Leo Jong, René Feller - Het zwarte schaap van de KNVB

Zijn levensverhaal


Van de biljarttafel in Hoorn tot het kunstgras in Rwanda.

Het verhaal van een Hollandse coach in verre oorden. Het stof stuift op van de gortdroge vlakte waar naast topsport ook het spook van te vroeg gestorven gras rondwaart.

In de verte klinkt het gerommel van een rap naderende Toyota Landcruiser. Uit de ongeconditioneerde 4-wheel-drive stapt een doorgewinterde wereldburger. Rene Feller zwaait het portier open en bekijkt zijn voor hem opgestelde selectie met de frisse moed van een geboren einzelgänger. Uit de achterbak halen de selectiespelers van Armee Patriotique Rwandaise FC de rode pionnetjes en oranje hesjes voor de aan de tekentafel in het resort bedachte dagelijkse oefeningen tevoorschijn, die onder het toeziend oog van Feller door een aantal assistenten minutieus over de vlakte worden uitgestald.

Wederom een dag noeste arbeid in het 'Zwitserland van Afrika'; het kan beginnen. Het zou zomaar de omschrijving van een gemiddelde nine-to-five van Rene Feller, coach van de Rwandese topploeg APR FC, kunnen zijn.

Wat bezielt deze in Hoorn geboren ex-porselein- glas- en aardewerkhandelaar dwars door Afrika te trekken en teams te coachen waarvan de meeste van onze zestien miljoen bondscoaches nog nooit hebben gehoord.

Daar gaat dit boek over, vanaf zijn jeugd, de zaak Feller en zijn tijd als coach in Arabie en Afrika.


Het boek het zwarte schaap van de knvb van Leo Jong, René Feller is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Leo Jong, René Feller boeken - Het zwarte schaap van de KNVB
ISBN 9789460210358
PAGINA’S 126
VERSCHENEN 26-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sportliteratuur Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel