Boeken over mens en maatschappij

 • Clare Lewis boeken
  Clare Lewis - Kleren

  Alle mensen dragen kleren. Maar kleren zijn overal anders. In dit boek lees je over kleren van overal op de wereld. Er staan ook veel mooie foto's in. Op de kaart kun je zien waar ze gemaakt zijn. (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Clare Lewis boeken
  Clare Lewis - Scholen

  Veel kinderen gaan naar school. Maar scholen zijn overal anders. In dit boek lees je over scholen overal op de wereld. Er staan ook veel mooie foto's in. Op de kaart zie je waar de scholen zijn. (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Ellen Labrecque boeken
  Ellen Labrecque - Wonen langs een rivier

  - Waarom wonen mensen graag bij een rivier? - Is het gevaarlijk om bij een rivier te wonen? - Lijken huizen bij rivieren op gewone huizen? In Wonen langs een rivier lees je hoe mensen wonen bij een rivier, hoe rivieren ontstaan, hoe de bewoners zich beschermen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Ellen Labrecque boeken
  Ellen Labrecque - Wonen in een woestijn

  - Waarom wonen mensen in een woestijn? - Waar vinden bewoners van de woestijn voedsel en water? - Wat zijn nomaden? In Wonen in een woestijn lees je hoe mensen wonen in een woestijn, waarom woestijnen op bepaalde plekken zijn ontstaan en hoe de bewoners zich… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Ellen Labrecque boeken
  Ellen Labrecque - Wonen in een Vallei

  - Waarom zijn valleien vaak zo dichtbevolkt? - Is het gevaarlijk om in een vallei te wonen? - Welke soorten valleien bestaan er? In Wonen in een vallei lees je hoe mensen zich aanpassen aan het wonen in een vallei, welke soorten valleien er bestaan, hoe de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Ellen Labrecque boeken
  Ellen Labrecque - Wonen in een stad

  - Waarom liggen zoveel steden aan water? - Wat zijn de kenmerken van een stad? - Waarom wonen menen graag in een stad? In Wonen in een stad lees je hoe mensen wonen in een stad, waarom steden op bepaalde plekken zijn ontstaan en wat de voor- en nadelen zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Ellen Labrecque boeken
  Ellen Labrecque - Wonen op een Berg

  - Hoe komen bergbewoners aan voedsel en water? - Hoe zien huizen er in de bergen uit? - Wat zijn de gevaren als je in de bergen woont? In Wonen op een berg lees je hoe mensen wonen in de bergen, hoe de huizen in de bergen eruitzien en hoe de mensen zichzelf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Staniford Linda boeken
  Staniford Linda - De ambulance

  Vraag je je wel eens af hoe ambulances er wereldwijd uitzien? Waarvoor ze worden gebruikt, wie meerijdt met de ambulance en hoe patiënten worden verzorgd, terwijl de ambulance naar het ziekenhuis rijdt? Je leest het allemaal in dit boek. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Staniford Linda boeken
  Staniford Linda - De brandweer

  Vraag je je wel eens af hoe het is om brandweerman te zijn? Welke voertuigen en uitrusting de brandweer wereldwijd heeft en wat brandweermannen nog meer doen behalve branden blussen? Je leest het allemaal in dit boek. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Staniford Linda boeken
  Staniford Linda - Redders op zee

  Vraag je je wel eens af wat redders op zee wereldwijd doen? Hoe hun uitrusting eruitziet en hoe een reddingsoperatie in zijn werk gaat? Je leest het allemaal in dit boek. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Linda Staniford boeken
  Linda Staniford - Waar komen granen vandaan?

  * Wat voor granen zijn er allemaal? * Waar groeit rijst? * Wat is gezonder? Bruine rijst of witte rijst? Het antwoord op deze vragen, en nog heel veel andere, vind je in dit deel van Van boer naar... bord. Sinaasappels, worteltjes, rijst, rundvlees... Wat je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Linda Staniford boeken
  Linda Staniford - Waar komt fruit vandaan?

  * Hoe groeien sinaasappels? * Wat is oogsten? * Bestaat er jam van sinaasappels? Het antwoord op deze vragen, en nog heel veel andere, vind je in dit deel van Van boer naar... bord. Sinaasappels, worteltjes, rijst, rundvlees... Wat je eet, ligt elke dag in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Linda Staniford boeken
  Linda Staniford - Waar komen vlees en zuivel vandaan?

  * Welke dieren zie je op een boerderij? * Waar wordt kaas van gemaakt? * Wat is rundvlees? Het antwoord op deze vragen, en nog heel veel andere, vind je in dit deel van Van boer naar... bord. Sinaasappels, worteltjes, rijst, rundvlees... Wat je eet, ligt elke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Linda Staniford boeken
  Linda Staniford - Waar komen groenten vandaan?

  * Wat voor groenten zijn er allemaal? * Hoe groeien worteltjes? * Wat is oogsten? Het antwoord op deze vragen, en nog heel veel andere, vind je in dit deel van Van boer naar... bord. Sinaasappels, worteltjes, rijst, rundvlees... Wat je eet, ligt elke dag in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Melissa Higgins boeken
  Melissa Higgins - Hoe leven wij?

  In Nederland wonen mensen met veel verschillende culturele achtergronden. Lees over een aantal verschillende gewoontes uit deze culturen. Dansen, feesten en lekker eten – alles komt samen in één buurt! Dit boek maakt deel uit van de reeks Vertel Maar:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Melissa Higgins boeken
  Melissa Higgins - Met wie woon jij?

  Met wie woon jij in één huis? Elk gezin is anders. Grote gezinnen, kleine gezinnen, adoptie- of pleegouders, homostellen en alleenstaande ouders… alles komt voorbij in dit boek. Dit boek maakt deel uit van de reeks Vertel Maar: boeken die bedoeld zijn om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Pam Thierry, Simon van der Sluijs boeken
  Pam Thierry, Simon van der Sluijs - Wat kan ik?

  In dit boek lees je over wat je allemaal kunt als je een beperking hebt. Of je nu blind of doof bent, niet kunt lopen of het Syndroom van Down hebt… dit boek laat zien dat ook deze kinderen mee kunnen doen met het gewone leven en daarbij veel plezier kunnen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Ellen Lawrence boeken
  Ellen Lawrence - Zo wonen wij

  In wat voor huis woon jij? Ontdek in dit boek de huizen van kinderen over de hele wereld. Je ziet een huis dat gemaakt is van modder en koeienmest. Je leest over een drijvend dorp. En je komt te weten hoe een kameel een huis kan dragen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ellen Lawrence boeken
  Ellen Lawrence - Zo spelen wij

  Waar speel jij graag mee? Ontdek in dit boek waar kinderen over de hele wereld mee spelen. Met de bast van een kokosnoot, elastiekjes en zelfs oude autobanden! Je leest over Afrikaanse kinderen die voetballen zonder bal. En je komt te weten hoe k inderen zelf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ellen Lawrence boeken
  Ellen Lawrence - Dit is onze school

  Wat vind jij het leukste aan school? Ontdek in dit boek wat kinderen over de hele wereld op school leren. Je ziet een school die in een tent zit. Je leest over een klaslokaal van takken. En je komt te weten waar de kleinste school ter wereld staat! (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ellen Lawrence boeken
  Ellen Lawrence - Dit zijn onze kleren

  Wat voor kleren draag jij? Ontdek in dit boek welke kleren kinderen van over de hele wereld dragen. Je ziet hoe kleurig de kleding van de Quechua-indianen is. En je komt te weten hoe kinderen in Siberië zich warm houden, in de kou die erger is dan in een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Elien Craenhals, Emy Geyskens boeken
  Elien Craenhals, Emy Geyskens - Hart op slot

  De opa van Senne is gestorven. Hij voelt een diepe, bijna ondraaglijke steek in zijn hart. Senne gaat op zoek naar een slot, opdat hij niets meer zou voelen. Net op dat moment merkt zijn buurmeisje Fien hem op. Volwassenen vinden het vaak moeilijk om een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mary Hoffman boeken
  Mary Hoffman - Het geweldige grote vriendjesboek

  Informatief prentenboek over vriendschap, van het duo Hoffman en Asquith.Wat is een vriend? Moet een vriend dezelfde dingen leuk vinden als jij? Kun je ook vrienden zijn met dieren of met je broer of zus? Wie is jouw allerbeste vriend? En hoe maak je eigenlijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Stefan Boonen, Luus Willems boeken
  Stefan Boonen, Luus Willems - Een stuk voor mama en een stuk voor papa

  De ouders van Lander zijn pas uit elkaar. Lander gaat voor de eerste keer een weekend naar papa's nieuwe flat. Mama vindt het erg moeilijk om hem te laten gaan. Ze wuift en gaat dan snel terug naar binnen. Alles is zo anders bij papa zo nieuw en vreemd. Lander… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bauke Borsboom boeken
  Bauke Borsboom - Ik ben 9

  'Ik ben 9', een prachtig boek over de ontwikkelingsfase van de negenjarigen. Een must voor negenjarigen, ouders,leerkrachten en zorgbieders die met negenjarige kinderen werken. Dit prachtige en unieke boek van Bauke Borsboom kan helpen in deze onzekere periode… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95