Boeken over gezondheid

 • Bo Buijs boeken
  Bo Buijs - Puberteit

  In de puberteit word je volwassen. Ieder mens maakt het mee. Jij nu misschien ook. Hoe bijzonder is dat eigenlijk? Binnen een paar jaar verandert er een heleboel aan jou. Je merkt het aan van alles, al waren het alleen al je kleren waar je steeds razendsnel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Alieke Bruins boeken
  Alieke Bruins - Kleurenblind

  Kleurenblindheid komt veel voor, en meer bij jongens dan meisjes. Maar weinig mensen zien helemaal geen kleuren. Veel kleurenblinden hebben alleen moeite met rood en groen. Het kan lastig zijn om kleurenblind te zijn. Op school bijvoorbeeld, en bij het sporten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Honor Head boeken
  Honor Head - Hoe is het om transgender te zijn?

  Als je transgender bent, voel je je niet thuis in je eigen lijf. Je bent geboren als jongen, maar je voelt je een meisje. Of andersom. Je past niet bij de verwachtingen die iedereen van je heeft. In dit boek lees je hoe het is om transgender te zijn. Jij, of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Honor Head boeken
  Honor Head - Problemen thuis?

  In elk gezin wordt wel eens ruzie gemaakt. Dat is vervelend, maar als je het weer goedmaakt is het niet erg. Het is iets anders als er thuis echt problemen zijn die niet ophouden. Bijvoorbeeld geweld, zodat je je niet veilig voelt. Of armoede en schulden,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Honor Head boeken
  Honor Head - Zelfbeeld en zelfvertouwen?

  Als je een negatief zelfbeeld hebt, of weinig zelfvertrouwen, denk je dat iedereen beter, knapper, slimmer of leuker is dan jij. Onzin natuurlijk! Maar hoe kom je van dat idee af? In dit boek lees je waar die negatieve gevoelens vandaan komen. Je krijgt tips… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Minke van Dam boeken
  Minke van Dam - Slapen

  Houd jij ook zo van slapen? Gelukkig maar! Want als je slaapt, rusten je lijf en je hersenen uit. De dag erna heb je weer genoeg energie om te spelen en te leren. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens jouw slaap? En wat doe je als je niet kunt slapen? (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Paul Mason boeken
  Paul Mason - Zo werken je botten en spieren

  Als je loopt, danst, paardrijdt of fietst, moet je je lichaam kunnen bewegen. Hoe sta je op, zwaai je met je armen en til je je voet op? Dat kun je dankzij je sterke botten en soepele spieren. In dit boek lees je hoe ze precies werken. (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Paul Mason boeken
  Paul Mason - Zo werkt je brein

  Je brein (je hersenen) is de baas over je lichaam. Via je zenuwstelsel sturen je hersenen boodschappen door, zodat jij gaat lopen, praten, blijft ademen, lekker eten kunt ruiken enzovoort. Wat gebeurt er dan allemaal? In dit boek lees je hoe je brein precies… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Paul Mason boeken
  Paul Mason - Zo werkt je spijsvertering

  Je moet eten en drinken om in leven te blijven. Wat gebeurt er allemaal als je kauwt en slikt en als je maag en darmen hun werk doen? Hoe komen de voedingsstoffen op de goede plaats en waar blijft de rest? In dit boek lees je hoe je spijsverteringsstelsel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Madeline Tyler boeken
  Madeline Tyler - Ik heb jeuk!

  Heb jij je al weleens afgevraagd hoe het komt dat een muggenbeet jeukt? Hoe het komt dat je wilt krabben als je jeuk hebt? En waarom brandnetels jeuk veroorzaken? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen en allerlei andere weetjes over jeuk. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Madeline Tyler boeken
  Madeline Tyler - Ik bloed!

  Heb jij je al weleens afgevraagd waarom er bloed in je lichaam zit? Wat er in je bloed zit? En hoe bloed door je lichaam stroomt? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen en allerlei andere weetjes over bloed. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Madeline Tyler boeken
  Madeline Tyler - Ik groei!

  Heb jij je al weleens afgevraagd wat er gebeurt terwijl je groeit? Wat je nodig hebt om te groeien? En waarom sommige mensen groter worden dan andere? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen en allerlei andere weetjes over groeien. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Inke Brugman, Renate van Leeuwen boeken
  Inke Brugman, Renate van Leeuwen - Koele Bikkels

  Zou jij ook graag wat relaxter willen zijn? Niet meer bang zijn dat je een proefwerk of toets toch niet haalt? Of dat je niet weet wat je moet zeggen als je aan de beurt bent? Dan is dit echt een boek voor jou.Leer hoe je kunt ontspannen, juist als het even… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Minke van Dam boeken
  Minke van Dam - Poep

  Iedereen doet het: poepen! De een doet het één keer per dag, de ander vaker of minder vaak. Maar waarom poepen we eigenlijk? En waar komt die poep vandaan? Poep is meestal bruin, maar ook wel eens rood, oranje of groen. Hoe komt dat? En wat kun je doen als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Leon Read boeken
  Leon Read - Hatsjoe! Zo word je verkouden

  Hallo, ik ben Juul. Samen met Weetjes- Beer zoek ik uit hoe je verkouden wordt. Je leest het in dit boek! Houd de speciale doorkijkbladzijden tegen het licht. Zo ontdek je hoe je lichaam werkt. En de wereld om je heen! (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Leon Read boeken
  Leon Read - Kijk uit! Zo werken je zintuigen

  Hallo, ik ben Juul. Samen met Weetjes-Beer zoek ik uit hoe je zintuigen werken. Je leest het in dit boek! Houd de speciale doorkijkbladzijden tegen het licht. Zo ontdek je hoe je lichaam werkt. En de wereld om je heen! (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Geert-Jan Roebers boeken
  Geert-Jan Roebers - Pijn

  Er bestaan mensen die nooit pijn hebben. Zo iemand ben jij waarschijnlijk niet. Wees maar blij. Pijn is niet fijn, maar wel belangrijk. Dit boek gaat over hoofdpijn, spierpijn en andere soorten pijn. Je leest erin dat je ook pijn in je kleine teen via je hoofd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Allergisch!

  Sommige kinderen zijn allergisch, bijvoorbeeld voor pinda’s. Eten ze pinda’s, dan krijgen ze jeuk in hun mond, bulten op hun huid of kramp in hun buik. Je kunt allergisch zijn voor verschillende dingen. Voor bepaald eten of drinken, zoals melk, kippenei of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ditte Merle boeken
  Ditte Merle - Spuug

  Spuug lijkt heel gewoon. Het komt de hele dag in je mond. Wat is spuug eigenlijk? Waar komt spuug vandaan? Spuug is niet alleen water. Er zitten gezonde stoffen in. Maar van spuug kun je ook ziek worden. Hoe dat kan? Dat lees je in dit boek! (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ruth Owen boeken
  Ruth Owen - Onderzoek je zintuigen

  Wat doet die hamer in je oor? Hoe smaakt eten met je neus dicht? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Ruth Owen boeken
  Ruth Owen - Hoe blijf je gezond?

  Waar gaat je eten naartoe? Waarom is slapen zo gezond? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Vivian den Hollander boeken
  Vivian den Hollander - Weg met de viezekiezenbeestjes!

  Vrolijk en grappig prentenboek over tandenpoetsen, voor kinderen op de basisschool.Tandarts Jula laat zien hoe de viezekiezenbeestjes smullen van restjes eten die tussen je tanden blijven zitten. En hoe ze daar gaatjes maken om in te wonen. Gelukkig laat de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Honor Head boeken
  Honor Head - Omgaan met faalangst

  Als je faalangst hebt, ben je vaak bang dat je iets niet kunt, of (zie je wel!) verkeerd doet. Bijvoorbeeld op school. Faalangst geeft stress. Je durft dan ook geen nieuwe dingen aan te pakken. Dat is jammer! In dit boek lees je waar faalangst vandaan komt en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Elodie Mendels, Alexander De Bruijn boeken
  Elodie Mendels, Alexander De Bruijn - Zalfje

  'Zalfje' is een vrolijk en leerzaam boek met kleurrijke illustraties over eczeem voor kinderen van 4-8 jaar en hun ouders. Om voor te lezen of samen doorheen te bladeren.Bram heeft jeuk. De dokter zegt dat hij eczeem heeft. Maar smeren wil hij niet, dat vindt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Martine Delfos, Annick Kronenburg boeken
  Martine Delfos, Annick Kronenburg - Puck en moyamoya

  Puck en moyamoya is bedoeld voor kinderen die problemen hebben die voortkomen uit moyamoya en die mogelijk een hersenoperatie gaan krijgen of hebben ondergaan. (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,00