- Klokkijken Oefenboeken Analoog en Digitaal

Leer- en Oefenboeken Set Deel 1, 2 en 3


Leer klokkijken op de analoge en digitale klok met de boeken van Junior Einstein.

Klokkijken? Geen probleem!

Klokkijken is een heel belangrijke vaardigheid in ons leven, maar voor jonge kinderen is tijd nog eenvaag begrip. Het klokkijken is een lastig proces en het is niet iets wat een kind zomaar leert. Het goedaanleren en veel oefenen is essentieel voor het leren klokkijken.

Op de basisschool beginnen kinderen in groep 3 met het klokkijken op de analoge klok. Dit leerprocesstart met het leren aflezen en benoemen van de hele en halve uren. In groep 4 komen daar dekwartieren bij en in sommige gevallen ook vijf en tien minuten voor en over het hele en halve uur.In groep 5 leren kinderen ook de minuten aflezen en maken zij de overstap naar het digitale klokkijken.

Het klokkijken is een onderdeel binnen het rekenonderwijs en wordt veelal aangeboden binnen degehanteerde rekenmethode. Om goed te leren klokkijken is het echter belangrijk om dit specifiek enherhaaldelijk te oefenen. Aparte oefeningen zijn naast het oefenen op een echte klok een verantwoordetoevoeging op het leren klokkijken. Deze set Leer- en oefenboeken biedt die toevoeging, omdat het opbasis van de leerlijn is opgebouwd.

Het eerste deel richt zich op het leren klokkijken op de analoge klok. Eerst komen de hele uren aan bod,gevolgd door de halve uren. Vervolgens de kwartieren, vijf en tien minuten voor en over het hele enhalve uur en daarna de minuten. Als laatste worden er gemengde oefeningen aangeboden, zodat ergekeken kan worden of het geleerde uit de voorgaande oefeningen wordt beheerst. Deel 2 heeft eensoortgelijke opbouw, maar richt zich op het leren klokkijken op de digitale klok. In deel 3 komen allerleigemengde oefeningen rondom het klokkijken aan bod en moeten kinderen de koppeling maken tussende analoge en de digitale klok.


Het boek klokkijken oefenboeken analoog en digitaal is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 49,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Klokkijken Oefenboeken Analoog en Digitaal
ISBN 9789493128316
PAGINA’S 140
VERSCHENEN 11-07-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Junior Einstein BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
49,95
Bestel