Kenneth Valks - Kind van de rekening

Het boek "Kind van de rekening", is een beknopte analyse van de ontwikkeling van

merendeels Antilliaanse en Arubaanse adolescenten. De illustratie op de cover weerspiegelt

het onbehagelijk gevoel waar deze kinderen onder gebukt gaan, wanneer ze de

ouderlijke steun en liefde moeten ontberen. Een gevoel van leegte, verveling, eenzaamheid,

verdriet of pijn. Daardoor is er dan maar weinig voor nodig om in de wereld

van de criminaliteit te geraken. Dat onbehagelijk gevoel zet ze er toe dingen te doen, waardoor ze de kans lopen met de politie in aanraking te komen.

Door het gebrek aan steun en liefde van het thuisfront, loopt deze

groep een verhoogd risico om te ontsporen, als ze niet op tijd - samen met hun ouders- adequate hulp wordt geboden. Doordat er steeds bezuinigd wordt op voorzieningen voor deze in Nederland opgroeiende kinderen, kunnen ze niet meer terecht op

plekken als de clubhuizen, waar ze elkaar kunnen ontmoeten en ook

begeleiding en antwoord kunnen krijgen op hun levensvragen. Ook de voorzieningen om, vooral buitenlandse ouders, op opvoedkundig gebied ondersteuning te geven, worden versoberd. De scholen hebben de grootste moeite om deze kinderen binnenboord

te houden. Als ze eenmaal zijn uitgevallen, en geen begeleiding krijgen om weer in het onderwijs terecht te komen, kan het snel de verkeerde kant opgaan.

In dit boek wordt beschreven hoe het fout gaat, maar ook hoe het

beter kan. Alle namen zijn gefingeerd.

Over de schrijver

Mijn naam is Kenneth Valks.

Ik werk al jaren als casemanager Antillianen en Arubanen in Den Haag en omstreken voor jongerencentrum The Mall Den Haag, een onderdeel van Youth For Christ Nederland.

In die hoedanigheid ben ik direct betrokken bij de begeleiding van voornamelijk Antilliaanse, Arubaanse en Caribische gezinnen. Deze doelgroep is slecht in staat om op eigen kracht zijn weg te vinden in de Nederlandse maatschappij. Schietpartijen, moord, incest, huiselijk geweld en armoede, zijn zaken waar ik bijna elke dag mee wordt in aanraking gebracht. Ook bezoek ik regelmatig jongeren in de gevangenis, en mijn persoonlijke en informele aanpak, resulteert in een grote openheid van de jonge delinquenten. Juist mede door deze aanpak, wordt ik vaak ingeschakeld bij zaken met een gecompliceerd karakter. De doelgroep waarmee ik werk heeft vaak een meervoudig problematiek.

Problemen die maar blijven terug komen en zeer weerbarstig zijn.

Het vereist soms een lange adem om problemen die ik tegen kom tot een goed einde te brengen of bij de juiste hulpverleners onder te brengen.

Mijn afkomst, kennis van de doelgroep en werkwijze, dragen er toe bij dat ik mijn cliënten sneller en effectiever kan doorverwijzen. Na de doorverwijzing van mijn cliënten, is supervisie en controle van essentieel belang, om te voorkomen dat ze niet weer terug zijn bij af.


Het boek kind van de rekening van Kenneth Valks is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Kenneth Valks boeken - Kind van de rekening
ISBN 9789491014222
PAGINA’S 85
VERSCHENEN 04-04-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Books4You BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel

Andere boeken van Kenneth Valks