Lamija Džigal-Bektesevic - Mijn integratie

Van een Nederlandse tulp naar een Bosnische lelie


Wat is het sleutelwoord geweest voor mijn integratie in Nederland? In dit boek open ik de deur voor een ieder die graag wil weten, hoe een gezin uit de oorlog is geïntegreerd in Nederland en welke gevolgen dit heeft gehad voor de persoonlijke ontwikkeling en de maatschappij. Onderwerpen zoals Sinterklaas, dyslexie, religie en de gezondheidszorg komen aan bod. Ik laat scenario's zien uit mijn eigen leven en blik 25 jaar terug in de tijd. Het dagboek van mijn moeder gebruik ik ter ondersteuning. Dankzij haar heb ik mijn boek kunnen schrijven en heb ik weer een stuk van mijzelf kunnen helen. Hierdoor komen twee belevingsaspecten aan bod, die van een volwassen vrouw en die van een kind van negen. Hoe vindt dit kind zijn weg weer terug, hoe gaat het participeren in de maatschappij, en hoe gaat het om met het westerse systeem en de eindeloze verwachtingen? Rode draad door het verhaal is mijn identiteitscrisis en de relatie tot mijn moeder(land). Naast mijn persoonlijke verhaal kaart ik de problematiek aan rondom de vluchtelingen en hun integratie in Nederland, om uiteindelijk met aanbevelingen te komen. Ik draag oplossingen aan vanuit mijn levenservaring, ervaring als therapeut én logica. Dit alles wordt ondersteund door prachtige tekeningen en zelfgeschreven gedichten.

Lamija Džigal-Bekteševi?

Over de schrijver: Lamija is geboren in Ex-Joegoslavië nu Bosnië en Herzegovina. In 1992 kwam ze op de leeftijd van 8 ½ jaar als vluchteling naar Nederland. Inmiddels woont ze samen met haar man en 3 kinderen in Son en Breugel. Een jaar geleden besloot ze alles op papier te zetten en dit boek is het resultaat.


Het boek mijn integratie van Lamija Džigal-Bektesevic is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Lamija Džigal-Bektesevic boeken - Mijn integratie
ISBN 9789462288416
PAGINA’S 99
VERSCHENEN 03-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Digitalis
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,50
Bestel