Boeken over non-fictie tot 12 jaar

 • Bouwina de Ridder boeken
  Bouwina de Ridder - Stenen

  Je woont in een huis van baksteen. Op de stoep liggen tegels van beton. Overal om je heen zie je stenen. Misschien spaar je zelfs wel stenen! Waar komt steen eigenlijk vandaan? Veel stenen komen uit een ver land. In de ijstijd kwamen ze mee met het ijs. Of een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ditte Merle boeken
  Ditte Merle - Spuug

  Spuug lijkt heel gewoon. Het komt de hele dag in je mond. Wat is spuug eigenlijk? Waar komt spuug vandaan? Spuug is niet alleen water. Er zitten gezonde stoffen in. Maar van spuug kun je ook ziek worden. Hoe dat kan? Dat lees je in dit boek! (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Atletiek

  Hou je van rennen, van springen en van gooien? Dan is atletiek een sport voor jou! Je doet bij atletiek aan verschillende sporten: hardlopen, verspringen en nog meer. Je traint elke week bij een club en er zijn ook wedstrijden. Dan draag je het tenue van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Annemarie van den Brink boeken
  Annemarie van den Brink - Wonen in een ander land

  Als je in een ander land gaat wonen, is dat leuk, maar ook best spannend. Je krijgt een nieuw huis. En het weer en eten zijn anders. Hoe maak je daar vrienden? Hoe gaat het op je nieuwe school? En hoe snel leer je een nieuwe taal? (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Koningsdag

  Op 27 april is de koning van Nederland jarig. Die dag heet Koningsdag. Heel het land viert feest. Op straat zie je kraampjes en kleedjes waar mensen spullen verkopen. Veel mensen hebben oranje kleren aan. Maar hoe viert de koning zelf Koningsdag? En weet jij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Terry Burrows boeken
  Terry Burrows - Codes en kaarten

  Wist je dat oorlog en wiskunde met elkaar te maken hebben? Om een route uit te zetten op zee, uit te rekenen waar een raket precies terecht zal komen, geheime codes van de vijand te kraken… Of om te bepalen hoeveel voorraad munitie en eten een leger nodig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Leon Gray boeken
  Leon Gray - Van vuile bommen tot PTSS

  Wist je dat oorlog en biologie met elkaar te maken hebben? In oorlogen is ontdekt hoe belangrijk hygiëne is voor je gezondheid, hoe je bacteriën kunt bestrijden en hoe je eten voor soldaten lang vers kunt houden. Door die kennis verbeterde de gezondheid van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Terry Burrows boeken
  Terry Burrows - Robots, drones en radar

  Wist je dat oorlog en elektronica met elkaar te maken hebben? Met radar kun je vliegtuigen van de vijand opsporen – en dan alvast opstijgen voor de tegenaanval. Drones houden de vijand in de gaten, of vuren raketten af. En ‘robots aan het front’ voeren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Ben Hoare boeken
  Ben Hoare - Het dikke boek van alle bijzondere dieren

  Wist je...dat een pasgeboren girafje twee meter omlaag valt wanneer het geboren wordt?dat axolotls die gewond raken nieuwe lichaamsdelen kunnen laten aangroeien?dat het zweet van nijlpaarden roze is, en werkt als zonnebrandcrème?Een indrukwekkend boek vol… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nicola Jane Swinney boeken
  Nicola Jane Swinney - Kom. Kitty!

  Dompel je onder in de wereld van katten en laat je betoveren door de charme en elegantie van deze bijzondere huisdieren. Van de Ragdoll tot de Munchkin, de Noorse boskat en de Bengaal: ontdek de geheimen van de verschillende rassen en waarom die elk op zich zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ellen Westerveld boeken
  Ellen Westerveld - Muggen

  Zzzzzz…gezoem in de slaapkamer. Muggen! Je kunt er niet van slapen en je gaat op muggenjacht. Muggen horen bij de zomer. Ze zitten overal. Vooral bij vochtig weer en hoge temperaturen. Het liefst zoemen ze ’s nachts rond je hoofd. Je heb vast wel eens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Meis Thewissen boeken
  Meis Thewissen - De vuurtoren

  Een vuurtoren zie je overdag van ver. Hij is hoog en heeft vaak felle kleuren. ’s Nachts zie je hem nog beter. Er brandt een fel licht in de toren. Zo weten de boten op zee waar het land begint. Veel boten hebben nu een radar. Is een vuurtoren dan nog wel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek Italië en eet mee

  In deze serie maak je kennis met verschillende landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je Italië. Je leert ook 10 typisch Italiaanse gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek China en eet mee

  In deze serie maak je kennis met averschillende landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je China. Je kunt ook 10 typisch Chinese gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Ellen Westerveld boeken
  Ellen Westerveld - Eieren

  Eieren kun je koken of bakken. Maar ze zitten ook verwerkt in veel producten die je in de supermarkt koopt. Bijvoorbeeld in koekjes en pasta’s. Er zijn veel verschillende soorten eieren. De meeste eieren die wij eten, komen van kippen. Andere dieren leggen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Meis Thewissen boeken
  Meis Thewissen - Het skatepark

  Skatesport is in, veel kinderen doen het. In een skatepark kun je oefenen en trucs leren. Dat is veiliger dan op straat. Elk skatepark heeft een schans, een halfpipe en een pool. Maar wat zijn dat eigenlijk? Welke trucs kun je allemaal leren? En geven ze in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Tracey Kelly boeken
  Tracey Kelly - Ontdek Mexico en eet mee

  In deze serie maak je kennis met verschillend landen. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feesten vieren ze? En… wat staat er op het menu? In dit boek ontdek je Mexico. Je kunt ook 10 typisch Mexicaanse gerechten maken, aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Bob Hartman boeken
  Bob Hartman - Doe maar mee Bijbel

  Kinderen komen in deze Doe maar mee Bijbel talloze leuke manieren tegen om de bijbelverhalen actief te lezen. Dit boek maakt gebruik van een frisse en interactieve methode, waardoor kinderen snel en gemakkelijk bijbelverhalen opnemen en kunnen terugvertellen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Emy Geyskens, Kolet Janssen boeken
  Emy Geyskens, Kolet Janssen - pleister. De pyjamareus

  Een mooi verhaal over een jongen die even niet naar school kan, maar toch elke dag bij zijn vriendjes is. Met achteraan een interview met Kathy Lindekens, voorzitter van Bednet. Voor kinderen vanaf 6 jaar. De zevenjarige Liam herstelt thuis van een operatie.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Andrea Luible, Pau Morgan boeken
  Andrea Luible, Pau Morgan - Bijen

  Bijen zijn een belangrijk deel van onze planeet. Wat betekenen ze voor onze wondere wereld? Ontdek… de verschillende bijensoorten en hoe ze honing maken. Knutsel… een huis voor hommels en leer dansen zoals een bij! Experimenteer… maak een nectarcafé en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,30
 • De kleine kijkbijbel

  De Kijkbijbel met illustraties van Kees de Kort is een klassieker. Nu is er ook 'De Kleine Kijkbijbel', met 10 verhalen van de serie 'Wat de Bijbel ons vertelt': In het begin De ark van Noach Abraham Koning David Jona Jezus is geboren Jezus en de storm… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Peter Judson boeken
  Peter Judson - Ik verveel me nooit

  Knutsel je eigen minigolfbaanSpeel 'herken het liedje'Leer magische goocheltrucsHoud een wedstrijd frisbeebowlingMaak zelf slijmGoed voor uren plezier! (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Lulu Mayo boeken
  Lulu Mayo - Teken je eigen unicorn

  Met eenvoudige vormen en vijf makkelijk te volgen stappen komen niet alleen unicorns maar een hele stal aan lieve, knuffelachtige dieren tot leven. Lulu laat je zien hoe je deze leuke beesten op eenvoudige wijze op papier kunt krijgen. Stap-voor-stap met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Ruth Owen boeken
  Ruth Owen - Wortels, stengels, bladeren en bloemen

  Wat eet een plant? Welke bomen blijven altijd groen? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Ruth Owen boeken
  Ruth Owen - Thuis in de natuur

  Welke beestjes leven in de tuin? Hoe overleeft een cactus in de woestijn? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00