- Klokkijken Analoog en Digitaal gemengd

Leer- en Oefenboek geschikt voor de groepen 5, 6, 7, 8


Analoog en Digitaal Klokkijken? Geen probleem! Met het leer- en oefenboek van Junior Einstein word jij een kei in analoog en digitaal klokkijken

Klokkijken? Geen probleem!

Klokkijken is een heel belangrijke vaardigheid in ons leven, maar voor jonge kinderen is tijd nog eenvaag begrip. Het klokkijken is een lastig proces en het is niet iets wat een kind zomaar leert. Het goedaanleren en veel oefenen is essentieel voor het leren klokkijken.

Op de basisschool beginnen kinderen in groep 3 met het klokkijken op de analoge klok. Dit leerprocesstart met het leren aflezen en benoemen van de hele en halve uren. In groep 4 komen daar dekwartieren bij en in sommige gevallen ook vijf en tien minuten voor en over het hele en halve uur.In groep 5 leren kinderen ook de minuten aflezen en maken zij de overstap naar het digitale klokkijken.

Het klokkijken is een onderdeel binnen het rekenonderwijs en wordt veelal aangeboden binnen degehanteerde rekenmethode. Om goed te leren klokkijken is het echter belangrijk om dit specifiek enherhaaldelijk te oefenen. Aparte oefeningen zijn naast het oefenen op een echte klok een verantwoordetoevoeging op het leren klokkijken. Deze set Leer- en oefenboeken biedt die toevoeging, omdat het opbasis van de leerlijn is opgebouwd.

Dit derde deel van de set richt zich op de combinatie tussen het analoge en het digitale klokkijken.Er komen allerlei gemengde oefeningen aan bod. Oefeningen met analoge klokken, oefeningen metdigitale klokken en oefeningen waarin kinderen de koppeling moeten maken tussen beide klokken.Dit laatste deel is een logisch vervolg op deel 1 en deel 2. Kinderen kunnen laten zien of ze het geleerdeuit de eerste twee delen beheersen en het algehele klokkijken onder de knie hebben.


Het boek klokkijken analoog en digitaal gemengd is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Klokkijken Analoog en Digitaal gemengd
ISBN 9789493128309
PAGINA’S 44
VERSCHENEN 11-07-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Junior Einstein BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel