Boeken over non-fictie vanaf 12 jaar

 • Julijana Matanovi?, Anka Dori? boeken
  Julijana Matanovi?, Anka Dori? - Ze denken dat we nog klein zijn

  YA-roman met als hoofdpersoon een slim veertienjarig meisje dat zich niet klein laat houden. Achterin staat voorlichting over HPV besmetting, gevolgen ervan en mogelijkheden tot preventie / zelfzorgEen veertienjarig meisje, Matija, leeft met haar lieve moeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marnix Pauwels boeken
  Marnix Pauwels - Goed genoeg

  Er is altijd nog die ene cursus. Dat populaire nieuwe boek over succes. Die spraakmakende stilteretraite in Thailand. Of die vaardigheid die de sleutel zal zijn tot vrijheid. Het kan altijd beter, sneller, mooier en perfecter. Maar móet dat ook? Wanneer zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Michael Bright boeken
  Michael Bright - De Big Bang en daana

  Ooit was er helemaal niets. Toen was er ineens de big bang, de oerknal. In dit boek lees je over de oerknal en wat er daarna gebeurde. Zoals het ontstaan van ons zonnestelsel en de planeet aarde. Het ging er heftig aan toe! (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Michael Bright boeken
  Michael Bright - Het ontstaan van leven

  Nog voordat er mensen waren, waren er dinosaurussen. Maar wat was er vóórdat de dino’s kwamen? In dit boek duik je in de prehistorie en lees je over de cellen waar alles mee begon. Van de eerste tekenen van leven tot aan de roofdieren en hun prooien. (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Michael Bright boeken
  Michael Bright - Het tijdperk van de dinosaurussen

  Reis 250 miljoen jaar terug in de tijd, naar het tijdperk van de reptielen. In dit boek lees je over een paar van die prehistorische roofdieren, de overlevenden van de massale sterfte. Zoals de grootste levende wezens die ooit op de aarde rondliepen: de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Michael Bright boeken
  Michael Bright - Evolutie van de mens

  In dit boek ga je op zoek naar de eerste voetstappen van de mens. Je maakt kennis met je oudste familieleden, van de eerste primaten tot aan mensapen die rechtop liepen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Michael Bright boeken
  Michael Bright - De mens en onze planeet

  Ga op een tijdreis en ontmoet de gevaarlijkste aardbewoner: de mens. In dit boek lees je wat mensen allemaal bedachten om het leven op aarde makkelijker te maken. Je ontdekt welke schadelijke gevolgen deze uitvindingen en ontwikkelingen hebben voor onze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Suzanne Peters boeken
  Suzanne Peters - King Alert

  Paul Goudsmit is niet alleen vader van twee kinderen en leraar op een middelbare school, maar ook een van de oudste YouTubers van Nederland. Hij heeft duizenden fans op zijn YouTube-kanalen TheKing77NL en King Alert. Kinderen én ouders staan bij evenementen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Rachel Ignotofsky boeken
  Rachel Ignotofsky - Meisjes en sport

  Deze opvolger voor 'Meisjes en wetenschap' is hét boek om interesse in sport en gendergelijkheid aan te wakkeren! Dit prachtig geïllustreerde en educatieve boek belicht de verwezenlijkingen en verhalen van vijftig onbevreesde vrouwelijke atleten doorheen de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • John C. Miles boeken
  John C. Miles - Tussen twee Wereldoorlogen: 1918 - 1939

  De Eerste Wereldoorlog eindigde in november 1918. Overal ter wereld werkten mensen aan het herstellen van de enorme schade die vier jaar wereldoorlog had veroorzaakt. Maar de afspraken die de regeringsleiders in de vredesverdragen maakten, waren helaas mede de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Bas Luiting boeken
  Bas Luiting - Circulaire Economie als lifestyle

  Een inspirerende, laagdrempelige doch kritische kijk van een bevlogen mkb’er op een wereld waar grondstoffen onnodig verloren gaan door welvaart en onbekendheid met verspilling.Een inspirerende doch kritische kijk van een bevlogen mkb’er op een wereld waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Paul de Moor boeken
  Paul de Moor - Buitengewone ontdekkingsreizigers

  Wist je dat de schepen van ontdekkingsreizigers een fortuin kostten? Dat er voor elk schip twee- tot drieduizend eiken nodig waren?Dat sommige scheepslui zeekoeien voor zeemeerminnen aanzagen?En dat ontdekkingsreiziger Jean Baret eigenlijk Jeanne Baret was -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Amie Jane Leavitt boeken
  Amie Jane Leavitt - Drones in de toekomst

  Drones zijn populair. We gebruiken ze steeds vaker: in de landbouw, in het leger en om pakjes te bezorgen. Drones kunnen ook steeds meer. En daardoor gaan we ze nóg vaker gebruiken. In dit boek kijk je vooral vooruit. Hoe werken drones nu en wat belooft dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Simon Rose boeken
  Simon Rose - Drones in de landbouw

  Sommige boeren hebben heel veel land. Dan is het lastig om in de gaten te houden of het goed gaat met de planten of dieren. Een drone is klein, maar doet veel werk voor een boer. De drone is zijn oren, ogen en soms zelfs zijn handen. Wil je weten wat een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Matt Chandler boeken
  Matt Chandler - Drones in het leger

  Dacht je dat drones heel modern zijn? Dat valt heel erg mee! Het leger gebruikt al meer dan 100 jaar drones. Met moderne drones kan het leger op afstand alles onder controle houden. Drones in het leger hebben sensoren, high tech camera's en soms zelfs wapens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Cor van Diejen boeken
  Cor van Diejen - Een modder van inventie

  Dir boek is geen monografie, geen biografie, geen hagiografie, geen koffietafeluitgave, geen atlas voor FZ en koloniën, geen naslagwerk, geen actualiteitenrubriek en geen groeiproces. Wat het dan wel is? Interessante vraag, maar leest u verder. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jong de Joyce boeken
  Jong de Joyce - In de kruising

  Voor jongens en meiden die gek zijn op voetbal én op Jezus! Je houdt van voetbal en je droomt ervan om profvoetballer te zijn. Stel je eens voor, jij bij zo’n grote club…! Dit boek staat vol met voetbalverhalen waar je van zult genieten; grappige, domme,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jean Watson boeken
  Jean Watson - Corrie ten Boom

  Boek met een missie: Dit boek laat kinderen ontdekken wat Corrie ten Boom meegemaakt heeft voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en ze leren te zien hoe God door alle tegenslagen heen, zegent en voorziet in wat nodig is. Het verhaal van Corrie ten Boom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Maureen Welscher boeken
  Maureen Welscher - Thuis in twee landen

  Steeds meer geadopteerden maken een rootsreis naar hun geboorteland. Om hun land te leren kennen maar vooral om hun biologische familie te ontmoeten. Hoe gaat het daarna verder? In Thuis in twee landen bundelt journalist en adoptiemoeder Maureen Welscher… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Mijn allermooiste bullet dagboek

  Een bullet dagboek is een perfect hulpmiddel om al je plannen, dromen en favorieten in te verzamelen, zodat je niets meer vergeet! - Maak playlists, verlanglijstjes, een bucketlist, een niet-meer-doenlijst en nog veel meer. - Houd makkelijk het overzicht over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bart Coenen, Stephanie Dehennin boeken
  Bart Coenen, Stephanie Dehennin - Ik heb een vraag

  Hoe komt de vogelspin aan haar naam? Krijg je popcorn als de bliksem op maïs inslaat? En waar komt het euroteken vandaan? 'Ik heb een vraag' bundelt de beste, de meest tot de verbeelding sprekende en de meest curieuze vragen en antwoorden die zijn verschenen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marlies Slegers boeken
  Marlies Slegers - Hockeylove

  Hockeylovers opgelet! Hockeylove is een prachtig uitgevoerde bind¬up van de populaire eerder verschenen boeken: Hockeyteam de Sterren en Toptalent gezocht!. Julia en Florine zijn supergoede vriendinnen en zitten samen op hockey. Julia heeft veel talent, maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Erwin De Graaf boeken
  Erwin De Graaf - Wissels in Beeld

  Wissels; in de volksmond een synoniem voor storingen en treinvertragingen, zeker na de afgelopen drie winters zitten ze in de nationale verdomhoek. Maatregelen om de prestaties, van zowel de wissels als het hele spoorsysteem, te verbeteren zijn genomen of in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  68,00
 • Anne van Lieshout boeken
  Anne van Lieshout - Een Friesche eetgeschiedenis

  Een Friesche eetgeschiedenis vertelt de verhalen achter wat vroeger in Friesland gegeten werd. Zowel de Friese elite als de armste inwoners komen aan bod en zowel de dagelijkse kost als gerechten die geserveerd werden tijdens speciale gelegenheden. Dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Van Agendastress tot Zomervakantie

  Afscheid nemen in groep 8 is een bijzonder moment. Als aandenken aan de basisschool en als voorbereiding op de brugklas is er nu Van agendastress tot Zomervakantie - Het Grote Brugklasboek! Het boek bespreekt alles wat aankomende bruggers moeten weten op een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95