Kees Volkers - Utrecht Hop!

Bieren, brouwers en biercafés in de provincie Utrecht


In 1970 draaide de Phoenix-brouwerij in Amersfoort de bierkraan dicht en werd er voor het eerst sinds 1000 jaar geen bier meer gebrouwen in de provincie Utrecht. De biercultuur was op sterven na dood en Nederland geheel verpilst. Niet lang daarna begon een voorzichtige ommekeer en inmiddels heeft de 'craft beer' revolutie de biercultuur in haar greep. Liefst 35 geregistreerde brouwerijen telt de provincie nu en volgende maand kunnen dat er al meer zijn. Daarnaast wordt de biercultuur als nooit tevoren verlevendigd met brewpubs, biercafés, bierwinkels en - festivals.

Wie zijn al die brouwers, wat brouwen ze en waar doen ze dat? Waar zijn de brouwerijen te vinden en wat zijn de beste plekken om de bieren te proeven? In deze state of the art gids kan je het allemaal vinden. Het rijke bierverleden van de provincie wordt daarbij niet vergeten!

Kees Volkers is bierhistoricus en brouwer. Eerder verschenen van zijn hand: Wandelen over de Bierkaai - een bierhistorische gids van Utrecht (2006, Aprilis) en -met Pim van Schaik - Ontdek de bieren van Amsterdam (2013, Stokerkade)


Het boek utrecht hop! van Kees Volkers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 excl. verzendkosten.


Kees Volkers boeken - Utrecht Hop!
ISBN 9789078641544
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 15-11-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Gegarandeerd Onregelmatig
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van Kees Volkers