs, training en advies. Ze ontwikkelde een eigen interdisciplinaire methode voor het beoefenen van empathie.Daarnaast is ze werkzaam voor de Hanzehogeschool Groningen als afstudeerbegeleider en stagebegeleider. Voor de opleiding toegepaste psychologie ontwikkelde ze een 1e jaars vak informatievaardigheden en kritisch denken.


Het boek kritisch zoeken, denken en evalueren van Lidewij w. Niezink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Lidewij w. Niezink boeken - Kritisch zoeken, denken en evalueren
ISBN 9789001865467
VERSCHENEN 01-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Noordhoff Uitgevers B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,00
Bestel