Koos van Nugteren, Dos Winkel - Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder

Met oefenschema's en revalidatieprogramma's


Voor veel mensen is sport onderdeel geworden van het bijna elke dag leven. Sporten heeft veel voordelen: fysieke inspanning vormt een goede compensatie van een passieve leefstijl. Daar staat echter tegenover dat in bepaalde takken van sport gemakkelijk blessures ontstaan. Bij 'bovenhandse sporten' zoals tennis, volleybal en zwemmen bestaat er risico op overbelasting van de schouder. Bij contactsporten zoals voetbal, ijshockey en rugby ziet men eerder schouderletsels door traumata. Schouderblessures worden dan ook regelmatig onderzocht en behandeld in de huisartsen- en fysiotherapiepraktijk.

Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van veelvoorkomende sportblessures van de schouder. Besproken worden onder andere: glenohumerale instabiliteit, de schouderluxatie, labrumletsels, acromioclaviculaire bandletsels, spierscheuren en contusies.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiekuit de dagelijkse praktijk.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van testen en oefeningen die van belang zijn bij het onderzoek en de behandeling van de schouder.


Het boek onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder van Koos van Nugteren, Dos Winkel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 45,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Koos van Nugteren, Dos Winkel boeken - Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder
ISBN 9789036806176
PAGINA’S 161
VERSCHENEN 15-05-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
45,00
Bestel

Andere boeken van Koos van Nugteren, Dos Winkel