Boeken over kunst en cultuur

 • Wouter van Reek boeken
  Wouter van Reek - Escher

  Prachtig kunstprentenboek over Escher, in samenwerking met Museum Escher in het Paleis.Nadir en Zenith komen op een plek die zo vreemd is dat ze niet weten of die echt is of niet. Nieuwsgierig geworden kijken ze verder. En nog wat verder. Zo raken ze steeds… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Dieter Schubert boeken
  Dieter Schubert - Maurits Muis en Rembrandt

  Kunstprentenboek van Ingrid en Dieter Schubert voor het Mauritshuis. Voor 350 jaar Rembrandt!'Ik ben Maurits Muis en van edele afkomst!' 'En ik ben Rembrant Harmenszoon van Rijn en later word ik een beroemd schilder.' Maurits Muis woont in het grote huis. Elke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Marian van Gog boeken
  Marian van Gog - Carnaval

  Elk jaar in februari of begin maart is het carnaval. Mensen verkleden zich en vieren dagenlang feest. Er is muziek en er wordt gedanst. Er zijn optochten met mooie wagens en de huizen en straten zijn vrolijk versierd. Van tevoren is prins Carnaval gekozen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Koningsdag

  Op 27 april is de koning van Nederland jarig. Die dag heet Koningsdag. Heel het land viert feest. Op straat zie je kraampjes en kleedjes waar mensen spullen verkopen. Veel mensen hebben oranje kleren aan. Maar hoe viert de koning zelf Koningsdag? En weet jij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek Italië en eet mee

  In deze serie maak je kennis met verschillende landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je Italië. Je leert ook 10 typisch Italiaanse gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek China en eet mee

  In deze serie maak je kennis met averschillende landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je China. Je kunt ook 10 typisch Chinese gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek Mexico en eet mee

  In deze serie maak je kennis met verschillend landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je Mexico. Je kunt ook 10 typisch Mexicaanse gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Jorgen Hoffmans boeken
  Jorgen Hoffmans - De grootste geheimen van het Rijksmuseum

  Het Rijksmuseum staat en hangt vol met wereldberoemde kunstwerken. Kunst die iedereen wil zien! Lees in dit boek alles over stoere helden, vreemde dokters, overwinningen en de grootste geheimen die je in het museum ontdekt. Kleurrijk informatief boek op AVI… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • De grote kunstencyclopedie voor kinderen

  Een boeiend overzicht van kunst door de eeuwen heen:van grotschilderingen tot popartklassieke en moderne beeldhouwkunstfotografie van vroeger tot nu. (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Bette Westera boeken
  Bette Westera - Jawlensky Haar ogen

  Prachtig kunstprentenboek over schilder Jawlensky, gemaakt door Bette Westera en Sylvia Weve.In het huis achter de kerk woont een nieuwe jongen met zijn vader. ‘Heb jij geen moeder?’ vragen de andere kinderen. ‘Jawel,’ zegt de jongen. ‘Je kunt haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • David Hockney, Martin Gayford boeken
  David Hockney, Martin Gayford - Kijken voor kinderen

  Een van de grootste kunstenaars van deze tijd laat kinderen naar kunst kijken. Tekst "Kunst is overal - en is er altijd geweest: van grotschilderingen tot computertekeningen. Dat laat David Hockney zien aan de hand van talloze beelden uit de beeldende kunst,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Origami, haiku's en kunst

  Een doe-, lees- en kijkboekvoor alle leeftijden Kunst kent vele vormen. In dit prachtige doe- en kijkboek zijn drie bijzondere Japanse kunstvormen bij elkaar gebracht: de papiervouwkunst origami, de dichtkunst haiku en beeldende kunst in de vorm van prenten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Pascale Waumans, Jan Leunckens boeken
  Pascale Waumans, Jan Leunckens - Elodies verrassing

  Olifant Elodie woont samen met haar vriendjes in het grote dierenbos. Voor haar verjaardag willen alle dieren een groot feest organiseren. Lodewijk de uil heeft de allerbelangrijkste taak: hij moet een leuke verrassing bedenken voor Elodie. Dat blijkt echter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rachid Benzine, Ismaël Saidi boeken
  Rachid Benzine, Ismaël Saidi - Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran?

  Iedereen spreekt over de Koran. Velen verwijzen ernaar zonder hem te kennen. Veelal laat men hem dingen zeggen, die hij in werkelijkheid niet zegt! Rachid Benzine, islamoloog, en Ismaël Saidi, auteur en regisseur, zijn zich ten volle bewust van de grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Elsbeth de Jager boeken
  Elsbeth de Jager - Jamil en Jamila

  Jamil en Jamila wonen in een Syrisch vluchtelingenkamp. Jamil komt er net aan, Jamila woont er al wat langer. Net als heel veel andere kinderen moesten ze vluchten vanwege de oorlog. Jamila wil graag vrienden worden met Jamil. Maar waarom geeft hij zo vaak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sandarijn Hilkhuijsen boeken
  Sandarijn Hilkhuijsen - De snoezelkoning

  "In een land hier ver vandaan, waar bomen op hoge heuvels staan, bedacht een prins met mooie zwarte krullen een bijzonder plan..." Dit zijn de eerste woorden uit het titelgedicht. Een jonge prins (Noa) die ondanks zijn ziekte geniet van het leven en doet wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Martine Sluijter boeken
  Martine Sluijter - Ontdek je stad

  Ontdek de stad waarin je woont! Dit boek moedigt kinderen en ouders aan om buiten hun vertrouwde buurtje te stappen en op zoek te gaan naar avontuur in de stad. Jouw woonplaats kan een interessante en avontuurlijke plek zijn, als je maar weet hoe je de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Esther van der Ham, Yvonne van der Ham boeken
  Esther van der Ham, Yvonne van der Ham - Zingen is gaaf

  Zingen is leuk, ontspannen en fijn. Dat weten de katten Loesje en Snoesje maar al te goed. In dit boek laten ze zien waarom zij er zo dol op zijn. Steeds meer dieren gaan meedoen totdat ze in een grote stoet door het bos lopen. Zing mee met Loesje en Snoesje… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Teresa Heapy boeken
  Teresa Heapy - Buitenkunst

  Kunst is overal! En kunst kan van alles zijn - niet alleen schilderijen of beelden. In de openlucht vind je kunst om bij stil te staan en over na te denken! (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Cathy West boeken
  Cathy West - Hiphop

  Wat is hiphop? Hoe is hiphop begonnen? Hoe zien hiphoppers eruit? Hoe word je een rapper? Met dit boek kom je alles te weten over hiphop. En je kunt ook nog een mooi verhaal lezen! Een mooie mix is een grappig verhaal over een hiphop-band. Ga je mee op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Cathy West boeken
  Cathy West - Musicals

  Wat is een musical? Welke musicals zijn beroemd? Wie werken er mee aan musicals? Hoe word je een musical-ster? Met dit boek kom je alles te weten over musicals. En je kunt ook nog een mooi verhaal lezen! Inspiratie is een grappig verhaal over een schrijfster.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Cathy West boeken
  Cathy West - Streetdance

  Wat is streetdance? Wat zijn dance battles? Waar kun je streetdance zien? Hoe kun je streetdance leren? Met dit boek kom je alles te weten over streetdance. En je kunt ook nog een mooi verhaal lezen! De dance battle is een grappig verhaal over een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Cathy West boeken
  Cathy West - Straat-theater

  Wat is straattheater? Hoe lang bestaat straattheater al? Waar kun je straattheater zien? Hoe word je straatartiest? Met dit boek kom je alles te weten over straattheater. En je kunt ook nog een mooi verhaal lezen! De gouden man is een spannend verhaal over een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Cathy West boeken
  Cathy West - Streetstyle

  Wat is streetstyle? Hoe zag streetstyle er vroeger uit? Waar is streetstyle heel populair? Welke stijl past bij jou? Met dit boek kom je alles te weten over streetstyle. En je kunt ook nog leen mooi verhaal lezen! Trendsetter is een grappig verhaal over Reena,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Claire d' Harcourt boeken
  Claire d' Harcourt - Kunst in de kijker

  Kunst in de kijker Claire d' Harcourt Vind je het leuk om naar schilderijen te kijken en iets meer te weten te komen over de kunstenaar en de tijd waarin hij leefde? Kunst in de kijker neemt je mee op ontdekkingsreis in een denkbeeldig museum waar kunstwerken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95