Koos Meinderts - Naar het noorden

Het is oorlog, het is winter en er is in de grote steden nauwelijks nog te eten. Jaap, Nel en Kleine Kees vertrekken per binnenschip met een grote groep ondervoede 'bleekneusjes' naar het platteland in het noorden waar nog wel voldoende voedsel is. Jaap wordt gescheiden van zijn zus en broertje en ondergebracht bij een kinderloos echtpaar, ver van huis. Hij moet letterlijk van zich afslaan om in zijn nieuwe wereldje waarin alles vreemd is een plek voor zichzelf op te eisen. Ondertussen gaat de oorlog gewoon door en vraagt hij zich af wanneer hij zijn ouders weer terugziet. Zouden ze nog wel leven? En hoe vergaat het Nel en Kleine Kees?

Trouw

Recensie door Bas Maliepaard

'Naar het noorden' komt meteen binnen (...) vooral door de manier waarop Koos Meinderts dit drama opschrijft: ingehouden en met precieze observaties. (...)

De kracht van dit boek zit in die vaak schrijnende details, die een levend tijdsbeeld oproepen en het leed voelbaar maken, (...) Na zijn onlangs bekroonde roman 'De zee zien' levert Meinderts opnieuw een prachtboek, dat bovendien smaakvol is vormgegeven en geïllustreerd.


Het boek naar het noorden van Koos Meinderts is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Koos Meinderts boeken - Naar het noorden
ISBN 9789089672322
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 22-11-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Hoogland & Van Klaveren, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel

Andere boeken van Koos Meinderts