Kenneth Valks - Op het randje

Naast een grote groep die het redelijk tot goed doet is er een kleine groep die aan het overleven is in het systeem. Deze mensen proberen op hun manier hun best te doen. Het gaat om gezinnen die aan het ploeteren zijn om het hoofd boven water te houden, jongeren en adolescenten die uit frustratie een subcultuur creëren. Dit leidt tot maatschappelijk onwenselijk gedrag. Een gedrag dat zorgt voor versterking van de vooroordelen die al heersen in de Nederlandse maatschappij. Doordat de hulpverlening niet altijd maatwerk kan leveren aan die groep, wordt hun situatie er ook niet beter op. Kennis van de cultuur is zeer essentieel. Cultuur verbindt, en draag bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Een succesfactor om met gedrag om te gaan is het principe "medestand in plaats van tegenstand." Als je de cultuur van de doelgroep kent is het makkelijker om die principe toe te passen, zeker als het cliënten betreft die lastig gedrag vertonen

Over de schrijver

Na het boek "Kind van de rekening" te hebben uitgebracht, brengt Kenneth Valks nu het boek "Op het randje" uit. Dit boek gaat met name over het leven van zijn landgenoten in Nederland, voornamelijk in Rotterdam. De illustratie op de voorkant symboliseert zijn ervaringen in het werkveld. Landgenoten die "Op het randje" leven.


Het boek op het randje van Kenneth Valks is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Kenneth Valks boeken - Op het randje
ISBN 9789491014352
PAGINA’S 48
VERSCHENEN 03-07-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Books4You BV
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,95
Bestel

Andere boeken van Kenneth Valks