Boeken over geschiedenis

 • Gerda Végh boeken
  Gerda Végh - Mythologie

  Hoe is de wereld ontstaan? Waarom onweert het? Waar komt de liefde vandaan? Dat zijn belangrijke vragen waarop de mensen vroeger ook al antwoorden zochten. Omdat ze niet alles begrepen, vertelden ze er verhalen over. Verhalen over goden en duivels, helden en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Susanne Neutkens boeken
  Susanne Neutkens - Slavernij

  Je gelooft het misschien niet, maar meer dan 10.000 jaar lang was slavernij heel gewoon. Overal op de wereld was het normaal om mensen als slaaf te gebruiken. Slaven waren het bezit van iemand. Ze moesten vaak onmenselijk hard werken en kregen slecht te eten.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Moniek van Zijl boeken
  Moniek van Zijl - Verzetsmuseum Junior

  Wat zou jij doen als er hier oorlog uitbreekt? Zou je gehoorzaam zijn aan de nieuwe leiders, of sluit je je aan bij het verzet? Eva, Henk, Nelly en Jan waren zo’n 70 jaar geleden nog kinderen. Ze woonden in Nederland en maakten de oorlog mee. Dat was… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Michael Bright boeken
  Michael Bright - Waar wij vandaan komen volgens... Darwin

  Wil je weten… …waarom krabben zijwaarts wegrennen? …welke vis het eerst het land op kroop? …waarom we denken dat vogels eigenlijk dinosauriërs zijn? …en waarom je hersenen in je hoofd zitten en niet in je voeten? Dat lees je allemaal in dit boek. Je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • P. de Zeeuw boeken
  P. de Zeeuw - Willem Tell

  Willem Tell, een Zwitserse jager uit de kanton Uri, sluit een verbond met andere kantons om samen een opstand tegen de Oostenrijkers te beginnen. Er wordt hiervoor een datum afgesproken; tot zolang zullen ze wachten. Maar als Willem Tell niet voor de hoed… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • P. de Zeeuw JGzn boeken
  P. de Zeeuw JGzn - Livingstone

  Al op jonge leeftijd verlangt David Livingstone ernaar om dokter en zendeling te worden onder de Chinezen. Maar omdat daar een oorlog uitbreekt, besluit hij op aanraden van de Schotse zendeling Moffat naar Afrika te gaan. Op zijn reis door de oerwouden van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Maria Isabel Sánchez Vegara boeken
  Maria Isabel Sánchez Vegara - Frida Kahlo

  Van klein tot groots Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Linda Dielemans, Sanne te Loo boeken
  Linda Dielemans, Sanne te Loo - Brons

  Denk aan het meest waardevolle dat je hebt. Het allerduurste, het allermooiste, het meest bijzondere. Dat zou je niet weggooien. Nooit van je leven. Maar in de bronstijd, zo'n vierduizend jaar geleden, was dat precies wat mensen deden. Brons was ontzettend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jonathan W. Stokes boeken
  Jonathan W. Stokes - Het oude Rome

  Het oude Rome is een supergrappige gids in de verhalende non-fictieserie Handboek voor historiehoppers van Jonathan W. Stokes, met illustraties van David Sossella. Vol toffe infographics, handige feiten en slimme tips, geschikt voor nieuwsgierige lezers van 9… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jonathan W. Stokes boeken
  Jonathan W. Stokes - Het oude Griekenland

  Het oude Griekenland is een supergrappige gids in de verhalende non-fictieserie Handboek voor historiehoppers van Jonathan W. Stokes, met illustraties van David Sossella. Vol toffe infographics, handige feiten en slimme tips, geschikt voor nieuwsgierige lezers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Tammy Gagne boeken
  Tammy Gagne - Tyrannosaurus Rex

  Wil je weten hoe dinosaurussen leefden? Dan is dit een boek voor jou! De serie Dinosaurussen gaat over de wereld van lang, lang geleden. Dit boek gaat over de tyrannosaurus rex. T-rex liep 70 miljoen jaar geleden op aarde rond. • Waar voelde dit enorme dier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Tammy Gagne boeken
  Tammy Gagne - Triceratops

  Wil je weten hoe dinosaurussen leefden? Dan is dit een boek voor jou! De serie Dinosaurussen gaat over de wereld van lang, lang geleden. Dit boek gaat over de triceratops. Deze dino liep 70 miljoen jaar geleden op aarde rond. • Waar voelde dit enorme dier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Tammy Gagne boeken
  Tammy Gagne - Brachiosaurus

  Wil je weten hoe dinosaurussen leefden? Dan is dit een boek voor jou! De serie Dinosaurussen gaat over de wereld van lang, lang geleden. Dit boek gaat over de brachiosaurus. Deze dino liep 150 miljoen jaar geleden op aarde rond. • Waar voelde dit enorme dier… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Diana Doornenbal boeken
  Diana Doornenbal - Archeon

  In Archeon ga je ver terug in de tijd. Naar de Romeinen of de middeleeuwen, bijvoorbeeld. Volg de borden en loop door het museumpark. Het ene moment ben je in het huis van een meubelmaker of een rijke koopman. Even later sta je in een groot Romeins badhuis. En… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Martine Letterie boeken
  Martine Letterie - Mijn oma was een hippie

  Branko vindt de trouwfoto van zijn opa en oma. Die ziet er raar uit! Waarom was dat? Oma vertelt hem hoe het vroeger bij haar thuis was. Dat is niet meer te vergelijken met nu. Een moeder die niet werkte, geen computer, eens in de week in bad … Maar op haar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Maria Isabel Sánchez Vegara, Sveta Dorosheva boeken
  Maria Isabel Sánchez Vegara, Sveta Dorosheva - Anne Frank

  (Frankfurt, 12 juni 1929 – Bergen-Belsen, februari 1945) Anne Frank was een Duits meisje van Joodse afkomst dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook uit angst voor de nazi’s. Ze schreef haar ervaringen op in een dagboek, tot ze na ruim twee jaar werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • John Farndon boeken
  John Farndon - De pest, pokken en andere plagen

  Baal jij als je griep hebt? Vroeger was dat echt erg! In 1918 en 1919 stierven miljoenen mensen aan de Spaanse griep. Het was de grootste epidemie ooit. Maar was het ook de bekendste? Waarschijnlijk niet. Want de pest en de pokken zijn veel bekender. Deze twee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • John Farndon boeken
  John Farndon - Kleine killers

  Ben je wel eens plotseling heel ziek geworden? Dat is het werk van heel kleine ziektekiemen, bacteriën bijvoorbeeld. Ze dringen je lijf binnen en zijn dan al snel met heel veel! Maar waren die ‘kleine killers’ er vroeger ook al? Nou en of! Ziektekiemen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • John Farndon boeken
  John Farndon - Pillen, poeders en andere brouwsels

  Voel je je niet lekker of ben je ziek? Dan knap je met een pil, poeder of drankje meestal snel op. Maar hoe ging dat vroeger? Niet héél anders. Ook toen namen mensen pillen, poeders en brouwsels om zich beter te voelen. Maar daar zaten wel rare dingen in!… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • John Farndon boeken
  John Farndon - Dood of genezen

  Ga jij als je ziek bent naar de dokter? Vroeger keken mensen wel uit! Dokters wilden je wel beter maken, maar de manier waarop ze dat deden was soms pijnlijk of zelfs levensgevaarlijk. Ook in het ziekenhuis was je je leven niet zeker. Vaak was het voor een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Catherine Chambers boeken
  Catherine Chambers - Zo regeert een Egyptische farao zijn rijk

  Lees hoe ik de machtige rivier de Nijl beheers (dat weet iedereen), steden ontwerp, een kolossale graftombe voor mezelf bouw en ervoor zorg dat ik de rijkste persoon in heel Egypte ben. Per slot van rekening ben ik: - zoon van de zonnegod Ra - bouwer van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Catherine Chambers boeken
  Catherine Chambers - Zo regeert een Romeinse keizer zijn rijk

  Mijn keizerrijk loopt HELEMAAL van het Middellandse Zeegebied tot aan Noord- Europa. Lees met welke wetten en regels ik mijn rijk onder mijn almachtige keizerlijke duim houd: - Wil je meer rijkdommen? Verover meer land. Dan zijn er meer mensen die belasting… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • John Devin boeken
  John Devin - Samoeraï

  In dit boek lees je over samoerai in Japan. Ontdek alles over hun speciale gedragsregels, welke wapens ze gebruikten en hoe ze zichzelf beschermden. Met spannende actiefoto’s en interessante weetjes. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Dinzeo boeken
  Paul Dinzeo - Spartanen

  In dit boek lees je over de Spartanen. Ontdek alles over hun manier van vechten, welke wapens ze gebruikten en hoe ze zichzelf beschermden. Met spannende actiefoto’s en interessante weetjes. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Peter Anderson boeken
  Peter Anderson - Vikingen

  In dit boek lees je over Vikingen. Ontdek alles over hun speciale schepen, hun rooftochten, welke wapens ze gebruikten en hoe ze zichzelf beschermden. Met spannende actiefoto’s en interessante weetjes. (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00