Boeken over techniek

 • Mack van Gageldonk boeken
  Mack van Gageldonk - Rijden, vliegen en varen

  Een informatief boek boordevol leuke weetjes en bijzondere verhalen over vervoermiddelen, met prachtige foto’s en grappige tekeningen. Voor alle kinderen vanaf 4 jaar. Er rijden, vliegen en varen elke dag heel wat voertuigen heen en weer. Naar school met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sally Spray boeken
  Sally Spray - Tunnels

  Over de hele wereld zijn er tunnels die mensen en plaatsen met elkaar verbinden, dwars door de ruigste gebieden. Hoe gaat dat eigenlijk: enorme tunnels bouwen die niet instorten? In Tunnels lees je over beroemde tunnels, ondergronds en onder zee, overal ter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Sally Spray boeken
  Sally Spray - Attracties

  Over de hele wereld vind je superspannende attracties die je hart sneller doen kloppen. Zoals een achtbaan mét een vrije val … Hoe gaat dat eigenlijk: steeds een nieuwe spectaculaire attractie bedenken, die wel veilig is? In Attracties lees je over beroemde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Sally Spray boeken
  Sally Spray - Bruggen

  Over de hele wereld vind je de prachtigste bruggen die mensen en plaatsen met elkaar verbinden. Hoe gaat dat eigenlijk: zulke sterke en veilige bruggen bouwen? In Bruggen lees je over beroemde bruggen, overal ter wereld. Welke problemen moesten er overwonnen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Sally Spray boeken
  Sally Spray - Wolkenkrabbers

  In alle grote wereldsteden vind je superhoge wolkenkrabbers die boven de andere gebouwen uitsteken. Hoe gaat dat eigenlijk: gebouwen zó hoog maken en zorgen dat ze blijven staan? In Wolkenkrabbers lees je over beroemde wolkenkrabbers, overal ter wereld. Welke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Isabelle de Ridder boeken
  Isabelle de Ridder - Een huis bouwen

  Een huis bouwen is een hele klus. Er werken heel veel mensen aan mee. Een architect, metselaar, loodgieter en nog veel meer. Eerst wordt de vloer gemaakt, daarna de muren en het dak. Als het huis aan de buitenkant af is, gaat het werk binnen verder. Er komen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Terry Burrows boeken
  Terry Burrows - Hovercrafts en terreinwagens

  Wist je dat techniek belangrijk is in een oorlog? Ingenieurs lieten forten bouwen om soldaten te beschermen. Met wegen en schepen zorgden ze dat het leger zich snel kon verplaatsen. Ingenieurs ontwierpen kastelen, maar ook katapulten en stormrammen om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Tim Ripley boeken
  Tim Ripley - Scheikunde aan het front Buskruit en gasmaskers

  Wist je dat scheikunde belangrijk is in een oorlog? Chinese scheikundigen ontdekten in de negende eeuw de explosieve kracht van buskruit. Later werden er geweren, granaten en andere explosieven ontwikkeld. In de Eerste Wereldoorlog maakten scheikundigen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Tim Ripley boeken
  Tim Ripley - Natuurkunde aan het front Pijlen, torpedo's en raketten

  Wist je dat natuurkunde belangrijk is in een oorlog? Natuurkundigen doen onderzoek naar kracht, beweging, licht en energie en kunnen hiermee berekeningen maken. Precies de dingen die belangrijk zijn bij het ontwerpen van nieuwe wapens. Aan het eind van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Darja de Wever boeken
  Darja de Wever - De fiets

  Nergens wordt zo veel gefietst als in Nederland. Bijna iedereen heeft een fiets. De fiets is dan ook een heel handige uitvinding. Als je erop zit en trapt, gaat er van alles draaien. En daardoor rijdt hij vooruit. Een fiets bestaat uit veel onderdelen. Welke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Terry Burrows boeken
  Terry Burrows - Codes en kaarten

  Wist je dat oorlog en wiskunde met elkaar te maken hebben? Om een route uit te zetten op zee, uit te rekenen waar een raket precies terecht zal komen, geheime codes van de vijand te kraken… Of om te bepalen hoeveel voorraad munitie en eten een leger nodig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Leon Gray boeken
  Leon Gray - Van vuile bommen tot PTSS

  Wist je dat oorlog en biologie met elkaar te maken hebben? In oorlogen is ontdekt hoe belangrijk hygiëne is voor je gezondheid, hoe je bacteriën kunt bestrijden en hoe je eten voor soldaten lang vers kunt houden. Door die kennis verbeterde de gezondheid van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Terry Burrows boeken
  Terry Burrows - Robots, drones en radar

  Wist je dat oorlog en elektronica met elkaar te maken hebben? Met radar kun je vliegtuigen van de vijand opsporen – en dan alvast opstijgen voor de tegenaanval. Drones houden de vijand in de gaten, of vuren raketten af. En ‘robots aan het front’ voeren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Meis Thewissen boeken
  Meis Thewissen - De vuurtoren

  Een vuurtoren zie je overdag van ver. Hij is hoog en heeft vaak felle kleuren. ’s Nachts zie je hem nog beter. Er brandt een fel licht in de toren. Zo weten de boten op zee waar het land begint. Veel boten hebben nu een radar. Is een vuurtoren dan nog wel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ruth Owen boeken
  Ruth Owen - Materialen om ons heen

  Waar komt metaal vandaan? Hoe wordt glas gemaakt? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Kijk, ik ben een uitvinder

  ‘Kijk ik ben een uitvinder’ is een boek met proefjes en experimenten voor kinderen vanaf 4 jaar. Hoe maak je een sterke brug voor je auto’s? Hoe vouw je het beste vliegtuigje? Hoe maak je een huisje voor insecten? Elke activiteit is zo ontworpen dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Ruth Owen boeken
  Ruth Owen - Ruimterobots ontwikkelen

  Iedereen houdt zijn adem in. Zou het na tien jaar keihard werken écht lukken? Zal de ruimterobot Curiosity veilig op Mars landen? Dan halen de bouwers en bedenkers van deze bijzondere robot opgelucht adem. Hun robot is veilig en volgens plan meer dan 400… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Ruth Owen boeken
  Ruth Owen - Dierentuinarts

  Hoe repareer je het beschadigde schild van een reuzenschildpad? Wat kan de oorzaak zijn als een penseelzwijn onverwacht gewicht verliest? En hoe voer je een oogoperatie uit bij een olifant? Het gebeurt allemaal in het werk van een dierentuinarts. In dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Ruth Owen boeken
  Ruth Owen - Visual-effects designer voor film

  In de donkere bioscoop wordt het publiek stil. Een jungle vol met prachtige dieren komt in beeld. Het is moeilijk te geloven, maar de dieren en de jungle zijn niet echt. Elke plant en elk dier op het scherm is ontworpen door een CGI-artist, die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Geert-Jan Roebers boeken
  Geert-Jan Roebers - Virussen

  Een virus is zo klein, dat je het alleen met een speciaal apparaat zichtbaar kunt maken. Toch kunnen virussen grote gevolgen hebben. Het griepvirus kan tienduizenden mensen ziek maken. En er zijn nog veel ergere virussen, zoals ebola. Virussen kunnen ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Bas Rompa boeken
  Bas Rompa - Hoe bedenk je het!

  Heb jij er weleens van gedroomd dat je een geweldige uitvinding had gedaan? Waarmee je de wereld bijvoorbeeld echt veiliger maakte? Vaak begint een uitvinding met een droom, een wens of een idee – om iets beter of makkelijker te maken. In dit boek ontdek je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Clive Gifford boeken
  Clive Gifford - iRobot

  Met dit boek en de gratis app sta jij straks oog in oog met levensechte robots.Robots zijn overal: bij ons thuis, in de lucht, diep in de zee en ver weg in de ruimte. Het zijn spionnen, dokters en soldaten. Misschien verkennen ze binnenkort zelfs ons lichaam.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Dorling Kindersley boeken
  Dorling Kindersley - Robot

  Waanzinnig tof boek over robots – van vroeger, nu en in de toekomst! Van de eerste automaten van Leonardo da Vinci tot hypermoderne androids en dierenrobots: je vindt ze allemaal in dit stoere boek! Lees over de nieuwste uitvindingen uit de robotica, over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ed Sobey boeken
  Ed Sobey - Elektrolab

  Wil jij van elk apparaat weten hoe het werkt? Knutsel jij graag aan elektrische apparaten? Elektrotechniek zou wel eens jouw vakgebied kunnen worden! Leer de beginselen en doe praktische ervaring op. De wereld van de elektrotechniek ligt voor je open! (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Tammy Enz boeken
  Tammy Enz - Bouwlab

  Blijf jij regelmatig stilstaan bij een wolkenkrabber of een indrukwekkende brug? Wil je weten hoe deze geweldige bouwwerken gebouwd worden? Bouwkundige zou wel eens dé baan voor jou kunnen worden! Leer de beginselen en doe praktische ervaring op. De wereld… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00