Boeken over mens en maatschappij

 • Miguel Vazquez Freire boeken
  Miguel Vazquez Freire - Waarden en normen

  Het woord `waarde heeft meerdere betekenissen. Het is te makkelijk om te zeggen `Ik stel de waarde van een schilderij vast aan de hand van de gebruikte kleurwaarden b.v. donker, grijs en licht. Om het te kunnen benoemen zijn er bijvoorbeeld vele tonen `donker,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rita Radl Philipp boeken
  Rita Radl Philipp - Gelijkheid en Respect

  Mensen zijn verschillend, weten verschillende dingen en hebben hun eigen smaak, maar we willen allemaal met respect behandeld worden. Maar het is niet gemakkelijk om volgens deze ideen te leven. Het is vaak verschrikkelijk moeilijk en hierdoor ontstaan er… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Manuel Armas Castro, Laura Armas Barbazan boeken
  Manuel Armas Castro, Laura Armas Barbazan - Geweld op school

  Sommige kinderen rechtvaardigen agressie door te zeggen dat het een grap is en dat ze niemand pijn willen doen, dat het maar een spelletje is. Zouden zij willen dat dit met hen gebeurde? We moeten leren om elkaar te respecten. We zijn allemaal anders, maar we… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kate Petty, Lisa Kopper, Jim Pipe boeken
  Kate Petty, Lisa Kopper, Jim Pipe - Uit logeren

  Ontdek in Uit logeren wat Sam allemaal beleefd als hij bij zijn vriend Tom gaat logeren. `Sam gaat bij zijn vriendje Tom logeren. Hij is nog nooit een nacht zonder zijn papa en mama geweest.`Vergeet aap niet, Sam` zegt zijn papa.` (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Kate Petty, Lisa Kopper, Jim Pipe boeken
  Kate Petty, Lisa Kopper, Jim Pipe - Naar school

  Ontdek in Naar school dat Sam helemaal niet meer verlegen is en dat hij heel vlug nieuwe vriendjes maakt. `Vandaag gaat Sam voor het eerst naar school. Onderweg ziet Sam heel veel kinderen. Ze zwaaien en roepen naar elkaar. Sam vraagt zich af hoeveel kinderen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Kate Petty, Jim Pipe boeken
  Kate Petty, Jim Pipe - Naar de dokter

  In Naar de dokter leert Tim dat een bezoek aan de dokter niet iets is om bang voor te zijn. `Vader gaat vandaag met Tim naar de dokter. Tim is niet ziek. Hij wordt onderzocht. De dokter wil zeker weten dat Tim gezond is en controleren of hij goed groeit.` (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Kate Petty, Jim Pipe boeken
  Kate Petty, Jim Pipe - Het nieuwe zusje

  In Het nieuwe zusje ondergaat Tim een grote verandering in zijn jonge leven als hij een nieuw klein zusje krijgt. `Tim`s mama heeft een hele dikke buik. Tim kan niet meer op haar schoot zitten. Tim leunt daarom tegen moeders buik en dat is ook fijn.` (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Kate Petty boeken
  Kate Petty - Pas op voor vreemden

  In Pas op voor vreemden leert Tina dat ze altijd in de buurt moet blijven van kinderen en volwassenen die zij kent. `De meeste volwassenen zullen kinderen geen kwaad doen. Maar met vreemden moet je altijd oppassen. Sommige mensen kunnen je echt bang maken.` (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Neil Morris boeken
  Neil Morris - Fossiele brandstoffen

  De fossiele brandstoffen steenkool, aardgas en olie zijn belangrijke energiebronnen. Maar we zijn deze energiebronnen in snel tempo aan het opmaken, en ooit zullen ze opraken. Waar komen fossiele brandstoffen vandaan? Hoe worden ze gewonnen? Wat zijn de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Dieren

  Als je van dieren houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei aantrekkelijke en ook boeiende beroepen die alles met dieren te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor dieren gebruiken om kinderen te helpen. Maar ook hoe ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Kunst

  Als je van kunst houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met kunst te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor kunst gebruiken om mooie films te maken. Maar ook hoe ze mensen helpen zich beter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Bouwen

  Als je van bouwen houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met bouwen te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor het bouwen gebruiken om snelle auto's te maken. Maar ook hoe ze veilige gebouwen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Computers

  Als je van computers houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met computers te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor computers gebruiken om heel bijzondere films te maken. Maar ook hoe ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Geschiedenis

  Als je van geschiedenis houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met geschiedenis te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor geschiedenis gebruiken om het verleden te beschermen. Maar ook om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Wiskundeq

  Als je van rekenen houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met rekenen en wiskunde te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor wiskunde gebruiken om geld goed te beheren. Maar ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Muziek

  Als je van muziek houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met muziek te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor muziek gebruiken bij het maken van liedjes. Maar ook hoe ze jonge artiesten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Lezen en schrijven

  Als je van lezen en schrijven houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met lezen en schrijven te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor lezen en schrijven gebruiken om bijzondere verhalen te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Wetenschap

  Als je van wetenschap houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met wetenschap te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor wetenschap gebruiken bij het onderzoeken van de aarde. Maar ook hoe ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Charlotte Guillain boeken
  Charlotte Guillain - Sport

  Als je van sport houdt, moet je dit boek zeker lezen. In dit boek staan allerlei boeiende beroepen die alles met sport te maken hebben. Lees hoe volwassen mensen hun liefde voor sport gebruiken om anderen te helpen gezond te blijven. Maar ook hoe ze nieuwe en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Francesca Pardi boeken
  Francesca Pardi - Mijn mama en ik

  Mila woont alleen met haar moeder, al zo lang ze zich kan herinneren. Een vader mist ze helemaal niet. Maar als ze op school voor Vaderdag een tekening van papa moet maken, wordt het ineens lastig dat ze er geen heeft. Het lukt haar zelfs niet een tekening te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Aby Hartog, Sander Hartog boeken
  Aby Hartog, Sander Hartog - Mag je zeggen wat je vindt?

  Filosofische vragen voor deze tijd, voor kinderen vanaf negen jaar én hun ouders.Van jongs af aan leer je over wat mag en wat niet, over normen en waarden. Maar wie bepaalt wat goed is of fout? En is de grens daartussen altijd zo duidelijk? Betekent vrijheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Nieske Selles-ten Brinke boeken
  Nieske Selles-ten Brinke - Hier woon ik

  Hier woon ik is een boek over pleegzorg. Het richt zich op kinderen vanaf 7 jaar en is bedoeld om samen te lezen met een ouder of opvoeder. In het boek zijn vijf verhalen opgetekend over verschillende pleegkinderen, elk in een andere situatie. Er zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • An Swerts boeken
  An Swerts - Lampionnen voor Finn

  Het eerste boek in de Pleister-serie. Een reeks prentenboeken met een mooi verhaal én een informatieve toelichting vol achtergrondinformatie en tips. Deze serie maakt gevoelige problemen makkelijk bespreekbaar. (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jacqueline van Maarsen boeken
  Jacqueline van Maarsen - 'Je beste vriendin Anne'

  Jacqueline groeit op in Amsterdam. Haar leven is vrolijk en zorgeloos. Maar waarom komen er opeens zoveel Duitse kinderen bij haar in de klas? Waren ze niet veilig in hun eigen land? Dan breekt de oorlog uit. Alles verandert en Jacqueline begint te begrijpen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Zoeren van Sylvia boeken
  Zoeren van Sylvia - Ik ben oké!

  Dit leuke full-colour werkboek werd speciaal geschreven en samengesteld voor hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen van zeven tot en met tien jaar. De kinderen lezen herkenbare verhalen, maken spelletjes en leren ontspanningsoefeningen, handige oplossingen te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50