Koen Stroeken - De ondeelbare mens

Antropologie ingeleid


Antropologie fascineert meer dan ooit. Als studie van de mens kaart ze actuele vragen aan over identiteit en diversiteit, globalisering en de omgang met verschillen, de relatie tussen natuur en cultuur, de evolutie van de mens, religie en cognitie, vooruitgang en technologie, de afkomst van taal, de verschillen in zintuiglijke en lichamelijke beleving, in klederdracht en voedseltaboes. Actuele kwesties die toch zo oud zijn als de mens zelf. Hoe anders zijn 'andere' culturen? Hoe zeker zijn we van onze Westerse kennis? En kunnen we uit andere culturen leren om alternatieve systemen van politiek, economie, communicatie, architectuur en kunstbeleving te ontwikkelen?

Antropologie is een wetenschap die al meer dan een eeuw de debatten aaneenrijgt. Deze inleiding toont hoe de 'ondeelbare' mens bestudeerd kan worden, als een knooppunt van processen die in aparte disciplines worden behandeld: de mens als dier, programma, subject en groepslid. De aangeboden synthese zou niet alleen de professional moeten bekoren, waaronder wetenschappers en beleidsmakers, maar eigenlijk iedereen die verbanden wil leggen tussen culturen, tussen milieu en economie, en andere zaken die de meeste disciplines liever 'gescheiden' houden.

Over de schrijver

Koen Stroeken is Afrikanist en doceert antropologie aan de UGent. Internationaal publiceerde hij 3 boeken en tientallen artikels rond gezondheid en materiële cultuur, op basis van jaren veldwerk in Tanzania. Hij coördineert de Vlaamse interuniversitaire samenwerking met Mzumbe University rond ontwikkeling en governance.


Het boek de ondeelbare mens van Koen Stroeken is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Koen Stroeken boeken - De ondeelbare mens
ISBN 9789044130102
PAGINA’S 285
VERSCHENEN 15-09-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,90
Bestel