Koen Byttebier - De onvrije markt

Op slechts enkele decennia tijd heeft het economisch neoliberalisme zich wereldwijd indringend doen gelden. Onder invloed van dit gedachtegoed is de verhouding tussen de financiële wereld en de reële economie inmiddels al geruime tijd geheel ontwricht. Klassiek welvarende landen ervaren steeds meer moeite om hun financiën gezond te krijgen en zien daardoor hun welvaartspeil in het gedrang komen. Voor tal van fundamentele sociaaleconomische en andere problemen, worden geen oplossingen gevonden, of zelfs amper nog serieus gezocht.

In 'De onvrije markt' brengt Koen Byttebier op heldere wijze de economische denkpatronen en de juridische mechanismen in kaart aan de hand waarvan het economisch neoliberalisme in de praktijk is geïmplementeerd en wijst hij tevens op de verregaande invloed die hiervan is uitgegaan op de sociaaleconomische ordening. Daarnaast belicht hij een aantal denkpistes die aan de negatieve gevolgen zouden kunnen remediëren.

Over de schrijver

Prof. Dr. Koen Byttebier is advocaat en gewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij handelsrecht, insolventierecht, fusies en overnames en monetair en financieel recht doceert. De neoliberale afbouw van de welvaartstaat heeft wat hem betreft zijn limieten bereikt. Bovenal wil de schrijver de neoliberale mythe ontkrachten dat het welvaart staatsmodel te duur zou zijn. Hij toont aan dat juist de neoliberale verdelings mechanismen en hun extreme wereldwijde implementatie de welvaartstaat in gevaar hebben gebracht.


Het boek de onvrije markt van Koen Byttebier is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Koen Byttebier boeken - De onvrije markt
ISBN 9789044133066
PAGINA’S 237
VERSCHENEN 12-08-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,90
Bestel

Andere boeken van Koen Byttebier