Boeken over non-fictie vanaf 12 jaar

 • Julijana Matanovi?, Anka Dori? boeken
  Julijana Matanovi?, Anka Dori? - Ze denken dat we nog klein zijn

  YA-roman met als hoofdpersoon een slim veertienjarig meisje dat zich niet klein laat houden. Achterin staat voorlichting over HPV besmetting, gevolgen ervan en mogelijkheden tot preventie / zelfzorgEen veertienjarig meisje, Matija, leeft met haar lieve moeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jean Watson boeken
  Jean Watson - Superhelden uit de kerk: Corrie ten Boom

  Boek met een missie: Dit boek laat kinderen ontdekken wat Corrie ten Boom meegemaakt heeft voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en ze leren te zien hoe God door alle tegenslagen heen, zegent en voorziet in wat nodig is. Het verhaal van Corrie ten Boom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Jong de Joyce boeken
  Jong de Joyce - In de kruising

  Voor jongens en meiden die gek zijn op voetbal én op Jezus! Je houdt van voetbal en je droomt ervan om profvoetballer te zijn. Stel je eens voor, jij bij zo’n grote club…! Dit boek staat vol met voetbalverhalen waar je van zult genieten; grappige, domme,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gaëtane Stassijns, Michaël De Moor boeken
  Gaëtane Stassijns, Michaël De Moor - MOVE! Tijd om te bewegen

  Dit bijzondere boek, een initiatief van de UA professoren Gaetane Stassijns en Marc Peeters, bundelt getuigenissen van bekende en minder bekende mensen uit de meest diverse disciplines en een aantal toegankelijke bijdragen van specialisten (professoren van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Rani Iyer boeken
  Rani Iyer - Oceanen, Aarde in gevaar

  AANDACHT VOOR OCEANEN De mens gebruikt de oceanen voor de visserij en om met schepen goederen over te vervoeren. Maar dat gaat steeds meer ten koste van de levende natuur in die oceanen. Ontdek hoe mensen de rijkdommen van de oceanen op het spel zetten én wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Bas Luiting boeken
  Bas Luiting - Circulaire Economie als lifestyle

  Een inspirerende, laagdrempelige doch kritische kijk van een bevlogen mkb’er op een wereld waar grondstoffen onnodig verloren gaan door welvaart en onbekendheid met verspilling.Een inspirerende doch kritische kijk van een bevlogen mkb’er op een wereld waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Suzanne Peters boeken
  Suzanne Peters - King Alert

  Paul Goudsmit is niet alleen vader van twee kinderen en leraar op een middelbare school, maar ook een van de oudste YouTubers van Nederland. Hij heeft duizenden fans op zijn YouTube-kanalen TheKing77NL en King Alert. Kinderen én ouders staan bij evenementen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Rani Iyer boeken
  Rani Iyer - Regenwouden, Aarde in gevaar

  AANDACHT VOOR REGENWOUDEN In de weelderige, groene wereld van de regenwouden leven heel wat kleurrijke dieren en planten. Maar de laatste jaren dreigt het hier en daar behoorlijk mis te gaan. Ontdek hoeveel wij, mensen, met onze schadelijke activiteiten op het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Rani Iyer boeken
  Rani Iyer - Fossiele brandstoffen, Aarde in gevaar

  AANDACHT VOOR ENERGIE Aardgas, steenkool en aardolie: we gebruiken deze energiebronnen elke dag. Maar wat zijn de gevolgen daarvan voor het milieu? Ontdek meer over fossiele brandstoffen, duurzaamheid en schone energie en leer welke stappen je kunt zetten om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Rani Iyer boeken
  Rani Iyer - Rivieren, Aarde in gevaar

  AANDACHT VOOR RIVIEREN Rivieren zijn nuttig voor de mens. Boten vervoeren hun vrachten erover en af en toe een visje op je bord is gezond. Maar toch gaan we niet goed om met de rivieren. Ontdek welke gevaren het leven in en om rivieren bedreigen en wat wij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Brita Bakema boeken
  Brita Bakema - Moessorgski op de stroom van de tijd

  'Moessorgski op de stroom van de tijd' is een afspiegeling van een denkbeeldige reis, die Brita Bakema aflegde om Moessorgski te ontmoeten. Het is de Russische componist die, in 1874, de wereldberoemd geworden pianosuite schreef, die hij de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  68,50
 • Marlies Slegers boeken
  Marlies Slegers - Hockeylove Hockelove bind-up

  Hockeylovers opgelet! Hockeylove is een prachtig uitgevoerde bind¬up van de populaire eerder verschenen boeken: Hockeyteam de Sterren en Toptalent gezocht!. Julia en Florine zijn supergoede vriendinnen en zitten samen op hockey. Julia heeft veel talent, maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bart Coenen, Stephanie Dehennin boeken
  Bart Coenen, Stephanie Dehennin - Ik heb een vraag

  Hoe komt de vogelspin aan haar naam? Krijg je popcorn als de bliksem op maïs inslaat? En waar komt het euroteken vandaan? 'Ik heb een vraag' bundelt de beste, de meest tot de verbeelding sprekende en de meest curieuze vragen en antwoorden die zijn verschenen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Angela Machiel Guepin boeken
  Angela Machiel Guepin - Madiba - Dyslexie uitgave

  Madiba Het levensverhaal van Nelson MandelaNelson Mandela is wereldwijd symbool van vrijheid, rechtvaardigheid en verzoening. Van herdersjongen klom hij op tot president van Zuid-Afrika; van 'terrorist' werd hij eregast van koningen en presidenten over de hele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Amie Jane Leavitt boeken
  Amie Jane Leavitt - Drones in de toekomst

  Drones zijn populair. We gebruiken ze steeds vaker: in de landbouw, in het leger en om pakjes te bezorgen. Drones kunnen ook steeds meer. En daardoor gaan we ze nóg vaker gebruiken. In dit boek kijk je vooral vooruit. Hoe werken drones nu en wat belooft dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Simon Rose boeken
  Simon Rose - Drones in de landbouw

  Sommige boeren hebben heel veel land. Dan is het lastig om in de gaten te houden of het goed gaat met de planten of dieren. Een drone is klein, maar doet veel werk voor een boer. De drone is zijn oren, ogen en soms zelfs zijn handen. Wil je weten wat een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Matt Chandler boeken
  Matt Chandler - Drones in het leger

  Dacht je dat drones heel modern zijn? Dat valt heel erg mee! Het leger gebruikt al meer dan 100 jaar drones. Met moderne drones kan het leger op afstand alles onder controle houden. Drones in het leger hebben sensoren, high tech camera's en soms zelfs wapens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Cor van Diejen boeken
  Cor van Diejen - Een modder van inventie

  Dir boek is geen monografie, geen biografie, geen hagiografie, geen koffietafeluitgave, geen atlas voor FZ en koloniën, geen naslagwerk, geen actualiteitenrubriek en geen groeiproces. Wat het dan wel is? Interessante vraag, maar leest u verder. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maureen Welscher boeken
  Maureen Welscher - Thuis in twee landen

  Steeds meer geadopteerden maken een rootsreis naar hun geboorteland. Om hun land te leren kennen maar vooral om hun biologische familie te ontmoeten. Hoe gaat het daarna verder? In Thuis in twee landen bundelt journalist en adoptiemoeder Maureen Welscher… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Van Agendastress tot Zomervakantie

  Afscheid nemen in groep 8 is een bijzonder moment. Als aandenken aan de basisschool en als voorbereiding op de brugklas is er nu Van agendastress tot Zomervakantie - Het Grote Brugklasboek! Het boek bespreekt alles wat aankomende bruggers moeten weten op een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ilona Lodewijckx boeken
  Ilona Lodewijckx - Fille folle

  NO NONSENSE. GEEN TABOES. BAM, jij hebt een heuse brok girlpower in je handen. Maar waar gaat dit boek over? Hoe een vrouwenlijf verandert tijdens onze puberteit en hoe we zelf iets moois kunnen maken van een wereld die niet altijd even fraai is. Hoe we als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maja Säfström boeken
  Maja Säfström - De meest bijzondere dieren die ooit hebben geleefd

  Dit prachtig geïllustreerde- en humoristisch boek bevat leuke en opvallende weetjes over 52 dieren die ooit op deze aarde hebben geleefd maar nu uitgestorven zijn. De kenmerkende illustraties in zwart-wit veroveren de harten van jong en oud.In De meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wilma Degeling, Hans Flier boeken
  Wilma Degeling, Hans Flier - Van kapers tot ketters

  Spannende verhalen over 'bewoners' van de Gevangenpoort, geheel met LEGO-figuren en -steentjes in beeld gebracht in wel 100 foto's.Eeuwenlang werden er mensen opgesloten in de Gevangenpoort in Den Haag. Wie zaten er vast en waarom? Hoe gingen de verhoren? Werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Erwin De Graaf boeken
  Erwin De Graaf - Wissels in Beeld

  Wissels; in de volksmond een synoniem voor storingen en treinvertragingen, zeker na de afgelopen drie winters zitten ze in de nationale verdomhoek. Maatregelen om de prestaties, van zowel de wissels als het hele spoorsysteem, te verbeteren zijn genomen of in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  68,00
 • Rachel Ignotofsky boeken
  Rachel Ignotofsky - Meisjes en wetenschap

  De New York Times-bestseller Meisjes en wetenschap van Rachel Ignotofsky is hét boek voor alle vrouwelijke wetenschappers in spe! Dit prachtig geïllustreerde en educatieve boek belicht de bijdrage van vijftig vooraanstaande vrouwen aan de STEM-domeinen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99