Kinderboeken

 • Ellen Westerveld boeken
  Ellen Westerveld - Eieren

  Eieren kun je koken of bakken. Maar ze zitten ook verwerkt in veel producten die je in de supermarkt koopt. Bijvoorbeeld in koekjes en pasta’s. Er zijn veel verschillende soorten eieren. De meeste eieren die wij eten, komen van kippen. Andere dieren leggen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Allergisch!

  Sommige kinderen zijn allergisch, bijvoorbeeld voor pinda’s. Eten ze pinda’s, dan krijgen ze jeuk in hun mond, bulten op hun huid of kramp in hun buik. Je kunt allergisch zijn voor verschillende dingen. Voor bepaald eten of drinken, zoals melk, kippenei of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Gamen

  Iedereen speelt wel eens een game. Jij, je beste vriend en je grote zus. Maar wist je dat ook jouw oma waarschijnlijk wel eens een game speelt? En dat je ontzettend rijk kunt worden van het spelen van games? Er zijn heel veel verschillende soorten games, van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Karin van Munster boeken
  Karin van Munster - Olie

  Olie die uit de grond komt, heet aardolie. Maar je kunt ook olie uit planten halen. Van aardolie wordt benzine gemaakt maar ook plastic. Plantenolie zit in shampoo en zeep. Maar het is ook lekker op de sla. Wil je weten waar olie nog mee inzit? Lees dan dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Meis Thewissen boeken
  Meis Thewissen - De vuurtoren

  Een vuurtoren zie je overdag van ver. Hij is hoog en heeft vaak felle kleuren. ’s Nachts zie je hem nog beter. Er brandt een fel licht in de toren. Zo weten de boten op zee waar het land begint. Veel boten hebben nu een radar. Is een vuurtoren dan nog wel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Bouwina de Ridder boeken
  Bouwina de Ridder - Stenen

  Je woont in een huis van baksteen. Op de stoep liggen tegels van beton. Overal om je heen zie je stenen. Misschien spaar je zelfs wel stenen! Waar komt steen eigenlijk vandaan? Veel stenen komen uit een ver land. In de ijstijd kwamen ze mee met het ijs. Of een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Meis Thewissen boeken
  Meis Thewissen - Het skatepark

  Skatesport is in, veel kinderen doen het. In een skatepark kun je oefenen en trucs leren. Dat is veiliger dan op straat. Elk skatepark heeft een schans, een halfpipe en een pool. Maar wat zijn dat eigenlijk? Welke trucs kun je allemaal leren? En geven ze in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Ditte Merle boeken
  Ditte Merle - Spuug

  Spuug lijkt heel gewoon. Het komt de hele dag in je mond. Wat is spuug eigenlijk? Waar komt spuug vandaan? Spuug is niet alleen water. Er zitten gezonde stoffen in. Maar van spuug kun je ook ziek worden. Hoe dat kan? Dat lees je in dit boek! (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Susan Schaeffer boeken
  Susan Schaeffer - Atletiek

  Hou je van rennen, van springen en van gooien? Dan is atletiek een sport voor jou! Je doet bij atletiek aan verschillende sporten: hardlopen, verspringen en nog meer. Je traint elke week bij een club en er zijn ook wedstrijden. Dan draag je het tenue van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Annemarie van den Brink boeken
  Annemarie van den Brink - Wonen in een ander land

  Als je in een ander land gaat wonen, is dat leuk, maar ook best spannend. Je krijgt een nieuw huis. En het weer en eten zijn anders. Hoe maak je daar vrienden? Hoe gaat het op je nieuwe school? En hoe snel leer je een nieuwe taal? (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Lucas Arnoldussen boeken
  Lucas Arnoldussen - Koningsdag

  Op 27 april is de koning van Nederland jarig. Die dag heet Koningsdag. Heel het land viert feest. Op straat zie je kraampjes en kleedjes waar mensen spullen verkopen. Veel mensen hebben oranje kleren aan. Maar hoe viert de koning zelf Koningsdag? En weet jij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Stijn Moekaars boeken
  Stijn Moekaars - De verhalen van de Merode

  jeugdboek, volksverhalen, geschiedenis, met illustraties, voorlezen, van eigen bodem, Nederlands Tien spannende volksverhalen, modern geïllustreerd en verteld. Perfect om voor te lezen. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Boris zit onder de trap van de vervallen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • William van den Akker boeken
  William van den Akker - Knutselen met DNA

  Al eeuwenlang proberen we planten en dieren aan te passen aan onze wensen. Door het zaad van de beste planten te gebruiken is tarwe ontstaan, met grote korrels die er niet uit waaien. En kleine hondjes met grappige neusjes zijn ontstaan uit wilde wolven. Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Helga Warmels boeken
  Helga Warmels - Zo wordt een tv-programma gemaakt

  Heb jij je weleens afgevraagd hoe tv-programma’s worden gemaakt? Wie verzint die programma’s eigenlijk? Wat moet er allemaal worden geregeld voor de camera kan gaan draaien? Schrijf je als presentator altijd je eigen teksten? Moet je die uit je hoofd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Noorwegen

  Noorwegen is een bekend vakantieland. Het land heeft veel natuur en er wonen weinig mensen. Je vindt er vooral bergen, bossen en diepe zee-inhammen. De meeste Noren wonen in een stad, maar ze gaan vaak naar buiten om te wandelen, bergen te beklimmen, jagen of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Hanneke Siemensma boeken
  Hanneke Siemensma - Het Wilde Westen

  Je hebt vast wel eens een film gezien over het ‘Wilde Westen’ van Amerika. Daarin beleven cowboys en indianen spannende avonturen en worden postkoetsen overvallen door genadeloze bandieten. De werkelijkheid was wel iets anders. Terwijl het oosten van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Gerda Végh boeken
  Gerda Végh - Kinderen, vroeger en nu

  Kinderen in de prehistorie groeiden anders op dan kinderen in de 18e eeuw. In sommige tijden moesten ze al jong werken en in andere tijden konden ze echt kind zijn. Rijke kinderen hadden een andere jeugd dan arme kinderen. En scholen bestaan al eeuwenlang,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Bo Buijs boeken
  Bo Buijs - België

  In 2030 viert België zijn 200-jarig bestaan. België is dus een jong land. Toch bestonden er in de Romeinse tijd al stammen die Belgae werden genoemd. Je kunt dus zeggen dat België al lang bestond voordat België geboren werd. Tegenwoordig besturen zes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Pieter Schouten boeken
  Pieter Schouten - Zeeschepen

  Het grootste deel van alle goederenvervoer ter wereld gaat over zee. De schepen die hiervoor gebruikt worden, zijn vaak enorm groot: sommige zijn meer dan drie voetbalvelden lang. Naast schepen die goederen vervoeren zijn er ook veerboten, cruiseschepen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Geert-Jan Roebers boeken
  Geert-Jan Roebers - Het heelal

  Het heelal is alles. De planeten, de zon, alle sterren. En mysterieuze hemellichamen, zoals de zwarte gaten die zo zwaar zijn dat zelfs de lichtstralen er in terugvallen. Het heelal is zo groot, dat het meeste te ver weg is om te kunnen zien. En het wordt nog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • William van den Akker boeken
  William van den Akker - Bijen en wespen

  Honingbijen en gewone wespen leven in grote aantallen bij elkaar. De harige hommels zijn ook bijen, maar zij vormen kleine volken. De hoornaar is met 3,5 centimeter de grootste wesp! Hoornaars en gewone wespen vangen andere insecten om te voeren aan hun larven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Heleen Schoone boeken
  Heleen Schoone - Zien

  Oh, wat heb je mooie ogen! Je kunt er kleuren mee zien, naar de juf kijken en dit leuke boek lezen. Soms zien je ogen het niet goed. Dan heb je misschien een bril nodig. Een bril helpt niet als iemand je ogen voor de gek houdt. Dan zie je dingen die er niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Helga van Kooten boeken
  Helga van Kooten - Mensen in de ruimte

  Op 4 oktober 1957 lanceerden de Russen een bal de ruimte in die niks anders deed dan piepjes sturen naar de aarde. Dat was het begin van het ruimtevaarttijdperk. Twaalf jaar later liepen er voor het eerst mensen op de maan. En nu? Nu willen we naar Mars. Maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Margreet Nauta boeken
  Margreet Nauta - Geld

  Geld heb je nodig. Om eten en drinken te kopen of een treinreis te betalen. Ook betaal je er de reparatie van je fiets mee en de kapper. Vroeger ruilden mensen hun spullen. Munten en bankbiljetten bestonden toen nog niet. Ook had ieder land zijn eigen geld.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Leon Gray boeken
  Leon Gray - Van vuile bommen tot PTSS

  Wist je dat oorlog en biologie met elkaar te maken hebben? In oorlogen is ontdekt hoe belangrijk hygiëne is voor je gezondheid, hoe je bacteriën kunt bestrijden en hoe je eten voor soldaten lang vers kunt houden. Door die kennis verbeterde de gezondheid van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00