Boeken over fictie 4 – 6 jaar

 • Gitte Spee boeken
  Gitte Spee - De zus van Tom

  Tim wil graag naar het bos met tom. Hij wil een tas meenemen met sap en een reep. Maar dan is de reep ineens weg! Waar is hij gebleven? Tim denkt dat tom de reep heeft opgegeten en wordt boos op hem. Tot kim binnenkomt, de zus van tom. Tim is dol op haar. Weet… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Erik van Os, Elle van Lieshout boeken
  Erik van Os, Elle van Lieshout - Oo, wat dom

  Mat is boos op jet en jet op mat. Ze zijn elkaar flink zat. Daarom wil jet weg. Maar ze wil wel de hut hebben. Die is van haar, zegt ze. Mat vindt van niet, dus hij wil ook de hut hebben. Dan wil jet de kar. Of de vis. Of ... En zo maken ze alles stuk. Oo, wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Henk Hokke boeken
  Henk Hokke - De bal van Toos

  Toos is boos, want ze is haar bal kwijt. Al een poos. Zou de bal misschien in het bos zijn? Ze gaat naar het bos en vraagt aan mus of die haar bal gezien heeft. Maar helaas, die weet van niks. Ook mol en haas hebben de bal niet gezien. Maar dan komt toos bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Erik van Os, Elle van Lieshout boeken
  Erik van Os, Elle van Lieshout - Rust in de ren

  Piep huilt altijd. Kip wordt er gek van. Tot Uil begrijpt wat er is: Piep heeft haa-es-pee. Dan zie je te veel, hoor je te veel en voel je te veel. Piep moet rust hebben! Maar rust in de ren? Hoe doe je dat? En dus gaan Kip en Haan op zoek naar een hutje op de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Erik van Os, Elle van Lieshout boeken
  Erik van Os, Elle van Lieshout - In de leer bij een heer

  Rat fluit en zegt rare dingen als 'haa stuk!'. Muis is daar niet van gediend en ook kip en geit moeten niks van hem hebben. Rat snapt er niets van. Maar kat wel: rat is niet schoon en zijn taal is veel te grof. En dus krijgt rat les van kat. Kan kat van rat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Erik van Os, Elle van Lieshout boeken
  Erik van Os, Elle van Lieshout - Geen dier van hier

  Muis rent het bos uit en gilt dat er een draak zit. Uil gelooft er niks van, maar ook kip en haan zien iets dat op een draak lijkt. De dieren zijn bang. Dat is geen dier van hier, dat beest moet weg! En dus gaan haan en rat met pijl en boog het bos in. Maar is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Henk Hokke boeken
  Henk Hokke - Lars is de weg kwijt

  mam heeft een brief voor Lars. een brief van Roel. in de brief leest Lars dat de zus van Roel ziek is. en dat Roel een hut heeft. kom je vlug een keer? staat er ook in. dat wil Lars wel. hij gaat naar mam. 'mag ik ...', zegt Lars. maar mam hoort hem niet goed.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Anneke Takens boeken
  Anneke Takens - Op pad met Muis en Beer

  Noor heeft een dagje vrij. als ze wakker wordt, is het nog vroeg. pap en mam zijn nog in slaap. Noor kleedt zich aan en tilt Muis en Beer op. 'kom mee', zegt ze. 'ik heb een plan! we gaan iets leuks doen!' Noor pakt haar fiets. Muis en Beer doet ze in een mand… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Isabel van Duijne boeken
  Isabel van Duijne - Een hut voor Ben en Fleur

  Fleur laat haar hond Dees uit. dan ziet ze iets in een boom. het is Ben, die een hut maakt. maar dat valt niet mee. het lukt niet. Fleur vraagt of Ben met haar mee wil. dat is goed. maar ineens gaat Dees er vandoor. hij rent achter een kip aan. Ben en Fleur… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Henk Hokke boeken
  Henk Hokke - Kom je gauw, pap?

  Sem woon met mam vlak bij zee. bij een duin die heel hoog is. de pap van Sem woont daar niet. dat moet nog. hij woont nu nog in een land heel ver weg. Sem wil dat pap gauw weer bij hem en mam komt. als hij op een dag met mam bij de zee loopt, zien ze een fles.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Johanna Kruit boeken
  Johanna Kruit - Mala de Morgenster

  Eine heeft een vriendin, Mala. Mala is al groot en heel bijzonder. Ze heeft een schuur vol mooie spullen. Die zoekt ze tussen het groot vuil langs de straat. 's Morgens heel vroeg. Een Morgenster noemt mama haar. Eine wil ook een Morgenster zijn. Maar ja, waar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Robbert Jan Swiers boeken
  Robbert Jan Swiers - Hap, slik, weg!

  Haai is groot en sterk en heeft altijd trek. 'Hoe gaat het?', vraagt hij aan krab en kwal en vis. Hij doet net of hij ze wil helpen. Maar als ze dichtbij komen, is het hap, slik, weg! Tot de andere dieren het zat zijn en Okkie om hulp vragen. Die weet veel en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Isabel van Duijne boeken
  Isabel van Duijne - Ben en Fleur in de ballon

  Ben en Fleur maken een kleurplaat voor de bibliotheek. Ze kunnen er een prijs mee winnen. Een boek of een spel of ... een reis met een ballon! Bij de prijsuitreiking blijkt dat Ben en Fleur de reis met de ballon hebben gewonnen. Ze zijn heel blij. Maar wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Anne Takens boeken
  Anne Takens - Een dansje voor Soes

  De poes van Lis heet Soes. Soes is al oud, maar ze doet nog heel jong. Soms danst ze in het rond op twee pootjes! Lis is gek op Soes en Soes op Lis. Maar ineens is Soes ziek. Van dokter Jan krijgt ze een prik en pilletjes voor de pep. Die moet soes opeten.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Lida Dykstra boeken
  Lida Dykstra - Kom van die peer, mier!

  Mier neemt een hap van een lekkere peer. 'Klim ook op de peer, tor!', zegt hij. Maar tor hoort wat. Er loopt een boer met een tas. Tor waarschuwt mier, maar het is al te laat. De boer pakt de peer met mier erop en doet hem in zijn tas. Dan loopt hij weer weg.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Erik van Os, Elle van Lieshout boeken
  Erik van Os, Elle van Lieshout - Boer Jan in de pan

  Boer jan maakt soep. Maar de soep ruikt niet naar soep, want er mist nog wat. Er moet nog een bil van big in of een vis of een poot van koe. Maar big en vis en koe willen niet. Boer jan baalt ervan. Dan komt reus rein. Hij wil ook soep. Maar er mist nog iets,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Johanna Kruit boeken
  Johanna Kruit - Jesse zoekt geheimen

  Jesse wil geheimen sparen. Hij schrijft ze op in een boek, maar dat valt nog niet mee. Want waar is het begin? Dan ziet hij Poeke de poes. Die loopt elke avond om zeven uur in de tuin. Waar zou ze eigenlijk heengaan? Ook oma heeft een geheim. En opa, en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Lida Dykstra boeken
  Lida Dykstra - Slaap lekker, prinses

  De lakei, de kok en de nar zitten in de keuken. Ze kunnen niet slapen. Dat komt door de prinses. Die kan ook niet slapen. Daarom gilt ze steeds heel hard. Tot iedereen wakker is. En dat gaat al tien nachten zo. Maar zo kan het niet langer. De lakei doet een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Josee Gruwel boeken
  Josee Gruwel - Wout en de weermeester

  Wout heeft een heel leuke meester. Die kan op zijn handen lopen. En als Wout een fout maakt, wordt hij niet boos. Hij zegt dan gewoon: 'dat komt door het weer.' Op een dag is de meester jarig. Eerst heeft de klas een bonte morgen. Daarna krijgen ze taart. En… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Viviane Muiser boeken
  Viviane Muiser - Een hap uit je oor

  Lars moet naar de kapper van mam. zijn haar is veel te lang. maar Lars wil niet naar de kapper. kappers zijn eng. ze knippen soms een hap uit je oor. dat zegt opa. en die weet er alles van. opa is al heel vaak bij de kapper geweest. hij is blij dat hij nu kaal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Corine Brouwers boeken
  Corine Brouwers - Een dief aan zee

  muis en aap gaan naar zee. met een tas en een boot en een kar. eend en haas zijn er ook. muis en eend gaan in de zee. eend gooit met de bal. en muis doet mee. maar na een tijd heeft muis trek. eend zegt: 'kom, dan koop ik ijs.' ze gaan uit de zee, naar de tas… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Isabel van Duijne boeken
  Isabel van Duijne - Ben en Fleur en een draak?

  Ben en Fleur doen een spel in het park. Ben telt af bij een boom en Fleur rent weg. Al snel ziet ze een huis met een sloot en een brug. Fleur loopt de brug op. Maar dan: krak kraak! De brug zakt door! Net op tijd is Fleur in het huis. Ben zoekt Fleur, maar hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Erik van Os, Elle van Lieshout boeken
  Erik van Os, Elle van Lieshout - Piet kan dat niet

  Dit humoristische, kleurrijke sinterklaasboek over een onhandig pietje is gemaakt voor kinderen die nèt kunnen lezen. Het verhaal heeft AVI-niveau START. (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Erik van Os, Elle van Lieshout boeken
  Erik van Os, Elle van Lieshout - Jan, pak me dan!

  wat pik jij daar pom? laat dat, rat! jan is het zat. maar hij weet wat. ik lok haar in de val. met wat ham. De weldoorvoede agent Jan en de magere rat Pom bakkeleien over het eten dat agent Jan wèl heeft en rat Pom niet. Pom is Jan op een grappige manier… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Janneke Schotveld boeken
  Janneke Schotveld - Jip en Jop

  buuf is boos, heel boos.een kat bij mijn vis.en nog een kat.weg daar!of ik geef je een mep.Jip en Jop hebben trek en de baas is weg. Dan zien ze bij de buurvrouw een vis in een kom. Loopt dat goed af?Een boekje uit de serie TOP: voor kinderen die net leren… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50