- Klokkijken Digitale klok Geschikt voor groep 5,6 7 en 8 Leer- en oefenboek (2)

Digitaal Klokkijken? Geen probleem! Met het leer- en oefenboek van Junior Einstein word jij een kei in digitaal klokkijken

Klokkijken? Geen probleem!

Klokkijken is een heel belangrijke vaardigheid in ons leven, maar voor jonge kinderen is tijd nog eenvaag begrip. Het klokkijken is een lastig proces en het is niet iets wat een kind zomaar leert. Het goedaanleren en veel oefenen is essentieel voor het leren klokkijken.

Op de basisschool beginnen kinderen in groep 3 met het klokkijken op de analoge klok. Dit leerprocesstart met het leren aflezen en benoemen van de hele en halve uren. In groep 4 komen daar dekwartieren bij en in sommige gevallen ook vijf en tien minuten voor en over het hele en halve uur.In groep 5 leren kinderen ook de minuten aflezen en maken zij de overstap naar het digitale klokkijken.

Het klokkijken is een onderdeel binnen het rekenonderwijs en wordt veelal aangeboden binnen degehanteerde rekenmethode. Om goed te leren klokkijken is het echter belangrijk om dit specifiek enherhaaldelijk te oefenen. Aparte oefeningen zijn naast het oefenen op een echte klok een verantwoordetoevoeging op het leren klokkijken. Deze set Leer- en oefenboeken biedt die toevoeging, omdat het opbasis van de leerlijn is opgebouwd.

Dit tweede deel richt zich op het leren klokkijken op de digitale klok. Eerst komen de hele uren aan bod,gevolgd door de halve uren. Vervolgens de kwartieren, vijf en tien minuten voor en over het hele enhalve uur en daarna de minuten. Als laatste worden er gemengde oefeningen aangeboden, zodat ergekeken kan worden of het geleerde uit de voorgaande oefeningen wordt beheerst. Deel 1 heeft eensoortgelijke opbouw, maar richt zich op het leren klokkijken op de analoge klok. Hierdoor is deel 2 eenlogisch vervolg op deel 1. In deel 3 komen allerlei gemengde oefeningen rondom het klokkijken aan boden moeten kinderen de koppeling maken tussen de analoge en de digitale klok.


Het boek klokkijken digitale klok geschikt voor groep 5,6 7 en 8 leer- en oefenboek (2) is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Klokkijken Digitale klok Geschikt voor groep 5,6 7 en 8 Leer- en oefenboek (2)
ISBN 9789493128262
PAGINA’S 48
VERSCHENEN 30-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Junior Einstein BV
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel