L.L.E. Bolt, M.F. Verweij, J.J.M. van Delden - Ethiek in praktijk

"?Normen en waarden? spelen een belangrijke, vaak vanzelfsprekende rol in het bijna elke dag handelen. Pas bij morele problemen worden ze expliciet aan de orde gesteld en blijkt de interpretatie ervan tegenstellingen of vragen op te roepen. Hoe analyseer je dergelijke morele problemen? Hoe kun je tot een verantwoorde keuze komen? Daarover gaat dit boek.

Deze druk van 'Ethiek in praktijk' zet de lijn voort van de vorige drukken onder redactie van Van Willigenburg (e.a.). Ook deze keer vormen concrete, morele keuzesituaties het uitgangspunt.

Er is behalve voor praktische analyse ook veel aandacht voor normatief-ethische theorieën, waardoor zichtbaar wordt gemaakt hoe ethische reflectie in de praktijk plaats kan vinden.

De inhoud en opzet van dit boek verschilt echter sterk van die van de vorige drukken. Al vanaf het begin wordt de lezer als het ware ?aan het werk gezet? met concrete morele problemen ? ontleend aan uiteenlopende (beroeps)praktijken ? een methodische uiteenzetting en morele argumentatie. Ook is er, meer dan voorheen, aandacht voor waarden als welzijn, autonomie en rechtvaardigheid. Het boek eindigt met een aantal belangrijke fundamentele kwesties, zoals relativisme, tolerantie en (collectieve) verantwoordelijkheid.

Hoewel de uitgave in eerste instantie is bedoeld voor onderwijs in ethiek op academisch en HBO-niveau, is het zeker ook een bron van informatie voor iedereen die zich beroepshalve in de ethiek wil verdiepen."


Het boek ethiek in praktijk van L.L.E. Bolt, M.F. Verweij, J.J.M. van Delden is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 33,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


L.L.E. Bolt, M.F. Verweij, J.J.M. van Delden boeken - Ethiek in praktijk
ISBN 9789023238355
PAGINA’S 190
VERSCHENEN 01-01-2003
DRUK 7e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Koninklijke Van Gorcum b.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
33,50
Bestel