Boeken over wereldoriëntatie

 • Diana Doornenbal boeken
  Diana Doornenbal - De Rijn

  De Rijn is de grootste rivier van Nederland. Het water van de Rijn komt van ver. De rivier begint hoog in de bergen van Zwitserland en komt uit in de Noordzee. De Rijn is meer dan duizend kilometer lang! De rivier stroomt dus door verschillende landen. In dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Indianen

  Op tv of in een film heb je vast weleens een indiaan gezien. Met verf op zijn wangen en een veer op zijn hoofd. Wie waren de indianen? En waarom zetten ze een veer op hun hoofd en kleurden ze hun gezicht? Waar woonden ze? En zijn er eigenlijk nog steeds… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Eten uit andere landen

  Iedereen eet weleens pizza, pasta of shoarma. Maar wist je dat dat eten eigenlijk uit een ander land komt? Net als nog veel meer gerechten die we elke dag eten. Kun jij er een paar bedenken? En weet jij in welk land je mag boeren en smakken tijdens het eten? (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Zeger van Mersbergen boeken
  Zeger van Mersbergen - Marokko

  Skiën op een hoge berg, op een kameel door een hete woestijn of luieren op een strand langs de oceaan. Het kan allemaal in Marokko! Dit gastvrije land in Noord- Afrika ligt aan de Straat van Gibraltar, de toegang tot de Middellandse Zee. Vroeger regeerden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Provincie Gelderland

  Gelderland is de grootste van de twaalf provincies van Nederland. Wist je dat de grote rivieren van ons land allemaal door Gelderland stromen? Er zijn ook heuvels, rivieren, kastelen en oude steden. Nijmegen is zelfs een van de oudste steden van Nederland. In… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dylan Thuras, Rosemary Mosco boeken
  Dylan Thuras, Rosemary Mosco - Atlas Obscura

  De Atlas Obscura is een ware ontdekkingsreis: ga kriskras de wereld over en bezoek de meest bijzondere plekken op aarde.Ga mee op expeditie naar 100 van de meest geweldige plekken op aarde. Hop van land naar land in een keten van attracties: bekijk eerst een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Drenthe

  In Drenthe zie je veel dieren, zoals Drentse heideschapen, bevers en herten. Drenthe heeft namelijk veel natuur. Maar wat doen die bouwwerken van grote keien er? En wat was Kamp Westerbork? In de serie De 12 provincies lees je over geschiedenis,natuur, wonen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Femke Ganzeman boeken
  Femke Ganzeman - Flevoland

  Flevoland is de enige provincie van Nederland die helemaal door de mens is gemaakt. Toen jouw opa en oma jong waren, bestond de provincie nog niet! Toch vind je er nu grote steden, spannende bossen, moderne windmolens en veel geschiedenis. In de serie De 12… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Zuid-Holland

  In Zuid-Holland liggen grote steden, zoals Rotterdam en Den Haag. De leiders van ons land werken er en de koning woont er. Ook kun je er de grootste haven van Europa vinden. Niet zomaar een provincie dus! In de serie De 12 provincies lees je over geschiedenis,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Utrecht

  Utrecht is de kleinste provincie van Nederland. Er wonen en werken veel mensen. Ook zijn er mooie bossen. De eerste bewoners van Utrecht waren de Romeinen. En wist je dat in Utrecht de hoogste kerktoren van ons land staat? De Domtoren! In de serie De 12… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Truus Visser-van den Brink boeken
  Truus Visser-van den Brink - Noord-Brabant

  Brabanders houden van gezelligheid en zijn trots op hun mooie provincie Noord-Brabant. Je bent er vast eens geweest. Bijvoorbeeld in attractiepark de Efteling. En wist je dat er in Noord-Brabant een gebied is dat de Brabantse Sahara genoemd wordt? In de serie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Groningen

  De provincie Groningen ligt in het noorden van Nederland. Je vindt er bijzondere dieren en planten, zoals reeën, dassen, zeekraal en schijnspurrie. En in Pieterburen is een speciaal ziekenhuis voor ... zeehonden! Of denk jij bij deze provincie vooral aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Noord-Holland

  Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, ligt in de provincie Noord-Holland. En een van de drukste vliegvelden van Europa ook. Maar wist je ook dat Noord-Holland een eiland heeft? En dat er vroeger minder land in Noord-Holland was dan nu? In de serie De 12… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Richard Backers boeken
  Richard Backers - Friesland

  Friesland is de provincie van fierljeppen, kaatsen en de Elfstedentocht. Het is de enige provincie in Nederland waar de mensen twee talen spreken. Op de vele grote meren kun je varen, surfen of zeilen. En wist je dat de meeste Waddeneilanden bij Friesland… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Zeeland

  Verse mosselen eten? Dat doe je in Zeeland. Je vindt in deze provincie ook prachtige zandstranden. Om de zee tegen te houden hebben de bewoners verhogingen langs de kust gebouwd. Maar in 1953 ging het mis tijdens een grote storm. In de serie De 12 provincies… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Provincie Utrecht

  Utrecht is de kleinste provincie van Nederland. Maar er wonen en werken wel veel mensen. De hoofdstad van Utrecht heet ook Utrecht. Wist je dat de eerste bewoners van Utrecht de Romeinen waren? En dat in Utrecht de hoogste kerktoren van ons land staat: de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Richard Backers boeken
  Richard Backers - Overijssel

  In de provincie Overijssel vind je prachtige natuurgebieden met zeldzame dieren en planten. In Deventer kun je een reis terug in de tijd maken. En weet jij wat Hanzesteden zijn? In de serie De 12 provincies lees je over geschiedenis, natuur, wonen en werken in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lien van Horen boeken
  Lien van Horen - Limburg

  Het hoogste punt van Nederland ligt in Limburg. Het is de Vaalserberg. Daarvandaan kijk je uit over drie landen: Nederland, Duitsland en België. En wil je weleens vleermuizen zien? Tijdens een tocht in de mergelgrotten kun je ze tegenkomen. In de serie De 12… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Annemarie van den Brink boeken
  Annemarie van den Brink - Wonen in een ander land

  Als je in een ander land gaat wonen, is dat leuk, maar ook best spannend. Je krijgt een nieuw huis. En het weer en eten zijn anders. Hoe maak je daar vrienden? Hoe gaat het op je nieuwe school? En hoe snel leer je een nieuwe taal? (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Gelderland

  Gelderland is de grootste van de twaalf provincies van Nederland. Je vindt er rivieren, heuvels, kastelen en oude steden. Nijmegen is zelfs een van de oudste steden van Nederland! Vroeger is er flink om deze provincie gevochten. In de serie De 12 provincies… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Chris Hawkes, Fleur Star boeken
  Chris Hawkes, Fleur Star - De meest bizarre dingen op aarde

  Zo vreemd heb je onze wereld nog nooit gezien…!Waar kun je les krijgen op een hamburgeruniversiteit? Waar worden de meeste ufo’s gespot? Waar kun je onderwatersteden bezoeken? Waar vind je een toilettenmuseum? Meer dan zestig fascinerende kaarten met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Nicola Edwards boeken
  Nicola Edwards - Dierenatlas van de wereld

  Maak kennis met enkele van de meest wonderbaarlijke wezens op aarde in deze interactieve atlas van 's werelds wildedierenrijk. Met meer dan 180 dieren uit allerlei leefgebieden. Trek de flapjes open en verken het Amazoneregenwoud, Madagaskar, het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Floortje Zwigtman, Ludwig Volbeda boeken
  Floortje Zwigtman, Ludwig Volbeda - Fabeldieren

  Winnaar Zilveren Penseel 2018Maak kennis met de meest zonderlinge, grappige, oogverblindende, weerzinwekkende en gevaarlijke wezens.Wist je dat je een draak kunt temmen met melk? Dat een griffioen een hopeloze romanticus is? Dat er op de hele wereld maar (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Laura Hall boeken
  Laura Hall - De wereld rond in een dag

  De wereld rond in één dag Maak kennis met kinderen uit meer dan 40 landen! Met feitenkaartjes van 50 landen Spelenderwijs leren over kinderen uit andere culturen Wat een Minh, een jongetje uit Vietnam, 's ochtends als ontbijt? Welke sport doet Aisha uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Lynn Huggins-Cooper boeken
  Lynn Huggins-Cooper - Rusland

  Heb je je weleens afgevraagd hoe het is om in Rusland te wonen? Nou, stap maar snel in want de rondreis door Rusland gaat beginnen! Maak een tocht door dit verbazingwekkende land en lees over de steden, de mensen en hun manier van leven. Bezoek het historische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00