Boeken over wijn en dranken

  • Matthias Thun boeken
    Matthias Thun - Wanneer smaakt de wijn 2019

    Als je een fles wijn koopt om mee naar huis te nemen, wanneer is die wijn dan op zijn best? Zou je dat niet willen weten? Gebaseerd op de Biodynamische kalender van Maria Thun vertelt deze handzame gids je welke dagen optimale wijdrinkdagen zijn en op welke… (Zachte kaft)

    Lees meer...
      5,00
  • Hans Offringa, Marcel Langedijk boeken
    Hans Offringa, Marcel Langedijk - Mijn Whisky

    Mijn Whisky Op 5 april 2011 ontmoetten een whiskyschrijver en een lifestylejournalist elkaar in The Brandy Library, een chique club in Manhattan, NY. De aanleiding was een exclusieve proeverij van Highland Park, de stoere single malt van de Orkney Eilanden, in… (Harde kaft)

    Lees meer...
    24,95
  • Peter Doomen boeken
    Peter Doomen - Bucketlist voor een wijnkenner

    Hardnekkige wijnmythes worden genadeloos ontkracht. Wil je een echte wijnkenner worden? In Bucketlist voor een wijnkenner begeleidt Peter Doomen je in 100 stappen tot je jezelf een echte wijnkenner kunt noemen. Eerst ontdek je je wijnproeversprofiel: ben je… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    22,50
  • Madeline Puckette, Justin Hammack boeken
    Madeline Puckette, Justin Hammack - Wine Folly Masterclass

    Wine Folly Masterclass is de uitgebreidere wijngids en zit bomvol nieuwe informatie voor wijnliefhebbers. Wine Folly Masterclass is een must-have voor alle vinologen en liefhebbers die hun wijnkennis op een leuke en praktische manier willen vergroten. De… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    24,99
  • Timothy d'Offay boeken
    Timothy d'Offay - Puur genieten van thee

    Van matcha tot oolong: de beste bereidingsmethoden en de heerlijkste recepten met losse thee. Losse thee wordt alsmaar populairder. Behalve dat bladthee gewoon veel lekkerder smaakt dan de theezakjes uit de supermarkt, bevat hij geen toegevoegde suikers en zit… (Harde kaft)

    Lees meer...
    19,95
  • Stefan Adrian, Anna-Rebecca Wiedermann boeken
    Stefan Adrian, Anna-Rebecca Wiedermann - Mocktails

    Shaken & stirred Zonder is het nieuwe met: alcoholvrije cocktails geven een ware smaakexplosie! Mocktails met zelfgemaakte siropen, vers fruit, specerijen of kruidenextracten strelen je gehemelte en zijn soms mild, soms prikkelend, maar altijd spannend. De… (Harde kaft)

    Lees meer...
    12,50
  • Jane Parkinson boeken
    Jane Parkinson - De juiste wijn

    Een diner is niet geslaagd zonder een goed glas wijn. Maar hoe weet je welke wijn je moet serveren? Kun je beter gaan voor een Franse merlot, of toch een Italiaanse? En drink je hem het best koud of op kamertemperatuur? In dit boek introduceert Jane Parkinson,… (Harde kaft)

    Lees meer...
    24,95
  • Mickael Guidot boeken
    Mickael Guidot - Cocktailkenner word je zo

    Cocktails: iedereen drinkt er wel eens een en weet wat het zijn. Maar als je denkt dat een cocktail gewoon een mengsel is, heb je het mis. Elke cocktail is grondig doordacht om je de ultieme geur- en smaakbeleving te geven. De kunst van het mixen van een… (Harde kaft)

    Lees meer...
    22,50
  • Amy Zavatto boeken
    Amy Zavatto - Prosecco made me do it

    A party in a glass. Met Prosecco made me do it wordt het een feest in huis. Dit vrolijk geïllustreerde boek introduceert de wereld van prosecco: niet meer weg te denken als hét ingrediënt voor een bruisende cocktail. Expert Amy Zavatto geeft maar liefst 60… (Harde kaft)

    Lees meer...
    12,50
  • Hans Offringa, Becky Offringa boeken
    Hans Offringa, Becky Offringa - Whisky Almanak

    LUSTRUMEDITIE 5de WHISKY ALMANAK 5de geheel herziene speciale lustrumeditie van de Whisky Almanak, al 15 jaar het standaardwerk in Nederland voor de whiskyliefhebber. Proefnotities van circa 300 whiskies en whiskeys met duidelijke kleurenfoto's van de flessen.… (Harde kaft)

    Lees meer...
    14,95
  • Mariëlla Beukers boeken
    Mariëlla Beukers - Wijnkronieken

    Aan de hand van verschillende thema’s beschrijft dit boek op boeiende en toegankelijke wijze de eeuwenlange relatie die Nederlanders hebben met wijn, van de Romeinen tot de 21e eeuw. Niet als een droge, chronologische opsomming van feiten, maar in levendige… (Harde kaft)

    Lees meer...
    14,95
  • Harold Hamersma, Esmee Langereis boeken
    Harold Hamersma, Esmee Langereis - De grote Hamersma biologisch

    Biologische wijnen worden steeds populairder. De afgelopen tien jaar is wereldwijd het aantal hectaren waarop duurzaam wordt geproduceerd verdrievoudigd. Maar wat zijn nu precies biologische wijnen? Zijn die anders dan biologisch-dynamische wijnen of… (Harde kaft)

    Lees meer...
    19,99
  • Jef Van den Steen boeken
    Jef Van den Steen - Trappisten en abdijbieren

    Abdijbieren zijn het nec plus ultra van de Belgische biercultuur. Waar begint de kroniek van dit rijke patrimonium? Welke sterke verhalen gaan schuil achter dit eerlijke, arbeidsintensieve product? Waarin verschillen de trappisten van de andere bieren? In… (Harde kaft)

    Lees meer...
    49,99
  • Guire Aubert boeken
    Guire Aubert - Bierkenner word je zo

    Bier: het meest populaire alcoholische drankje ter wereld. Maar alhoewel het op ieder continent verkrijgbaar is, heeft niet iedereen weet van het brouwproces. Met 'Bierkenner word je zo' ontdek je het geheim van mout, de eigenschappen van hop en wordt het… (Harde kaft)

    Lees meer...
    22,50
  • Frédéric Du Bois, Isabel Boons boeken
    Frédéric Du Bois, Isabel Boons - Gin & Tonic

    De explosieve opkomst van gins - waarbij zelfs cocktailbars en restaurants hun eigen gin creëren - ginmenu's in de meeste bars en het rijke aanbod merken en soorten in supermarkten en speciaalzaken zorgen er voor dat de goede gin & tonic een blijver is.… (Harde kaft)

    Lees meer...
    25,99
  • Rudolf Pierik boeken
    Rudolf Pierik - Dessertwijnen

    Prof.Dr.Ir. R.L.M. Pierik, emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt ook wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouwplantenteelt met als vakspecialisatie Plantaardige Cel-, Weefsel en Orgaankweek… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    15,00
  • Sven de Potter boeken
    Sven de Potter - On the rocks

    Met een cocktail in de hand luiden we officieel de zomer in. Stijlvol cool maar met een warme glimlach stelt de barman, pardon: mixologist, ons een zalige cocktail voor. Van een frisse Frozen Margarita tot een zoete Strawberry Daiquiri, van een exotische Piña… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    24,95
  • Francois Blom boeken
    Francois Blom - Een kijkje in een consumptie-laboratorium

    Cover als brondocument gebruikt.François Blom cuisinier te s-Hage is vermaard om de keur recepten in Moderne kookkunst. Ook bekend is De Indische rijsttafel, 222 recepten van een Indisch kokkie bewerkt voor Holland. Van zijn hand verscheen eind negentiende… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    26,95
  • Mariella Beukers, Irene de Vette boeken
    Mariella Beukers, Irene de Vette - Wijn van eigen bodem

    Ontdek de lekkerste Nederlandse wijnen met Mariëlla Beukers en Irene de VetteGroente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek, vlees van een varken of koe dat in de directe omgeving is opgegroeid: steeds meer mensen zijn bewust bezig met… (Harde kaft)

    Lees meer...
    24,95
  • Hans Offringa boeken
    Hans Offringa - Wat je als whiskyliefhebber moet weten

    350 essentiële feiten, tips en whiskywetenswaardighedenHoewel whisky slechts uit drie ingrediënten bestaat, water, graan en gist, is het toch de meest complexe en mysterieuze drank ter wereld die op veel verschillende manieren geproduceerd, geproefd en… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    19,99
  • Geert-Jan Vis, Denise Maljers, Stan Beurskens boeken
    Geert-Jan Vis, Denise Maljers, Stan Beurskens - Wijn van Nederlandse bodem

    Rijk geïllustreerd boek over wijn van Nederlandse bodem Hoe goed gaat het met onze wijn? Kunnen we de smaak van de bodem, de invloed van terroir in Nederlandse wijnen proeven? Experts laten in Wijn van Nederlandse bodem voor het eerst heel visueel de… (Harde kaft)

    Lees meer...
    24,99
  • Hans Offringa boeken
    Hans Offringa - Malts & Jazz

    "Jazz was born in a whisky barrel ..." althans volgens Artie Shaw. Die uitspraak van de beroemde jazzklarinettist vormt een mooie opmaat voor dit boek, waarin Hans Offringa op vindingrijke wijze 10 bekende jazz musici verbindt met 10 excellente single malts.… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    14,95
  • Hans Offringa boeken
    Hans Offringa - Rum & Reggae

    "Ik houd van blenden, van een goede blend van producten, of het nu een rum blend is die in alle dimensies klopt of een muziek mix, een melodie die helemaal in orde is. De blend van rum & reggae in dit boek is in één woord samengevat: Top!" Carsten Vlierboom,… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    14,95
  • Hans Offringa boeken
    Hans Offringa - Van Kentucky naar Kilbeggan met een omweg door Schotland 1

    Tien jaar na het verschijnen van zijn succes- volle road-story "De Weg naar Craigellachie" komt Hans Offringa opnieuw met een boek vol boeiende verhalen uit de wondere wereld van whisky, fraai geillustreerd met tientallen kleurenfoto's. Ga met Hans op reis… (Zachte kaft)

    Lees meer...
    14,95
  • Jan Hilco Frijlink boeken
    Jan Hilco Frijlink - Het derde zintuig

    'Herinneringen van het Derde Zintuig' waarmee dit bundeltje opent, is het verhaal van de mooiste wijn ter wereld, tenminste: daarvan is Hilco Frijlink rotsvast overtuigd. Maar oordeel zelf!In dit verhaal wordt overigens eindelijk een wetenschappelijk… (Harde kaft)

    Lees meer...
    10,00