Boeken over kunst en cultuur

 • Ted van Lieshout boeken
  Ted van Lieshout - Kleuren

  Kunstgeschiedenis was nog nooit zo leuk: een cadeauboek voor jong en oud.Wat is wit? Wat is zwart? Wat is licht? Wat is kleur? Op die vragen vind je antwoord in dit boek. Aan de hand van een tentoonstelling kom je meer te weten over kleuren, maar ook over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Paul Thurlby boeken
  Paul Thurlby - Het grote kunst doeboek

  Paul Thurlby is een Engelse illustrator en werkt onder meer voor The Guardian, The Times, The New Yorker en Vanity Fair. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de befaamde National Gallery in Londen hem benaderde om een doeboek voor kinderen te maken aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan von Holleben boeken
  Jan von Holleben - Fantastische foto's

  Vlieg jij straks door de ruimte? Picknick je in een reuzentuin? Of bouw je snoepfabrieken als Willy Wonka? Met dit boek maak je wonderlijke nieuwe werelden. Ga aan de slag met een camera of met je telefoon en val van de ene verbazing in de andere! Maak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wouter van Reek boeken
  Wouter van Reek - Escher

  Prachtig kunstprentenboek over Escher, in samenwerking met Museum Escher in het Paleis.Nadir en Zenith komen op een plek die zo vreemd is dat ze niet weten of die echt is of niet. Nieuwsgierig geworden kijken ze verder. En nog wat verder. Zo raken ze steeds… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek Italië en eet mee

  In deze serie maak je kennis met verschillende landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je Italië. Je leert ook 10 typisch Italiaanse gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek China en eet mee

  In deze serie maak je kennis met averschillende landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je China. Je kunt ook 10 typisch Chinese gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek Mexico en eet mee

  In deze serie maak je kennis met verschillend landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je Mexico. Je kunt ook 10 typisch Mexicaanse gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Marian van Gog boeken
  Marian van Gog - Carnaval

  Elk jaar in februari of begin maart is het carnaval. Mensen verkleden zich en vieren dagenlang feest. Er is muziek en er wordt gedanst. Er zijn optochten met mooie wagens en de huizen en straten zijn vrolijk versierd. Van tevoren is prins Carnaval gekozen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Koningsdag

  Op 27 april is de koning van Nederland jarig. Die dag heet Koningsdag. Heel het land viert feest. Op straat zie je kraampjes en kleedjes waar mensen spullen verkopen. Veel mensen hebben oranje kleren aan. Maar hoe viert de koning zelf Koningsdag? En weet jij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Dieter Schubert boeken
  Dieter Schubert - Maurits Muis en Rembrandt

  Kunstprentenboek van Ingrid en Dieter Schubert voor het Mauritshuis. Voor 350 jaar Rembrandt!'Ik ben Maurits Muis en van edele afkomst!' 'En ik ben Rembrant Harmenszoon van Rijn en later word ik een beroemd schilder.' Maurits Muis woont in het grote huis. Elke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Jorgen Hoffmans boeken
  Jorgen Hoffmans - De grootste geheimen van het Rijksmuseum

  Het Rijksmuseum staat en hangt vol met wereldberoemde kunstwerken. Kunst die iedereen wil zien! Lees in dit boek alles over stoere helden, vreemde dokters, overwinningen en de grootste geheimen die je in het museum ontdekt. Kleurrijk informatief boek op AVI… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Bette Westera boeken
  Bette Westera - Jawlensky Haar ogen

  Prachtig kunstprentenboek over schilder Jawlensky, gemaakt door Bette Westera en Sylvia Weve.In het huis achter de kerk woont een nieuwe jongen met zijn vader. ‘Heb jij geen moeder?’ vragen de andere kinderen. ‘Jawel,’ zegt de jongen. ‘Je kunt haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Origami, haiku's en kunst

  Een doe-, lees- en kijkboekvoor alle leeftijden Kunst kent vele vormen. In dit prachtige doe- en kijkboek zijn drie bijzondere Japanse kunstvormen bij elkaar gebracht: de papiervouwkunst origami, de dichtkunst haiku en beeldende kunst in de vorm van prenten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Phaidon Press Limited boeken
  Phaidon Press Limited - Het kunstboek voor kinderen Wit

  Is verkleden kunst? Hoe schilder je gevoelens? Hoe maak je een Alberto Giacometti? Kun je een neus schilderen? Waarom maakte Jeff Koons een enorm kunstwerk van zeventigduizend planten? Het kunstboek voor kinderen onderzoekt de verschillende ideeën,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Susie Brooks boeken
  Susie Brooks - Selfie

  Selfies zie je overal: van Facebook en Twitter tot in kranten en tijdschriften, de selfie is niet meer weg te denken. En iedereen doet het: van de paus tot aan de president van de Verenigde Staten en van soapies tot je beste vrienden. Maar wist je ook dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Richard Tames boeken
  Richard Tames - Michelangelo, Buonarotti

  Waar werd Michelangelo geboren? * Hoelang deed hij over het schilderen van de Sixtijnse Kapel? * Was Michelangelo alleen schilder? In de reeks Leven en werk van... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Jayne Woodhouse boeken
  Jayne Woodhouse - Pieter Breughel

  * Wanneer werd Breughel geboren? * Welke plaatsen bezocht hij? * Waren zijn schilderijen altijd populair? In de reeks Leven en werk van... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Richard Tames boeken
  Richard Tames - Auguste Rodin

  * Wie was Auguste Rodin? * Wanneer leefde hij? * Waar werkte hij aan zijn beelden? In de reeks Leven en werk van... wordt verteld over enkele van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Sean Connolly boeken
  Sean Connolly - Leonardo da Vinci

  Wat betekent ?da Vinci?? * Van wie leerde Leonardo schilderen? * Wanneer werd hij geboren? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer over Leonardo da Vinci vind je in dit deeltje in de reeks Leven en werk van... (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Mia Goes, Antoine Ullmann, Christian Nibial boeken
  Mia Goes, Antoine Ullmann, Christian Nibial - DADA Jheronimus Bosch

  Een special over de grote overzichtstentoonstelling van Jheronimus Bosch in het Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch is overleden. Daarom is er het hele jaar van alles te zien en doen in Den Bosch, de stad… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Sandarijn Hilkhuijsen boeken
  Sandarijn Hilkhuijsen - De snoezelkoning

  "In een land hier ver vandaan, waar bomen op hoge heuvels staan, bedacht een prins met mooie zwarte krullen een bijzonder plan..." Dit zijn de eerste woorden uit het titelgedicht. Een jonge prins (Noa) die ondanks zijn ziekte geniet van het leven en doet wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Esther van der Ham, Yvonne van der Ham boeken
  Esther van der Ham, Yvonne van der Ham - Zingen is gaaf

  Zingen is leuk, ontspannen en fijn. Dat weten de katten Loesje en Snoesje maar al te goed. In dit boek laten ze zien waarom zij er zo dol op zijn. Steeds meer dieren gaan meedoen totdat ze in een grote stoet door het bos lopen. Zing mee met Loesje en Snoesje… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Teresa Heapy boeken
  Teresa Heapy - Buitenkunst

  Kunst is overal! En kunst kan van alles zijn - niet alleen schilderijen of beelden. In de openlucht vind je kunst om bij stil te staan en over na te denken! (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Cathy West boeken
  Cathy West - Hiphop

  Wat is hiphop? Hoe is hiphop begonnen? Hoe zien hiphoppers eruit? Hoe word je een rapper? Met dit boek kom je alles te weten over hiphop. En je kunt ook nog een mooi verhaal lezen! Een mooie mix is een grappig verhaal over een hiphop-band. Ga je mee op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Cathy West boeken
  Cathy West - Musicals

  Wat is een musical? Welke musicals zijn beroemd? Wie werken er mee aan musicals? Hoe word je een musical-ster? Met dit boek kom je alles te weten over musicals. En je kunt ook nog een mooi verhaal lezen! Inspiratie is een grappig verhaal over een schrijfster.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00