Boeken over mens en maatschappij

 • Gabby Dawnay, Alex Barrow boeken
  Gabby Dawnay, Alex Barrow - Beer zingt zijn eigen lied

  Voor iedereen die denkt: dat kan ik niet - je kunt het WEL!Beer wil meezingen met de vogels in het bos.Hij doet zijn mond open en jubelt erop los.Maar hoe hard hij ook zijn best doet,zijn berenlied klinkt echt niet goed.Ieder dier is anders, groot en klein.Zal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Stefan Boonen boeken
  Stefan Boonen - Als je blaft

  Het helpt niet als we de deur sluiten.Nee.Papa brult er dwars doorheen.Of als we onder het bed gaan liggen.Omdat mama met schoenen gooit.Zo kwaad is ze.Als je blaft is een verhaal over een gezin waar de spanningen soms hoog oplopen. Op een dag is het weer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Kolet Janssen, Emy Geyskens boeken
  Kolet Janssen, Emy Geyskens - Pleister. Botsing! ( Verkeersongeval)

  Een mooi verhaal om de gevolgen van een verkeersongeval in de omgeving van een kind bespreekbaar te maken. Met achteraan achtergrondinformatie, een getuigenis van een verkeersslachtoffer en tips. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Als Wannes en zijn zus Lily ’s… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • An Swerts boeken
  An Swerts - Pleister. Een bloem van een tante ( Bipolaire stoornis)

  Een mooi, gevoelig verhaal over een tante met een bipolaire stoornis. Met achteraan een interview met twee experts en enkele tips. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt maar één lievelingstante hebben. En voor Leon is dat mama’s jongste zus: tante Lisa. Maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ruth Wielockx, Julius Schellens boeken
  Ruth Wielockx, Julius Schellens - Mijn ogen zijn jouw ogen

  jeugdboek, blind, blindengeleidehond, hond, weetjes, fictie en non-fictie, met illustraties van eigen bodem, Nederlands Een combinatie van interessante weetjes en een leuk dagboekverhaal, waarbij je alles leert over geleidehonden. Voor iedereen vanaf 8 jaar.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Somia Bakali boeken
  Somia Bakali - Bij mij thuis

  In dit vrolijke prentenboek maken we kennis met Aicha en Sep. Ze zijn goede vriendjes én buren van elkaar. De familie van Aicha komt uit Marokko, de ouders van Sep zijn in deze stad geboren en getogen. Aicha vertelt over haar familie, hun dagelijkse leven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Francesca Sanna boeken
  Francesca Sanna - Mijn vriendje Bang

  Als een klein meisje -de hoofdpersoon in dit bijzondere prentenboek- naar een ander land verhuist en naar een nieuwe school gaat, groeit haar vaste metgezel en vriendje Bang alsmaar groter en groter. Het meisje voelt zich alleen en ligt 's-nachts in haar bedje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Nick Gordon boeken
  Nick Gordon - Gevechtspiloot

  In waanzinnig werk lees je over stoere beroepen! In dit boek lees je over gevechts-piloten. Ontdek hoe ze een doelwit van de vijand aanvallen en welke speciale pakken ze dan aanhebben. Met veel actiefoto's en interessante weetjes. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Minke van Dam boeken
  Minke van Dam - Ruzie

  Kinderen, papa’s en mama’s, familie, buren, voetballers, allemaal maken ze wel eens ruzie. Ruzie is niet leuk. Je wordt er boos en verdrietig van. Maar waarom maak je ruzie en hoe los je het weer op? Wie heeft er schuld aan de ruzie? En helpt het om erover… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nick Gordon boeken
  Nick Gordon - Redder op zee

  In waanzinnig werk lees je over stoere beroepen! In dit boek lees je over redders op zee. Ontdek hoe ze mensen uit het water redden en welke hulpmiddelen ze daarbij gebruiken. Met veel actiefoto's en interessante weetjes. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Chris Bowman boeken
  Chris Bowman - Commando

  In de serie waanzinnig werk lees je over stoere beroepen! In dit boek lees je over commando's. Ontdek hoe ze gevaarlijke speciale missies uitvoeren in oorlogsgebieden en welke hulpmiddelen ze daarbij gebruiken. Met veel actiefoto's en interessante weetjes. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Isabelle de Ridder boeken
  Isabelle de Ridder - Juf en meester

  Iedere groep op school heeft een juf of meester. Soms zelfs twee. Juf of meester is een beroep. Jij kunt het later ook worden. Juffen en meesters geven les, maar ze doen nog veel meer. Ze helpen kinderen en praten met ouders. Ze regelen schooluitjes en houden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Emy Geyskens, Kolet Janssen boeken
  Emy Geyskens, Kolet Janssen - pleister. De pyjamareus

  Een mooi verhaal over een jongen die even niet naar school kan, maar toch elke dag bij zijn vriendjes is. Met achteraan een interview met Kathy Lindekens, voorzitter van Bednet. Voor kinderen vanaf 6 jaar. De zevenjarige Liam herstelt thuis van een operatie.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Izzi Howell boeken
  Izzi Howell - Bevolking

  In de serie Geografie in beeld lees je over oorzaken en gevolgen van aardbevingen, hoe vulkanen werken, welke natuurlijke hulpbronnen de aarde biedt … Over bergen, rivieren en kusten en de kringloop van water op onze ‘blauwe planeet’. En over de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Honor Head boeken
  Honor Head - Omgaan met cultuurverschillen

  Wat je eet, de kleding die je draagt, hoe je met elkaar omgaat, je geloof, de normen en waarden waar je je aan houdt: dat hoort allemaal bij je cultuur. In een multiculturele samenleving hebben je buren misschien andere gewoontes dan jij. In dit boek lees je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ayse Bosse boeken
  Ayse Bosse - Omdat ik je zo mis

  Een boek voor kinderen over het gemis van een dierbare (kan ook een huisdier zijn). Dit boek biedt goede hulp bij het begeleidien van het rouwproces, door middel van creatieve opdrachten. Kinderen leren woorden en betekenis te geven aan hun gevoelens en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Janny van der Molen boeken
  Janny van der Molen - Heldinnen

  Inspirerende verhalen voor meisjes van nu, over vrouwen die door hun moed, talent en doorzettingsvermogen veel bereikt hebben.Iedereen heeft helden nodig: mensen die je inspireren om het beste uit jezelf te halen. In dit boek staan de ware verhalen van vijftig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Katherine Halligan boeken
  Katherine Halligan - Wereldvrouwen

  Wereldvrouwen Maak in Wereldvrouwen kennis met 50 dappere vrouwen uit de wereldgeschiedenis die met hun visie, moed en hoop de wereld voorgoed hebben veranderd. Deze bekende vrouwen zoals Anne Frank en Malala, maar ook minder bekende vrouwen vertellen hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Tess Dumitru boeken
  Tess Dumitru - Besties, boys en belangrijke bijzaken

  Vrolijk handboek vol tips en testjes voor jonge meiden. Drinkt met je billen bloot, melk uit een kokosnoot – je wordt vanzelluf groot... Ja, in 1981 misschien. Maar anno 2018 is er wel héél veel om over na te denken in je tienerjaren. Naast het gedoe met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Elien Craenhals, Emy Geyskens boeken
  Elien Craenhals, Emy Geyskens - Hart op slot

  De opa van Senne is gestorven. Hij voelt een diepe, bijna ondraaglijke steek in zijn hart. Senne gaat op zoek naar een slot, opdat hij niets meer zou voelen. Net op dat moment merkt zijn buurmeisje Fien hem op. Volwassenen vinden het vaak moeilijk om een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • An Swerts boeken
  An Swerts - Lampionnen voor Finn

  Het eerste boek in de Pleister-serie. Een reeks prentenboeken met een mooi verhaal én een informatieve toelichting vol achtergrondinformatie en tips. Deze serie maakt gevoelige problemen makkelijk bespreekbaar. (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Judith van Helden boeken
  Judith van Helden - Beroep onder de loep

  Beroep onder de loep is een kleurrijk vormgegeven bladerboek voor meiden van 10-14 jaar. Het bevat veertig vrolijk geschreven interviews met vrouwen uit allerlei beroepen. Het helpt meiden zich te oriënteren op wat ze later willen worden. En het verbreedt en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Silvie Sanza boeken
  Silvie Sanza - Wat is jouw beroep?

  Wat doet een chirurg? Wie kan kapitein van een schip worden? En waar ga ik later werken als ik groot ben? Dit boek helpt nieuwsgierige kinderen om al deze vragen te beantwoorden. In het boek vind je ongeveer 300 beroepen, onderverdeeld in 17 hoofdstukken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Anna Wills, Nora Tomm boeken
  Anna Wills, Nora Tomm - Wie gelooft wat?

  Ga mee op een boeiende reis langs de verschillende wereldgodsdiensten.Kleurrijke kijkplaten en boeiende weetjes over rituelen, tradities, symbolen, gebedshuizen en feesten.Wist je dat:- de vis een oud symbool is voor het christendom?- het in de islam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Paul Dowswell boeken
  Paul Dowswell - Haar

  Een jongen knipt het haar van zijn vriend en maakt er mooie vlechtjes in. Hij smeert het hoofd in met klei en versiert het met de fijnste veertjes die hij kan vinden... Dit gaat over de haardracht van de Hamar in Enthiopië. Waarom doen mensen zoveel moeite om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00