Boeken over poëzie

 • Dick Bonenkamp boeken
  Dick Bonenkamp - Voor het leven

  ‘Voor het leven’ is na Dick Bonenkamps alom geprezen en intussen herdrukte poëziedebuut ‘Voor de liefde’ opnieuw een zeer overtuigende ode aan het leven dat zonder liefde onleefbaar is. Ook al is die liefde in Bonenkamps universum vaak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Dick Bonenkamp boeken
  Dick Bonenkamp - Voor de lente

  ‘Voor de lente’ is na Dick Bonenkamps alom geprezen ‘Voor de liefde’ en ‘Voor het leven’ de derde bundel in de serie ‘voordegedichten.nl’. Het is opnieuw een zeer indringende verkenning van ons wonderlijke bestaan, dat zonder liefdes en lentes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rabindranath Tagore boeken
  Rabindranath Tagore - Een Drieluik

  Dit is een drieluik waarin werk van Tagore is samengevoegd uit drie verschillende boeken. Het eerste deel bevat brieven die Tagore schreef tijdens zijn tournees in India, Amerika en Europa in de periode 1913-1921 gericht aan C.F. Andrews, werkzaam op Tagore's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Joke van Leeuwen boeken
  Joke van Leeuwen - Hee daar mijn twee voeten

  Gloednieuwe gedichten waar je heppie van wordt Een verrassende verzameling versjes zoals alleen Joke van Leeuwen ze schrijven kan. Vol originele gedachten, taalspel en humor, en heel veel illustraties. Sprankelende poëzie over een kwellig geestje, een man die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Karin Jacobs boeken
  Karin Jacobs - Bibbervlees

  Bang zijn in het donker, voor akelige liften, voor die pestkop uit je klas, voor prikgrage wespen en muggen... Een heel vervelend gevoel. Maar soms is bang zijn best wel fijn. Lekker griezelen bij een spannende film of een bangelijk boek bijvoorbeeld. Of hoog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jane Kievit boeken
  Jane Kievit - Het poesje en de kater

  Een kort verhaal in de vorm van een gedicht, waarbij een poesje voor de kater zwicht, dus kan je wel stellen, dat daarover wel iets valt te vertellen. Ben je ook paraat, lees dan snel wat er gebeuren gaat, in dit boekje over katten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Edward van de Vendel boeken
  Edward van de Vendel - Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

  Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt? Allereerst: sorry zeggen. Daarna: met jezelf overleggen hoe je hem terug gaat laten struikelen. Pfah. Alsof dikhuiden de enigen zijn die hun gewicht mogen gebruikelen! [...] Wat doe je als je niet weet wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Inez van Leeuwen boeken
  Inez van Leeuwen - Wat 'n heerlijk kind is dat

  Gedichtenbundel met 26 kindergedichtjes met kleurenfoto’s. Gedichtje: ‘WAT ’N HEERLIJK KIND IS DAT’ - `ZEG ROODKAPJE WAAR GA JE HENEN? - OP DEZE O ZO MOOIE DAG - GROOTMOEDER KOEKJES BRENGEN - IK WIL OOK ’N KOEKJE ALS DAT MAG - VOOR DE WOLF HOEF JE… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Dominque Beentjes-Schoenmaker, Greetje Kruidhof boeken
  Dominque Beentjes-Schoenmaker, Greetje Kruidhof - Samen naar de maan (en weer terug)

  15 prachtige gedichten over vriendschap. Geschreven voor kinderen door Anne Ruhl, Alianna Dijkstra, Elly en Rikkert, Vrouwke Klapwijk, Elise Mannah, Liesbeth Rood en Bram Kasse. Aangekleed met schilderachtig mooie illustraties van Michel en Leontine de Boer,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Hans Hagen, Monique Hagen boeken
  Hans Hagen, Monique Hagen - Poëzie hardop

  Speelse introductie op de rijkdom van gedichten, door Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen. Zij schreven van 2017-2019 columns voor Het Parool waarin ze laten zien hoe fijn het is om gedichten te lezen. Op een persoonlijke, soms humoristische manier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Jaap Robben, Benjamin Leroy boeken
  Jaap Robben, Benjamin Leroy - Zullen we een bos beginnen?

  Het bos is weer opengesteld en gegroeid: nu als groter prentenboek in een frisser jasje. Gedichten uit deze bundel doken op in bloemlezingen, op posters en rouwkaarten, en er werd een theatervoorstelling omheen gemaakt. (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Remda Spoelstra boeken
  Remda Spoelstra - Na-apers en Olifantasie

  “Na-apers en Olifantasie” is een gedichtenbundel met 30 gedichten over dieren die letterlijk zijn beschreven en geïllustreerd. Zo is de papegaaiduiker een papegaai met duikbril op. De zee-egel een egel die op zee vaart en de koekoek een koe van koek. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Dick Bonenkamp boeken
  Dick Bonenkamp - Voor de liefde

  ‘Voor de liefde’ is Dick Bonenkamps alom geprezen debuut als dichter. De enthousiaste ontvangst heeft geleid tot deze tweede druk, in een geheel vernieuwde vormgeving binnen de reeks ‘voordegedichten.nl’, waarin ook reeds verschenen ‘Voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Vera Witte boeken
  Vera Witte - Vera Witte Deel 1

  Vera Witte was een Friese schrijfster van Nederlandstalige gedichten, verhalen en operette en –toneelstukken voor kinderen. Ook schreef ze leerboeken voor de lagere school. Dat alles deed ze naast haar baan als onderwijzeres op een lagere school te Franeker.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Jan Paul Schutten boeken
  Jan Paul Schutten - Een B en twee F'en

  Een B en twee F’en. Heb jij ook een beste vriend of vriendin? En noem je hem of haar ook wel eens je BFF? Dit versjesboek gaat over die bijzondere vriendschap. Over bij elkaar horen als sprookjes en stiefmoeders, hartsvriendinnen en bloedbroeders,… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Rian Visser boeken
  Rian Visser - Duizend levens

  Grappige gedichten! Spelen met taal. Verdrietige versjes. Hier vind je het allemaal. Soms ben ik een superheld die een geheime code kraakt. Of een snelle ninja die een samoerai verslaat. Duizend levens leef ik, goed of slecht, en daarnaast één leven in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Riet Wille boeken
  Riet Wille - Jij & ik en al het moois om ons heen

  De mooiste gedichten uit Jij & ik en al het moois om ons heen verzameld en uitgebracht op groot formaat. Twaalf posters om elke maand een nieuw gedicht in de kijker te zetten. Met prachtige illustraties van Martijn van der Linden. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Geert De Kockere boeken
  Geert De Kockere - En na de oorlog

  - Kernachtige, aangrijpende haiku’s over oorlog - Met sobere, sfeervolle beelden van Nelleke Verhoeff - Bijzondere aandacht naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar einde van WOI (11 november 2018) In 100 haiku’s evoceert meesterpoëet Geert De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Alexandra Alink boeken
  Alexandra Alink - Vriendschap... en meer

  Dichtbundel over vriendschap voor tieners door Alexandra Alink met illustraties van Frances Raboen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Karel Eykman boeken
  Karel Eykman - De bel van Isabel

  Met De bel van Isabel voltooit Karel Eykman zijn trilogie ontroerende alledaagse kinderverhalen. Eerder verschenen De K van Kasper en De veer van Veerle. In De bel van Isabel kiest Eykman voor de dichtvorm. Het slakvriendje Sjaak en een kameel in de tram,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Miriam Bruijstens boeken
  Miriam Bruijstens - Ik huppel naar je lach

  Een dichtbundel vol herkenbare, ontroerende en opbeurende miniverhalen Een inspirerende dichtbundel met meer dan dertig gedichten over alledaagse situaties. Over verliefd zijn, maar ook over boos zijn, over picknicken in het gras, over rekenen en zwemmen, en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Mieke van Hooft boeken
  Mieke van Hooft - Het vonkt in mij

  nog boordevol met slaap / getik van regen op het doekach nee, denk ik terwijl ik grommend / mijn horloge zoekah mooi, denk ik en ik plof terug / pas negen over driede regen op het tentdoek / wordt een inslaapmelodie (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Inger Hagerup boeken
  Inger Hagerup - Zo raar

  Een prachtige bundel met de mooiste kindergedichten uit de Noorse kinderliteratuur, vertaald door Bette Westera. Zo raar In deze prachtige bundel zijn de mooiste kindergedichten van Inger Hagerup verzameld. Hagerup is een van de belangrijkste Noorse dichters… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Mia Goes boeken
  Mia Goes - Één gedicht is nooit genoeg

  In dit nieuwe gedichtenprentenboek '1 gedicht is nooit genoeg' bundelden we de 100 leukste, beste, mooiste gedichten en beelden voor kinderen van 6 tot 106. Met gedichten over oma's en opa's, keien en stranden, paarden en blinde mollen, boeken die precies zo… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Ted van Lieshout boeken
  Ted van Lieshout - Hou van mij

  In 1982 was Ted van Lieshout een jonge illustrator die tekeningen maakte voor Vrij Nederland en daarin De Blauw Geruite Kiel ontdekte. Hij raakte op slag verliefd op de beroemde jeugdrubriek, maar het duurde nog tot 1984 voor hij gedichten durfde in te leveren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50