Boeken over fictie 13 – 15 jaar

 • Mariëtte Middelbeek boeken
  Mariëtte Middelbeek - Ooggetuige - dyslexie uitgave

  Iris, Maaike, Becky en Floor zijn al jarenlang vriendinnen. Alle vier hebben ze een eigen pony, en ze zien elkaar vooral op de manege. In de herfstvakantie gaan de meiden op ponykamp naar Terschelling, waar ze vijf dagen niks anders doen dan lekker paardrijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Rick Riordan boeken
  Rick Riordan - Percy Jackson en de Olympiërs De bliksemdief graphic novel

  De graphic novel van De bliksemdief van Rick Riordan De eerste graphic novel over Percy Jackson en de Olympiërs Kijk, ik wilde geen halfbloed zijn, ik heb er nooit om gevraagd om de zoon van een Griekse god te zijn. Ik was gewoon een normale jongen, ik ging… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Karen Rastelli boeken
  Karen Rastelli - Kop of munt

  Veelbelovende debutante. Scherp geschreven, met gevoel voor suspense. Kruip in de huid van een jong meisje dat een groot geheim met zich meedraagt. Een indringend verhaal over donker en licht in de mens. Vanaf 14 jaar. Klaartje is haar broer Lars kwijt. Hij is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Petra Nouns boeken
  Petra Nouns - Takla Makan

  Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Guy Didelez boeken
  Guy Didelez - Gebroken glimlach

  Kaat is in de wolken: ze heeft net leren chatten en maakt al meteen een vriend, Wannes. Het klikt tussen de twee jongeren en al gauw wil Wannes weten hoe het meisje eruitziet. Kaat is echter te beschaamd om een foto online te zetten. Ze heeft een gespleten lip… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Vera Van Renterghem boeken
  Vera Van Renterghem - Oscar Cook: Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen

  Dit is geen doodgewoon verhaal van een dertienjarige jongen die in een bejaardenhuis woont en vriendschap sluit met tachtigjarigen. Nee, geloof me, er gebeuren vreemde dingen. Wat moet ik denken van een eeuwenoude vloek en het schoentje van Ko Ai, van blinde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Pierre Henry Vermont boeken
  Pierre Henry Vermont - Probe

  Zuid Schotland, 2028. Vier jongeren raken in de eerste klas van het lyceum bevriend. Ze hebben verschillende hobby's, zoals robots, computers en sterrenkunde. Dan doen ze een bijzondere uitvinding: ze kunnen dingen elektronisch onzichtbaar maken. Maar na een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Karla Stoefs boeken
  Karla Stoefs - Aluna

  Voor de Zintu-indianen begint het leven vanuit de gedachte. Bomen, rotsen, water ... alles bezit levensenergie. 'Aluna', noemen ze dat. Aluna is ook de naam die Monica koos voor haar dochter. Het meisje is half Spaans, half indiaans. Haar geboorte, zestien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Kate Kriske boeken
  Kate Kriske - Vic Falls Missions: Slangenkoorts

  Het Verenigd Koninkrijk wordt overspoeld door 'Eeuwige Slang', een nieuwe partydrug die extreem toxisch blijkt te zijn en op korte tijd al verschillende dodelijke slachtoffers heeft gemaakt. Wanneer het onderzoek naar de herkomst van de drug leidt naar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Geesje Vogelaar- van Mourik boeken
  Geesje Vogelaar- van Mourik - Dwars!

  Het stopwoord van de 15-jarige Sem is ‘geen idee’. Met zijn onverschillige houding roept hij ergernis op en het lijkt wel of hij altijd dwars wil liggen. Om aan zijn gedrag te werken, moet hij op reboundkamp. Sem en de andere deelnemers zijn beslist geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Marina Defauw boeken
  Marina Defauw - Het Robotmeisje

  Ooit zullen we ons biologische lichaam verlaten en in een robot gaan leven. We zullen mensen in robots zijn...'Je bent gewond,' wees Timo toen het meisje voor hem stond. Verschrikt keek hij naar de vreemde knik in haar been. Twee metalen staven uit haar knie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Carry Slee boeken
  Carry Slee - #Laatstevlog - dyslexie uitgave

  Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard.Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Carry Slee boeken
  Carry Slee - #Laatstevlog - dyslexie uitgave

  Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Mirjam Hildebrand boeken
  Mirjam Hildebrand - Voorlopers. De kracht van velen

  Om het nieuwe schooljaar op Precursor te starten, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie. Die verloopt echter anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer en als ze weer bijkomen zijn ze hun Voorlopers-vaardigheden kwijt. Waar worden de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Olga Maria Berger boeken
  Olga Maria Berger - Veilig in Nederland?

  'Veilig in Nederland' is het derde en tevens laatste boek in de trilogie 'Vluchten voor de oorlog'. Olga Maria Berger beschrijft in deze trilogie op een realistische manier de problematiek van vluchtelingen. Je voelt de spanning waarmee de auteur je moeiteloos… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Carlie van Tongeren boeken
  Carlie van Tongeren - Heerestraat en Rozenlaan

  Nina's ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Laure van den Broeck boeken
  Laure van den Broeck - Dansen in diep water

  Bess strandt na een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland, samen met tien andere meisjes. De koele, intelligente Rafa neemt de leiding, terwijl de charismatische January voorstelt om lekker lui van het paradijs te genieten. Terwijl Bess intens verlangt naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Carry Slee boeken
  Carry Slee - Kappen! - dyslexie uitgave

  Sander voelt zich veilig in zijn vriendengroepje. Maar als Emiel erbij komt, verandert de sfeer. De groep wordt een geweldadige bende. Als Sander dat doorkrijgt, kan hij al niet meer terug. Als de bende een jongen in elkaar slaat en berooft, wordt Sander… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Mariëtte Middelbeek boeken
  Mariëtte Middelbeek - Boyzzz - dyslexie uitgave

  Suzanne (14) - Suuz op internet - heeft een eigen blog: Boyzzz. Ze blogt fanatiek over jongens en hoe het gaat met haar pogingen om Mr. L. te veroveren. Niemand - behalve haar vriendinnen - weet wie Suuz in werkelijkheid is. Haar volgers, inmiddels zo'n… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marte Jongbloed boeken
  Marte Jongbloed - Heksenspiegel 1 - Hazels pentakel

  Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen.Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan van Reenen boeken
  Jan van Reenen - Bommen op Berlijn

  Berlijn, 1944. Jakob bevindt zich in het hol van de leeuw. Vreemd genoeg is Berlijn in Duitsland de veiligste stad voor een Jood. Hitler gaat de oorlog verliezen, maar de haat richting Joden blijft nog altijd groot. Jakob verblijft daarom op verschillende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Arwout van Loon boeken
  Arwout van Loon - DE RIDDERRING

  Als Roef vijftien geworden is gaat hij volgens de traditie zijn diensten aanbieden aan de Heer van Dagt. Omdat hij niet de enige is en de andere jongens een paar dagen later pas komen, krijgt hij een opdrachtomdeze tijd te vullen. Dat is het begin van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Susin Nielsen boeken
  Susin Nielsen - Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen

  Henry moet een nieuw leven op zien te bouwen. In een nieuwe stad waar niemand weet wat er gebeurd is. Op aanraden van zijn therapeut begint hij een dagboek. Een ongemakkelijk dagboek. Vol zwarte humor en keiharde eerlijkheid. Henry en zijn vader proberen hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Jennefer Mellink boeken
  Jennefer Mellink - Vermoorde onschuld

  Vermoorde onschuld is de waanzinnig spannende psychologische YA-thriller van Jennefer Mellink, auteur van Gebroken, Kwaad bloed en Gevarenzone. Stephan is 18 jaar en zit vast voor de verdenking van moord op zijn vader. Omdat hij een black-out heeft en zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Mariëtte Middelbeek boeken
  Mariëtte Middelbeek - Mazzel - Dyslexie uitgave

  Saar (13) heeft één droom: beroemd worden. Daarom struint ze allerlei audities af, doet mee aan zangwedstrijden en missverkiezingen en staat ingeschreven bij castingbureaus. Haar ultieme doel lijkt een hele stap dichterbij te komen als ze mag meedoen aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95