Lesley Nneka Arimah - Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt

‘Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt’ is het debuut van de Nigeriaanse schrijfster Lesley Nneka Arimah. Het boek werd bekroond met een hele rits aan prijzen, waaronder de Kirkus Review Prize.

Een vrouw wendt zich tot riskante magie om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Een weduwe wordt razend om de hatelijke ontvangst van haar dochters in het huis van haar zus. De god van de mieren zweert wraak op de godin van de rivieren, want ‘iemand had moeten weten dat je beter geen kleine dingen van kleine mannen kunt afpakken’.

Realisme, magie en fabel: de verhalen van Lesley Nneka Arimah zijn geestig en wrang, wreed en hartverscheurend. Arimahs werk verkent de grenzen van verschillende genres en creëert zo een volstrekt eigen stem met een geheel eigen geluid.

Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt is het opwindende begin van de carrière van een groot schrijverstalent en behoort tot de wonderlijkste, krachtigste literatuur van dit moment.

‘Lesley Nneka Arimah beschrijft de donkerste hoekjes van het menselijke hart zo bloemrijk dat elk verhaal een genot is om te lezen.’ Rowan Hisayo Buchanan

‘Arimahs stem is levendig en fris, haar onderwerpen zijn even actueel als tijdloos. Een zeldzaam goed boek dat ik mijn vrienden in de handen drukte en ze op het hart drukte: “Dit moet je lezen.”’ The Washington Post

‘Vreemd en wondermooi.’ New York Times

‘Een uitzonderlijk debuut.’ NPR

‘In de kern van elk van deze perfecte verhalen heeft Arimah een nieuwe vorm van verlangen gestopt – naar liefde, naar rust, naar huis.’ Roxane Gay


Het boek wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt van Lesley Nneka Arimah is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Lesley Nneka Arimah boeken - Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt
ISBN 9789079770397
VERSCHENEN 25-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Karaat, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,95
Bestel