Boeken over fictie 13 – 15 jaar

 • Mel Wallis de Vries boeken
  Mel Wallis de Vries - Wild

  Wild is een jeugdthriller van zesvoudig Prijs van de Jonge Jury-winnares Mel Wallis de Vries. Hoe ver ga jij om te overleven?Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Loïs Naomi Bruessing boeken
  Loïs Naomi Bruessing - Dus ik ben een brus?!

  Een broertje met ander gedrag dan andere kinderen is niet altijd gemakkelijk. Noor is een gewone puber. Ze gaat naar de eerste klas van de middelbare school. Haar beste vriendin Hiba, zit bij haar in de klas. Alles lijkt normaal, zoals bij ieder ander meisje… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Carry Slee boeken
  Carry Slee - Paniek - dyslexie uitgave

  Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt: een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden, gaat ze voor de spiegel taan. Maar dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Prosper Mérimée boeken
  Prosper Mérimée - Carmen

  Klassieker, novelle, opera, meesterillustrator, Georges Bizet, liefde, zigeuners, vrijheid, negentiende eeuw, Frans, vertaling, luxe-uitgave. De volledige tekst van de novelle waarop de beroemde opera is gebaseerd, adembenemend geïllustreerd door Benjamin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Juliette Forrest boeken
  Juliette Forrest - Twister

  Een wervelend, duister en meeslepend avontuur Twisters vader is verdwenen. Als ze onverwacht een aanwijzing krijgt over zijn verdwijning besluit ze naar hem op zoek te gaan. Ze komt terecht bij een heks in het bos die haar een magische ketting geeft. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Imme Dros boeken
  Imme Dros - Van liefde en verlangen

  Als geen ander kan Imme Dros klassieke verhalen opnieuw tot leven brengen voor een groot publiek. Eerder deed ze dat op weergaloze wijze met de Griekse mythen, en nu koos ze verschillende verhalen die behoren tot de Westerse cultuurgeschiedenis en die iedereen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jana Van Der Fraenen boeken
  Jana Van Der Fraenen - Leven in de schaduw

  Maxim is vijftien wanneer hij een halfzijdige verlamming oploopt en in het revalidatieziekenhuis ‘Het Rozenblaadje’ wordt opgenomen. Daar ontmoet hij Isabel, die na een ongeval in een rolstoel is terechtgekomen. Hoewel de twee als water en vuur zijn,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Johan Vandevelde, Martin Muster boeken
  Johan Vandevelde, Martin Muster - Het verloren galjoen

  Al vele jaren woedt de oorlog tussen Armorië en Vernalia. Het twaalfjarige weesmeisje Lissanda woont in het weeshuis van Duinhaven in Armorië. Haar bijzondere krachten maken haar niet zo populair bij de andere weeskinderen. Op een dag wordt een Vernalische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Marlies Slegers boeken
  Marlies Slegers - #SweetSixteen

  #SweetSixteen is een spannende en actuele novelle geschreven door YA­auteur Marlies Slegers. De boeken van Marlies lezen als een trein en ze kent de doelgroep als geen ander! De 16­jarige Megan Olivera doet het goed als vlogger. Haar vol­gersaantal groeit… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Michael Sels boeken
  Michael Sels - De afspraak

  6u58. De stad ontwaakt, twee jongens maken zich klaar om te vertrekken. Kwinten heeft een vader met een alcoholprobleem en losse handjes. Hij wil weg. Nikolai wordt gepest op school. Thuis kan hij zijn verhaal niet kwijt, maar gelukkig zijn er enkele mannen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Elisa van Spronsen boeken
  Elisa van Spronsen - Als alles ineens anders gaat

  Indrukwekkende jeugdroman over de gevolgen van een ernstige ziekte.De vijftienjarige Evi is samen met haar beste vriendin Noor eigenaar van een succesvolle modeblog. Ze hebben hordes fans en komen zonder moeite binnen bij de tofste feestjes. Maar dan krijgt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Carry Slee boeken
  Carry Slee - Pijnstillers - dyslexie uitgave

  Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mijke Pelgrim boeken
  Mijke Pelgrim - Dex

  Het tweede deel in de serie over brugklasser Dex! Dex zit in de brugklas. Met zijn vrienden Brian, Wahid, Luuk en Freddy heeft hij het prima naar zijn zin, zeker nu ze bijna op schoolreis gaan naar Engeland. Dex' cijfers zijn nog niet om over naar huis te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Luc Descamps boeken
  Luc Descamps - Tot later

  Een dramatisch ongeluk maakt een plots einde aan het leven van Jonas, nauwelijks enkele dagen na zijn dertiende verjaardag. Bij zijn aankomst 'hier-ergens-tussenin' blikt hij terug op zijn leven en zijn omgeving. Het resultaat is tegelijkertijd grappig en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Luc Embrechts boeken
  Luc Embrechts - De wachter van de driehoek onrust in Zar-Nak

  Wachter van de driehoek: Na de verontrustende verdwijning van hun goede vriend Wannes, gaan Bart, Caroline en Bolle op onderzoek uit. Voor ze het goed en wel beseffen, belanden ze in de geheimzinnige wereld Dir-Yak. Al gauw begint een levensgevaarlijke race… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Tine Bergen boeken
  Tine Bergen - Onderstroom

  Het is een traditie: wie in het vijfde jaar zit, moet mee op survivalkamp op een eilandje voor de Noordzeekust. Hoewel ze niet in de stemming is, gaat ook Nina mee. Er doen immers de wildste eilandverhalen de ronde over geesten en ontgroeningsrituelen, dronken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Bjorn Van den Eynde boeken
  Bjorn Van den Eynde - De zwarte zon

  Londen staat op z'n kop wanneer de Amerikaanse tieneractrice Quinn Pillsbury onder vreemde omstandigheden verongelukt. Op haar linkerpols wordt een gruwelijk brandmerk aangetroffen in de vorm van de Zwarte Zon. Nielsen en Felix krijgen, als enige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Brigitte Van Aken boeken
  Brigitte Van Aken - Gewoon daarom!

  De vijftienjarige Wonder heeft een netwerkstoornis. Soms werken haar hersencellen niet goed samen. Dat is best lastig als je de wereld wilt begrijpen. Vooral Rohats wereld. In zijn hoofd zit nog altijd oorlog, hoewel die nu mijlenver weg is. Rohat en Wonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Elle van den Bogaart boeken
  Elle van den Bogaart - Twee seconden

  EEN AUTO TWEE SECONDEN TWEE LEVENS De achttienjarige Thomas veroorzaakt een ongeluk als hij tijdens het rijden een telefoontje beantwoordt. In blinde paniek rijdt hij door, maar vanaf dat moment raakt hij verstrikt in een spiraal van schuldgevoel, angst en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Carry Slee boeken
  Carry Slee - Kappen! - dyslexie uitgave

  Sander voelt zich veilig in zijn vriendengroepje. Maar als Emiel erbij komt, verandert de sfeer. De groep wordt een geweldadige bende. Als Sander dat doorkrijgt, kan hij al niet meer terug. Als de bende een jongen in elkaar slaat en berooft, wordt Sander… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mariëtte Middelbeek boeken
  Mariëtte Middelbeek - Boyzzz - dyslexie uitgave

  Suzanne (14) - Suuz op internet - heeft een eigen blog: Boyzzz. Ze blogt fanatiek over jongens en hoe het gaat met haar pogingen om Mr. L. te veroveren. Niemand - behalve haar vriendinnen - weet wie Suuz in werkelijkheid is. Haar volgers, inmiddels zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Arwout van Loon boeken
  Arwout van Loon - DE RIDDERRING

  Als Roef vijftien geworden is gaat hij volgens de traditie zijn diensten aanbieden aan de Heer van Dagt. Omdat hij niet de enige is en de andere jongens een paar dagen later pas komen, krijgt hij een opdrachtomdeze tijd te vullen. Dat is het begin van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Cathinca Van Sprundel boeken
  Cathinca Van Sprundel - De vrouwe van Myrdin

  Elke magie, elke wens heeft zijn prijs Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen. Nu is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Thea Beckmann boeken
  Thea Beckmann - Kruistocht in spijkerbroek

  De 16-jarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Monica Furlong boeken
  Monica Furlong - Heksenkind - dyslexie uitgave

  In een middeleeuws dorpje op een eiland bij Schotland woont een meisje dat Leana heet. Ze wordt opgevoed door haar grootmoeder, want haar vader is zeeman en haar moeder heeft haar in de steek gelaten. Als grootmoeder sterft is er niemand meer om voor haar te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95