Boeken over wereldoriëntatie

 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Drenthe

  In Drenthe zie je veel dieren, zoals Drentse heideschapen, bevers en herten. Drenthe heeft namelijk veel natuur. Maar wat doen die bouwwerken van grote keien er? En wat was Kamp Westerbork? In de serie De 12 provincies lees je over geschiedenis,natuur, wonen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Femke Ganzeman boeken
  Femke Ganzeman - Flevoland

  Flevoland is de enige provincie van Nederland die helemaal door de mens is gemaakt. Toen jouw opa en oma jong waren, bestond de provincie nog niet! Toch vind je er nu grote steden, spannende bossen, moderne windmolens en veel geschiedenis. In de serie De 12… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Gelderland

  Gelderland is de grootste van de twaalf provincies van Nederland. Je vindt er rivieren, heuvels, kastelen en oude steden. Nijmegen is zelfs een van de oudste steden van Nederland! Vroeger is er flink om deze provincie gevochten. In de serie De 12 provincies… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Richard Backers boeken
  Richard Backers - Overijssel

  In de provincie Overijssel vind je prachtige natuurgebieden met zeldzame dieren en planten. In Deventer kun je een reis terug in de tijd maken. En weet jij wat Hanzesteden zijn? In de serie De 12 provincies lees je over geschiedenis, natuur, wonen en werken in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Zuid-Holland

  In Zuid-Holland liggen grote steden, zoals Rotterdam en Den Haag. De leiders van ons land werken er en de koning woont er. Ook kun je er de grootste haven van Europa vinden. Niet zomaar een provincie dus! In de serie De 12 provincies lees je over geschiedenis,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Utrecht

  Utrecht is de kleinste provincie van Nederland. Er wonen en werken veel mensen. Ook zijn er mooie bossen. De eerste bewoners van Utrecht waren de Romeinen. En wist je dat in Utrecht de hoogste kerktoren van ons land staat? De Domtoren! In de serie De 12… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Truus Visser-van den Brink boeken
  Truus Visser-van den Brink - Noord-Brabant

  Brabanders houden van gezelligheid en zijn trots op hun mooie provincie Noord-Brabant. Je bent er vast eens geweest. Bijvoorbeeld in attractiepark de Efteling. En wist je dat er in Noord-Brabant een gebied is dat de Brabantse Sahara genoemd wordt? In de serie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lien van Horen boeken
  Lien van Horen - Limburg

  Het hoogste punt van Nederland ligt in Limburg. Het is de Vaalserberg. Daarvandaan kijk je uit over drie landen: Nederland, Duitsland en België. En wil je weleens vleermuizen zien? Tijdens een tocht in de mergelgrotten kun je ze tegenkomen. In de serie De 12… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Groningen

  De provincie Groningen ligt in het noorden van Nederland. Je vindt er bijzondere dieren en planten, zoals reeën, dassen, zeekraal en schijnspurrie. En in Pieterburen is een speciaal ziekenhuis voor ... zeehonden! Of denk jij bij deze provincie vooral aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Noord-Holland

  Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, ligt in de provincie Noord-Holland. En een van de drukste vliegvelden van Europa ook. Maar wist je ook dat Noord-Holland een eiland heeft? En dat er vroeger minder land in Noord-Holland was dan nu? In de serie De 12… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Richard Backers boeken
  Richard Backers - Friesland

  Friesland is de provincie van fierljeppen, kaatsen en de Elfstedentocht. Het is de enige provincie in Nederland waar de mensen twee talen spreken. Op de vele grote meren kun je varen, surfen of zeilen. En wist je dat de meeste Waddeneilanden bij Friesland… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Zeeland

  Verse mosselen eten? Dat doe je in Zeeland. Je vindt in deze provincie ook prachtige zandstranden. Om de zee tegen te houden hebben de bewoners verhogingen langs de kust gebouwd. Maar in 1953 ging het mis tijdens een grote storm. In de serie De 12 provincies… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Provincie Utrecht

  Utrecht is de kleinste provincie van Nederland. Maar er wonen en werken wel veel mensen. De hoofdstad van Utrecht heet ook Utrecht. Wist je dat de eerste bewoners van Utrecht de Romeinen waren? En dat in Utrecht de hoogste kerktoren van ons land staat: de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Annemarie van den Brink boeken
  Annemarie van den Brink - Wonen in een ander land

  Als je in een ander land gaat wonen, is dat leuk, maar ook best spannend. Je krijgt een nieuw huis. En het weer en eten zijn anders. Hoe maak je daar vrienden? Hoe gaat het op je nieuwe school? En hoe snel leer je een nieuwe taal? (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Chris Hawkes, Fleur Star boeken
  Chris Hawkes, Fleur Star - De meest bizarre dingen op aarde

  Zo vreemd heb je onze wereld nog nooit gezien…!Waar kun je les krijgen op een hamburgeruniversiteit? Waar worden de meeste ufo’s gespot? Waar kun je onderwatersteden bezoeken? Waar vind je een toilettenmuseum? Meer dan zestig fascinerende kaarten met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Aleksandra Mizielinska, Daniel Mizielinski boeken
  Aleksandra Mizielinska, Daniel Mizielinski - Atlas (Luxe editie)

  Maak aan de hand van meer dan 70 kaarten een bijzondere reis rond de wereld. Bezoek geisers in IJsland en Mayasteden in Mexico. Doe aan yoga in India en eet honderd jaar oude eieren in China. Bewonder een vogelbekdier in Australië en ontmoet een van de oudste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Nicola Edwards boeken
  Nicola Edwards - Dierenatlas van de wereld

  Maak kennis met enkele van de meest wonderbaarlijke wezens op aarde in deze interactieve atlas van 's werelds wildedierenrijk. Met meer dan 180 dieren uit allerlei leefgebieden. Trek de flapjes open en verken het Amazoneregenwoud, Madagaskar, het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Floortje Zwigtman, Ludwig Volbeda boeken
  Floortje Zwigtman, Ludwig Volbeda - Fabeldieren

  Winnaar Zilveren Penseel 2018Maak kennis met de meest zonderlinge, grappige, oogverblindende, weerzinwekkende en gevaarlijke wezens.Wist je dat je een draak kunt temmen met melk? Dat een griffioen een hopeloze romanticus is? Dat er op de hele wereld maar (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Laura Hall boeken
  Laura Hall - De wereld rond in een dag

  De wereld rond in één dag Maak kennis met kinderen uit meer dan 40 landen! Met feitenkaartjes van 50 landen Spelenderwijs leren over kinderen uit andere culturen Wat een Minh, een jongetje uit Vietnam, 's ochtends als ontbijt? Welke sport doet Aisha uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ine Andreoli boeken
  Ine Andreoli - Tadijas

  Dit boekje is geschreven voor kinderen en hun ouders die belangstelling hebben voor het land Ethiopië. Het boekje is gemakkelijk informatief. De verhalen zijn afwisselend eenvoudig tot iets moeilijker. Het is duidelijk met de bedoeling geschreven dat kinderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Anita Ganeri boeken
  Anita Ganeri - De mooiste regenwouden

  Waar is het grootste regenwoud? Waarom heeft een pijlgifkikker felle kleuren? Wat is een plankwortel? In dit boek ontdek je samen met Ben Blog en zijn nieuwsgierige hond Polo van alles over regenwouden. Je leest over nevelwouden, een bladerdak,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Anita Ganeri boeken
  Anita Ganeri - De mooiste woestijnen

  Hoe ontstaat een zandzee? Wat is de grootste woestijn van de wereld? Wat is een baobab? In dit boek vind je het antwoord! De serie Op ontdekking met Ben en Polo laat je kennismaken met boeiende gebieden op aarde. In dit boek ontdek je samen met Ben Blog en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Anita Ganeri boeken
  Anita Ganeri - De mooiste bergen

  Wat is de boomgrens in de bergen? Waar vind je de hoogste bergen van de wereld? Wat zijn korstmossen? In dit boek ontdek je samen met Ben Blog en zijn nieuwsgierige hond Polo van alles over bergen. Je leest over schuivende aardplaten, lawines, gletsjers,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Anita Ganeri boeken
  Anita Ganeri - De mooiste rivieren

  Wat is een delta? Hoe heet de hoogste waterval van de wereld? Wat eten piranha's? Waar is het grootste regenwoud? Waarom heeft een pijlgifkikker felle kleuren? (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Pieter Vandenbroecke boeken
  Pieter Vandenbroecke - Bouw je eigen land

  Wie droomt er nu niet van een eigen land te stichten en dan zelf de koning(in) of president te zijn? Met dit boek komt die droom eindelijk tot werkelijkheid! In 15 stappen knutsel en schrijf je het ideale land bij elkaar. Je bedenkt een vlag, ontwerpt een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95