Boeken over fictie 4 – 6 jaar

 • Sjoerd Kuyper boeken
  Sjoerd Kuyper - O rode papaver, boem pats knal!

  Ze zitten heel stil bij elkaar, Robin en mama en papa. Alleen Robin wiebelt af en toe een beetje. Ze kijken naar de sterren, de stille sterren in de hoge, hoge hemel. En de sterren kijken naar Robin en mama en papa en ze knipogen.En dan... en daar... jawel...… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Rien Broere boeken
  Rien Broere - Kwakbollen en kuitenbijters

  Op het kleine eiland Ukval wonen twee piratenbendes. Die van Ake en die van Bulle. Al jaren maken ze elkaar het leven zuur. En eigenlijk weet niemand waarom ... Akes dochter Ose vindt dat hele piratengedoe maar flauwekul. Maar als ze de aangespoelde jongen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Krista Okma boeken
  Krista Okma - Sem en Hammie

  Sem beleeft elke dag wel iets nieuws. Op school mag hij naar groep drie. Dat is hard werken: lezen, schrijven, rekenen ... Maar gelukkig gaan ze met de klas ook op uitstap, of naar de bibliotheek. Want Sem leest wel graag, maar speelt nog veel liever. Met zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • H.G. Hoekstra boeken
  H.G. Hoekstra - De ijsmuts van Prins Karel

  In De ijsmuts van Prins Karel en veel meer zijn een aantal van Han G. Hoekstra’s beste op rijm gezette ballades bijeengebracht, aangevuld met een paar kortere versjes, en geïllustreerd door Fiep Westendorp. In samenwerking met *BARTS, het hippe Amsterdamse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Annie M.G. Schmidt boeken
  Annie M.G. Schmidt - A year in Holland with Jip and Janneke

  Jip and Janneke are the Netherlands’ most famous preschoolers. They have lots of fun at home making pancakes and painting Easter eggs. Outside they ride bikes and scooters, follow Saint Nicholas through the streets, roll down dikes and jump in big puddles.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Sylvia Vanden Heede, Thé Tjong-Khing boeken
  Sylvia Vanden Heede, Thé Tjong-Khing - Ik leer lezen met Vos en Haas - Ik lees als Vos - Het maatje van Haas

  Pluim heeft een koffer vol kleren.Die zijn voor Haas!Want zij trekt ze niet meer aan.'Passen!' zegt Pluim.Daar heeft Haas geen zin in.Maar ze doet het toch.Is er iets dat haar past? (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Yvonne Jagtenberg boeken
  Yvonne Jagtenberg - Klein monster Motta

  In een groot bos hier ver vandaan woont een vadermonster samen met zijn monstervrouw en hun zeven monsterlijke kinderen. Stuk voor stuk, wilde woeste, harige monsters. Monsters om van te griezelen, zo eng. Ze stoeien en griezelen. Ze grommen en brommen. En… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • W.G. van de Hulst boeken
  W.G. van de Hulst - Het gouden voorleesboek

  Het Gouden Voorleesboek van W.G. van de Hulst behoort tot de klassieken van de Nederlandse kinderliteratuur. Een prachtig en tijdloos werk dat nog steeds bewondering oogst. Het boek kwam voor het eerst uit in 1959 bij het vijftigjarig schrijversjubileum van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • W.G. van de Hulst boeken
  W.G. van de Hulst - Het klompje dat op het water dreef

  Een oude molenaar vindt op het water een klein, wit klompje. Hij weet niet, welk kind dat klompje heeft verloren, en waar dat kindje nu is. Wim weet het wel: het klompje is van Beppie, zijn zusje. Hij heeft de beide klompjes laten varen, op het water. Gelukkig… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • W.G. van de Hulst boeken
  W.G. van de Hulst - De bengels in het bos

  Opa is boswachter. Zijn huis staat in het bos. Achter het huis is de grote moestuin, waar de worteltjes, de bloemkool en de andijvie groeien en de bessenstruiken staan. Voor het huis is de kleine bloementuin, met een groene heg eromheen, en een wit hekje. Een… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • W.G. van de Hulst boeken
  W.G. van de Hulst - Anneke en de sik

  Anneke ligt in het gras. Haar wangetjes zijn zo rood als vuur en er staan twee dikke tranen in haar ogen... Ze steekt haar kleine vuistjes in de hoogte van boosheid. O, ze is zo boos. Ze is zo vreselijk boos. 'Lelijk beest...! Nare sik, kom hier!' Soms is de… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Hanna Kraan boeken
  Hanna Kraan - Krik

  Krik is een eekhoorn. Als zijn boom in het bos wordt omgehakt, gaat hij op zoek naar een nieuw huis. Hij belandt in de tuin van een huis met groene luiken. In de tuin wonen Melle, een ijdele merel die het liefst de hele dag liedjes zingt over zichzelf, en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Tove Marika Jansson boeken
  Tove Marika Jansson - De hoed van de tovenaar

  De lente is begonnen in de Moeminvallei. Moem en zijn vrienden Snif en Snuisterik vinden een bijzondere hoge hoed. Alles wat ze erin stoppen, wordt tot iets anders omgetoverd. En dit is nog maar het begin van een reeks vreemde avonturen: de Moemins varen met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Mark Haayema boeken
  Mark Haayema - De vriendelijke draak

  Teun woont in het dorp Zozaai. Iedere dag is hetzelfde. De bakker bakt broden, de kapper knipt haren en de burgemeester houdt een belangrijke toespraak. Tot er op een dag grote poten, lange tanden en vleugels worden gesignaleerd. Iedereen is in paniek. Teun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Hanna Kraan, Annemarie van Haeringen boeken
  Hanna Kraan, Annemarie van Haeringen - Verhalen van de boze heks

  In het bos woont de boze heks. Ze heet de boze heks omdat ze meestal een verschrikkelijk humeur heeft. Dan rent ze razend en tierend door het bos en tovert ieder dier om dat ze op haar weg tegenkomt. Op een dag verzinnen de dieren een list om de heks voor een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hanna Kraan boeken
  Hanna Kraan - Bloemen voor de boze heks

  De dieren in het bos houden altijd rekening met de boze heks, want als ze boos is of uit haar humeur dan dreigt ze je in een snuitkever of een galwesp te veranderen, of ze tovert gewoon alle dieren het bos uit, en dat gaat wel wat ver! Maar eigenlijk doet de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • G. Sehlin boeken
  G. Sehlin - Maria's kleine ezel en de vlucht naar Egypte

  ledere dag moet de allerluiste en allervuilste ezel van Nazareth water halen bij de bron. Hij wordt begeleid door een nog luiere knecht, die hem altijd slaat maar nooit borstelt. Maria haalt ook water bij de bron en er ontstaat vriendschap tussen haar en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Paul Biegel boeken
  Paul Biegel - Het Olifantenfeest

  Verhalenbundel over stoute schoenen en papieren paleizenPaul Biegel, de kinderboekenschrijver die reeds vele keren werd bekroond, heeft een veelzijdig talent. Dat blijkt ook weer uit deze bundel Het olifantenfeest: heksen, reuzen, dwergen, kabouters en feeën… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Lieneke Dijkzeul boeken
  Lieneke Dijkzeul - Moffel en Piertje durven alles

  Nieuwe avonturen van de kleuterlievelingen van Koekeloere De stoere opschepper met het kleine hartje, Moffel, en zijn hartsvriendinnetje Piertje maken in hun ondergrondse hol en in het bos alledaagse dingen mee waarin iedere kleuter zich zal herkennen. Ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Lieneke Dijkzeul boeken
  Lieneke Dijkzeul - Moffel en Piertje vieren Sinterklaas

  Een omkeerboek voor de feestdagen van de helden uit KoekeloereIedere kleuter kent Moffel en Piertje: het wekelijks hoogtepunt van SchoolTV. De impulsieve,nieuwsgierige mol en zijn hartsvriendinnetje, de nuchtere regenworm, zijn al jaren te bewonderenop de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • W.G. van de Hulst boeken
  W.G. van de Hulst - Voetstapjes in de sneeuw

  Het is oudejaarsavond. Mama heeft oliebollen gebakken. Miep mag een mandje met oliebollen naar opa en oma brengen. Ze zal meerijden met de bakker, tot aan de molen. Dan is het nog maar een klein eindje. Maar het paard van de bakker valt. De bakker rijdt niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Hans Hagen boeken
  Hans Hagen - Jubelientje en het laatste dropje

  Jubelientje en oma hebben veel plezier. Als ze naar de garage moeten. Als ze allebei het laatste dropje op willen eten. Als er jonge hondjes worden geboren De puppy s zijn zo lief! Jubelientje wil ze allemaal houden. In Jubelientje en het laatste dropje zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Karina Schaapman boeken
  Karina Schaapman - Op de kermis

  De kermis is in de stad! Sam en Julia gaan kijken hoe alle attracties worden opgebouwd.De kermis is in de stad! Sam en Julia gaan kijken hoe alle attracties worden opgebouwd. Er komt een achtbaan die zo hoog is dat hij wel tot de derde verdieping van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Karina Schaapman boeken
  Karina Schaapman - Het grote feest

  Sam en Julia beleven een wel heel bijzonder avontuur! Ze krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. Met zijn vijven zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis, maar ze maken het ook weer goed. Hun avontuur is het begin van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • R.J. Swiers boeken
  R.J. Swiers - Pim zoekt een schat

  Pim speelt piraat, buiten in de zandbak. Hij duwt plassen water tegen een bootje.Zo lijkt het net een storm.En een paar poppetjes zijn de mannen op de boot.Pim doet alsof het heel gevaarlijk is op de boot. Hij maakt een reuzengolf!'Help!', roepen alle mannen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,50