Leoniek Kroneman, Renée Beer, Laura Leenarts, Ramón Lindauer - Motiverende groepstraining voor jongeren met traumaklachten

Stapstenen


Met deze handleiding kunnen behandelaren (gedragswetenschappers, pedagogisch medewerkers/sociotherapeuten en/of cognitief-gedragstherapeutisch werkers), na een tweedaagse train-de-trainer, de groepstraining Stapstenen geven aan jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen als gevolg van chronische traumatisering. Stapstenen is bedoeld om de veerkracht, draagkracht en motivatie voor verdere traumabehandeling stapsgewijs te vergroten door middel van psycho-educatie en versterking van copingvaardigheden. De training bestaat uit 7 bijeenkomsten met een consequente opbouw en gaat vergezeld van digitale werkbladen.

Stapstenen streeft ernaar jongeren inzicht te verschaffen in de relatie tussen hun actuele probleemgedrag en vroegere ervaringen en leert hen vaardigheden aan waardoor ze zich beter kunnen handhaven in hun bijna elke dag leven en meer kunnen profiteren van de traumabehandeling.

Stapstenen beoogt de drempel naar traumabehandeling te verlagen en de kans op slagen ervan te vergroten.

Stapstenen is ontwikkeld door Intermetzo, de Bascule en de academische afdelingen kinderpsychiatrie van het AMC en het VUmc.


Het boek motiverende groepstraining voor jongeren met traumaklachten van Leoniek Kroneman, Renée Beer, Laura Leenarts, Ramón Lindauer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Leoniek Kroneman, Renée Beer, Laura Leenarts, Ramón Lindauer boeken - Motiverende groepstraining voor jongeren met traumaklachten
ISBN 9789036809467
VERSCHENEN 29-11-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,99
Bestel