Koen Holtzapffel, Pieter Korbee - In mij stroomt een rivier

Remonstrantse predikanten over wat hen bezielt


Remonstranten benadrukken graag de diversiteit van hun spiritualiteit - 'Geloof begint bij jou'. Maar hoe zit het met hun voorgangers: wat betekent geloof voor hen? Het honderdjarig bestaan van het Convent van Remonstrantse Predikanten vormt voor vierentwintig remonstrantse predikanten een aantrekkelijke aanleiding om iets te schrijven over de bron van hun spiritualiteit. De variëteit aan invalshoeken inspireert en geeft de lezer ruimte een eigen weg te gaan.

De bijdragen zijn kwetsbaar en persoonlijk en de titels getuigen daarvan: van gordijnengel tot godsgeloof, van oude paden en diep verlangen tot een spiritueel rondje over het erf. Tegelijk weerspiegelen de teksten een tijd waarin het geloof in Nederland fundamenteel van plaats en karakter veranderd is. Voorgangers hebben daar bijna elke dag mee van doen. Hoe gaan zij ermee om en wat betekent het voor hun eigen geloofsontwikkeling?

In mij stroomt een rivier laat zien dat remonstrantse predikanten net zo divers zijn als hun gemeenteleden én als diegenen die in de huidige maatschappij op zoek zijn naar zin en betekenis. Tegelijk laat het zien hoe zij in die maatschappij een stimulerende voortrekkersrol willen vervullen. In vrijheid en verdraagzaamheid.


Het boek in mij stroomt een rivier van Koen Holtzapffel, Pieter Korbee is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Koen Holtzapffel, Pieter Korbee boeken - In mij stroomt een rivier
ISBN 9789021144962
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 03-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Meinema, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,99
Bestel

Andere boeken van Koen Holtzapffel, Pieter Korbee